1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Scaune fata si Bancheta spate la A4 B6 - demontare - inlocuire - montare incalzire scaune

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de oncete83, 17 Sep 2007.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Problema ta e ca acolo unde se incalzeste prea tare e rarita rezistenta. Fiind rarita se incalzeste mai tare si chiar poate sa topeasca pielea. Asta pana cand se intrerupe si nu mai ai incalzire deloc in scaunul ala.
    Rezolvarea e sa desfaci tapiseria de pe scaun si sa vezi daca mai poti repara rezistenta. In caz contrar iti trebuie alta rezistenta, sau alt scaun.

2. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Audi A4 B6 Avant 1.9 AVF 130 2005
    Ovidiu mulțumesc frumos pentru răspunsul tău. Problema e ca nustiu cum sa desfac scaunul și tapițeria și sa nu rup ceva pe acolo. Nustiu cum arata rezistenta sau cum se repara. Dacă cineva are poze cu scaunul desfăcut și cu rezistenta aia. Sau dacă găsesc pe cineva priceput care a mai făcut asa ceva sa ma ajute, ca nu dau masina mea la toți blegii de pe la servis sa mi-o rupă cum vor ei.Merci mult
    Respect.

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Asta nu e treaba de service. Asta e treaba de tapiter sau electrician si tapiter.

4. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Merci mult Ovidiu... Voi încerca să caut pe cineva competent de treaba aceasta.

5. gheorghelucian 1st Gear Member

Locație:
    Târgu neamt
    Masina:
    A6 C5 quattro 1.8T awt
    A incercat careva sa pună scaune de a6 model după 2004 pe a4 b6? La prima vedere seamana perfect.

6. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Scaune fata si Bancheta spate la A4 B6 - demontare - inlocuire - montare inca...

Se pare ca merg cele de A6 pe B6.Singura diferenta este la spatarul banchetei spate, unde suportii din lateral vin in alta pozitie, insa pot fi taiati si sudati in pozitia corecta.
    Informatiile nu sunt verificate de mine, au fost primite de la colegul CMG ce a montat interior se A6 pe B7.

7. Florin_audi 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 1.9TDI 2004
    Interior A4 B6 textil upgrade la piele recaro

Aveti idee daca se potriveste interiorul din piele in locul celui textil pe un A4 B6.
    Am inteles ca sunt ceva modifocari de facut la bancheta spate care la piele este rabatabila iar la textil nu este.
    Daca a mai facut cineva transplant de interior as fi bucuros sa primesc cateva indicatii!

Va tin la curent cu toata lucrarea, sa vedem ce iese!

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Florin_audi citeste topicul de prezentare a masinii al colegului Catalin_1987 cel care a scris mesajul anterior celui postat de tine.

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Poate la masina ta nu este rabatabila la textil. Nu inteleg ce legatura au hainele cu ce fel de om esti! La fel, tipul tapiseriei nu au nici o legatura cu tipul de bancheta (rabatabila/nerabatabila).

10. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    A scos cineva tapițeria de pe scaunele din fata? Ma interesează șezutul, dacă a scos-o cineva, poate sa posteze aici va rog frumos pas cu pas cum se face, sau un link unde as putea vedea anume despre audi a4 b6 vreau sa ma apuc singurel ca sa vad referitor la incalzire dacă pot sai mai fac ceva.
    Cine poate să-mi dea o mână de ajutor...? Îl aștept cu drag..
    [​IMG] [​IMG]

11. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
  12. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Mulțumesc frumos, văzusem acest video mai demult, dar nu sunt lămurit. Nu știu cum scot plasticul din parti deunde se reglează scaunul plus la asta mai e o sârmă acolo în spatele plasticului și nu înteleg cum se scoate, e clipsat, sau șuruburi, sau iese cu totul nustiu.
    Cine cunoaște și vrea să-mi dea un sfat sau o mână de ajutor îl aștept cu drag...
    Multumesc.

13. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Eu în locul tău as face una din următoarele 2 chestii:
    - as apela la ajutorul unui tapiser, care să îmi rezolve problema cu sau fără prezenta mea ca să vad pe viitor cum se desface.
    - as cumpăra din dezmembrări un scaun mort pe care să fac teste să vad cum trebuie desfăcut.
    Nici să nu îți faci idei ca o să fie clar cum se desface fără să ai poze sau film cu fiecare etapă.
    Eu personal, nu desfac scaune pentru ca am facut-o în trecut și nu merită timpul pierdut. Așadar apelez la un tapițer care cu 150 ron rezolva problema. Dacă tu te încăpățânezi să o faci tu, nu îmi rămâne decât să îți urez succes... pentru ca o să ai nevoie. Nu vreau să te descurajez însă să desfaci un scaun e cum e, însă să vezi ce înseamnă să îl închizi la loc!

Jako Levente apreciază asta.
  14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Eu am desfacut, ce-i drept la un BMW. Ovidiu, si eu am zis la fel, dar odata ce il desfaci si cunosti etapele, sa il pui la loc o faci de 2 ori mai repede.
    Nu e chiar o turbina de avion, da scaunul jos si analizeaza-l bine, nu te grabi.
    Ia-o cu pasi inceti si marunti si imposibil sa nu ajungi la un rezultat.

