1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Scaune fata si Bancheta spate la Audi A4 B5 - demontare /inlocuire - montare incalzire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Stefan, 7 Mar 2009.

1. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 '96 1.9 TDI 1Z \ VW Bora '01 1.9 AJM
    daca e chiar o venit vorba de scaune, nu stiti un schrot unde as gasi scaune de b5 sport, in stare decenta?

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    In Arad si in imprejurimi, am cautat eu deja. :)
    Am inteles ca ar fi prin Ineu un schrot de unde luase cineva scaune sport de B5 facelift.
    Stai geana pe cand apare unul, astea chiar nu se gasesc in orice schrot.

3. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 '96 1.9 TDI 1Z \ VW Bora '01 1.9 AJM
    in arad am cautat si eu dar nu am gasit nimic in stare buna.
    totodata caut si elemnte mahon - ati vazut pe undeva?

4. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Daca tot suntem la banchete, am si eu o intrebare. Pe sedan se pot pune banchetele (modelul rabatabil din 2 bucati) de pe avant? presupun ca sezutul oricum se potriveste. Fetele de usi se potrivesc de la avant la sedan?

5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    La toate intrebarile, da, se potrivesc.

6. Linucu 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    A4 2000, 1.9 TDI 116 cp
    Scaun incalzit dreapta fata nu merge

Am un a4 din 2000, motor AJM si imi merge doar incalzirea in scaunul soferului. Am fost la un electrician si a zis ca decat sa se chinuie sa desfaca scaunul mai bine iau unu second.Am tot cautat p la dezmembrari da nu are nimieni. M-am gandit sa imi iau o husa incalzita numa ptr scaunu asta.Voi ce ziceti?Cum e mai ok? Sa caut in continuare second sau sa merg la altcineva sa desfaca scaunul?

7. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    A3 8V/ CRLB / QMM / 2015 - A3 8L / BFQ / FDH / 2003
    Sfatul meu e să desfaci scaunul. E posibil să fie întrerupte nişte fire. Eu am reparat personal încălzirea la scaunele de pe maşina mea. Voi căuta nişte poze din timpul procedurii şi le voi posta aici mai târziu.

8. Linucu 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    A4 2000, 1.9 TDI 116 cp
    Astept poze

Te rog pune nişte poze. Cam cât a durat? O sa fac eu

9. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    Toată treaba a durat două zile, timp în care m-am deplasat cu un scaun de rezervă montat la șofer. Cel mai dificil este demontatul tapițeriei de pe scaun. Nu am făcut poze cu privire la demontatul scaunelor de pe mașină și nici cu privire la demontatul tapițeriei. :(
    Însă, îți pot spune la ce trebuie să fii atent la demontatul tapițeriei:
    - să nu deteriorezi mufele montate sub scaun (airbag/încălzire/reglaj lombar electric ... dacă există);

- să nu deteriorezi clipsurile de prindere a firelor conectate sub scaun și să memorezi traseul exact al acestor fire;
    - să nu scoți tijele de metal care sunt prinse în buretele care fac parte din șezut/spătar.

La mine exista următorul fenomen la ambele scaune: se încălzeau doar partea din față și părțile laterale ale șezutului. Din documentările efectuate, am înțeles că încălzirea din partea centrală a șezutului și încălzirea din spătar (dacă există ... am înțeles că este posibil ca unele mașini să aibă încălzire doar la șezut) sunt legate în serie. Așa este! Deci, dacă este întreruptă rezistența din una din aceste repere (spătar/șezut), automat nu va mai funcționa nici cealaltă. Încălzirea din părțile laterale ale șezutului are circuit separat și va funcționa independent de funcționarea/nefuncționarea încălzirii celorlalte două repere.

În fotografia de mai jos se pot vedea întreruperile celor două fire care fac trecerea rezistenței electrice de încălzire de pe un segment de burete pe altul.

Aceste fire sunt foarte firave !!! Din acest motiv am procedat la întărirea lor ! Se poate observa în fotografia de mai jos rezistența electrică de încălzire (de culoare albastră), care ar trebui la rândul ei verificată în totalitate, pentru a constata eventuale întreruperi ale acesteia.

La scaunul din dreapta nu am avut probleme la șezut. Am constatat întreruperea instalației de încălzire exact în locul în care aceasta intră în spătar.

Pot spune că am avut noroc să constat doar aceste întreruperi, și nu întreruperi ale rezistenței electrice în sine. Nu știu dacă acea rezistență s-ar putea repara sau ar trebui schimbat cu totul elemntul de încălzire de pe șezut/spătar.

După montarea scaunelor pe mașină, trebuie șterse eventualele erori apărute în urma deconectării mufelor de airbag.
    Concluzia este că demontarea scaunelor de pe mașină/demontarea tapițeriei necesită un volum mare de muncă și timp. Oricum, îți urez succes dacă te hotărăști să te apuci de treabă ! :)

10. Linucu 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    A4 2000, 1.9 TDI 116 cp
    Ms frumos ptr un raspuns atât de amplu.

La mine e exact cum spuneai tu, se incalzeste pe părţile laterale.

Arunci ar trebui sa mă uit direc la spatar, nu?

Cred ca o sa caut totuşi un second. Nu stiu dacă se merita munca. Îmi pare rău ca la astea am si chestia aia lombara ca un masaj la spate si nu stiu dacă o sa mai găsesc exact la fel.

Mă mai gândesc ce sa fac.

Oricum îţi multumesc mult.

11. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    Cu plăcere. Nu trebuie neapărat să te uiţi direct la spătar. La mine la un scaun problema a fost de la şezut, iar la celălalt problema era de la spătar.

12. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Confirm cele spuse de colegul audi11wst exact la fel am patit si eu cu sezutul scaunului stanga, iar reparatia a decurs la fel...eu pentru a izola lipitura, am folosit tub termocontractibil special pentru a izola astfel de lipituri.

13. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4B5/1,6(101hp)/ADP/1997 și A6C6/2.0TDI(170hp)/CAHA/2010
    Salutare
    Sunt proaspat posesor de Audi A4 B5 si am observat sub scaunele fata niste mufe si fire.Nu stiu care este rolul lor acolo ,cert e ca n-am gasit niciun buton aferent incalzirii scaunelor...
    Ma puteti lamuri si pe mine ce e cu firele alea?

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ai airbag-uri in scaune.

15. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    si in scaune? eu stiam ca am in volan ,pasager si usi...;)

16. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    Poate ai şi reglaj lombar electric.

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Pe 97 nu exista.
    Ai airbag-uri, crede-ma. Dealtfel si tu stiai ca ai 4 airbag-uri, chiar ieri afirmai asta aici. Si in usi, nu ai airbag-uri. :)
    Dealtel ai o mufa galbena cu mov si inca una verde cu rosu.
    Daca ai avea incalzire, ai avea si butoane nu crezi?

Ultima editare: 26 Noi 2011
  18. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    nu stiu ce sa mai cred...pe usi zice ca am airbaguri,butoane de incalzire scaune n-am ...nu stiu ce sa cred...

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Paul, pentru ca acest topic trateaza incalzirile in scaun iar noi clar nu vorbim de asa ceva suntem offtopic.
    Pot insa sa te asigur ca usile nu au nevoie sa se protejeze de pasageri, doar pasagerii de usi. In caz ca nu ai inteles ce vreau sa iti spun, nu exista airbag-uri in usi, ci in scaune.

20. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    Scuze de off tpoic.
    Sunt si masini care au airbag-uri in portiere, dar nu este cazul la B5.

Distribuie pagina asta