1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Schimbare / Modificare / Inlocuire faruri halogen cu faruri OEM Bixenon si/sau Aftermarket la A4 B7

Discuție în 'Audi A4 B7 (2005 – 2008)' creată de bigarel, 17 Dec 2008.

1. audibv Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B7 2.0 Tfsi Quattro BPG & A3 8V 1.6 Tdi CRKB
    Intrebarea este daca va doriti xenon de ce nu ati cautat o masina care avea xenon oe si rezolvati problema? Sau de ce nu faceti retrofit oe la faruri cu xenon.
    Daca erau asa de bune si se pot regla miraculos aceste kituri chiar credeti ca Audi mai investea sume uriase pe dezvoltarea de astfel de tehnologii sau cumparau la pret de dumping cu vaporul aceste kituri, faceau niste instructiuni de reglare a farurilor si va ofereau acest upgrade la reprezentanta.
    Toate aceste kituri de xenon, inclusiv cele cu lupa au autorizatie de import doar pt a fi folosite pe vehicule care nu circula pe drumurile publice.

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    @audibv :)) ma faci sa rad la 5 dimineata.
    In primul rand, lumina data de un far cu xenon si lupa este mult mai buna (in scop de vizibilitate) decat una data de un far fara lupa si xenon.
    Eu nu am spus niciodata ca un far cu xenon OEM va lumina la fel ca un far fara lupa cu un kit de xenon pe el (sau invers). Asta ai dedus tu singur.
    Cand cumperi o masina, esti multumit din orice punct de vedere de ea, dupa un anumit timp, te trezesti ca vrei si dotarea x si y. Crezi ca toata lumea care isi pune kit-uri de xenon acum au cumparat masinile recent ?
    Sa faci retrofit cu toate piesele OEM va costa cel putin 1000 euro, pe cand un kit de calitate il gasesti la 300-350 ron.
    Nu a zis nimeni ca se pot regla miraculos, se pot regla in asa fel incat sa ofere o luminozitate buna conducatorului si fara a deranja ceilalti participanti la trafic.
    Unii din voi sunt fixati ca faruri fara lupa + xenon = 5435 injuraturi in trafic, la fel cum altii sunt fixati ca jantele pe 18 strica bucsaraia si orice ai face nu ai sa ii convingi ca nu e asa.
    In fine, nu are rost sa continuam discutia ca nu ajungem nicaieri. Ne-am lamurit unul pe altul. Bafta.

Ultima editare: 8 Apr 2014
  3. audibv Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Eu incercam sa spun ca daca tot avem Audi si vrem un upgrade sa o facem cum trebuie. Daca nu ne permitem sa facem un retrofit cum trebuie atunci inseamna ca nu iti permiti Audi si tb sa iti iei altceva.
    Despre conversia la xenon in faruri fara lupe puteti vedea urmatorul articol :
    http://www.danielsternlighting.com/tech/bulbs/Hid/conversions/conversions.html
    Pt a vedea de ce nu se pot regla xenoanele in far fara lupa urmariti video din articol de la min 1:35 pt 10 sec si o sa intelegeti ca acea oglinda nu este facuta pt asa ceva.

4. mario vrs Silver Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    audi a4 b7,2006,2.0 tdi BPW multitronic(HHF)
    Ok..Inteleg un pusti cretin de 20 de ani sa-si puna "xenoane frate" pe masina si sa f.ta lumea noaptea.
    Da un om normal cu copii acasa,chiar nu stiu cum sa-l cataloghez.. Probabil un frustrat,caruia ii pare rau ca n-a MAI imprumutat inca vreo doua mii de euro sa aiba si el masina full fara piele.
    Daca as lucra la circulatie,mi-as face un scop in viata in a retine certificatele bizonilor cocalari cu xenon AM.
    Oricum rezultatele actiunilor politiei se vad deja. Mai bine de jumatate din frustrati au renuntat la ele.

PS: Nu puteti sa-mi spuneti ca farurile cu halogen de la Audi nu lumineaza bine..(ba eu cred ca mai bine decat cele xenon OEM). Va puneti xenon asa..la misto. De fapt iese cocalarul din voi la suprafata.
    Deci,bag mana in foc,ca 99% ascultati manele de obicei.

5. nicu82 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    audi a6 c7 2014 3.0bitdi
    salutare
    De curand adica azi am facut conversia de la halogen la xenon OEM pe b7 , faruri OE cu cabluri adaptare de la kufatec , insa nu imi place cum se aprind.
    Mai am la fiecare far cate 1 fir , nu am idee unde sa il conectez .

As dori becul de la DRL sa se aprinda cand e pus comutatorul pe auto , acum el functioneaza doar ca faza lunga , iar a doua problema as dori sa stiu cum se poate actiona clapeta de la faza scurta( xenon) pentru lunga.
    Este nevoie sa il codez cumva?
    Multumesc.

6. audibv Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
  7. micu86 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4 B7, 2.0 TFSI, 2005
    nicu82 Pentru DRL iti trebuie in primul rand butonul. Apoi, din mufa butonului DRL tragi din pinul numarul 3 un fir pana in pinul 30 din mufa gri parca (32 pini) a calculatorului de lumini (sub volan). Este vorba de aceeasi mufa in care o sa introduci cele 2 fire pentru faza lunga din cablurile adaptoare faruri. Din pinul 4 al mufei DRL va trebui sa te legi la firul albastru/negru al blocului de lumini.

In alta ordine de idei stie cineva sa imi zica care sunt "optiunile hw (hw variant)" pentru calculatoarele pentru lumini?

Intreb asta pentru ca am cautat foarte mult si nu am gasit nimic de genul, iar eu am o problena cu al meu. L-am inlocuit, si am luat un calculator de pe un DTM edition. Acestea in schimb nu au proiectoare fata.

Am varianta 8E0 907 279 P (DTM). Am cautat tot felul de codari si adaptari, se pare ca nu cunoaste semnalul pe ultima treapta a blocului de lumini (aprinde doar ceata fata, nu pe cea spate).

Imi trebuie asadar un cod de calculator care stie bi-xenon si proiectoare, sau ceva codari cu care sa il fac sa imi aprinda si ceata.

Din ce am gasit, ar fi varianta "N".

Ultima editare de un moderator: 22 Oct 2014
  8. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Vezi daca ai luat de DTM? DTM nu e normal.
    Iti trebuie un calculator normal de b7 cu bixenon. Coduri n-am insa atat timp cat il iei de pe un b7 normal cu bixenon, nici nu conteaza.

9. micu86 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4 B7, 2.0 TFSI, 2005
    Doar ce am cumparat azi un calculator de b7 normal, varianta "N".
    Surpriza, nici cu asta nu merge ceata spate, ci doar fata. Pus pe diagnoza starea blocului de lumini pe a 2-a treapta de ceata: "implausible signal".
    Pus inapoi calculatorul meu, primul, cu care ceata mergea, si merge. Doar ca acesta nu merge cu bi-xenon.
    Chiar nu este nici o codare prin care sa ii spun ca masina are proiectoare?

10. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Daca te ajuta cu ceva, si eu aveam pe B7 cu bixenon, ch/lh, bord color tot calculatorul cu N in coada. Si mergea si ceata.

11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Am o presimtire ca pinil de ceata e legat altundeva pe calculator, ca altfel nu imi explic.
    Vezi si codarile pe calculatorul tau si compara diferentele.
    De curiozitate, calculatorul provine de pe un diesel? Ca daca da, stiu care e problema.

12. micu86 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4 B7, 2.0 TFSI, 2005
    M-am uitat si la codari, cel care merge are 00001, pentru a nu accepta xenon, cel care l-am luat l-am codat cu 00041.
    Nu stiu daca era de pe un diesel pentru ca l-am luat din dezmembrari. Incerc azi sa il schimb cu altul. Sper sa aiba sa imi dea.

13. alex100145 Bronze Member

Locație:
    resita
    Masina:
    Audi A4,BKE,1.9TDI PD 116 CP
    Sal.,recomandare kit xenon H9 la A4,B7 2005,mersi pt.raspuns

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    La kituri PRC nu exista recomandare. Cumpara din orasul tau de la cineva care iti da garantie. Viata lunga nu vor avea insa macar esti acoperit pe perioada garantiei.
    Plus ca pentru ce vrei tu sa le folosesti s-ar putea sa iti iei o amenda sau chiar bataie... treaba ta.

15. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    Audi A4 Avant B8, 2015, 2.0 TDI, CNHA, 190 CP, Quattro, S-tronic
    salutare!

am si eu o intrebare referitor la farurile xenon oem, masina are din fabrica farurile cu xenon, autoleveling, spalator faruri si tot ce trebuie, dar nu sunt si adaptive, as putea sa le fac si adaptive?
    ce ar presupune aceasta optiune?
    a facut cineva? am citit tot topic-ul si nu am gasit raspuns.

multumesc!

16. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    chiar nu stie nimeni ce presupune aceasta modificare?

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Pentru faruri cu AFS iti trebuie alte faruri, alte calculatoare far ca sunt 2 (doua) nu unul, alte mufe la far, alt cablaj, alt calculator bixenon in masina. Eu iti spun ca nu are rost si nu pierzi nimic. Bafta

18. mishu_

mishu_ Bronze Member

Locație:
    Mioveni
    Masina:
    ma gandeam ca e mai simplu... avand deja xenon din fabrica... ok multumesc de raspuns!

19. micu86 1st Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A4 B7, 2.0 TFSI, 2005
    Ai avut dreptate. Conform ELSA, se pare ca nu ma uitasem indeajuns de atent la schema, pentru proiectoare ceata se aplica aceeasi schema, insa pentru proiectoare spate, pentru varianta bi-xenon, se mai leaga un fir din pinul 8 al blocului de lumini (acelasi pin ca si pentru ceata fata white/black 1.5mm) la pinul 28 al calculatorului de lumini (white/green 0.35mm). Testat si functioneaza.

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    E bine ca ai venit cu rezolvarea clara, pe numar de pini, poate sunt si altii care se lovesc de problema asta.

Distribuie pagina asta