Pentru ca detine un forum dedicat VAG este atat de cunoscut si pentru ca a fost printre primii din RO care faceau asta. Problema mare apare atunci cand dupa 10 ani esti fix la acelasi nivel ca atunci cand ai inceput, singura diferenta o face doar sculele pe care le-ai schimbat. Sa nu uitam ca mai sunt si alti "tuneri" renumiti care la legale mergeau cu soft de la o firma concurenta pentru ca nu erau in stare sa-si optimizeze propriul soft (nu o sa dau nume pentru ca nu asta este scopul topicului actual, dar ca idee, aveti grija pe mana cui lasati masinile, mai ales cand vreti mai mult decat un simplu stage 1).
Aici pe acest topic si pe acest forum nu este locul unor asemenea discutii. Este suficient sa mentionam doar ca nu este recomandat sa mergem la cineva si atat fara alte justificari, motivari si alte comentarii. Si eu cand recomand sau nu pe cineva sau ceva anume, nu aduc justificari sau motivatii. Mai departe fiecare procedeaza in consecinta si tine cont sau nu de recomandarea facuta. Cine vrea mai multe detalii se foloseasca functia PM. Nu facem asta in mod public adica sa motivam si sa justificam alegerile si / sau recomandarile pe care le facem. Nu este in regula si nu este corect. Incheiem aici subiectul. Multumesc pentru intelegere.
Se potriveste intercoolerul.de 3.0 in locul celui de 2.0 tdi a4 b8 143? Ele seamana dar cel de.3 e mai mare nitel in toate directiile.Se potrivesc la prinderi ?, cu furtunele am inteles ca trebuiesc umpic incalzite si unse sa intre
Astazi am schimbat intercoolerul de 2 litri cu cel de 3. A FOST UN CHIN! Nu incepeti procedura daca nu aveti si furtune de 3 litri.S au chinuit mecanicii 2 ore cu lampa de incalzire trase impinse , pana la urma un furtun l am schimbat cu altul gasit in servis care si ala l am taiat pe jumatate , polizata buza la un capat ..... si au blestemat zilele mecanicii dar pana la urma au intrat furtunele. Intrebare , am dpf off fizic dar catalizatorul e pe masina in continuare, are rost sa l scot si pe ala sau nu opune rezistenta prea mare, presiune in turbo 2 bari+ 1 atmosferic adica 3
Urmeaza sa ne zici si ca ai schimbat cutia cu una de pe 3.0 Foarte curajos ce faci tu pe acolo, ai apucat sa o pui pe dyno?
de ce ai ales turbo de 2.7 ? nu e foarte rezistent ca sa te bazezi prea mult pe el. mai bine alegea GTB2260VK de pe 3.0 ala e turbo adevarat pe care poti impinge cam cat te duc injectoarele. iti recomand sa faci conversia la pompa de inalte CP3 pentru a avea rezultate mai bune si a sta fara stres ca-ti face span. eu am inceput deja. is curios cam cum am sta unul pe langa celalalt ...
Am scos si catalizatorul azi si masina este un drac trage f rau cred ca am pe la 230 cai .A fost la indemana sa modific turbina de 2 litri in una cu elice turbina 2.7 altfel luam de la inceput 3 litri ceea ce o sa si fac anul viitor.Ce upgrade sa fac la injectoare pt un 270 -280 cai in afara de turbina evacuare soft etc , trebuie umblat la pompa de inalte ? Legat de dyno sa va zic o patanie:Acum 3 ani am avut un mini cooper s modificat .Am filmat 80-160 cu camera de filmat, apoi am fost la dyno cu ea sa vad cati cai a scos .Am fost la Racing code unde au un stand mustang bun , dupa dyno a venit socul 170 cai unde de fabrica aveam 163 , eu avand presiune marita in compresor injectoare sport ,soft, evacuare , filtru sport si masina tragea f.bine tragea umpic peste a6 3.0 tdi cu soft de 280 cai .Am urmat sfatul racing code si am facut soft la ei dupa care dyno din nou rezultand 205 cai.Fericit am plecat acasa si in aceeasi seara am fixat camera si am filmat 80-160 de cateva ori din nou.Cand am ajuns acasa si am pus filmele pe calculator surpriza, aveam cu 1 sec mai putin ca si in primul filmulet facut cu 1 sapt inainte in aceleasi conditii de temperatura vant etc cand aveam doar 170 cai.Morala, nu va faceti dyno la cineva care face ai tunning pt ca va pacaleste sa va faceti soft la el si veti da bani de pomana.Parerea mea liniutza e sfanta facuta din mers si de mai multe ori cu diferite masini sau filmat reprize in masina si masurat timpi pt a ti da seama cam cati cai sunt...
