1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Scaune fata si Bancheta spate la Audi A4 B5 - demontare /inlocuire - montare incalzire

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Stefan, 7 Mar 2009.

1. Adriano3x 1st Gear Member

Locație:
    Resita
    Masina:
    Audi A4, 1.8, 1995
    Am reusit sa scot ghidajele de la tetiera:) Ai avut dreptate, trebuie sa faci parghie (sub buretele ala e o tabla) si sa folosesti 2 surubelnite late. Mersi!
    Insa nu am reusit sa deschid portbagajul pe acolo, e greu. Am gasit alta solutie! O gaura de cca 8mm facuta (dupa ce am dat numarul de inmatriculare jos) iar pe acolo ai acces la tija de deschidere care cu o sarma de aluminiu sau penseta o prinzi, tragi in sus, click si gata. Sistemul de inchidere/deschidere e vacuumatic si rola care deblocheaza inchiderea era gripata. Am dat-o jos, curatata, WD-40 si e ca noua.

Ultima editare de un moderator: 19 Apr 2012
  2. conte_hd

conte_hd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.9TDI - AFN , 1996
    Salut.Imi explica si mie cineva cu dau jos plasa aceea pliabila de langa bancheta spate?

ps.sper ca am postat unde trebuie.....
    partea pliabila audi.JPG

3. dan.vaida

dan.vaida 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A6 C5, 1.9 TDI, 2005
    Salut. La A6 C5 (teoretic ar trebui sa fie la fel si la A4), am un buton pe partea aceea (pe care ai fotografiat-o tu), pe care-l apas si apoi rola ce aduna "plasa" "sare" si pot s-o scot...

Poate butonul la A4 e pe stanga (?).

LE: vad ca ai un orificiu acolo... cred ca acela ar fi pentru butonul lipsa... in acest caz incearca sa vezi daca poti introduce o surubelnita acolo si sa activezi mecanismul de release.

4. conte_hd

conte_hd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Salut Dan.vaida , in partea stanga sigur nu e buton,e doar plasticul.In partea dreapta trebuia sa fie butonul si probabil lipseste.Am incercat cu surubelnita sa apas in acel orificiu dar nu se intampla nimic.Poate e defect mecanismul....?

5. conte_hd

conte_hd 1st Gear Member

Locație:
    Hunedoara
    Masina:
    Alte pareri nu mai sunt?

6. amantia 6th Gear Member

Locație:
    Sfântu Gheorghe
    Masina:
    A4 B7 2005 2.0 TFSIQ, WV eGolf 2019
    Ate cineva centura in trei puncte in mijloc? Daca da, poate sa faca o poza cu ea, cum arata? As vrea sa schimb centura de 2 puncte cu o centura cu trei puncte, dar pana acum n-am gasit nici o informatie concreta ce trebuie schimbat (sunt dispus sa schimb si bancheta daca e nevoie). Pe B7 vad ca centura e fixata in spatarul banchetei, dar nu stiu cum e pe B5.

7. BennyBeNNy

BennyBeNNy 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4,1,9 TDI 110 CP .28\12\1998
    Am o intrebare daca ma ajuta cineva: la masina din semnatura am rupte ambele lamele de rabatare bancheta spate (alea de care tragi ca sa poti rabata). Am incercat sa desfac sa rabatez cumva si normal sa schimb lamelele respective dar nu imi pot da seama cum. Ma ajuta cineva ?

Ultima editare de un moderator: 13 Sep 2012
  8. BennyBeNNy

Locație:
    Oradea
    Masina:
    nu ma ajuta nimeni???

9. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ori nu s-a lovit nimeni de problema asta ori nu a vazut mesajul cine stie.
    Ai putina rabdare.
    Pana una alta ai putea sa incerci chiar tu sa demontezi partea ce tine lamelele ce le-ai rupt, pentru ca acolo e raspunsul la intrebarea ta.

10. BennyBeNNy

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Le-am demontat. Aproape ca as putea spune ca sunt de ornament. Nu ai nici un acces acolo la nimic, la tija care o actioneaza, nimic. Merci oricum

Cu o lamela rupta am cumparat masina si cealalta am rupt-o eu iarna trecuta la -18*. M-am grabit sa rabatez scaunul si am ramas cu maneta in mana.

Ultima editare de un moderator: 17 Sep 2012
  11. cipri29

cipri29 Bronze Member

Locație:
    Florești - Cluj
    Masina:
    A4 B8 2.0 tdi CAHA 2009, A2 1.4TDI ATL2004
    Sal

Buna baieti as vrea sa stiu daca scaunele de pe a8 din 2000 se potrivesc la masina mea?

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Fa o poza cu prinderile si iti spunem... personal habar n-am cum e la A8.

13. flavius a4

flavius a4 3rd Gear Member

Locație:
    Brad
    Masina:
    Audi A4 berlină, 2.0 TDI CAGA, 2008 & Audi A4 avânt, 1.9 TDI ATJ Quattro, 2000
    N-as crede ca se potrivesc,dar cu ceva adaptari de ce nu??

