S4 B9

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de tavicosma, 28 Ian 2026.

1. tavicosma

tavicosma Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B8 Avant 2011 3.0 TDI CCWA Quattro S-Tronic
    Salutare! :hi:
    A trecut ceva timp de când am mai intrat pe aici, de atunci vechiul Audi A4 B8 Avant 3.0 tdi a fost înlocuit cu un Audi S4 B9.
    Mașina a beneficiat de o revizie la tacheti și culbutori de cum am luat-o, boala lor la un rulaj de peste 100.000 km.
    Un upgrade de downpipe la 300 celule, filtru sport, intercooler Wagner si un stage 1+ pentru un safe 420 de cai.
    Alte upgrade-uri:
    -trimuri carbon RS4
    -padele magnetice carbon
    -si bineînțeles jantele BBS CH-R care se așează superb pe masina
    Ceva poze:

Oudi, Chriss_Deejay, mik15 și alți 5 apreciază asta.
  2. mirceacml

mirceacml Audi Expert

Locație:
    Ploieşti / Caransebeș
    Masina:
    A3 8P, 2007, 2.0 TDI BMM, 232 cp MBR Remaps
    Ce bine ar fi dat jantele in culoarea capacelor de la oglinzi, masina fiind deja o culoare inchisa.

Azlat și tavicosma apreciază asta.
  3. tavicosma

tavicosma Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Ai dreptate, mi-a trecut si mie prin gand de multe ori. Jantele le-am mostenit de la modelul anterior si n-am vrut sa le mai schimb culoarea originala

4. Cosmin ZKG

Cosmin ZKG Moderator Staff Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A8L D4 3.0 TFSI 2017 /\ Audi A1 8X 1.4 TFSI 2012
    Felicitări Tavi! O bucurie să te revăd și aici! :friends:

Care-i diferența între cele 2?! B8 vs B9, plusuri/minusuri ai observat în acest timp de când îl deții? Calitatea lasă de dorit sau încă se ține bine B9-le?

Planuri de viitor îndepărtat? :beerchug:

tavicosma apreciază asta.
  5. tavicosma

tavicosma Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Bine te-am regăsit și aici Cosmine.
    As zice că B9 se ține încă bine.
    Platforma e mai ușoară față de generația veche si asta se simte în manevrabilitate.
    Bordul digital, butoanele încă fizice dar tactile, consola de aer pe toată lățimea bordului aduc un aer modern față de generația veche.
    Farurile full led își spun cuvântul pe timp de noapte.
    Motorizarea iarăși este de vis, 3.0 turbo este foarte capabil și elastic in exploatare, evacuarea iarăși mai ales după upgrade-uri este de vis.
    Fata de generația veche S4 este mai ușor pe față, tendințele subviratoare sunt reduse.
    În schimb câteodată simt lipsa s-tronic-ului care era parcă mai fâșneț față de zf, chiar dacă cel din urmă e mai fiabil.
    Și mai ales consumul la 3.0 tdi îmi lipsește, era incredibil ce consum avea motorul pentru ce oferea. Dar mna, cine își ia 3.0 benzina nu se uită la consum că plânge :))
    Ca planuri de viitor sper să păstrez mașina așa cum este și să nu fie nevoie de alte investiții. Pe viitor să îmi vărs banii in celelalte proiecte

Chriss_Deejay, Xtremer, dvr și încă o persoană apreciază asta.
  6. tavicosma

tavicosma Bronze Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Las un update.

Mașina a primit un set de anvelope Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 255/35r19 noi, cu ocazia asta am îndreptat și două jante, de 8 ani de când le am au prins ceva gropi.
    Sunt foarte mulțumit de anvelope, compound mai moale, foarte aderent, și mai confortabile decât Conti Sport 5p ce le-am avut anterior. Probabil nu o sa reziste la la fel de multi km.

Am făcut și un schimb de ulei și filtre cu Ravenol VST 5w40, știu că producătorul recomanda 0w20, dar mașina fiind cu soft am vrut ceva mai gros și mai rezistent la temperatura înaltă.
    Fata de alte mașini la care am mai asistat la operațiunile de service, constat ce ușor de face la Audi, uleiul se poate scoate aproape complet cu pompa de extracție. Bușonul la ulei se poate desface cu cheie standard de 32, nu ai nevoie de cheie specială. Și restul filtrelor se schimba relativ ușor, un pic la cel de polen la interior e inconfortabila pozitia dar după prima schimbare te prinzi cum stă treaba.

Andu333, Cosmin ZKG, Peto și încă o persoană apreciază asta.

Distribuie pagina asta