Cu ce anume ca am zis mai multe? Injectoarele stock duc 230 -240 cai cat duce si turbina de 2.7 pt 270-280 cai trebuie turbina 3.0 si nu cred ca trebuie pompa inalte .... http://forums.vwvortex.com/showthre...4&viewfull=1#/topics/5414114?page=1&_k=lgb9i5
De ce faci comparatie cu un motor pdtdi? Cu motorul tau, nu prea ajungi la limitele injectoarelor, ci o sa ai probleme cu pompa de inalta presiune. Pentru o turbina 3.0tdi trebuie sa inlocuiesti pompa cu un CP3, ori cu un CP4.2. Cu pompa originala CP4.1 pierzi din presiune de injectie peste 230-240cp.
Asta era pt iubitorii de PD.Deci trebuie schimbata pompa de inalte .Turbina 3 litri cu actuator vacuumatic am unde sa fac ambreiajul.original tine 500 NM la limita deci ar mai trebui pompa de inalte , cat o costa si se potriveste direct la mine? injectoarele trebuiesc si ele schimbate?
Am gasit turbina kkk bv50 de 3.0 tdi 225 cai anii 2006-2009 la pret f bun ,se poate monta la mine 2.0 tdi 143 cai sau sa ma uit mai bine la garett 2056 vk?
In afara de flansele de prindere si actuatorul vacuumatic ce mai trebuie modificat? furtunele de ungere cu ulei se potrivesc? Am gasit o la 400 lei stare buna si-mi face cu ochiul dar nu as vrea sa ma chinui la montare daca un 2056 vk se potriveste mai usor
In principiu merge, dar depinde de tuner. Daca tunerul stie ce face, nu vor fi probleme. Eu unu nu as trece de 2.5 Bari cu turbo KKK din motive de siguranta. Poate chiar si 2.6 Bari, dar nu mai mult pt ca se va scurta durata de viata a turbocompresorului. Si mai depinde si de stilul de condus... Deci sant mai multi factori de luat in calcul.
paulika21 ai modificat profilul acum, dar data viitoare cand mai intrebi ceva nu sta nimeni sa caute printre posturi sa afle ce motor ai. Sterge din profil literele ACAGBF1 si pune CAGB la codul motorului.
ok, multumesc pt raspunsurile de pana acum! - am inteles asa: 1. daca schimb doar softul, o duc undeva la 180 cp in loc de 136 cat are acum si putin peste 400nm - si ar fi "in safe mode". 2. daca aleg varianta sa schimb turbo, cu unul pt motor de 3.0 (2014 an de fab.) in afara de customizarile necesare pt prinderea lui pe galerie, conducte de ulei si evident alt soft, ce as mai avea de luat in calcul? va fi nevoie sa schimb injectoarele? merita investita pt...hai sa zicem o diferenta de vre-o 25cp in plus (total 205+) fata de varianta "simpla" doar cu soft? (si cel putin 500 de euro mai mult) - fac referire la fiabilitate in timp, pt ca am de gand sa tin vre-o 6-7 ani masina asta. p.s. ma scuzati daca va deranjez, insa bugetul meu (de profesor) nu-mi permite sa investesc constant in masina, si de-aia intreb ce ar fi mai bine facut, sa nu apara apoi probleme, gen... a picat aia, a crapat aialalta, trebuie modificata asta, etc. multumesc anticipat!!!