1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Scaune fata si Bancheta spate la Audi A4 B8 - demontare - inlocuire - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de Red_, 14 Ian 2013.

1. xxxxxxx 6th Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI CAGA E4+ 2009
    Datorită faptului ca nu voi avea nevoie de rabatare a banchetei am ales alta varianta, voi retapita partea mea fixa fie cu piele noua in acceasi nuanță, fie cu pielea de pe cele rabatabile ( asta va decide cine se va ocupa de partea asta )
    Iar pentru partea de mufa airbag am decis sa desfac și sa înlocuiesc airbagurile cu cele din scaunele mele de acum.
    Soluții sunt, ideea e cât ești dispus sa cheltuiești și sa accepți ca nu totul poate fii 100% având in vedere ca e o modificare serioasă.

2. Barosyka

Barosyka 2nd Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4 B8 2009 2.0 TDI CAGA manual
    Este/ exista vreun alt coleg, care a făcut aceasta modificare și ma poate ajuta cu niște poze, sa văd ce tai și de unde ? Sincer mi-e teama sa nu tai ceva aiurea și apoi sa nu mai pot pune nici măcar partea fixa pe care o am acum pe mașina. Va mulțumesc.

3. Barosyka

Barosyka 2nd Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    Mi-am montat deja scaunele fata modelul S-line și bineînțeles ca pe instalația electrică a mașinii nu sunt trase firele pentru reglaj lombar, aspect care nu ma deranjează neaparat, însă scaunul șoferului a fost demontat de către cei de la dezmembrari cu reglajul lombar la maxim in fata, ceea ce nu este chiar pe gustul meu. As putea alimenta cumva reglajul sa îl dau in poziția de care am nevoie și apoi sa devină nefuncțional, cum este acum ? Sper ca am fost explicit.
    Va mulțumesc.

4. cogdao

cogdao Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8.5 2.0 TFSI QUATTRO TIPTRONIC
  5. Barosyka

Barosyka 2nd Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    Mulțumesc!

6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    @Barosyka Da, il poti alimenta astfel incat sa "te joci" cu el (reglajul lombar) pana ajungi la pozitia dorita.

E716 este comutatorul rotund cu 4 butoane.

upload_2024-1-7_21-15-5.png

S. Florin apreciază asta.
  7. Barosyka

Barosyka 2nd Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
  8. Barosyka

Barosyka 2nd Gear Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    Va salut! Vin cu o precizare, sper de folos! Am montat tot interiorul s line rabatabil pe o mașina ce nu a avut acest sistem! Vreau sa precizez ca spătarul și bancheta + pernele laterale sau cum se numesc, s-au potrivit perfect, fără sa tai ceva sau sa sudez! suporții stânga și dreapta in care se clipseaza, existau deja pe caroserie! Singura mică problema a fost la centura spătarului, cea pentru pasagerul din mijloc, cred, pentru ca la mine era băgată prin portbagaj și ieșea in sus pe undeva prin placa aia de material de sub luneta, iar cea de la spătarul rabatabil, evident era prinsă in acesta! Dacă sunt persoane care doresc sa facă retrofitul, va pot ajuta cu informații,atât aici in topic, cât și in privat! Spor tuturor!
    P.S. Mulțumesc colegului @cogdao .

smurff și cogdao apreciază asta.
  9. Marius92 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 1,6 2001 si A4 B8 2.0 CAHA 2010
    Buna seara,
    Am cumparat un interior jumatate piele jumatate textil manual cu incalzire si lombar de pe un A4 B8 facelift de Anglia (greseala mea, n-am citit nimic legat de asta inainte sa-l cumpar) pe care vreau sa-l montez pe masina mea A4 B8 an 2010
    Am cateva intrebari legate de acest interior cat si despre codarile necesare pentru incalzire si reglaj lombar, eu avand pe masina doar textil si atat.

1.Am citit tot topicul de la inceput si au fost raspunsuri legate de scaunele UK despre senzori/cantar cat si despre airbaguri si modul comanda airbag ca nu sunt compatibile.
    Intrebare 1: ca sa mut acel cantar/senzor ce trebuie sa desfac de pe scaunul dreapta UK ? Am inteles ca unele scaune au ambele senzor/cantar, altele doar pe un scaun.
    Intrebare 2: daca refac pinii de la airbag de la scaune UK pentru mufele mele, vor fi erori pe calculator airbag ? (ma descurc cu ELSA. Am facut singur multe retrofituri la masina confectionand cablajele necesare de la 0)

2.Stiu ca am nevoie de panou clima cu butoanele incalzire si ca trebuie facut CP off si ca exista si posibilitatea ca BCM1 sa nu suporte incalzire..
    Intrebare 3: care sunt codurile prin care BCM1 suporta incalzire ?

3.Stiu ca trebuie activat si codat pentru a fi functionala incalzirea in scaune, dar nu stiu pasii.
    Intrebare 5: Stie cineva pasii pt activare si codare pentru incalzire scaune ?

Multumesc.

Daca ajuta cu ceva, las VIN masinii pe care o am: WAUZZZ8K4AN033799

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    E foarte mare bataie de cap sa muti cantarul.
    De scos e usor, de pus inapoi e mai greu deoarece trebuie sa dai la o parte imbracamintea sezutului.
    Sper ca ai luat interiorul la super pret astfel incat sa merite deranjul.
    Un interior plug&play cu incalzire este intre 1000-1500 ron.

Daca pui clima cu 2 zone nu iti va functiona corect, ramai la o singura zona daca nu vrei sa faci retrofit-ul complet.

