1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Revizii intretinere si Schimburi - Resetare Service la Audi A4 B8 - filtre si alte consumabile

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de bogdan_TM, 5 Mar 2011.

1. Badila Adnrei

Badila Adnrei 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Audi A4, B8, 2013, 1.8 TFSI, 170 CP, Serie Motor CJEB
    am facut revizia de 38k ( revizie facuta din cauza anului ce a trecut, nu din cauza kilometrilor), si m-a costat in total 400 lei. 320 materialele ( Filtre MANN originale si Ulei CASTROL 5w-30 EDGE) si 80 lei manopera. Am ramas chiar impresionat de " performanta " auzisem ca aceste costuri de obicei se ridica la 1000-1300 lei. Revizia am efectuat-o in la service-ul reprezentantei WeltAuto de la care am cumparat si masina.

2. Vico

Vico 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 , 3.0tdi CLAA, 2012
    Baieti, cum aflu exact COD producator filtre OEM pentru a-mi comanda online? Vad ca unii de pe un site de piese au 4 coduri pentru 'Filtru combustibil AUDI A4 (8K2, B8) 2.0 TDI'

Spre exemplu:

Cod producator: 8K0127400
    Cod producator: 8T0127401A
    Cod producator: 1J0127401A
    Cod producator: 8R0127400A

3. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Cel mai sigur dupa filtrarea din Etka daca ai fisierul txt.
    Altfel, fara filtrare, Etka da pentru A4 2.0 2014 acest cod : 8T0127401A.

4. Vico

Vico 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
  5. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, e bun codul atasat. Nu m-am inselat.

6. Vico

Vico 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Multumesc frumos! Pentru restul de 3 filtre se poate, te rog?

7. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Care ? Filtru de aer, de ulei, de habitaclu ?

8. Vico

Vico 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Da, te rog

9. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ai mai jos.

Vico apreciază asta.
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Vico mergi la orice magazin de piese auto si o sa gasesti aceleasi informatii ca si la reprezentanta. Cei de la magazin folosesc aceleasi programe si au aceleasi coduri ca si la reprezentanta conform serie de sasiu a masinii pe care o ai si in plus iti pot da si coduri echivalente pentru piese. Sunt piese AM, mai bune ca cele originale ma refer la cele pentru revizie si nu numai.

O seara buna

11. Vico

Vico 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut,

Abia ce m-am intors de la Midocar Otopeni unde am facut revizia. Am platit doar manopera (schimb ulei + 4 filtre) fiindca am fost cu piesele mele Audi (altfel nu m-ar fi primit). Masina avea si un update de software climatizare gratuit, asa ca l-am facut si pe acela.
    Am intrat la ora 13:00 iar pe la 16:00 am plecat de la service (update-ul la clima a durat vreo 30-40 minute). Oamenii au fost super ok, am stat langa mecanicul care mi-a schimbat filtrele si uleiul, l-am rugat sa se uite si la distributie, etc. Mai ramane sa schimb discurile + placutele fata, si eventual sa vad de ce nu mi se aprinde becul din torpedou (ziceau aia ca s-a bruscat trapa de la torpedou si nu mai face contact).
    Pentru prima revizie, sunt multumit ca am putut sa o fac la reprezentanta, si la niste costuri acceptabile, in jur de 200 euro (filtre Audi + 5 X 1L ulei Motul Specific 507.00 cam 580 RON importate de Augsburg International).

12. b0gdani0nut

b0gdani0nut 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 , 2.0 tdi, cagc,2009
    Salut,
    Ma puteti ajuta si pe mine va rog ? Am un A4 din 2009 motor 120 cp cumparat recent si as dori si eu sa stiu ce fel de ulei sa-i bag si ce fel de filtre sa cumpar. Va multumesc.

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
  14. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    Pentru cei care aveti urmatoarea eroare:
    Address 17: Instruments Labels: 8T0-920-xxx-17.clb
    1 Fault Found:
    00003 - Control Module
    005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation

Am gasit rezolvarea, a scris si booddoo1983 la pagina 15 din acest topic. Am verificat nr. de km si durata in zile si era ok insa problema la mine era de la canalul 45 care era pe 1 (interval de service fix), l-am schimbat pe 2 (inverval variabil cu ulei long life) si am scapat de eroare.

15. sandumbogdan

sandumbogdan Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI multitronic CAGA 105kW 2011
    De cand am facut adaptarea de mai sus am scapat de eroare insa pe bord acum arata 18 mii si ceva de km pana la revizie si corect era inainte cand arata 3 mii si ceva.
    Daca schimb acea adaptare in 1 o sa arate corect intervalul de service insa apare eroarea pe VCDS.
    Masina a avut din fabrica interval flexibil de 30 mii km dar eu vreau sa fac la 15 mii, cum codez corect si fara eroare?

