asa este, drive select modifica raspunsul pedalei de acceleratiei, a servodirectiei daca este servotronic si a suspensiei daca este electromagnetica puterea maxima ramane aceeasi, difera numai cat de mult apesi pedala, deci nu influenteaza cu nimic la peformantele
2.0 TDI CR. De la CAGA la CAHA si peste. Salutare. Caut informatii veridice cu privire la posibilitatea cresterii puterii unui A4 2.0 TDI 143 Cp la 200+ cp, pentru a-mi face o etapizare a bugetului si pt a putea sa-mi fac o idee cu privire la dezavantajele de ordin tehnic pe care o asemenea modificare le-ar presupune. Ideea asta o am de putin timp, indusa fiind de modul pozitiv in care evolueaza unii dintre colegii de forum (mabalaru spre exemplu, cu a lui bijuterie http://www.clubaudi.ro/masina-mea-prezentarea-membrilor/35135-audi-a4-b8-2-0tdi-105kw.html), unul dintre motivele pentru care excludeam o asemenea interventie asupra masinii fiind acela ca am avut probleme cu volanta si kitul de ambreiaj la un nr relativ mic de km. Din acest motiv, as incerca sa merg intr-o prima faza cat mai mult pe specificatiile audi, dar nu stiu sigur ce modificari presupune. Deci prima intrebare ar fi: se poate face un upgrade de la un CAGA pur la unul CAHA pur, de la 143 cp la 170 cp? De la 170 la 200+ ce e de schimbat? Ce ar presupune? achizitia intercoolerului si a unitatii turbo de CAHA si montarea pe CAGA? admisii evacuari, ce ar fi de facut cu ele? Pt a proteja ambreiajul, e posibila schimbarea cu unul ce ar rezista la solicitari crescute? As creste puterea cat de mult mi-ar permite modificarile motorului in limite de siguranta. Pe langa asta. pe partea de dinamica am in plan modificarea suspensiei cu una sport, reglabila pe inaltime si montarea unei bare stabilizatoare. Apreciez orice raspuns, iar daca aveti si coduri de producator, cu atat mai bine. PS : pe un forum polonez am gasit acest articol dar as alege oricand opinia pertinenta a celor cu experienta dintre voi. http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=121690
Am citit mult topicul precizat. Am citit si o mare parte din acest topic. E drept ca am citit in diagonala, neavand timp sa citesc cateva zeci de pagini cu atentie, discutiile fiind ample, iar fiecare posesor se concentreaza pe propriile sale necesitati/posibilitati. Sper sa gasesc pe cineva care sa poata elabora niste raspunsuri simple, la obiect, ce ar putea deservi ca un ghid celor interesati de o asemenea modificare. Toate cele bune.
Raspuns simplu: Se schimba turbo de 143hp BVA43 cu cea de 170hp BVA43a - plug & play Se resofteaza motorul. Astfel se poate atinge valoarea de 200hp Daca iti doresti o crestere mai mare faci DPF off (hardwere si soft) Asfel poti ajunge in jurul valorii de 220hp. Daca vrei o putere si mai mare montezi o turbina hibtid ce poate sustine o presiune mai mare de 2.8 atm. Pt o racire mai buna a aerului din admisie, poti schimba intercoole-ul cu unul mai mare. Plug & play, cel de 3.0tdi. Aproape plug&play deoarece este nevoie de munca de convingere ca furtunele sa intre pe noile guri, deoarece au diametrul nitel mai mare. Dar merge
Lucrare de la cap la coada / Modificare motor si nu numai la 2.0 TDI CAGA de la 143 cp la 220 cp Cine stie un tuner (daca e din Cluj cu atat mai bine) care sa poata face corespunzator un tuning complet, in genul http://www.darksidedevelopments.co.uk/a4-b8-common-rail-2-0-tdi-16v/ Apreciez toti entuziastii de aici care azi schimba ceva, maine altceva, dar sincer, nu ma pricep intr-atat incat sa ma apuc sa recoltez "organele" pentru grefarea pe autoturism intr-o maniera viabila. Ideea e ca am vorbit si la reprezentanta Audi Cluj (ei fiind cu MTM-ul), am vorbit si cu Revo si cu un supermeserias recunoscut ca atare in Cluj iar opiniile au fost diferite. Daca cel din urma era optimist cu privire la posibilitatea de a obtine 210 cp fara a modifica nimic, cei de la Revo Oradea au spus ca ei nu se baga la schimbarea turbinei, deci maxim stage 2, iar MTM-ul face chipare pana la 170 de cp si atat. Eu sunt dispus sa fac un upgrade consistent, nu doar de software tocmai ca sa ofer masinii un safe zone apreciabil in care si modificarile masinii sa sustina adaosul de cuplu si putere conferit de un chip-tunning. Multumesc anticipat pentu orice raspuns.
