1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Schimbare/Inlocuire - motor la B3 - B4 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Modele clasice' creată de Sylver, 20 Mai 2008.

1. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Sincer nu stiu cine sa fi facut aceasta modificare. Mai simplu era sa montezi diesel in 5 cilindri. Intradevar este mai modern tdi-ul dar ai si foarte multe batai de cap pana cand o sa il montezi. Eu am pus 2.0 diesel aspirat in loc de 2.2 benzina, ambele in 5 cilindrii si singurele (sa le zicem) modificari a fost ca am luat discul de ambreiaj si galeria de evacuare de pe benzinar. In rest nu am schimbat absolut nimic. Daca aveai 1.8 sincer iti recomandam 1.6 td care merge f bne pe audi 100.

2. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Da, confirm şi eu că un 1,6 TD (îndeosebi cel de 59 kw, luat de pe un Passat 35b sau Golf III) cu înlocuirea băii de ulei, s-ar preta cel mai bine unei remotorizări. Am făcut astfel de transplanturi acum 15 ani când era în mare vogă turbodieselul de 1,6. Un motor extrem de fiabil şi cu un consum "de criză". Din păcate, astăzi sunt mai greu de găsit (în stare bună). Duce fără probleme cu 140-150 km/h o caroserie de C3. Nu mai vorbesc de impozit şi RCA, care iarăşi sunt două atu-uri importante ale acestui motor.

3. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Eu stiu un audi 100 c3 cu motorul de passat 32b 1.6 td de 70cp si merge impecabil, ca sa nu zci ca intretinerea lui e de rasul rasului (kit distributie 100 lei, filtru de ulei 15 lei, filtru motorina 15 lei, filtru aer tot vreo 15 lei). Ca sa treci de la 5 cilindri la 4 cilindrii ai prea mult de modificat.

4. dgruian 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi 100 2.0 1989; A8 2.5 tdi 2000
    Domnilor, am cercetat mai atent problema cu suportii si se pare ca suportii de A6 cu motirzare 1.9tdi e ceea ce am nevoie. Ii comamnd si va spun daca am reusit sau nu!
    Vreau sa am tdi pe masina si o sa ma lupt pina la capat. Prea mult m-a chinuit motorul pe benzina si vreau sa termin odata cu problemele astea.
    Multumesc mult de feedback.

5. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Salut. Ai rezolvat ceva?

6. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Salut. Pana la urma ce ai rezolvat cu motorul? Eu am rezolvat cu al meu cu 5 cilindrii diesel. E direct plug and play. Nici la rar nu au avut ce zice legat de montaj pentru ca nu se schimba nimic fata de 5 cilindrii benzina.

7. dgruian 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Ciao Alin, e crunt! nu sfatuiesc pe nimeni sa faca ce fac eu acum... prima problema majora a fost suportul motor pe partea soferului... am cautat 2 sapt suport de motor de a6 1.9 tdi. Nu am gasit asa ca am comandat pe original. am gasit la un pret bun pt ca fratele meu are un service si mi l-a adus la doar 280 RON. Potriveste la inalitime dar nu la pozitia tamponului - suport motor cu suport sasiu. a trebuit sa mut suportul de pe sasiu cu 3 cm spre fata. dar am facut profi miscarea. am gaurit cu burghiul punctele de sudura si am pus sudura exact pe gaurile facute in suportul motor iar gaurile ramase de unde a fost suportul sasiu le-am umplut cu sudura. Oricum nu a fost usor, mi-a luat aproape o zi de lucru pt ca de suportul sasiu e prins si suportul pt ABS si a trebuit sa tai partea de suport de ABS, a trebuit sa dau jos abs'ul sa pot da jos suportul de motor de pe sasiu...Totusi cred ca nu am comandat suportul care trebuie de a6 pt ca erau 2 coduri si in poza de pe programul de piese arata diferit si parea cel potrivit. Dar am depasit problema asta. A trebuit sa fac un suport la filtrul de aer - ceea ce n-a fost complicat. pacat ca nu am facut poze sa vezi ce variante am gasit. Am pus si galeria de pe audi 80 a motorului. Am pus-o si am legat-o chiar bine cu restul tobei de pe audi 100. Am gacut o teava de legatura care le-am prins cu coliere de toba.
    Luni ma duc sa gasesc solutii sa prind intercoolerul pt ca nu vreau sa renunt la el. Apoi o sa il las pe fratele meu sa vada de instalatia electrica - computer si alte citeva chestii care trebuie rezolvate. Ex: servofrana la audi 80 e cu burduf si la audi 100 servo e diferit. Sper sa pot pastra pompa de injectie a motorului care-i actionata de computer. va trebui sa schimb si acceleratia. Daca chiar nu o sa reusesc o sa pun o pompa de AAZ care-i actionata pe cablu. O sa iti mai scriu cind mai avansez.
    partea buna-i ca am luat nu doar un motor ci o masina si acum vind piese de pe audi 80 si imi scot din cheltuieli.
    Ne mai auzim.
    dg

Ultima editare de un moderator: 25 Aug 2012
  8. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Salut. Tiam zis ca o sa fie greu de la inceput. Legat de intercooler nu renunta la el ca dupaia nu o sa mai ai 90 cp, o sa ai mai putin, pompa si restu se pot pastra nu e mare greutate, mai ales daca ai un electronist bun si legat de frane, vezi ca audi 100 de 1.8 are servofrana clasica, nu cum au cele in 5 cilindrii.

