1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Schimbare/Inlocuire - motor la B3 - B4 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Modele clasice' creată de Sylver, 20 Mai 2008.

1. ldarius

ldarius 1st Gear Member

Locație:
    pLOIESTI
    Masina:
    90, 2.3i, 1991
    Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.Foate clare si la obiect.
    Cam mare investitia...

2. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Sunt într-adevăr nişte costuri asociate care fac această modificare, scumpă. Asta dacă priveşti lucrurile din această perspectivă, a cheltuielilor imediate. Pe de altă parte, dacă te gândeşti că vei trece de la 13 litri de benzină (urban) la 7 litri de motorină, lucrurile se schimbă. Este mai corect să evaluezi potenţialul unei maşini prin prisma cheltuielilor de exploatare. Părerea mea este că cu 600 de Euro această modificare poate fi făcută, inclusiv omologare RAR, asta însemnând cam 550 litri de benzină. Nici măcar 10 plinuri.

3. 14jyn

14jyn 3rd Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi 100 quattro 2226 mc2
    sal baieti!!! din cate stiu eu ng-ul e motor in linie si nu prea cred ca se potriveste motorul+cutie de pe golfulet( din cate stiu eu pe golf e transversal motorul). iti sugerez sa pui un motor in 5cyl diesel de pe audi+cutie daca vrei sa umbli ieftin!!

4. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    audia3 1.9 TDI ALH,seat toledo 1.9 TDI
    cu un 1.9 td cred ca ai iesi cel mai ieftin,dar trebuie sa schimbi si cutia.singurul motor care potriveste la cutia ta ar fi un diesel de 2 litri in 5 pistoane numai ca astea nu prea au fost reusite;)

5. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    Diesel de 2 litrii nu stiu sa se fi fabricat,doar de 2,5 litrii care is reusite crede-ma,am fost cu asa ceva si stiu cum trag,dar nu zic ca nu or fi si cu probleme

6. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    eu stiam ca cele in cinci pistoane sunt de 2 litri,dar poate ma insel.am un prieten care a avut numai probleme cu un asemenea motor...

7. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Is de 2,5L 100%!daca o perosna aa avut pb cu el nu inseamna ca nu sunt reusite,si la cele in 4 cilindrii de 75 respectiv 90 de cai sunt o gramada cu probleme,asta nu inseamna ca nu sunt reusite,depinde de cume e exploatat mai ales de nou

8. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    aici ai dreptate;)

9. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Există diesel de 2 litri. Este un motor de origine VW in 5 pistoane şi a fost montat pe platforma C3 la Audi 100.

10. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    chiar nu am stiut

11. panti

panti Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    deci totusi aveam dreptate:p

si au fost montate si pe modelele 100 C2 si 200 C2 intre 1979-1983

Ultima editare de un moderator: 14 Sep 2012
  12. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    poi da,dar eu ma gandeam la TDI,de aia s-a creat confuzia,primele TDI erau in 5 cilindrii de 2,5

13. audi_100 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi 100 quattro 2,5 tdi,an 1990
    ldarius
    Atentie la motorul de 1,6 D. Nu confunda motorul de Golf cu cel de Audi. La Golf e pus transversal iar la Audi longitudinal. Sunt o gramada de nepotriviri, care costa bani si in final nu iesi la pret, cum ar fi: prinderea alternatorului (la Audi 80 1,6D e in dreapta jos, la Ggolf 2 in stanga sus), ambreiaj, suporti motor si altele.
    Tu ai audi audi 90 in 5 clindri asta inseamna ca suportii motor sunt pe caroserie (la 4 cilindri sunt direct pe puntea fata). Se poate monta motor in 4 dar costurile si munca sunt altele fatas de unul in 5.
    2.3 NG este un motor in 5 cilindri. AFN si 1Z sunt motoare cu 4 cilindri si sunt TDI. Asta inseamna ca tebuie luate cu calculatoarele si instalatiile elecctrice aferente, plus radiator + etc.
    Am inteles INVESTITIE MINIMA. Deci cel mai ieftin iesi cu un diesel clasic de la AUDI: 2.0 51kw cod CN (montat pe Audi 100 din 1979-1989), sau un 2,4 64kw AAS (montat pe Audi 100 1991-1994, il mai gasesti si pe VW T4 dar are alt cod).
    Mentionez ca aceste motoare se potrivesc la suporti, la sistemul de prindere pe cutia de viteze, poti folosi acelasi radiator, dar iti trebuie electomotor de diesel si sfatul meu este sa schimbi si cutia de viteze. La instalatia electrica iti trebuie un + pe electrovalva care ai de unde.
    Modelele din 1991 sunt non euro asa ca nu vei avea probleme cu omologarea.