11. Marius92 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Mmh, nu chiar pret mic. Nu am stiut cum merg preturile. De fapt numai 1.500, 1.700, 2.000, 2.500 lei, am vazut ca se cere. Nimic mai ieftin.
    Este model S-line cu piele pe laterale si textil pe jumatate. cu reglaj lombar si incalzire pe fata.
    Ce sa mai fac, am intrat in hora, o joc. O sa demontez acel cantar. Eventual nu il mai montez si il las cumva "in aer" dar presat ca sa recunoasca tot timpul ca este ceva pe scaun.. Daca spui ca se scoate usor si de montat este complicat.
    Sau ma mai gandeam (n-am vazut exact cum este mecanismul) sa mut partea de jos cu totul. Adica iau spatar de la stanga si mut la dreapta.

12. Marius92 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salutare!
    Revin cu update legat de mutarea senzorului de presiune/ cantar, de pe un scaun pe celalalt.
    Multa munca.. Dar totul a decurs bine.
    A trebuit sa desfac tot materialul de pe ambele sezuturi, schimband buretii intre ei, bureti care aveau lipiti pe ei incalzirea si senzorul de presiune.
    La desfacerea materialului de pe burete a trebuit sa tai toate prinderile ce tineau materialul "tras" pe burete, iar la repunere am prins materialul cu bride (soricei). In burete este un schelet metalic pe care se prinde materialul.

Am cumparat BCM1 cu P la final. Mai trebuie sa cumpar panou clima si cablaj.. Insa nu prea gasesc.. sau ce gasesc mi se pare enorm de mult pt 6 mufe (doar mufele le vand baietii. nu se obosesc sa desfaca cablajul complet..)
    Stie cineva codul mufelor? Verde, Rosie si Neagra? si cea ce intra in BCM in G? Imi fac singur cablajul..

13. Alin800

Alin800 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8 2008 CAGA 2.0 TDI
    Salut,
    La masina mea din profil un Audi A4 B8 an 2008 am avut scaune normale cu reglaje manuale si incalzite pe care le-am inlocuit cu alte scaune model S-line cu reglaj lombar la scaune si incalzite. A fost inlocuita si una dintre mufe provenita de pe masina donatoare insa tot nu imi functioneaza reglajul lombar. Incalzirea in scaune este in regula. Imi puteti spune va rog daca trebuie codat cu VCDS sau care ar fi problema ? Multumesc.

14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Pai de unde sa ia curent daca tu initial n-ai avut reglaj lombar ?
    Te-ai uitat peste schema pusa de mine mai sus ?

15. Alin800

Alin800 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8 2008 CAGA 2.0 TDI
    Am inteles, dupa ce voi rezolva partea "electrica" trebuie si codat cu vcds?

16. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    De ce nu citesti topicul asta ?

Foarte multe informatii utile tie sunt chiar pe pagina asta si altele la fel de utile pe paginile anterioare.

17. Attila BUBAU 1st Gear Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI 2009
    Nu trebuie codat reglajul electric pentru lombar, ii faci alimentare de +contact.. Sau permanent și vor funcționa.

18. S. Florin

S. Florin 1st Gear Member

Locație:
    Luxembourg
    Masina:
    A4 2.0 TFSI /211PS CDNC/ quattro / 2012 / S-tronic 7+1 DL501
    Salutare

Poate ajuta pe cineva acest site: https://kufatec.com/de/kabelsatz-el...dose-memory-fuer-audi-a4-8k-a5-8t-q5-8r/38543
    La masina din profil un Audi A4 B8 an 2012 am inlocuit scaune cu reglaj mecanic cu altele din piele care au reglaj 100% electric si am intampinat aceeasi problema ca multi altii adica scaunul nu se misca deloc.
    Cand am comparat mufele intre ele, cele de la scaunele electrice mai au 2 fire in plus fata de celelalte, iar in mufa de pe masina lipsesc firele ce alimenteaza scaunele.
    In poza atasata am incercuit cu albastru firele ce sunt in plus pe scaunul cu reglaj electric, iar masina nu are alimentare pentru acestea in mufa veche a masinii, deci trebuie adusa tensiune acolo.
    Maine ma ocup mai mult, deoarece nu pot circula cu scaunul prins in 2 suruburi si cu volanul in piept, iar parasolarul ma deranjeaza la spranceana :think:
    Spre rusinea mea, n-am gasit 2 fire sa pot regla scaunele.

Mufa cablaj scaun comenzi reglaj 100% electric.jpeg

cogdao apreciază asta.
  19. S. Florin

S. Florin 1st Gear Member

Locație:
    Luxembourg
    Masina:
    A4 2.0 TFSI /211PS CDNC/ quattro / 2012 / S-tronic 7+1 DL501
    Salutare
    Am reusit sa misc scaunele, alimentand acele 2 fire: Pe Maro am pus ( - )minus iar pe Rosu cu Negru am pus ( + )Plus si functioneaza !
    Urmeaza sa le trag fire cu sectiunea corespunzatoare si sa le duc in blocul de sigurante, care sa fie conecta la o siguranta bineinteles !!!

Masina mea este berlina iar interiorul a fost de break, care s-a potrivit perfect in cazul meu !
    Multumesc tuturor de pe acest site, doarece cu informatiile partajate de voi, am reusit sa rezolv foarte multe probleme intampinate de-a lungul timpului, inclusiv problema scaunului...
    Cu respect !!!

Distribuie pagina asta