1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Schimbare / Modificare / Inlocuire faruri halogen cu faruri OEM Bixenon si/sau Aftermarket la A4 B7

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de bigarel, 17 Dec 2008.

1. LevY

LevY Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C5 Avant , 1.9 TDi , AVF , 131 Hp , CV 6+1
    pai si de la firma spui ca`s mai bune .. ca vrea prietena mea sa isi ia .. a asteptat atat sa apara pe dectane .. modelu ala l`ar vrea ea .. ca cel de pe b8 .
    ce recomanzi ?!

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu iti recomand de la nici o firma, ti le recomand pe cele originale.
    Unii ziceam ca cele de la JOM ar fi mai calitative dar nu am abut nimic de la astia si nu pot spune. Pe piata mai este In-Pro dar din nou, n am avut nimic si nu pot spune.
    Insa despre Dectane, Sonar sau FK... nu am lucruri prea bune de spus.

3. PH01XAX

PH01XAX 1st Gear Member

Locație:
    ploiesti
    Masina:
    Audi A4 B 8 2009 EXCLUSIVE S TRONIC
    faruri dayline a4 b7

vreau sa-mi pun cele de la dectane ,le monteaza kit xenon ,nu stiu daca merita

4. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Eu sunt multumit de ale mele (Dectane) in afara faptului ca am schimbat toate ledurile, in rest e ok, lumina bate bine, la imbinari vine ok.

5. OviDU

OviDU 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi B8
    -a montat cineva dectane pana la urma?
    -vrem detalii , pareri ....

6. Cammeleon

Cammeleon Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    BMw 318 i
    Salut,

Am avut eu de la dectane, dupa 2 ore am trimis-o inapoi prin posta.

Tin sa mentionez ca am comandat de pe ebay.

Probleme:

marimea difera un pic, dar se vede urat!

daylight parca e inexistent ziua.

dupa o tura cu masina un led deja palpaia...

arata a ceva foarte ieftin!! chiar daca costa 300 de euro!!

Am renuntat la ele, o sa incerc sa cumpar de s4.

Ultima editare: 19 Noi 2010
  7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Si eu am de Dectane, am investit in ele peste 30 ore de munca, schimbat ledurile, remediat problema tremuratului lupei insa si acum se mai aburesc din cand in cand. Daca ar fi sa o iau de la capat... as lua-o pe alt drum! :)

8. OviDU

OviDU 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi B8
    -multumesc pentru pareri.
    -pana una alta am sa raman tot la astea care le am....

9. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Spre deosebire de multi altii, eu sunt multumit, intradevar si eu am investit ceva timp si nervi in ele, dar una peste alta a iesit foarte ok si chiar vad foarte bine cu nopatea. Pe faza scurta xenon AM H1, iar pe faza lunga Osram Cool Blue H1. Modelul este cel din avatar:

Ultima editare: 22 Noi 2010
    Rosu Bogdan apreciază asta.
  10. OviDU

OviDU 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi B8
    -ce ai montat sunt bixenon?
    -inainte presupun ca ai avut halogene, cum ai facut conversia de la halogen la bixenon?

11. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Nu este bixenon, mai sus am spus ca pe ambele, faza scurta/lunga am H1, doar ca pe faza scurta am pus xenon after market.

12. mitos 2nd Gear Member

Locație:
    TG-JIU
    Masina:
    A3 8V 2016
    Am avut eu halogen din fabrica si am schimbat cu bixenon aftermarket acest model:
    https://www.dectane.de/product_info...-headlights-audi-a4-b7-04-08---drl-optic.html

Schimbarea s-a facut la un service normal si a costat 50 ron... pret in care a intrat montarea instalatiei xenon si ceva prin wag am inteles ca a trecut masina sa stie de bixenon dar nu sunt sigur de asta...am mai luat si anulatori de eroare bec ars care atunci cand le-am montat nu au dat rezultate... adica aveam anuatoare montate si totusi aveam eroare in bord in schimb a 2 zi a disparut eroarea si de atunci nu a mai aparut (recomandarea e sa luati balasturi cat mai bune calitativ si nu mai aveti nevoie de anuatoare care costa cam 50 ron!)... din punct de vedere al functionalitatii nu am avut probleme ..le am cam din vara functioneaza impecabil..:wub:
    PS o singura problema au si anume: cand e soare lupa farului arde plasticul de sub lupa (care e negru si nu are strat reflectorizant) in sensul ca apar niste linii de arsura pe plasticul negru..nu sunt chiar vizibile dar le sti acolo...:P probabil la modelul pe argintiu nu au aceasta problema..:D

