1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Scaune fata si Bancheta spate la A4 B6 - demontare - inlocuire - montare incalzire scaune

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de oncete83, 17 Sep 2007.

1. A4_avant 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    A4 avant, 1.9 TDI AVF 131CP, 2003
    Am schimbat la scaunele din fata numai zona centrala de la sezut
    Lateralele sezutului si spatele erau OK
    Lucrarea am facut-o la un atelier de tapiterie auto si a costat 60 de lei
    Probleme este ca la demontare au rupt mufa de airbag de sub scaunul din dreapta si am becul aprins la bord
    Daca gasesti material asemanator si atelier, se merita !

2. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    poti pune cateva poze?
    de ce ai schimbat doar mijlocul? in general marginile se uzeaza mai repede

3. A4_avant 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    miercuri reintru in posesia camerei foto si pun poze.
    pe o scara 1-10 scaunele fata aratau cam de 3 iar acum arata cam de 7
    lateralele nu erau uzate ci doar murdare. se curata cu solutie auto de interior (este ca un sapun lichid special pentru tapiterii auto), sau mergi la o spalatorie salon auto. la noi este una unde iese interiorul ca nou cu conditia sa nu fie ceva rupt sau jupuit. costa 250 lei tot interiorul

4. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    ok, asteptam pozele
    o poza face cat o mie de cuvinte

5. A4_avant 1st Gear Member

Locație:
    Rm Valcea
    Masina:
    Atasez poze
    la scaunele fata s-a schimbat numai zona centrala la sezut
    materialul seamana cu cel de pe spatar ca model, dar este putin mai inchis la culoare

6. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    RUGAMINTE! Vreau o poza de sub bancheta spate (vezi in topic de ce)

Salut

Am si eu o rugaminte, am cumparat recent o bancheta spate pentru A4 B6-le meu care sa o inlocuiasca pe cea existenta pe masina.
    Motivele schimbarii sunt a 3-a tetiera spate si centura in 3 puncte pe mijloc.
    Ei bine, legat de aceasta centura am o dilema. Nu stiu exact cum vine prinsa de surub in podea, asa ca rog un posesor care a are centura de mijloc in 3 puncte (centura normala, peste bancheta) sa imi faca o poza la surubul ei de prindere care se afla sub bancheta (sezut)

Am cautat in tot felul de DIY-uri pe net, dar nu am gasit o asemenea poza

Multumesc

Ultima editare: 1 Sep 2010
  7. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    nu imi da nimeni o mana de ajutor? hai ca nu e asa greu, scoateti sezutul din cele 2 cleme si faceti poza :uhm:

8. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    daca iti pun poza de pe avant_ul meu are vreo importanta? maine sper sa nu uit si iti fac o poza.

9. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    e ok si de pe avant, sau cel putin asa cred :p
    astept
    multumesc

10. BAZATU 1st Gear Member

Locație:
    aiud
    Masina:
    2002-1595-2002
    te rog nu-mi spui cum sa las bancheta din spate sa montez husele-nu am reusit numai sezutul pri tragere brusca dar spatarul nu reusesc am cautat loc pentru cheie -nu exista s-au vreo maneta s-au buton nimic...te rog mult am model 2002 benzina 1595-102 cai-multumesc anticipat!

11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Din partea lui xaby69 pentru nelutu_petrican:

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

P.S. pozele sunt facute din partea usii dreapta spate a masinii lui.

Ultima editare de un moderator: 19 Mar 2013
  12. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    da, multumesc frumos, dar fix centura de asta am si eu acum pe masina :p
    si vreau sa fac upgrade la centura mijloc in 3 puncte, am cumparat deja bancheta insa centura are alt sistem de prindere fata de centura asta in 2 puncte si tocmai de asta am nevoie de o poza de la cineva care are pe masina centura in 3 puncte

multumesc inca o data pentru efort, dar poate totusi se indura cineva si ma ajuta cu o poza corecta :photo:

13. xaby69

xaby69 Gold Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 2.0i
    imi cer scuze, nu am fost atent cand ai scris "centura in 3 puncte", eu m-am gandit ca nu ai centura din mijloc! Numai bine!

14. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    nu trebuie sa iti ceri scuze, multumesc pentru intentie chiar daca nu imi sunt de folos pozele
    poate totusi ma ajuta cineva cu centura mijloc in 3 puncte ca sa rezolv treaba :footy:

15. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    si eu am inteles gresit exact ca xaby69. imi pare rau ca nu am cum sa te ajut :(.

16. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    ok, dar nimeni cu o centura de mijloc in 3 puncte pe forumul asta? :p

17. harfo_79

harfo_79 Bronze Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi Avant B6/A4 1.9 TDI / Audi Avant B9/A4, 2.0 TDI Black&White
    eu am dar nu stiu cum sa dau jos bancheta.
    si e tot avant.

18. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
    bancheta se trange in sus (spre tavan) din zona unde vin genunchii pasagerilor spate
    nu cred ca difera de la sedan la avant, daca centura e in 3 PUNCTE (ca sa nu te deranjezi degeaba)

19. nelutu_petrican

Locație:
    Masina:
  20. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nelutu, practic tu ai centurile la fel ca si in pozele de pe masina lui xaby69, corect? Inclusiv pe cea de a 3-a.
    Ca sa folosesti o centura in 3 puncte e necesar ca un punct sa vina de sus de peste umarul persoanei care sta pe mijlocul banchetei, asa cum vinesi pentru margini. Acest loc trebuie sa vine de sub plansa, trece prin plansa de spate si, celalalt capat e prins cel mai probabil de acelasi punct la care vezi si la xaby69. Practic intre cele doua puncte (cel de sub plansa fiind punctul flexibil ce contine "belt tensioner") pleaca cheita ce intra in blocatorul centurii ce e sub bancheta si iese in punct comun cu blocatorul uneia din centurile spate.

Mie personal mi se pare extrem de simpla rezolvarea problemei tale, ceea ce nu ai tu, este acel belt tensioner si gaura + ghidajul de sub plansa de spate. Practic, mai e nevoie sa mai faci ceva cumparaturi daca doresti neaparat sa folosesti centura de spate mijloc in 3 puncte.

P.S. Vezi ca fiecare belt tensioner este legat in circuit cu airbag-urile, blocandu-se in caz de impact.

Distribuie pagina asta