1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Scaune fata si Bancheta spate la Audi A4 B5 - demontare /inlocuire - montare incalzire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Stefan, 7 Mar 2009.

1. blajandutu 1st Gear Member

Locație:
    llerida,Spania
    Masina:
    audi,1.9 tdi AFN ,110cai,1997
    Salut, am si eu o problema de conectare pentru incalzirea la scaune.
    Am aun audi B5 si am schimbat scaunele cu unele de audi B7. Problema este ca la conectorul de la scaunele originale am patru fire (doua groase si doua subtiri) si la cele noi am trei (unul gros si doua subtiri). Am vazut ca am o tensiune de 8V pe firele subtiri iar pe cele groase nu am nimic. Ma poate ajuta cineva cu o schema sau sa-mi explice cum se conecteaza ?

Ultima editare de un moderator: 30 Noi 2011
  2. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    Din ce an e una si din ce an e alta ?

3. blajandutu 1st Gear Member

Locație:
    llerida,Spania
    Masina:
    Salut,
    Pentru inceput mersi ca incerci sa ma ajuti, iar acum sa spun din ani sunt masinile. Masina pe care am pus scaunele este un A4 B5 din anul 1997, Avant, motor 1.9TDI (AFN) de 110 cai, ,iar de pe care am luat este un A4 B7 din 2005.
    Problema este ca daca as gasi schema electrica de la incalzirea din scaunele de la mine, adica pentru audi A4 B5 din 1997 eu as rezolva problema.

Ultima editare de un moderator: 1 Dec 2011
  4. cipri29

cipri29 Bronze Member

Locație:
    Florești - Cluj
    Masina:
    A4 B8 2.0 tdi CAHA 2009, A2 1.4TDI ATL2004
    Am reusit si eu insfarsit sa-mi leg incalzirile, merg (in privinta rezistentelor si a seriozitatii vanzatorului nota 10), dar sunt cam dezamagit ca nu pot sa reglez intensitatea cu toate ca am butoane originale de incalzire.
    Mentionez ca instalatia a fost facuta dupa schita , butoanele le-am avut si am cumparat doar mufele de pe un A6, dar a trebuit sa schimbe ceva pini ca nu a mers.
    Acum merg doar pe maxim si numai de la pozitia 3 in sus. As vrea sa stiu daca decupleaza sau trebuie sa le opresc eu ? Nu as vrea sa le ard ca am muncit mult pana le-am montat sub piele. Banuiesc ca trebuie pus si ceva senzor de temperatura si nu stiu unde gasesc. Orice informatie e binevenita si de mare ajutor. Multumesc .

Ultima editare de un moderator: 1 Dec 2011
  5. LucianDom

LucianDom 3rd Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi A4 B7 Avant 1.9 TDI
    Schema instalatie electrica pentru incalzire scaune

Salutare tuturor.
    De ceva vreme am achizitionat scaune cu incalzire si intentionez sa le montez cat mai repede, insa masina nu este prevazuta cu instalatie electrica pentru incalzire. Ma poate ajuta careva cu o schema a instalatiei de incalzire la masina, pentru un Audi A4 B5 din 96 benzina?
    Multumesc frumos si scuze pentru offtopic !

6. blajandutu 1st Gear Member

Locație:
    llerida,Spania
    Masina:
    Am montat scaune de Audi B6 pe un Audi B5,poate cineva sami zica cum se conecteaza incalzirea?

7. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Am tot cautat pe net si toata lumea zice ca e mult de modificat ca sa se potriveasca dar nici un swap facut, doar discutii. Pacat. Sunt f faine cele de B6 recaro.

8. Sergiu.Romanessi

Sergiu.Romanessi Bronze Member

Locație:
    Bistrita, Brasov
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 120 hp 2009, Audi A3 8p, Ford Fiesta 1.6tdci 2010
    eu am schimbat tot interiorul masinii mele (b5 '97) cu unul de b5 facelift cu scaune electrice din piele. a mers la fix :D
    in legatura cu inlocuirea interiorului cu unul de model mai nou (b6, b7) nu stiu ce sa zic, nu sunt in postura in care sa dau sfaturi dar ma gandesc ca e ceva de modificat.

9. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Problema este la adaptarea scaunelor de pe altceva decat B5, facelift sau nu.

10. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Faptul ca merge chiar de pe face-lift este incurajator o sa caut si eu asa ceva.

In fapt probleme este la acele sine pe care culiseaza scaunul,o adaptare de pe alte modele ma gandesc ca inseamna sa tai din veciul scaun si sudura apoi pe noul.

11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Deci, scaunele de B5 facelift sunt identice cu cele de nonfacelift. Nu conteaza ca sunt normale, sport sau recaro. Prinderea pe sina e la fel la toate scaunele de B5. Difera insa mufele de airbag (1998 chiar daca nu e facelift are si airbag) + adaugare mufe lombar electric.
    De mentionat ca modelele 1995, 1996 si 1997 (mai mult de jumate de an) nu au airbag in scaune (scaunele de la sfarsitul lui 1997 pot avea airbag, fiind identice cu cele din 1998), asadar zero mufe, zero fire. Iar daca sunt sport, au reglaj lombar manual.