Ultima editare: 23 Dec 2010
  13. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    @mitos : multa vreme m-am uitat si eu la farurile astea de la dectane pana am avut norocul sa le vad pe o masina si nu prea m-a multumit DRL-ul sincer sa fiu ( o calitate a ledurilor destul de slaba zic eu ) si de aceea eu voi vrea sa merg pe ceva OEM.
    Poti pune niste poze cu farurile functionale ? Daca ai si pe timp de zi si pe timp de noapte ar fi super :icon_thumright:

Daca este cineva care a facut trecerea de la halogen la bixenon OEM il rog sa posteze toti pasii pe care i-a urmat.

14. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A4 B7 Bixenon retrofit

Audi A4 B7 : Bixenon retrofit

1. Set faruri cu lupa ( Bixenon OEM ).
    2. Set balasturi originale si Set becuri D1S ( se integreaza perfect in far spre deosebire de cele AM la care va trebui sa faceti mici improvizatii )
    3. Cabluri adaptoare la Xenon ( se gasesc pe Ebay: de la 35 Euro + transport , Kufatec: 49 Euro + transport )
    4. Plasticul din dreapta blocului de lumini schimbat cu unul pentru DRL
    5. Un vag-com va fi necesar pentru a se putea face codarea de la halogen la bixenon
    Nota: in locul cablurilor adaptoare se pot comanda de la reprezentanta mufe originale dar in felul asta o sa pierdeti functia DRL.

Se pot monta si urmatoarele pe masina dar costurile acestui upgrade se vor mari considerabil :
    1. Senzori autoleveling cu cablaj propriu si 2 suporti. Pentru aceasta optiune foarte probabil veti avea nevoie de un calculator de lumini nou care sa stie sa proceseze informatia primita
    2. Instalatie pentru spalator de faruri. Va trebui si o bara noua care are decupajele pentru spalatorul de faruri si un rezervor diferit de lichid de spalare.

Pentru cei care nu vor sa mearga in service pentru acest upgrade va voi da si niste link-uri ajutatoare:
    1. http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2677639
    2. http://www.audizine.com/forum/showt...hts-last-night?highlight=kufatec pins harness
    3. http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_(8E)_Central_Electronics_(8EC/8ED)
    4. http://www.audi-sport.net/vb/audi-s...6-what-else-do-i-need-retrofit-oem-xenon.html

:sos: O sa rog colegii care stiu sa foloseasca ETKA sa ne spuna si noua care sunt codurile pentru farurile bixenon fara functia adaptive si care se potrivesc pentru masinile cu volan pe partea stanga.

Ii rog pe toti cei care stiu detalii ce nu au fost scrise sa nu le tina doar pentru ei :)

Ultima editare: 16 Mar 2011
  15. john7

john7 Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B7 1.9TDI BKE
    george, ai in mare parte dreptate cu ce zici tu aici, precizez totusi urmatoarele:

1. kitul de instalare autoleveling contine cei doi senzori care vin montati pe fiecare din punti, cablaj si modulul de autoleveling (xenon range)...deci nu este necesar un nou calculator de lumini cum ii spui tu iar pe mine m-ai facut sa cred ca vorbesti despre modulul "central electronics". De vanzare, kit complet gasesti aici

2. bazinul meu de spalare parbriz are loc special unde vine montata o alta pompita de apa, care este destinata pentru spalare faruri, nu stiu cum sta treaba insa la alte variante de motorizari

3. balasturile nu se integreaza in far ci se prind in 3 holzsuruburi cu cap torx pe exteriorul corpului farului, mai precis sub el

