1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Schimbare cutie viteze 5 trepte cu 6 trepte la A4 B5 - se poate - cum procedam ?

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de arazvan2002, 8 Feb 2012.

1. Claudiu Ziros

Claudiu Ziros Bronze Member

Locație:
    Voiteg - Timiș
    Masina:
    00' Audi A4 B5 1.8T quattro AWT & 91' Audi 80 B3 1.9 TDI 1Z & 07' Audi A8 D3 3.0 tdi quattro ASB
    Si ce sti Razvane,se potriveste plug&play cutia de awx pe 1z respectiv ahu(motoarele de 90 de cai),aceastea avand volantele cu masa simpla,la electromotor,suporti cutie si mufele de la kilometraj?

2. mare_hotz

mare_hotz Platinum Member

Locație:
    Nurnberg
    Masina:
    A6 2.5tdi Avant AKN
    Si acum ca tot au trecut anii si poate cineva a scos-o la capat.
    Am si un A4 B5 (1.9 tdi AFN) si trebuie neaparat sa trec in cutie cu 6 trepte pentru Quattro ... iar acum apar durerile.
    Daca iau o cutie de AVF (A4 B6) Quattro ce imi mai trebuie ? Ce fac pe partea cardan, e bolt-on sau implica si acolo modificari ? As ramane pe 5 trepte, dar orice ambreiaj as construi, tot handicapat ramane ansamblul pe partea de cuplu.

3. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    La B5 fwd nu se poate pune quattro fiindcă difera podeaua. Dacă ai rezolvat asta, atunci îți trebuie cadru motor pt cutie in 6, cred ca de ATJ, distanțier cutie, cutie, un ambreiaj de AVF/BRD, electromotor de 6 trepte, cred ca de ATJ sau AVF,cardan de 2.5 și ce mai trebuie pe spate.
    Povestește mai mult care e planul.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

4. Voodoo7Magic

Voodoo7Magic 1st Gear Member

Locație:
    Drobeta-Turnu Severin
    Masina:
    A4 B6 AWX 2002
    Salut.
    Stiti daca cumva cutia de passat 5 trepte se potriveste plug&play pe audi a4 b6 5 trepte? Am inteles ca trebuie schimbat doar prinderile la planetare.

5. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Voodoo7Magic e posibil sa se potriveasca cu flanse cu tot, verifica codurile. Daca nu, muti flansele, le desfaci si montezi pe rand.
    Vezi sa fie de pe aceeasi motorizare ca au trepte etajate diferit.

6. dorutzu

dorutzu Silver Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    1.6 + 2.0
    Salut,
    Ma gandesc pentru un 1.9 tdi cod motor AFN Quattro sa fac conversia la 6 trepte si cutia EHW. Ceva sugestii ?
    Multumesc frumos.

7. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    @dorutzu e stock AFN-ul? Daca vrei cutia de ATJ, EHW, ia tot sistemul de pe atj, inclusiv cadru de motor, ca sa ai in ce prinde cutia.
    Cutia nu e chiar lunga, e mai scurta si decat cea de 1.9 AVF (GBC) pe treapta a 6-a cu vreo 100-150 rpm. Daca treci la 6 trepte pentru ca ai putere mare, pune ambreiaj de A4 B7 cod motor BRD.

8. dorutzu

dorutzu Silver Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    1.6 + 2.0
    arazvan2002, momentan e stock.

Pe partea de transmisie cochetez cu ideea unei transmisii 01E de Allroad A6 C5 low range, cu comanda electrohidraulica. Problema e ca nu stiu cutia aia cu reductorul ala in plus (cam cu 7 kg e mai grea cutia cu low range fata de una de 2.5 manual Quattro standard) daca mi se potriveste pe masina mea.
    Nu am mai auzit pe nimeni sa faca conversie la cutia Quattro cu low range de pe 2.5 Allroad A6 C5.
    Daca nu, ma gandesc, vorba ta sa caut un cod motor ATJ, desi sunt cam rare si greu de gasit.

Distribuie pagina asta