Schimbare / Modificare / Inlocuire faruri halogen cu faruri OEM Bixenon si/sau Aftermarket la A4 B7

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de bigarel, 17 Dec 2008.

1. 03geo 4th Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Audi A4 B7 avant, 2.0 TDI, blb, 140 CP, S-line, 2005
    Sper sa nu supar pe nimeni: lumini de zi care nu se vad ziua si faruri cu care nu se vede noaptea!

2. grp 1st Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    A4 B7, 2.0TDI 170CP +, 2007
    Farurile AM lumineaza prost chiar daca pui xenon pe ele din cauza cut-off-ului defectuos. Led-urile folosite DRL din ele se vad doar noaptea..

Ultima editare de un moderator: 19 Feb 2014
  3. Keyjo

Keyjo 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    audi a4 ,ALT , 2005
    Eu am incercat ambele variante si cel cu faruri AM si cel identic cu postul #145 . La farurile Am intradevar acele leduri nu se vad aproape deloc dar de lumina de din lupa pot spune ca sunt multumit. Iar acele DRL sunt de fapt pozitia, din postul #145 la mine se vad clar si ziua cu soarele batand pe ele (dar problema care o am este ca sunt faruri halogen ) . Este o parere personala..

4. BT90MANU 1st Gear Member

Locație:
    Botosani
    Masina:
    B7, 1,9 TDI, 2007
    Schimbare faruri stock cu faruri Xenon cu lupa

Salutare :) m-ar interesa daca stiti cam cat m-ar ajunge daca intentionez sa imi schimb farurile stock cu unele cu Xenon cu lupa, fara sistem de autoadjustinig, spalatoare si tot sistemul...si pt ca tot e criza, in medie cam cat ar trebui sa adaug daca le vand pe cele stock sa le achizitionez pe celelalte? Si la fel de important, daca fac modificarea asta este vreun sfat esential privind tehnica inainte de a purcede? :D Multumesc

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    BT90MANU Cum adica xenon cu lupa. La A4 B7 nu exista faruri cu lupa. Poate vrei sa zici ca montezi niste chinezarii de faruri Aftermarket cu lupa si la ele adaugi/montezi o instalatie, tot chinezarie, de iluminat cu xenon adica tot aftermarket. Asta ai vrut sa spui ?
    Data viitoare incearca sa fii mai coerent in exprimare ca sa nu stam sa ghicim/traducem ce vrei sa spui. Multumesc.

6. Logitech

Logitech Bronze Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A4 B7 | 2006 | BRB |DPF| 1.9 TDI
    Cred ca vrea sa monteze farurile oem cu bi-xenon,dar sa puna o instalatie de xenon chinezeasca. :) .Probabil este posibil. :uhm: (orice este posibil :) )

Ultima editare: 26 Feb 2014
  7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Inca suntem la ghicitoare pentru ca nu a raspuns si vorba ta, orice este posibil, dar inclin sa cred ca vrea sa faca ce am zis eu anterior.

8. grp 1st Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Se poate face retrofit partial cu faruri OEM cu xenon sau bi-xenon, dar numai cu balasturile si becurile originale si cu mufe si cabluri adaptoare de la halogen la xenon + codarile de rigoare. Totusi e recomandat sa-ti pui si sistemul de autoleveling. Instalatia de spalat farurile este cel mai "usor" de facut, sistemul autoleveling cred ca este cel mai complicat. Ca si cost este destul de mult, mai ales daca masina e S-line, difera spalatoarele. Cred ca te ajunge minim 1.000 de euro, si farurile sa le iei SH toate, mai putin autoleveling-ul la care nu stiu sa-ti spun o suma.

Sau poti sa iti montezi lupe bi-xenon (chinezarii sau nu) + drosele si becurile cu xenon (chinezesti sau nu) direct in farurile cu xenon. Dar tot iti recomand si spalatatoarele de faruri. Te costa intre 300-500 de lei doar lupele+droserele+becurile, sau daca nu iti este usor sa-ti desfaci farurile, etc va mai creste costul si cu prestatia celui care ti le va monta. La care se adauga instalatia de spalare de faruri: pompa este in jur de 150 de lei, cabluri si fitingaraie cred ca se pot adapta, iar spalatoarele in jur de 250-300 de euro noi.

La a doua varianta exista posibilitatea sa nu treci inspectia periodica...

Si evident exista si solutia xenon taranesc cu bec xenon si droser H7 direct pe faza scurta, in locul becului cu halogen dar pe care nu ti-o recomand, decat daca vrei sa te "flashuiasca" majoritatea colegilor din trafic.

9. liviu_07 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    A4 , 2L 140cp , 2006
    sal,
    Poate sa ma ajute cineva cu indicatii pentru a da un farul jos , mai exact pasi care trebuiesc urmati , pentru farul de pe partea soferului
    Am incercat si am scos cele 3 suruburi si am incercat sa-l scot in toate directiile dar nu reusesc.... mai trebuie desurubat sau demontat altceva ?

10. edwarddist

edwarddist 2nd Gear Member

Locație:
    Vaslui
    Masina:
    Audi a4 b7
    Liviu_07 da ,din pacate trebuie demontata toata bara

11. audibv Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B7 2.0 Tfsi Quattro BPG & A3 8V 1.6 Tdi CRKB
    Daca te chinui putin nu tb data toata bara jos ci numai desfacuta pe partea farului si suruburile de la grila de langa far si poti sa-l scoti

12. alex100145 Bronze Member

Locație:
    resita
    Masina:
    Audi A4,BKE,1.9TDI PD 116 CP
    Salut tuturor, recomandare pt. kit xenon pe A4 B7 BKE va rog,masina nu are din fabrica,mersi

13. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    B7 fara xenon de fabrica nu are lupe in faruri, asa ca NU iti recomandam nici un kit xenon... e spre binele nostru.. ;) daca intelegi ce vreau sa spun.