4. plasticul din dreapta blocului de lumini este de fapt un comutator:p

in ETKA updatata la zi poti avea surpriza sa nu gasesti codul farurilor pe care le vei gasi la un moment dat de vanzare pe internet...este cazul meu care doream sa ma interesez in legatura cu codul la ce gasisem. Codurile farurilor mele sunt 8E0 941 003 AM (left) si 8E0 941 004 AM (right)

Ultima editare de un moderator: 17 Mar 2011
  16. [solo]

[solo] 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 / 2.0 TDI / 2007 BRE 140 CP
    Multumesc mult pentru informatii baieti. Chiar de asta aveam nevoie pentru ca vrea sa fac si eu acest up-grade cat mai repede. Am farul din dreapta si 1 balast, urmeaza sa cumpar si farul din stanga plus balastul aferent. Dupa, cablurile adaptoare si comutatorul pentru DRL. Apropo...de unde ati cumparat acest comutator si cat a costat. Ma gandesc daca ar trebui schimbat si comutatorul pentru lumini; sa aiba si pozitia auto pentru DRL. Sau merge pe pozitie ?
    Si dupa, montajul...
    George, tu le-ai montat singur ? Daca da, a fost dificil ? Cam cat timp ti-a luat ?
    Cat despre autoleveling...se pare ca se mai complica un pic lucrurile, asa ca probabil ca o sa renunt la el. Apropo, ce face mai exact acest autoleveling ?

Multumesc inca o data.

Ultima editare: 1 Apr 2011
  17. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Salut [solo]. Eu inca nu am facut aceasta schimbare pentru ca nu gasesc faruri la preturi rezonabile, dar daca o sa citesti pagina unde isi prezenta masina colegul nostru john7 o sa afli tot ce te intereseaza.
    Referitor la acel comutator pentru DRL il poti gasi fie la dezmembrari fie il cumperi de nou si ma gandesc ca nu poate fi prea scump ( facand comparatie cu cat costa farurile echipate complet )

In functie de cat de incarcata e masina ( inclinata in fata sau in spate ), acesti senzori trimit informatii catre calculatorul de lumini care la randul lui trimite comanda la faruri. Astfel farurile se vor autoregla asa incat sa nu dobori avioane daca ai portbagajul plin sau sa vezi doar la 5 m in fata daca ai grutate pe fata :)

Sper sa iti fi fost de folos , dar daca mai ai intrebari nu ezita sa ne intrebi ;)
    O seara buna

18. [solo]

[solo] 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 / 2.0 TDI / 2007 BRE 140 CP
    Mersi George, cam asta banuiam si eu ca se intampla cu autolevelingul. Dar comutator din bord, cel cu 3 pozitii pentru reglajul farurilor n-o sa mai mearga ? Pentru ca momentan din el reglez farurile si nu sunt probleme.

19. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Din cate stiu eu acel comutator cu 3 pozitii este valabil doar pentru farurile cu halogen, reglajul farurilor cu lupa din pacate nu stiu exact cum se face.
    Comutatorul cu 3 pozitii va fi inlocuit de cel pentru DRL. Din el se poate activa sau inactiva folosirea lui.
    Mai multe detalii pot da cei care au aceasta optiune deja sau john7 care a facut deja trecerea de la xalogen la bixenon.
    O zi buna

20. john7

john7 Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B7 1.9TDI BKE
    comutatorul pt DRL costa 124 de lei la reprezentanta. Pentru cei interesati pot procura si codul.
    se poate alege sa nu se monteze acest comutator cu functie DRL si in lipsa lui se poate coda cu vag-ul ca acele becuri din far pt DRL sa se aprinda odata cu punerea contactului.
    eu am le-am setat tot din vag sa se aprinda de la acel buton atat becurile DRL din far cat si pozitia pe spate. Astfel economisesc consumul gazului din becurile xenon pe timp de zi, cand circul in afara localitatilor si este necesara aprinderea farurilor si mai nou legea ne obliga sa avem si pozitia pe spate aprinsa
    george, senzorii pentru autoleveling de pe punti trimit informatii catre modulul de autoleveling care face mai departe reglarea automata a farurilor, nu catre calculatorul de lumini;)

Distribuie pagina asta