16. AlexNfs

AlexNfs 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGC, 2011
    Si eu sunt interesat,am schimbat intervalul service pe 15 mii si oil change pe 10 mii si in bord mi-a aparut service due cand mai aveam 4 mii d km pana sa schimb uleiul.Acum intervalul service e setat pe 30 de mii long service dar pe mmi imi apare ca mai am 17 mii pana la revizie si mi-a disparut avertizarea din bord.@Sandumbogdan cred ca trebuie setate si nr de zile adica pt 15 mii/ 365 zile ,dar nu stiu de unde.

17. zydaru 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4, B8, 2.0 TDI CGLC quattro, 177 CP
    Salutare. Am ajuns si eu la momentul magic al mersului la service, doar de rutina.
    Acum ar trebui (conform computerului) sa merg pentru schimb ulei si peste 2 luni sau 2.000 km pentru inlocuit filtre si alte consumabile. Problema a aparut cand am sunat la service (Midocar Vitan) sa-mi fac programarea: lor le aparea in sistem ca trebuie sa vin in curand (2 luni) sa fac si schimbul de filtre si mi-au propus sa le fac pe amandoua in acelasi timp. Le-am zis ca nu pentru ca nu vad rostul sa fac cu 2 luni inainte si timpul nu ar fi o problema. Raspunsul lor a fost unul care m-a luat prin surprindere: nu putem face resetarea intervalului de service daca nu schimbam si uleiul. Adica daca nu as face acum schimb ulei+alte consumabile, peste 2 luni ar trebui sa fac schimbul de ulei din nou, ceea ce mi se pare aberant. Ca sa fie si mai interesant, cand am sunat la Porsche Nord, ei mi-au zis ca pot face acum doar schimbul de ulei si peste 2 luni sa schimb doar celelalte consumabile.
    Parerea mea e ca intervalele din computerul de bord nu sunt chiar degeaba, au si ele relevanta lor si in plus de asta, daca ar fi fost cum spun ei, de ce ar mai fi intervale separate?
    Voi ati auzit vreodata de minunatia asta?

Multumesc

18. sergiu_88 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI 143 CP, CAGA, 2011, sedan
    Are relevanta doar intervalul de schimb ulei, poti sa le faci pe toate odata cu uleiul, nu are sens sa mergi de 2 ori.

19. bogdan_TM

bogdan_TM 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8 | 2008 | 2.0 TDI (CAGA)
    @zydaru: Salut! In primul rand - Uleiul. Nu poti face resetarea de service/schimb ulei daca schimbi numai filtrele, nu isi are rostul. Asa ca, atunci cand schimbi uleiul, resetezi si intervalul.
    Apoi - Filtrele...sunt niste consumabile ieftine, asa ca merita sa le schimbi mai des, nu are ce sa ti se intample rau, ba din contra. De ex. filtrul de praf si polen trebuie schimbat la 30.000km dupa carte, parca...La noi in tara se imbacseste mult mai repede, asa ca iti faci doar un favor schimband-ul mai des. La fel si filtrul de motorina....calitatea motorinei din RO lasa de dorit in multe pompe, asa ca, daca il schimbi mai repede ii faci un bine masinii tale. Eu, de exemplu, il inlocuiesc tot la al 2-lea schimb de ulei, deci la 30.000km in loc de 60.000km cum spune in carte. Iar filtrul de polen, il inlocuiesc la fiecare schimb de ulei.

Dar tu, daca tii neaparat sa le schimbi ca in carte, e ok. Mergi sa iti faca schimbul de ulei, reseteaza intervalul, apoi, peste 2 luni / 2000km mergi si iti schimbi filtrele. Sunt banii tai, faci cum vrei.
    Sfatul meu e sa schimbi si filtrele mai des. E un cost mic in plus, dar daca te gandesti la masina pe termen lung, isi merita banii. Prelungesti viata pieselor.

20. wrss 3rd Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 2012 143 CP CJCA Multitronic
    Am trimis mail la cele 3 reprezentante pentru revizie si am primit urmatoarele raspunsuri:

Oferta ADA MOTORS - reprezentanta Braila (desi am trimis mail la cei din Galati)
    1. Cost revizie:
    filtre originale+ulei castrol 5w30-683ron
    manopera-135
    Total cost revizie:818 ron
    mentionez ca preturile contin TVA

Oferta CYBERNET AUTO CENTER - reprezentanta Bacau:
    2. Inspectie service cu inlocuire de ulei motor si filtru ulei, filtru motorina, filtru aer si filtru polen . 1320 RON - Primit deviz pdf cu detalii

Scorpion Focsani:
    3. Valoare totala - 1255 RON - Primit deviz pdf cu detalii

Pare cam mare diferenta intre prima si urmatoarele 2.

Ultima editare: 31 Mai 2016

Distribuie pagina asta