Asadar, scaunele mele din 1998 aveam airbag si atat. Asta inseamna 2 fire pentru tensiune(+) airbag in mufa galbena si 1 fir masa separata (tot pentru airbag) in mufa rosie:

[​IMG] [​IMG]

Scaunele de facelift (varianta sport) cu reglaj lombar electric au mufele diferite dar si 2 fire in plus, componenta ar fi supa cum urmeaza.
    2 fire pentru tensiune airbag si 1 fir masa (tot pentru airbag) in mufa galbena. Un pin ramane lipsa.
    2 fire groase (un plus si un minus) in mufa rosie pentru reglajul lombar electric. In mufa rosie mai raman 4 fire lipsa, asta e pentru varianta de scaun electric, 2 fire pentru plus(+) sus/jos si alte 2 fire pentru alimentarea cu plus(+) pentru miscarea spre in fata/in spate. Masa ramane comuna, cea din mufa rosie.

[​IMG] [​IMG]

Ok, insa oare de ce nu se potrivesc scaunele de A4 B6 sau de A6 C5 pe modelele B5? Problema vine de la prinderea/fixarea lor in podea:

Scaunele de B5 au prinderea in 3 puncte pe 3 sine: cate o sina stanga si una dreapta pentru sustinerea spate stanga si spate dreapta. Partea din fata insa, se fixeaza central pe o sina in mijlocul scaunului, evident frontal. Mai pe romaneste, scaunul de B5 merge pe 3 roti si 3 sine diferite insa paralele intre ele.

[​IMG] [​IMG]

Scaunele de B6/C5 insa, sunt fixate pe doar 2 sine, una stanga si una dreapta cu sustinere in 4 puncte - 2 pe fata (stanga si dreapta) si 2 pe spate (stanga si dreapta). Pe romaneste, scaunele astea perg pe 4 roti si 2 sine, asa cum este dealtfel mai normal. Cu sinele de B6 nu am poza insa banuiesc ca ati inteles.
    Evident, si mufele de la airbag difera insa daca se achizitioneaza scaunele cu tot cu mufe mama-tata se pot adapta fata probleme.

Concluzii:
    - fie achizitionati scaunele de B6/C5 cu tot cu sine, pe care sa le sudati/fixati in suruburi de podeaua B5-ului vostru.
    - fie incercati sa montati cadrul in 3 puncte de pe scaunele de B5, pe scaunele de B6/C5 aruncand bineinteles prinderea initiala a acestora.
    Prima varianta desi pare mai radicala poate fi implementata mai usor decat a doua care, poate intampina greutati in ceea ce privesc spatiile necesare rularii scaunului precum si a blocarii lui pe sina intr-o anumita pozitie.

P.S. Spre deosebire de B5 care are sinele din caroserie sudate, cele de B6 se pot desface cu totul fiind prinse in niste suruburi m12.

Ultima editare: 28 Feb 2012
  12. knoxville 2nd Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4, 1.9TDI/90CP, 1999 , AHH
    Salutare, masina mea e dotata cu incalzire in scaune dar problema este ca scaunul soferului se incalzeste extrem de greu fata de cel al pasagerului. Se poate face ceva in privinta asta? :)

13. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Pai daca se incalzeste mai greu sunt 2 posibilitati:
    - ori tensiunea aplicata pe rezistenta e prea mica
    - ori rezistenta in sine are probleme si trebuie pus un aparata de masura pe contactele ce alimenteaza rezistenta sa vezi ce tensiune are.
    Poate sa masori si un consum si compari totul cu scaunul bun al pasagerului ca valori de referinta .
    Solutia lenesului ar fi sa schimbi scaunele intre ele dar mai bine la faci pe asta care are probleme .

Ultima editare de un moderator: 10 Mar 2012
  14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Solutia lenesului e sa le lasi asa.
    Scaunele nu se pot pune invers (schimb intre ele).

adIsor apreciază asta.
  15. blajandutu 1st Gear Member

Locație:
    llerida,Spania
    Masina:
    Eu pot sa-ti zic cum sta problema in scaune. Scaunele au o rezistenta care este inseriata intre spatar si partea de jos si un termostat care inchide si deschide curentul. Asa ca rezistentele ori se incalzesc intregi, ori nu se incalzasc de loc.
    Iar daca se intrerupe rezistenta cand trece de la partea de jos a scaunului la spatar la fel nu se incalzesc deoarece sunt inseriate.
    Eu cred ca problema la tine este din butoanele de reglaj din bord, incearca sa le schimbi intre ele, asa poti vedea daca de acolo este problema.

Ultima editare de un moderator: 12 Mar 2012
  16. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    A trecut ceva timp si tot rasfoiesc sa aflu o informatie....

Deci eu am bancheta fractionabila pe sedan. Se potriveste spatarul unul avant tot fractionabil la mine plug and play? Sincer nu prea as vedea de ce nu, dar cine stie.

17. Adriano3x 1st Gear Member

Locație:
    Resita
    Masina:
    Audi A4, 1.8, 1995
    Cum se demonteaza plasticele acelea in care intra tetierele din spate? (Audi A4 1.8 1995) Vreau sa dau jos bancheta din spate ca sa ajung in portbagaj cumva, mi s-a blocat portbagajul, nu se mai deschide nicicum.

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Prin tragere.
    Ia o surubelnita dreapta mai mare si fa parghie fara frica.

19. Adriano3x 1st Gear Member

Locație:
    Resita
    Masina:
    Audi A4, 1.8, 1995
    Am incercat, dar nu vrea de nici o culoare. Nu are vreo siguranta? Tetierele au iesit foarte usor.

Ultima editare de un moderator: 17 Apr 2012
  20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu are. Are niste urechi ce sunt corp comun cu plasticul asadar nu le vei rupe.
    Stiu ca la unele masini ies mai greu, mai ales pentru ca proibabil nu au fost scoase vreodata. Fa parghie fara mila, chiar nu ai ce sa strici.
    Daca nu te descurci si ai drum la Timisoara, cauta-ma ca ti le scot eu.

Distribuie pagina asta