14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    @DeViAnS Sincer, am vazut destule masini cu faruri fara lupa, dar bine reglete si nu m-au deranjat deloc. Multi chiar au stat in spatele meu in timpul mersului fara sa ma deranjeze, dupa ce ma depaseau observam ca este ba Cielo, ba Opel. S-au intamplat sa vina si din fata. Din cel putin 10 cunoscuti cu asa ceva, recunosc 3-4 le au reglate foarte deranjant, dar, se poate remedia.
    Am un prieten cu un Golf 5, kit Philips pe el de 3 ani si nu are nici o problema.

15. alex100145 Bronze Member

Locație:
    resita
    Masina:
    Audi A4,BKE,1.9TDI PD 116 CP
    Salut, baiatul a incercat sa schimbe un xenon si a rupt o bucata din plasticul care sustine xenonul, se gaseste de cumparat soclul ?,mersi pt. raspuns

16. edwarddist

Locație:
    Vaslui
    Masina:
    Audi a4 b7
    @audi66 , iti dau dreptate la ceea ce ai zis , si eu am kit xenon fara lupa si pot sa spun ca de cand l-am pus si l-am reglat bine , nu am primit nici un flash sau vreo reclamatie ca ar fi prea puternice . Daca le reglezi corespunzator te poti bucura de o lumina puternica si alba fara sa incurci pe nimeni din jurul tau .
    Pot sa zic ca mai degraba sunt deranjante farurile cu bec halogen prost reglate (si sunt destule , majoritatea taxiuri )

17. grp 1st Gear Member

Locație:
    Galați
    Masina:
    Offtopic: Mie imi pare rau ca nu pot sa imi pun pe masina proiectoare de off road sa vi le bag in ochi tuturor celor cu xenon pe oala, daca tot nu deranjeaza?!

On topic: Daca vrei xenon puneti macar o pereche de lupe aftermarket (lupe mini/morimoto/etc). Se monteaza destul de usor si nu vei deranja aproape deloc colegii din trafic. Este o idiotenie sa sustii ca ai faruri "bine reglate" si kit xenon si nu deranjeaza. Xenon-ul deranjeaza pe far cu oglinda intrucat dispersia luminii de pe oglinda este mult in sus si intensitatea luminoasa este mult peste cea a becului cu halogen (aproximativ 300%). De aceea becurile cu xenon se monteaza exclusiv pe lupa, pentru ca lupele permit focalizarea luminii undeva sub capota masinii si nu peste, cum trece reflexia de la farul cu oglinda.

Iti dau dreptate ca farurile cu halogen prost reglate sunt deranjante dar, xenonul pe oala noaptea e criminal. Nu vezi nimic in fata ta inca 1 secunda dupa ce trece un "avion" din asta. E asa de scumpa o investitie intr-o pereche de lupe de 150-300 de lei plus munca aferenta. Atunci nu iti mai lua xenon!!!

Nu vreau sa intram in polemica, dar daca vrei xenon dupa halogen nu exista decat 2 retrofit-uri legale: ori iti pui toata instalatia OEM ori iti pui instalatie AM, dar pe proiectoare cu lupa.

18. edwarddist

Locație:
    Vaslui
    Masina:
    Audi a4 b7
    Daca stai sa o iei legal , orice modificare adusa sistemului de luminare care nu este omologata RAR si trecuta in C.I.V, este ilegala si se ridica certificatul de inmatriculare pentru asta .Deci nici lupele AM sau farurile cu xenon OEM nu sunt legale pana nu apar in Cartea de Identitate a Vehiculului.

19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    @grp Ba chiar poti sa iti pui pe masina proiectoare de off-road, si culmea, poti chiar asa cum ai zis tu, cu 150-300 lei si cu munca aferenta. Dar, te citez, "este o idiotenie".
    Tu ai impresia ca stop-urile AM care le-ai montat pe masina sunt legale ? Surpriza, nu sunt! Si poate da, deranjezi participantii la trafic cu ele.
    Fiecare persoana monteaza/demonteaza ce vrea pe masina lui personala, chiar daca deranjam sau nu. Nu o sa se schimbe niciodata treaba asta.
    Asa ca decat sa ii spui omului "ca este o idiotenie sa iti montezi xenon pe faruri fara lupe", lucru pe care cel mai probabil il va ignora si isi va monta kit-ul de xenon reglat de "nea Gigi" la coltul blocului, mai bine ii poti explica cum sa isi instaleze kit-ul si sa regleze farurile fara a deranja pe nimeni.
    Sincer, nu vad de ce esti asa de deranjat de kit-urile aceastea, ori ai dat numai peste pusti cu SuperNova cu farurile reglate spre nori, ori esti prea sensibil la lumina noaptea.

20. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    In romania nu poti trece in carte nici macar o folie pe geamuri, asa ca ce sa mai vorbim de faruri si xenoane.
    Exista si maxini de fabrica care au faruri cu xenon FARA LUPA. Diferenta e ca acele faruri sunt dotate cu niste becuri cu un fascicol luminos diferit.
    Daca toti care isi monteaza xenon pe faruri fara lupa ar cumpara asa ceva, s-ar rezuma la 35w si ar regla farurile, nu am mai avea astfel de discutii.

Distribuie pagina asta