9. dgruian 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Alin, nu scap nici de 'hopul' cu sistemul de frinare pt ca audi meu 100 a avut motor 2.0 in 5 pistoane... dar nu ma dau batut!
    dg

10. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Da stiu ca ai avut 2.0 5 cilindrii, de aceea am zis ca sa folosesti servofrana de la modelul de 1.8. Acum daca ai plecat pe drumul asta ar fi si pacat sa renunti. Dupa ce o sa rezolvi tot o sa fi mandru ca o sa ai tdi pe audi 100 c3.

Ultima editare: 25 Aug 2012
  11. dgruian 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    aha, am inteles... mersic de idee!
    abia apuca sa ajung ziua cind o sa ma dau cu ea...

12. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Eu astazi am terminat cu masina cu absolut tot (RAR-ul sapt trecuta, politia sapt asta). Am montat motor 2.0 diesel 5 cilindrii pe o caroserie de quattro (in locul unui motor de 2226 cm KU 137cp). Motorul merge f bne, diferenta la taxe este enorma (impozit anual 210 lei fata de 1100lei si asigurare 570 lei/an la 2.0 fata de 550 lei/6luni la 2.2). Pentru a monta acest tip de motor in locul unuia in 5 cilindrii pe benzina nu este nevoie de absolut nici o modificare, suportii, cutia, radiatorul, absolut totul se potriveste la fix. Singurele 2 lucruri care sunt modificate este pompa de benzina din rezervor care trebuie scoasa deoarece pompa la diesel isi trage singura combustibilul si conducta de alimentare care intra in filtrul de benzina trebuie taiata deoarece nu are loc furtunul peste buza conductei si oricum este stramba in sens invers fata de unde trebuie pus filtrul de motorina. In rest din punctul meu de vedere motorul 2.0 d aspirat de 70 cp, cum am eu, functioneaza foarte bine pe quattro si tinind cont de diferenta de consum intre diesel si benzina pe aceeasi transmisie chiar recomand (pe cel de 2.2 aveam o medie cam de 10-11 l/100km si acum am o medie de 6-7l/100km). Succes tuturor celor care vor sa faca o schimbare de motor si pentru orice intrebare va stau la dispozitie.

13. dgruian 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Alin, abia apuca sa ajung ziua in care sa fie gata si masina mea...
    Am reusit sa motez intercoolerul. Mi-a luat o zi aproape
    Acum inventez un suport pt pompa de servo... si e aproape gata si suportul. E cea mai buna solutie sa pun pompa de audii 100 pe motorul 1.9 tdi pt a pastra tot sistemul de servo directie cu frana.

Ultima editare de un moderator: 30 Aug 2012
  14. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
    @dgruian, inteleg ca ai nevoie de pompa de ulei pentru servodirectie, dar pentru frana nu ii mai usor sa pui pe vacuum? Motorul 1.9tdi trebuie sa aiba pompa de vacuum. Sau nu are?

@alyn_xwt, poti pune o poza cu motorul? Sa vedem si noi cum arata si ce improvizatii ai facut...

15. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    O sa ii fac astazi o poza. Improvizatii nu sunt deoarece motorul a venit fix pe fix, fara a modifica sau schimba nimic fata de cel pe benzina. In afara de ceasul de presiune la ulei care indica ori min, ori max si cel de temperatura la ulei care nu functioneaza din cauza ca nu am cum sa montez sonda de temperatura totul este ok.

16. dgruian 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Domnilor, o sa fac poze si o sa va pun sa vedeti. Eu stau in Cluj si masina mi-e in Alba. Cand o sa mai merg o sa fac poze si o sa va pun sa vedeti.
    dg

Ultima editare de un moderator: 14 Sep 2012
  17. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    si acum pozele promise cu motorul meu 2.0 diesel cn pe quattro. Modificari nu am facut (si aici ma refer la suporti motor, prinderi pe cutie, evacuare etc), singurele 2 modificare sunt: am taiat conducta de alimentare ca e stramba in sens invers fata de unde am eu filtrul de motorina si am scos pompa de benzina din rezervor, in rest totul este original de pe motorul pe benzina.

18. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
    @alyn_xwt Sunt totusi cateva mici diferenta intre a tau si al meu( a se vedea pozele in thread-ul din semnatura).

Acceleratia cum iti merge? Din ce vad in poze, ii cam incordat cablu de acceleratie.... Nu te doare piciorul la drum mai lung?

Furtunele de tur si retrur la pompa puteau fi mai scurte. Eu le-am tras direct de la filtru la pompa.

Cu turometru cum ai rezolvat pana la urma?

@dgruain, cand mai vii la alba da un telefon sa-ti vad si eu masina.
    Oricum asteptam poze cu stadiul in care esti.

19. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Salut, diferente sunt deoarece al meu e diesel aspirat si al tau e td. Acceleratia e ok cablul nu am avut timp sa il schimb dar cu timpul o sa il schimb cu unul de diesel. Am incercat si varianta cu furtunele scurte si nu este chiar nici o diferenta, tot la fel merge si macar asa vine si bine si nu incurca nici o curea, nimic.
    Cu turometrul nu am rezolvat nimic momentan. O rugaminte mare am si eu la tine: poti detalia ce ai facut tu cu acel senzor hall pe pompa ? ca sincer nu am inteles nimic din ce e acolo.

Ultima editare de un moderator: 3 Sep 2012
  20. FLORIN_SB

FLORIN_SB 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    KRAZ, SAVIEM, TATRA......AUDI 80 AVANT
    Ai putut sa il omologhezi?
    Cat te-a costat

Distribuie pagina asta