FloRio Spre deosebire de Mercedes, Audi a fost predominant benzinar. Audi 80 a fost echipat (sa-l luam din 1980) cu 1,6D si td, pana in1991 inclusiv dupa care a fost inlocuit cu 1,9 D,TD si TDI.
    Audi 100 a avut mtorizare diesel de 2.0 (CN 51kw), 2.0TD (de 64kw, care in1988 a fost upgradat la 74kw cod NC). In 1990 a fost pus primul 2.5 TDI cod 1T de 88kw pe 100 CC. Odata cu aparitia modelului 100 C4, in 1991 acesta a fost echipat cu 2.4D 66kw, si 2.5 TDI cod ABT(non euro).
    In 1992 a fost montat AAT de 2.5TDI 85kw care era omologat euro 2 si care impreuna cu AEL (1994) 103kw A6 C4, au fost niste motoare foarte fiabile si rezistente.

panti Audi 200 nu a avut motorizare diesel din fabrica. Ca s-au pus in Romania...asta-i altceva.

14. fagarasan

fagarasan Silver Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Ford fiesta TDCI 2007
    Eu am pus motor de golf 1 de 1,5 D pe audi 100 din 79.Motorul nu a nimerit pe cutie,a fost nevoie de flansa,cutie am pus de audi 100cd,ambreiaj de pe audi 80 D.Suporti de motor am facut din sudura.Electromotorul l-am pastrat cel de pe motor de 2,3 benzina mergea la fix. Concluzii:la RAR nu au vrut sa o omologheze decat ca artizanala(am renuntat),putere mai deloc,cand vedea panta trebuia sa schimbi deja,depasiri mai rar,consum mic(pana in 6%).Asa ca motorul l-am dus la fier vechi iar caroseria am dat-o cu 300 ron si am radiat-o.Cum ziceau si colegii mai sus incearca cu un model in 5 cilindri si o cutie de diesel.Daca optezi pentru unul in 4,sa fie puternic(td sau tdi).Ia in calcul si cutia si nu o lasa pe cea veche.

15. audi_100 Banned

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi 100 quattro 2,5 tdi,an 1990
    Masina aia era atat de veche incat nu merita alta investitie. Solutia care am dat-o eu este cea mai buna. AUDI 90, 5 cilindri oare motorul este la fel de greu ca unul in 4 ? Binenteles ca suspensia a fost gandita pentrut o anume greutate si daca vei citi cu atentie sunt foarte multe diferente intre motoarele in 4 si cel in 5. Si apoi tu singur spui ca aveai performanta 0.

16. fagarasan

fagarasan Silver Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Ford fiesta TDCI 2007
    Eu singur spuneam ca NU aveam performanta...De asta i-am recomandat colegului varianta cu 5 cilindri(putine modificari)sau varianta cu 4 cilindri(td,tdi) dar cu mai multe modificari....:notme:

17. Farfetnugins

Farfetnugins 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi 80 B4,1.9TDI,1995
    Schimbare motor la B3 - B4 - diverse probleme si rezolvari

Salutare tuturor posesorilor de audi..am deschis acest post pt a va consulta intr-o problema destul de importanta..am achizitionat un audi 80 b3 1.8s.si vreau sa-i fac transplant de motor cu unul 1.6td de pe un golf3.ce vreau eu sa stiu este cum fac cu cutia de viteze.pot sa o pastrez pe cea originala sau trebuie sa iau una pt diesel?:idea:

18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Iti trebuie si cutia de viteze,benzinarul avand alte rapoarte decat diezelul;s-ar putea sa-ti trebuiasca si planetarele.

19. fagarasan

fagarasan Silver Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Ford fiesta TDCI 2007
    1-golf 3 nu stiu sa aiba motor de 1,6 TD.Singura varianta diesel e de 1,9D,TD sau TDI.
    2-Daca e 1,6 td,e de pe golf 2.Nu lua cutia de viteze ca nu iti foloseste(ma refer la cea de pa gof2),la golf motorul e transversal.
    3-cauta un motor 1,6 sau 1,9 td de pe un b3/b4,il iei cu cutie,electromotor,ambreiaj si ai scapat de intrebari.Cu planetarele nu sunt sigur daca iti trebuiesc altele daca alegi de pe un b3 1,6td.
    Si ca sa iti raspund la intrebare,nu poti pastra cutia de la benzinar(ma rog,s-ar putea,trage dar nu mai fuge,nu cred ca vei prinde mai mult de 110km/h la blana).Nu e asa de usor transplantul,iti trebuie in plus filtru de motorina,cred ca si ceva modificari pe la galeria de evacuare,daca motorul il iei separat iti mai trebuie cutie de viteze,electromotor,ambreiaj,suporti de motor.Un GPL ar fi mai eftin...

20. ManiAcuV6 Banned

Locație:
    Iași sau Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B6 2001 AWX
    Sau daca nu un 1.9TDI de 90 cai ar fi mai simplu de adaptat de pe un AUDI 80 B4 tdi .Cutie + planetare , iar la motor ai nevoei sa sudezi de lonjeroane cu MIG( sudura cu argon) 2 prinderi ale tampoanelor de motor. In final iese o lucrare ca si cea OEM .:)

Distribuie pagina asta