1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Schimb ulei Cutie Viteze TIPTRONIC

Discuție în 'How-to / Operatiuni de intretinere' creată de sad, 16 Dec 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. pgvomerta 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 3.0 Tdi 2005
    mi-a zis cineva ca trebuie G060162a2 verde. Sunt tot in dilema pe care sa il iau

2. ghio 1st Gear Member

Locație:
    otopeni
    Masina:
    A6,3.0 tdi ,2005
    Am aceiasi masina ca tine,dar 2004;apar 3 tipuri de ulei ,nu stiu codurile,dar culorile sunt :galben,rosu ,verde,in functie de codul si nr cutiei automate.
    Parerea mea e sa verifici ce ulei s-a pus ultima oara sau sa te duci tot la o reprezentanta (se verifica si o eventuala resoftare a cutiei)

3. BOGBOG

BOGBOG 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6,3.0 TDI quattro,2006
    La cati km e bine (trebuie) sa schimbi uleiul la modelul nostru de cutie?Eu am 130.000 km acum si n a fost schimbat niciodata.

4. ghio 1st Gear Member

Locație:
    otopeni
    Masina:
    A6,3.0 tdi ,2005
    La 60.000 km e recomandat. Eu il schimb la 50000, e mai sigur. Sfatul meu e sa-l schimbi cat mai repede si ai grija si unde. Neaparat schimba filtrul de cutie si garnitura de baie !

Ultima editare de un moderator: 24 Apr 2014
  5. harpagid

harpagid 4th Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi allroad 3.0 TDI 2007
    Din ce stiam eu si chiar s-a discutat si aici pe forum schimbul se face la 120000km si nicidecum la 50-60k.Astept si alte pareri avizate.

6. gicu

gicu Silver Member

Locație:
    Gropești București
    Masina:
    Audi Allroad biTDI 2014, Audi RS3 Greta
    La 3.0 tdi nu exista cel putin pentru A6 interval de schimbare ulei cutie. Ca e recomandat e alta chestie. Asta AUDI Stuttgart dixit.

7. gwiz 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro 2006
    Poate ma ajuta si pe mine cineva. Am cutie tiptronic pe masina din semnatura (162.000km) iar cei de la reprezentanta spun ca uleiul la cutia mea nu trebuie schimbat. Este adevarat ? Daca se schimba la ce interval ?
    Multumesc

Ultima editare: 16 Oct 2009
  8. felix 1st Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    A6 allroad, 3.O TDI, 233 CP, 2007, automatic
    Atentie! AI cutie automata!! Eu am cu a mea 115.000 km am fost cu ea la audi si nu le apare nimic la uleiul de cutie automata ca ar trebui schimbat la un numar de km!!! A nu se confunda cutia automata cu cea cu variatie continua tiptronic unde se schimba din 60.000 in 60.000 km!. Intreaba la reprezentanta Audi!

9. Marius

Marius 1st Gear Member

Locație:
    Oraş
    Masina:
    VW 1J5 ATD.
    Indiferent de modelul cutiei, nu are cum sa-si poata pastra un ulei proprietatile timp de mai multi ani, dupa sute de "tratamente" de incalzire/racire.

10. dana6q 1st Gear Member

Locație:
    slatina
    Masina:
    A6 quatro,2.7 biturbo,2001
    schimbare ulei cutie tiptronic

Salutare tuturor! Eu sunt la a 5-a masina cu cutie automata.Am avut in ordine:BMW,Alfa 164,Renault 21,Mercedes 300CE si A6 2.7 BITURBO QUATRO in acest moment.La toate am schimbat uleiul la cutie,asa cum am aflat din diverse surse,de obicei pe la service-urile din Germania si Austria.La unele am schimbat la 40.000,la Mertan la 60.000.La Alfa la 90.000.Si la Audi,imediat ce l-am cuparat am si mers la reprezentanta la Craiova si l-am schimbat si am avut o surpriza mare sa vad ca uleiul era foarte inchis la culoare,murdar,dar fara particule in suspensie.Va mai spun sub cuvat de onoare ca niciodata in acest timp,adica 10 ani nu am avut niciun fel de probleme legate de cutia de viteze si fac cam 70.000 de km anual cu masina.Orice ulei,cat de bun ar fi,dupa un timp de folosire isi schimba proprietatile...este normal sa fie asa.Audi l-am adus din America si cel de la care l-am luat era primul proprietar si mi-a dat si o gramada de facturi de la service-uri cu interventiile pe care le-a facut.Am gasit o factura de schimb ulei cutie la 60.000 mile.Oricum decizia va apartine.