15. Mr.Yadge

Mr.Yadge Bronze Member

Locație:
    Dâmbovița
    Masina:
    Ovidiu nu ma încăpățânez, problema nu e ca nu vreau sa dau scaunul cuiva sa mi-l facă, problema e ca județul în care stau e mort, găsești cu greu niște clipsuri dar încă un meseriaș, iar sa plec pina în București mi se rupe drumul plus reparația iar dacă nu reușește sa îl facă într-o zi cam problematic sa mai stau si la hotel. Sper sa fiu înțeles corect. O sa încerc la cata181 de pe forum poate ma înțeleg cu el sa plec în București.
    Audi66 - nu prea am de ales, sau sa eu la Buc.
    Stima.

Ultima editare: 23 Aug 2015
  16. Florin_audi 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 1.9TDI 2004
    Deci vrei sa spui ca nu se potriveste una fiind fixa cealalta rabatabila!
    Mersi!

17. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Plug & play nu..dar cu modificari se poate face.

Sunt colegi care au facut trecerea de la bancheta fixa la rabatabila. Invers, nu cunosc cazuri, dar si acolo se poate face..

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Vreau să spun ca este o opțiune. Și se poate monta însă e necesar să folosești un flex și un aparat de sudură.

19. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    ImageUploadedByTapatalk1440942142.830345.jpg ImageUploadedByTapatalk1440942185.578255.jpg ImageUploadedByTapatalk1440942572.219294.jpg
    Trecerea de la bancheta fixa la cea rabatabila implica urmatoarele:
    -taiat tabla din spatele bachetei.Atentie la zona rotilor, unde tabla este sudata in puncte si daca incercam gaurirea ei, ajungem pe partea cealalta usor(recomand polizarea punctelor).In partea de sus(la polita) se decupeaza cu flexul pana la dublura.
    -fixare ramforsari-tot conturul portbagajului este dublat de armaturile din poza.Acestea au cod si se pot comanda separat.Se pun pe pozitie si se sudeaza in puncte.Singura armatura ce nu se poate monta(sau ma rog...implica munca titanica) este cea de sus, unde toata polita este diferita(la bancheta rabatabila armatura superioara se continua pana in armaturile laterale).Aici eu am decupat colturile si le-am montat peste armatura mea.
    -fixat suporti laterali pentru sistemul de prindere.Se prind pe oalele rotilor si se observa in poze.
    -fixat sistem rabatare: Cuiele laterale se prin in suruburi pe suportii laterali montati mai sus.Suportul central se prinde in 4 suruburi(aici fie gasim piulitele in caroserie, fie improvizam cu forante...sudura.. Piulite nituibile)
    -fixat cuie superioare.Avem 2 piulite mari ce se introduc in caroserie in zona de unde ies centurile laterale.
    In mare, pasii sunt cei de sus.Avem nevoie de scule, nervi si timp.La final se vopseste zona.
    Alte diferente intre bancheta fixa si cea rabatabila: capitonaje portbagaj laterale, mocheta podea portbagaj, polita spate.
    Eu am reusit sa fac retrofitul complet, insa am muncit 2-3 zile.

20. LeonePtm

LeonePtm 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti - Pantelimon
    Masina:
    Audi A4 Cabrio - 2004
    Ajutor - Schita Mufe/Fire Montare scaune Electrice

Salut, de curand am achizitionat un set de scaune cu reglaj electric (full electric), iar la montare am intampinat urmatoarele probleme:
    - Scaunele vechi aveau reglaj electric doar lombar, resul comenzilor fiind mecanice.
    - Dupa demontarea scaunelor vechi, in podeaua masini am 3 mufe -una galbena-airbag, si una verde- incalzire scaune, si cea rosie- alimentare curent, iar scaunele noi au 3 mufe -galben, negru-plasa indentificare prezenta pasager din ce am inteles , si cea rosie.
    - Problema este ca mufa rosie din podea are doar 2conectori (pini) , restul spatiilor fiind goale , iar pe scaunele vechi aveam 4pini , iar cele noi au 7 pini. Asta pe partea soferului , pe partea pasagerului , posibil sa lipseasca cu mufa/pinii , deoarece pe partea pasagerului scaunul este clasic, fara nici un reglaj electric.

Ma poate ajuta cineva cu o schema a instalatiei electrice ?
    Ma intereseaza ce functii aveau acele fire/cabluri si de unde se pot conecta, cat si voltajul/tensiunea de alimentare a lor.
    Specific faptul ca pe partea pasagerului nu am verificat si este posibil sa imi lipseasca mufa rosie-alimentare curent , deci m-ar ajuta foare mult o schita detaliata cu functiile firelor si de unde se pot improviza.

Am atasat mai jos si cateva poze cu mufele dupa scaunele vechi , respectiv scaunele noi , si cele din podea (scuzati claritatea pozelor,ele fiind facute in aceasta noapte). Mufa rosie cu mai putini pini, este cea veche (dupa scaunele vechi), iar cea cu mai multi pini de la cele noi.

Ultima editare: 10 Oct 2015

Distribuie pagina asta