Deci, am gasit turbina de 2.0 170 cai de pe passat b6 Pd,2.0 tdi 177 cai a4 b8 2012 facelift,si 2.0 tdi 170 cai CR, intrebarea este se potrivesc exact plug and play toate 3 pe masina mea a4 2.0 tdi 143 cp ? sau musai sa fie turbina de 170 cai de pe motor common rail. Sincer cel mai mult imi face cu ochiul cea de 177 cai ...
Pentru a se monta plug&play singura compatibila este cea de 170CR de pe motoarele 2008-2011. Aceasta turbina este produsa de Borg Warner. Gasesti mai multe in topicul dedicat: http://www.clubaudi.ro/threads/turbina-motor-diesel-la-a4-b8-diverse-probleme-si-rezolvari.38562/
Intru si eu in hora cu 175cp si 399nm, un pic cam mult cuplu as putea zice insa primele valori erau de 180cp si 410nm dar au mai fost ajustate. Operatia a fost facuta la Ginel, super de treaba omul se vede ca ii place si inainte de bani exista pasiunea pt asta, la fel si colegul lui. Ciudat este totusi ca eu avand varianta de belgia cu 136cp si 320nm pe dyno inainte de remap au iesit cu totul alte valori 145cp si 360nm.. il intrebasem si pe Ginel oare si-o mai fi bagat nasu cineva pe acolo insa cel mai probabil asta e un comportament tipic grupului vag.
Depinde de standul folosit, stiu persoane care le-au iesit valori diferite pe 3 standuri. Nu cred ca si-a bagat nimeni nasul pentru 9 cai.
exact niciun stand nu va fi identic si chiar asa depinde de setarile facute insa plus minus 9 cai e irelevant
Nu e cuplu mult deloc. Cam 185CP / 420 Nm e limita safe pentru motorul asta fara sa risti viata turbinei. Masinile din grupul vag de obicei scot caii declarati sau putin peste. BMW-urile din ce am vazut cele de 177 CP nici una nu scoate peste 170 165-168 fiind media, si la Ginel si la Dragos. Doar la bucuresti (la un tuner anume, nu merita sa-i fac reclama) scot cai cu tona peste ce declara producatorii si-si iau bataie la o liniuta de la masini cu 10-15% mai putini cai Eu am mers si pe un setup "blana" de patina ambreiajul peste 3000 de ture in orice viteza si pentru asta nu a cedat nimic.
Cam da, la cutie sunt sceptic cu atata cuplu pt ca pana la urma ambreiajul si turbina sunt consumabile, cutia nu..
Cutia de viteza manuala in a4 b8 2.0tdi (143-170), "oficial" suporta un cuplu maxim de 350nm. (gasit intr-un document tehnic audi) Cu o resoftare simpla este peste valoarea asta "safe", dar poti sa dormi linistit, fiindca prima data cedeaza ambreiajul si volanta. Parerea mea ca pana cand nu treci peste 500nm, si folosesti masina intr-un mod normal, n-ai treaba cu cutia de viteza manuala.
Tine mult si bine cutia manuala. Eu pe VCDS am valori de cuplu apropiate de 500Nm, uneori peste si nu a cedat cutia. Consum mediu 12%, deci trag de ea cat poate (la mers potolit nu ia peste 6%)
Pentru altii care nu ocup de tuning vreau sa scriu o scurta explicatie. Cuplul aratat pe vcds nu este identic cu cuplul la volanta sau la roata. Este un cuplu cerut de calculatorul masinii dupa parcurgerea hartilor. Valoarea pe volanta, ce vedem pe fisele dyno (daca nu este specificat ca este wheel torque / cuplu la roata) este mai mic fata de valoarea vcds. Valoare VCDS - pierderiile de motor = cuplu volanta. In cazul nostru ( cuplu suportat de ambreiaj / cutie ) trebuie sa tinem cont de valoarea care ajunge la volanta. Pierderiile variaza de la motor la motor, de turatie, si de alti factori de exeplu intarziere de injectie, etc... Un exeplu: 2.0tdi commonrail la 2000rpm are a pierdere aproximativ ~30nm.Daca pe vcds vezi 400nm, ai undeva 350-380nm. (caz cel mai rau / cel mai bun) Pierderile nu pot fi calculate, ci numai masurate pe dyno, fiindca depinde de masina, motor, soft, incarcare dpf, starea masini, etc... ( doua masini identice pot avea pierderi diferite )
imi dati si mie va rog o adresa,nr de tel de la cineva care se ocupa cu soft,mai priceput(de renume sa zic asa)in zona Timis...?multumesc
totusi din tm pana in buzau este cam mult...aici prin timis as cauta...sau eventual arad,caras....multumesc
Cu presiune 1.6 merge beton de aprox 30k km ,dupa sarbatori o sa scot dpf si apoi soft cu presiune 1.7 in turbo sa vedem cat tine, pe net am gasit un "nebun" cu 196 whp aproximativ 230 cai!!! din 140 cai doar soft si dpf off si mergea fara pb masina de 20k km deci se poate cu putin noroc si cu turbina micuta
Asta cu norocu prefer sa o las la poker si jocuri de profil aici mai degraba m-as baza mai mult pe calcule si experienta celor care aplica modificarile pt a le efectua in limite safe teoretice si practice. P.S La multi ani si an nou fericit
Eu cu asa ceva merg pe CAGA din Martie 2015 (~14.000 Km) fara nici o problema. Masina trage foarte bine, viteza maxima este exemplara si plaja de cuplu foarte buna. DPF-ul este inca pe masina, nu am avut timp sa-l dau jos, dupa ce-l dau jos mai scad putin AFR-ul si atunci pot sa beneficiez de toata motorina arsa