14. NorgHacker

NorgHacker 1st Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 B5 1.9 TDI 1Z '95 90 HP Argintiu
    Salutare colegii cu audi. In legatura cu problema lui @attydeak am de spus urmatoarele: la ambele modele (cu/fara bancheta rabatabila) de audi a4 b5 spatarul, lateralele de peste aripi si sezutul sunt identice ca si dimensiuni. In mod normal s-ar potrivi la fix. Personal am incercat in vara sa montez o bancheta rabatabila in loc la una fixa. Problema apare la prinderea banchetei rabatabile. In primul rand, in partea de jos a spatarului ai 3 puncte de pivotare a banchetei(stanga, dreapta si mijloc). De aceste suporturi se prinde spatarul si permite sa se rabateze. In partea de sus ai alte 2 "urechi" peste care se inchide sistemul de fixare a spatarului (e acelasi principiu ca si la broasca de la usa masinii). Iti poti face rost de punctele de prindere pentru spatar doar de pe o masina de la dezmembrari, in cazul in care va vrea omul sa le taie de pe caroserie, pentru ca sunt sudate acolo. Alt aspect interesant apare cand vei vrea sa le sudezi pe caroseria ta, deoarece sudura cu oxiacetilena afecteaza metalul si risti sa iti bagi rugina in oalele arcurilor si in podeaua masinii. Eu cand m-am apucat sa studiez problema cu modificatul banchetei am constatat ca nu merita sa ma complic, desi aveam toate componentele (am dezmembrat un a4 b5 cu bancheta rabatabila). In ceea ce priveste tabla aceea din spatele banchetei, eu zic ca nu face mare branza la sustinerea sasiului, dar nemtii nu de prosti au pus-o acolo. Ce mai poti face e sa gasesti suportii de prindere la spatarul banchetei si sa ii prinzi cu suruburi prin podea si in oalele arcurilor, dar trebuie sa izolezi foarte bine zona gaurita atati pe interior cat si pe exterior, de preferat cu ceva pe baza de silicon (cum se punde prin baie), dar sa fie elastic. Asta in cazul in care vrei sa nu ai surpize pe viitor. Daca vedeam mai in vara postul tau te ajutam eu cu toate elementele, incepand de la suporti, pana la bancheta completa. Caroseria nu o mai am, dar am bancheta completa. daca esti interesat lasa-mi un reply. Spor la activitati. Numai bine.

15. heretic

heretic 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 Allroad, 2.0TDI - CGLC, 2014
    Scaune incalzite

Poate cineva sa ma ajute cu informatii legate de montarea unor incaliziri in scaune pe o masina care nu a avut incalziri. Ma intereseaza ce trebuie sa iau de pe masina care are.
    1. Scaunele
    2. Butoanele
    3. Trebuie sa iau si instalatia electrica sau se poate reface ulterior?
    4. Cine suporta tot curenttul, butoanele sau mai sunt alte control-unituri sau relee adiacente?
    Daca poate cineva sa ma ajute cu o lista cu ce ar trebui demontat de pe masina.

Multumesc

16. cipri29

cipri29 Bronze Member

Locație:
    Florești - Cluj
    Masina:
    sal

Iti trebuie scaunele, daca merg bine incalzirile la ele , daca nu poti pune tu rezistente pe ale tale, dar e mult de munca, butoanele de la incalzire, dar cu mufe si cablaj, daca piti sa iei toata instalatia electrica e ok daca nu maca o parte unde sunt mufele. e o treaba simpla pt. Cineva care se privepe. Bafta la operatie, iti spun sigur ca nu o sa regreti.

17. cipri.acces 1st Gear Member

Locație:
    pitesti
    Masina:
    audi a4 1,9 tdi 2001
    Ajuta-ma cum desfac portbagajul gaurind cum ai spus tu.Unde mai precis dau gaura

18. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    In yala.
    Nu ai bancheta rabatabila?

19. Cy_Russ

Cy_Russ 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI
    Salutare tuturor dinnou
    Ma aflu in fata unei dileme. As avea ocazia sa achizitionez un interior complet de a4 b5 din 2000 cu scaune Recaro electrice si incalzite, din piele insa aflate pe un avant. Masina mea este sedan si aici incep problemele:
    - Din ce am citit in postul #82 si raspunsul din postul #83, precum si asa cum au mai spus si alte persoane aici, banceta de pe avant se potriveste pe sedan. Cu conditia sa fie ambele rabatabile sau probabil ambele fixe. (nu stiu daca e posibil asta pe avant)
    In cazul banchetei de avant aceasta e rabatabila iar in cazul banchetei mele nu e. As dori sa iau acest interior insa ideea de a suda de caroseria masinii sau de a taia cu flexul din ea nu ma incanta deloc. Asadar as avea 2 intrebari:
    1. S-ar potrivi tapiteria de pe spatarul banchetei donatoare pe spatarul banchetei mele? Luand in calcul buretele, pozitionarea lui, cadrul si ce alte minuni or mai fi in interiorul fiecaruia.
    2. Se poate adapta/modifica in vreun fel bancheta rabatabilia pentru a se fixa in masina mea - renuntand la functia de rabatere a acesteia?

Din pacate ori am avut eu ghinion cu cautarile or chiar asa este dar interioarele asemeni celui descris de mine mai sus par a fi foarte rare. Si din acest motiv parca nu as vrea sa ratez ocazia.
    Multumesc anticipat ptr. raspunsuri.

20. cipri29

cipri29 Bronze Member

Locație:
    Florești - Cluj
    Masina:
    sal

La tapiteria nu se potriveste, pt ca la tine tapiteria spatarului e dintr-o bucata si la cea care vrei sa o cumperi e din doua bucati, daca vrei totusi sa iei interiorul cere si suportii de prindere de jos . In partea de sus pe laterale si la mijloc trebuie sa improvizezi ceva ca sa stea fixat spatarul. Vad ca esti din Cluj, daca vrei da-mi un mesaj pe privat si ne putem intalni sa vezi la mine cum sta treaba, pt ca am bancheta rabatabila. Bafta.

Ultima editare: 31 Mai 2013

Distribuie pagina asta