Salut, Am un amic care are un Audi A4/2010 cu motorul de 2 l si 120 cp.Masina este luata din Franta. Se poate face resoftare ca sa treaca de la 120 cp la 143 cp stock ? Sau poate un coleg din Pitesti sa ma indrume spre un service care se ocupa cu asa ceva. Multumesc.
@BCDVNT, de reprezentantii revo din tara nu vreau sa spun nimic, desi stiu multe. Tot ce pot sa-ti spun e ca la orice nu e stock hardware mai bine eviti sa mergi la ei. Eu tot CAGA am si acum merg pe maxim, cat duce turbo. Cand pica il trimit la bogdan (haplea) si imi face un hibrid cu care poate ajung la targetul de 250 (in speranta ca injectoarele vor putea da debitul necesar de motorina). Ambreiaj mai potent nu stiu sa existe de serie, dar daca intrebi baietii ce se ocupa de ambreiaje sigur casesti o solutie pana in 1000 de euro sa tina mai mult cuplu decat vei avea nevoie vreodata la o masina de strada. @fanatic, diferente hardware intre 120 si 143CP nu sunt, deci o simpla resoftare il poate duce pe la 175-185 CP safe (2.5-2.6 bari max).
Eu am 190 cp si circa 420 Nm cuplu din 143 cp de 30 mii km. fara probleme. Masina merge ceas. Internele de turbina 170 cp motor CR se potrivesc in turbina de 143 ? Se gaseste relativ usor miez de 170 cp si costa aproximativ 1.200 lei decat sa cumpar turbina cu totul. Ma gandesc la 220 cai din 143 cu DPF Off, soft si turbo de 170 cp
Posibil intre BV43 si BV43A sa fie diferenta doar de geometrie variabila (nu stiu exact, dar ma pot interesa). Mai repede iti faci un turbo hibrid si ajungi sigur la valoarea aia cu un soft facut corect.
Cineva care face turbine hibrid la pret ok si bune stie cineva? legat de racing code sunt ok baietii (am facut soft la mini cooper s) si au facut treaba buna mai ales ca au si dino si poti vedea inainte si dupa
Pentru un turbo ok, cauta AVD turbo. Sunt printre singurii care au si fac echilibrare dimanimica a turbinei dupa modificare. Un miez de turbo de 2.7 e tot ce iti trebuie.
Turbine hibrid: Bogdan Mbi (haplea) Soft: Powertech Buzau (Ginel) sau Completechip Iasi (Dragos), oricare dintre ei iti este mai aproape.
Multumesc, deci miezul de 2.7 190 cai incape in carcasa mea de 143? sau se potriveste cu totul pe masina fara mari modificari Legat de soft sunt din bucuresti si am pe cineva care mi-a facut softul actual si se pricepe,mai cunosc si pe cei de la powerchip,rabane
Saluti, o dilema: am in plan o resoftare insa inainte de asta m-am gandit daca nu ar fi ok sa fac intai un update de soft la reprezentanta DAR nu stiu exact daca asta presupune ca dupa resoftare sa pierd update-ul facut.. ?
Clauu Update de soft pentru ce? Dupa resoftare, daca se face corect, nu pierzi nici un update pentru ca softul nou se face pe baza softului de pe motor. Daca in schimb faci update de soft la reprezentanta dupa chip tuning o sa pierzi tuningul. audirs, se foloseste doar partea de compresor de pe motorul de 2.7 si se alezeaza carcasa turbinei tale daca nu incape (si sigur nu incape in carcasa stock ). Legat de softuri, daca nu as sti sa mi le fac singur, doar cei 2 ar fi pe lista mea. Am vazut cum lucreaza ei si multi alti tuneri din ro si din afara si am ramas doar la ei 2 (Haterii sa se abtina, nu primesc nici macar un leu din recomandari si nici nu as accepta vreodata asa ceva).
Pentru ca vreau sa stiu ca am ultima versiune de soft si ma gandesc ca ar fi ok sa fac update-ul acum cat inca mai pot..