Ultima editare: 21 Oct 2009
  11. pgvomerta 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 3.0 Tdi 2005
    Cred ca avem aceiasi masina, sunt in aceiasi faza cu tine, am bagat un ulei de curatare cu care trebuie sa merg 1000km, acum am intrebat si am gasit pareri total diferite, pe forum un baiat mi-a zis ca culoare este albastra, NURVIL valcea ca este verde si la tine ca e galben. Care dintre ele o rezolva, de care ai pus ?

12. pgvomerta 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 3.0 Tdi 2005
    Nu ma ajuta ma frate nimeni, din ce reiese acum trebuie sa pun ulei galben sa inteleg. E si diferenta mare de pret, ca ala verde e 200RON/litru si ala galben este 95RON/litru.

13. Bestie

Bestie 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI Quattro AVF 2003
    Eu stiu ca la tiptronic se recomanda schimbarea uleiului din cutie la 60.000 km. Un amic (samsar) mi-a spus ca daca vreau sa nu am probleme sa-l schimb la 30.000 km

14. pgvomerta 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 3.0 Tdi 2005
    Pai problema este de care, ce tip deulei, nu la cati km...

15. popaalyn

popaalyn 3rd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A6 3.0 TDI Quattro 280 PS
    Samsaru' tau exagereaza cu schimbatu' la 30 de mii

16. harpagid

harpagid 4th Gear Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi allroad 3.0 TDI 2007
    Un exemplu concludent este Deocamdata care are aproape 200k cu Allroad-ul si inca nu a schimbat uleiul din cutie.Masina ii merge prfect.

17. gicu

gicu Silver Member

Locație:
    Gropești București
    Masina:
    Audi Allroad biTDI 2014, Audi RS3 Greta
    Ai desfacut de curiozitate busonul de cutie sa vezi cum arata uleiul dupa 200.000 ?
    Masina poate ca merge dar dupa atatia KM si mult timp uleiul ala nu mai are aceleasi prorietati plus ca e schimbat la culoare. Eu am comandat ulei albastru si astept sa ii fac mai intai spalare si pe urma schimbul propriu zis si resoftarea.

Dan_Slatina apreciază asta.
  18. hro

hro 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.7 quattro, 120 kw model 2006
    dacă neamtul zice ca nu trebuie ..... eu tind sa il cred

19. jacobson

jacobson 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 3.0 quatro
    auzi la 30.000 hai sa il schimbam la 10.000 ca sa stim o chestie...

si eu merg pe acelasi principiu daca zice neamtul ca nu trebuie nu trebuie... acum ca pe la 120.000 vrei tu sa fi sigur si sa il schimbi nu cred ca e un lucru rau atata timp cat faci asta la reprezentanta.

Eu am avut probleme cu cutia in sensul ca se auzea uneori cand acceleram un mic zumzet pt 1-2 sec., si m-am decis sa schimb uleiul, inainte sa desfac ctia.. pe baia de ulei al cutiei de viteze se vedea curs putin ulei.. mecaniucul mi-a spus ca garnitura mai cedeaza uneori de la vechime si se pierde putin ulei.

Tiptronicul de la audi are 9 l de ulei dar se schimba doar 5 cel putin asa mi-au zis astia de la nurvil, mi-am shimbat 5 l de ulei.. defapt l-am reimprospatat, am schimbat garnitura si filtrul de ulei din cutiesi de atunci nu maiface niciun fel de zgomot.

Si am avut surpriza sa gasesc pe magnetii din baie ceva pilitura :) .. uzura ce sa faci....

marco47 apreciază asta.
  20. Bestie

Bestie 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI Quattro AVF 2003
    @jacobson eu o sa-l schimb la 30.000 iar tu probabil nu. A cui s-o strica mai repede? Hai sa punem un pariu.

Eu am avut un argument cand am zis de 30.000... Dupa cum probabil stii si tu, recomandarile facute de producatorul german nu prea se pot aplica si in cazul masinilor care ruleaza in Romania!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta