1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Scaune fata si Bancheta spate la A4 B6 - demontare - inlocuire - montare incalzire scaune

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de oncete83, 17 Sep 2007.

1. pisti19

pisti19 Bronze Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4, b6, 1.9 tdi, 2003, 131 cp, AWX
    Pai, din cite am vazut, accesul e cam limitat, fara a demonta bara spate. Dar daca se acopera grila de aerisire cumva, ce influente pot aparea ? Multumesc.

2. ionut_mdln1

ionut_mdln1 5th Gear Member

Locație:
    Slatina
    Masina:
    Audi A6 C7 2.0 TDI 2012 S-line
    Salut
    Imi poate spune si mie cineva cum pot sa demontez scaunul de la sofer, atata timp cat este dat mult in fata? nu imi mai merge reglajul spre fata-spate, scaunul ramanand asa de la prietena mea.

Multumesc!

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu poti.
    Scaunul se tine in 4 suruburi, 2 in spate si 2 pe fata. Cum scaunul e maxim in fata cele 2 suruburi sunt blocate.

4. bugscata

bugscata 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ex: A4 B7, 2.0 TDI BPW, 2007
    Salutari,
    Am si eu o problema cu scaunul soferului care nu are reglaj lombar si pe care il consider foarte foarte incomod din cauza ca in partea lombara este prea curbat ( spre exterior).
    Exista vreo modalitate sa reduc acea curba? Poate prin scoaterea plasticului din spatele scaunului? *sau retrofit suport lombar reglabil?

Ultima editare: 5 Dec 2012
  5. bugscata

bugscata 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ex: A4 B7, 2.0 TDI BPW, 2007
    Nu stie nimeni daca se poate monta suport lombar retrofit? :(

6. Lucian Birsan

Lucian Birsan 2nd Gear Member

Locație:
    zalau
    Masina:
    Audi A4,19tdi,2002
    Salu,
    Mi s-a ars incalzirea in scaunul soferului. Sincer nu stiu cum s-a intamplat ca mai sus de pozita 4 nu am pus niciodata. Incalzeste doar partile laterale ale sezutului si se infierbanta de nu poti sta pe scaun. Mentinez ca atunci cand am luat masina era ok incalzirea in scaun, se incalzea si spatarul.
    Intrebarea mea este: gasesc rezistenta buna care sa reziste in timp sa nu se arda ? cum reusesc sa o inlocuiesc ? doar daca dau tapiteria jos ? asta inseamna ca trebuie taiat pe cusatura schimbat rezistenta si cusut la loc ? ce firma de rezistenta imi recomandati ?

Ultima editare de un moderator: 15 Dec 2012
  7. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    Lucian poti avea acces doar cu tapiteria data jos si in nici un caz nu trebuie taiat pe cusutura (cine te-a informat ori a vrut sa rada de tine ori este prea "evoluat" pentru aceasta lume incat crede ca si roata e patrata :) ).
    Initial trebuie sa demontezi scaunul de pe masina, vei avea nevoie de o cheie mai speciala M8 parca e marimea daca imi aduc bine aminte (este asemanatoare cheilor Torx doar ca au mai multe laturi). Ai de demontat 4 suruburi, deconectezi mufele de sub scaun si poti scoate scaunul din masina.
    In partea din fata sub scaun tapiteria este prinsa cu doua cleme metalice, iar unde se afla cusaturile este de fapt cusuta o sina din plastic care fixeaza tapiteria pe scaun in niste cleme de plastic aflate pe buretele acestuia. Cu ajutorul unor surubelnite de diferite dimensiuni vei putea largi clemele de plastic si asa vei scoate sina fara daune.
    La mine am gasit intrerupt (aproape ars) un fir care trece pe sub sinele de plastic si face legatura intre partile rezistentei (aceasta fiind intrerupta in locul unde sunt fixate sinele de plastic)
    Rezistenta OEM este lipita pe burete si imposibil de luat de pe alt scaun, codul ei este 8E0 963 555. Cele aftermarket nu stiu nici una prea buna pentru ca majoritatea nu functioneaza corespunzator, ori incalzesc prea tare sau chiar deloc.

8. Lucian Birsan

Lucian Birsan 2nd Gear Member

Locație:
    zalau
    Masina:
    Audi A4,19tdi,2002
    deci mie mi s-a spus asa de catre un electrician la care am fost!eu am tapiterie din piele!am fost la unul dintre cei mai buni electricieni,nu am stiu ca nu e in tema cu asa ceva!mi-a zis ca nu poate scoate tapiteria numai daca taiem pe cusatura vedem care-i problema si apoi o duc la cusut!deci spui ca se poate 100% fara sa tai nimic?asta ma face f.fericit ca nu am chef de cheltuieli suplimentare si cine stie cum o sa iasa dupa ce o recos iar!depinde mult de mesteri!merci mult de informatie!zici ca asta-i codul 8E0 963 555?au un audi a4 19tdi 130cp an2002!cam cat ar costa o siguranta?

9. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    A4 B7 , 3.0 TDI BKN ,2006
    Lucian cel mai bine te duci cu seria de sasiu la magazinul de piese pentru ca rezistentele difera in functie de scaunul care il ai pe masina (Sline , normal cu piele sau normal cu tapiterie) cel mai bine verifici de doua ori inainte sa comanzi pentru ca o rezistenta este ~ 400 ron iar pe un scaun ai 2 rezistente , una sezut si alta pentru spatar.

10. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    scurt si la obiect: vreau sa inlocuiesc scaunul din poza 1 cu cel din poza 2. Ambele sunt fara incalzire, scaunul din poza 2 are acea rotita de langa maneta de ridicare, in plus. Ce reprezinta?
    Inlocuirea este 100% compatibila? ma refer la mufe
    Cand se scoate scaunul, am inteles ca e fixat in 4 suruburi, centura de siguranta care e prinsa prin scaun cum se desface?

Ultima editare: 22 Dec 2012
  11. myth79 4th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 163CP Multitronic
    "rotita" mentionata de tine este reglajul lombar, care este electric si se regleaza pe 4 directii.
    Cat despre compatibilitate, nu stiu ce sa zic. Poate te ajuta alti colegi cu informatia asta.

12. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    In afara de faptul ca trebuie trase alte fire pentru reglajul lombar nu ai avea alte probleme de compatibilitate.

13. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Confirm si eu. Am facut upgrade-ul asta pentru un alt coleg de pe forum. Cel mai migalos este trasul de fire pentru lombar, fire care trebuie trase la ambele scaune si, evident, prin panoul de sigurante.
    Centura prinsa de scaun iese foarte simplu, dupa ce scoti afara capacelul de plastic unde intra centura in scaun, vei vedea o siguranta care odata indepartata, impingi in jos ansamblul metalic alunecand pe o tija... Probabil ca nu ai inteles mare lucru insa daca desfaci capacul cu princina (e la fel la ambele tipuri de scaune) o sa intelegi.
    Daca nu punem la socoteala trasul de fire si tot ce trebuie desfacut si remontat, montatul de scaune dureaza maxim 10 minute/scaun. Foarte foarte simplu.

14. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    multumesc de raspunsuri, ce nu stiam era daca mufa de la airbaguri se potriveste, asta ar ramane prioritar, sa nu imi dea eroare de airbag. Restul, cu trasul firelor, poate ramane si asa momentan, fara sa functioneze reglajul electric pt lombar

15. Bla

Bla 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 143 cp 2013
    Am un A4 B6 si încalzirea în scaunul şoferului nu mai funcţionează pe niciuna din trepte. Am verificat mufele de sub scaun ( verde pentru încălzire), nu sunt contacte imperfecte. Am măsurat tensiunile şi am constatat ceva ciudat. Cu mufa desfăcută există tensiune în mufa tată. Dacă îmbin mufa mamă (a scaunului) tensiunea de 12 V dispare. Mai mult, am legat la un redresor mufa scaunului şi scaunul s-a încălzit. Repet, contact imperfect în mufe, exclus. Am verificat şi răsverificat asta.

16. dny10

dny10 5th Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    audi a4 b6 131hp 2001 AWX
    marian66 si eu am aceeasi problema cam de de 3-4 zile a aparut. Si la mine e la fel cu mufa. Pe tester imi dadea ceva eroare cu senzorul de caldura blocat pe deschis. Nu stiu unde e asta, poate ne ajuta careva. Tin sa cred ca si tu ai aceeasi problema. Daca rezolvi zi-mi si mie. Multumesc :)

Ultima editare de un moderator: 7 Ian 2013
  17. Bla

Bla 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    dny10 azi am reusit sa rezolv problema cu încălzirea în scaun. A fost de la termistorul de temperatură care se găsește în rezistența scaunului, la aprox. 5 cm de spătar. Pentru a ajunge la acolo, trebuie desfăcută tapiseria. Constatarea se poate face si cu vag com-ul, vizualizând temperatura afișată în scaun. La mine apărea 87 grade Celsius, cu încălzirea închisă.
    Pentru asta trebuie să-i mulțumesc public lui Cristi (Miltisus pe forum) din București care este un super meseriaș în electrică și electronică auto. Și nu numai.
    Recomand cu toată sinceritatea. Sunt convins că poate rezolva orice.

Ultima editare de un moderator: 17 Ian 2013
  18. dny10

dny10 5th Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    marian66 imi lasi un id de mess ? Cum ti-a incalzit tie scaunul daca ai legat un redresor la el daca problema era din scaun ? Ai dat scaunul jos de ai desfacut tapiteria, ce anume ai inlocuit si cat te-a costat termitsorul ala de care zici tu. Multumesc:(

Ultima editare de un moderator: 17 Ian 2013
  19. Bla

Bla 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Alimentarea acestor incălziri se face prin impulsuri dreptunghiulare(pour les conesseurs). In situația mea, termistorul era scurtcircuitat. Alimentând direct de la redresor, rezistența se putea încălzi excesiv, existând riscul să o ard. Rolul termistorului este al unui senzor de temperatură, comanda fiind electonică, cred din modulul de climatronic.
    Termistorul care mi-a înlocuit are valoarea de 10k, costul fiind nesemnificativ, aprox. 2-3 lei. Se găsește la orice magazin de piese electonice. Înlocuirea aestuia se face prin lipire cu ajutorul uni letcon sau pistol de lipit. În schimb costă mult manopera desfacerii scaunului. Găsești greu pe cineva dispus să o facă. Nu am id de mess. Dacă vrei mă poți suna 0723245415

Ultima editare: 17 Ian 2013
  20. dny10

dny10 5th Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    Da inteleg ca si comanda are loc de acolo dar ce imi recomanzi sa fac ?
    Am scris mai sus ce eroare mi-a dat pe tester. Stii tu unde e senzorul ala de caldura, adica e in scaun sau in climatronic ?

Ultima editare de un moderator: 19 Mar 2013

Distribuie pagina asta