1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Schimbare/Inlocuire - motor la B3 - B4 - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Modele clasice' creată de Sylver, 20 Mai 2008.

1. Pot pune un motor de genu asta pe un Audi 80 B3 1.6 D clasic? Si daca da... ce modificari ar trebui sa fac si ce ar trebui sa mai schimb

2. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Ma costat 724 de lei totul la RAR, daca nu credeti pot face o copie dupa cartea masinii ca sa vedeti ca este 100% legal.
    Pt raffyunicatul: la tne nu e foarte mult de munca la montaj, la tine problema este cu electronica.

3. mariusik

mariusik Bronze Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi
    Ne poti spune si nou ce anume ti-a trebuit pentru omologare?

4. Hmm :-?

Dar ce varianta as mai avea ? sa fie ceva mai simplu de facut. Ca la 54 de CP e cam puturoasa asa :D ...

5. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Ca acte nu mi-a cerut nimic la RAR. Decat pe proprietar (adica eu) prezent. La politie mi-au cerut o declaratie pe propria raspundere ca nu am furat motoru.
    Raffy cel mai simplu pentru tine ori pui 1.6 TD ori pui 1.9 SDIcare are 64 sau 68 de cp in functie de versiune.

Ultima editare de un moderator: 16 Sep 2012
  6. Poi cred ca mai bine optez pentru 1.6 TD care are 80 cp cu toate ca si varianta SDI nu e de aruncat pentru ca nu are turbina si nu voi avea probleme.

Ultima editare de un moderator: 16 Sep 2012
  7. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    1.6 td sunt 2 versiuni: una de 70 cp fara intercooler (jr, cy) si una de 80 cp cu intercooler (ra, sb).
    Sincer daca nu vrei mare bataie de cap mai bine iti pui 1.9 sdi si ai scapat de toate problemele legate de turbine si functionarea lor + ca scapi si de tot montajul tubulaturii pentru intercooler care totusi are o varsta si trebuie sa fi foarte atent cand il montezi.

8. Salut

deci sa inteleg ca poti modifica un JK intr-un SB/RA? /:)

9. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Poti da te duce prea mult(td-urile au niste tasnitori de ulei pe bloc). Daca pui turbina si pompa de td pe motorul tau o sa crape chiulasa dupa o perioada si credema ca nu are rost sa faci modificarea asta pe aspirat. Cumnatul meu a avut pe un cr care tot aspirat de fabrica e si acelasi lucru a patit.
    Parerea mea e ca sa pui ori 1.6 td de fabrica ori incerci sa pui un 1.9 td care tot asa e mai usor de montat decat un tdi.

10. greu :( ... 1.6TD RA / SB sau din ala fara intercooler? .. 1.9 SDI sau doar 1.9 TD.. care e cea mai buna varianta raport calitate / pret ?

11. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Daca alegi asa alege 1.9 td nu de alta da are 75cp, e simplu de montat ca e plug and play si e si mai silentios decat 1.6. Daca vrei diesel aspirat merge si 1.9 sdi, este mult mai economic, diferenta este f mica ca si putere/ cuplu din cauza ca unu are injectie indirecta si unul are directa. Ideea e ca sdi gaseste mai repede in stare buna decat un td.

12. Dar 1.6 TD nu e tot plug and play?

13. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Rafii daca vrei sa pui pe masinuta ta 1,6 td nu e greu dar tre sa iei un motor complet cu tot cu turbo si pompa de injectie si intercolersi credema ca e diferenta de la 1,6 d la 1,6 td turbina de reparat costa cam 500 ron si un motor bun e cam 1000 ron si montajul il faci acasa

14. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    Ba da e tot plug and play dar e complicat sincer cu turbina cu tot. Motoarele sunt vechi uzate, turbinele la fel. Daca vrei sa faci ceva calumea ia un td, reconditioneazal complet si dupaia monteazal pe masina si atunci o sa fie bne.

15. rares.alex25 1st Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi 80
    Buna,
    Am si eu un audi 80 1.6 TD B3 la care i-am pus un motor de 1.9 td cod AAZ si as vrea sa ii pun alt motor, mai precis 1.9 TDI 1Z dar cu pompa de TD fara electronica. Se poate ?
    Ma poate ajuta cineva cu un sfat. Multumesc. :(

Ultima editare de un moderator: 27 Feb 2013
  16. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Pai vezi ce injectoare ai pe motorul tau ca la 1z tdi difera. daca sint lafel maege daca nu va trebui sa schimdi quluasa si cred ca e munca de pomana. Ce are motorul tau? Mai bine te chinui putin sii ii pui toata electonica de la 1z si faci o treaba mai buna . E ceva de munca da se merita

17. rares.alex25 1st Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi 80
    Pai motorul meu cred ca ii ajunge de acum a luat-o si pe ulei si cred ca ma lasa si cuzinetii. Cand se incalzeste, cand ma mai dau asa la el, mai clipeste becul la ulei. Am verificat pompa si are presiune. Decat sa il fac mai bine pun altul mie mai usor dar nu sunt sigur cu injectia. Motorul care l-am gasit eu are injectoare din alea cu potcoava nu cu filet is cu injectie directa dar e si la un pret bun

Ultima editare de un moderator: 28 Feb 2013
  18. Ionut lucian

Ionut lucian Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1,6 BENZINA "97
    Sigur nu va merge cu pompa ta trebuie sa schimbi chiulasa si nu vei avea de munca prea mult. Dai chiulasa jos si o pui pe a ta cu tot cu injectoare. Si nu ai batai de cap cu pompa injectoare si alte bube + ca vezi si in ce stare e motorul

Ultima editare de un moderator: 1 Mar 2013
  19. Turboo10 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi 80 1.8s
    Salut baieti,
    Sunt posesorul unui Audi 80 1.8S si vreau sa-l schimb motorul cu unul 1.8T e din A4 B5 sau A3 8L. Cam cat m-ar costa si cat ar fi greu sa-l inlocuiesc ? Pot sa omologez motorul la RAR ?

Ultima editare de un moderator: 22 Iul 2013
  20. 14jyn

14jyn 3rd Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi 100 quattro 2226 mc2
    Motorul de 1.8t 99% ca se potriveste exact pe cutia ta si si la tampoane pentru prindere motor, dar in schimb o sa ai bataie de cap la inst. electrica. Bafta cu proiectul .....sa ne tii la curent daca te apuci.

Distribuie pagina asta