1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Schimbare/Modificare motor de 1.6 cu 1.8 la A4 B5 -diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de AdrianoTM, 2 Oct 2009.

1. TM91VNT

TM91VNT 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 adp 1995
    schimb motor 1.6 cu 1.8t

salut! vreau sa imi schimn motorul de 1.6 cu 1.8t ! intrebarea mea este daca am nevoie de modificari mari pentru asta! adica daca trebuie sa schimb si franele sa modific suportzii , mashina este din 95 model adp 101cp....etc si daca poate cineva sa ma ajute cu un motor!!

Bludy apreciază asta.
  2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    TM91VNT foloseste functia Cauta a forumului data viitoare inainte sa deschizi topicuri noi. Precum vezi exista deja topic. Am mutat mesajul tau initial aici. Bafta.

3. cipuiscool

cipuiscool 2nd Gear Member

Locație:
    prin europa
    Masina:
    A4 1.8T '98 B5 AEB
    Baieti, pt a schimba un motor si a pune unul mai puternic ganditi'va daca va tine sasiul, planetare si restu... De ce trebuie sa vorbiti aiurea? Din momentul in care puneti ceva mai puternic, va ganditi oare: "Da' daca bag talpa sa vad cat duce, nu ramane motoru pe jos?"... Cred ca e o varianta care trebuie luata in calcul... No offense...

4. TM91VNT

TM91VNT 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 adp 1995
    eu am motor de 1.6 si vreau sa imi pun 1.8t oare o fii tot atat de simplu??

5. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Toti puneti aceeasi intrebare la care nimeni nu a raspuns pana acum. Apucati-va unu de treaba si transmiteti-le si celorlalti daca a mers sau nu. Avand in vedere ca motorul si cutia sunt sufletul unei masini iar tabla poate fi verificata vizual, de ce nu va aduceti din Germania masina pe care v-o doriti, apoi interschimbati doar anumite piese care sunt recent schimbate, si la urma o vindeti pe cealalta?! In felul asta puteti fi siguri ca nu va ramane motorul in drum.
    O alta varianta ar mai fi sa umblati pe la magazinele de piese si sa cereti preturi comparative pentru anumite piese care, de exemplu, tin de suspensie, si sa vedeti daca sunt diferite in functie de motorizare. Eu stiam ca bratele pentru diesel sunt mai scumpe pentru ca suporta o greutate mai mare.

6. eu_yubytzelu 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4,1.6,1997
    inlocuire motor 1.6 cu unu de 1.8t

Buna ziua am si eu o intrebare a incercat cienva de pe forum sa schimbe pe un audi a 4 din 97 cu motor de 1.6. sa inlocuiasca motorul de 1.6 cu un motor de 1.8 t si la ce pret al ajuns ?

7. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Audi A4 B5 ,Motor 1.6 ADP ,An 1996
    Chiar nu a facut nimeni modificare de la 1.6 la 1.8t sau macar cineva care se pricepe la astfel de chestii sa ne spuna ce modificari si preturi implica, ca si eu as fi interesat?!

8. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
  9. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Audi A4 B5 ,Motor 1.6 ADP ,An 1996
    Multumesc frumos pentru linkuri ,cautasem oricum pe net si gasisem informatii ,doar ca nu erau din romania,ca sa zic asa...si nu stiu cat ,dar este foarte important sa afli aceste informatii, de la cineva din romania care are venituri foarte limitate ,in comparatie cu nemtii sau altii din afara,si sa afli preturile din Romania pentru aceasta "schimbare".Tind sa cred ca aceste informatii se pot cauta exclusiv in "familia AUDI" si nicidecum in strainatate unde difera preturile la piese,manopera si etc.

10. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    Linkurile alea sunt orientative/informative,iti faci o lista de piese,ce piese nu trebuiesc schimbate,vezi cum vin montate/demontate diverse piese,nu conteaza ca piesele sunt mai ieftine/scumpe,care pana la urma,daca sti sa cauti gasesti preturi bune la piese.

In principiu,cel mai greu lucru(dpdv. mecanic) la schimbat motorul cu alt tip,este electronica(mufe,senzori,ecu),dar in rest,daca sti oleaca de mecanica te descurci.Un pret aproximativ este in functie de cum gasesti piesele,pot varia de la 400-1000 euro,eu ca sa fac upgrade de la 1.8 la 1.8T m-ar costa in jur de 400 euro(motor+cutie+accesorii+electronica).Cel mai usor faci transplant,daca ai o alta masina ca donator.

11. ata2k6 3rd Gear Member

Locație:
    Turda, Com. Moldovenesti
    Masina:
    A4 B5 1596cc ADP power 1995
    Salutare!

m-am interesat la RAR, omologarea ar costa 700Ron la trecerea de la ADP la ADR.

Ma gandeam, daca este deja la mana motorul donator, s-ar putea face alta manevra:
    alezajul blocului e identic, difera cursa. Se pastreaza blocul chior, restul se ia de la ADR: vilbrochen, biele, pistoane, chiulasa, ecu, admisie. La VAG blocul de 1.6 mi se pare ca e aproape identic cu cel de 1.8, de exemplu la cealalta masina a mea (golf mk2 blocul e identic intre 1.6 si 1.8, s-au si facut conversii de la 1.6 la 1.8, chiar unii au ajuns de la 1.6 monopunct la 1.8 16V... :wtf:)
    Ideea aceste operatii este, ca practic vei pastra serie si cod motor, insa practic vei avea un ADR.... Cutia mi se pare la fel, cel putin rapoartele cutiei mi se par identice intre cele 2 motorizari, insa fara batai de cap la RAR, ITP, etc

12. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    ADR-ul are 20v nu 16v,nu stiu daca piesele de ADR se vor potrivi pe ADP.
    Arborele cotit la ADR(pana in '98)este acelasi ca si la G60,sa transformi un ADR intr-un AEB(turbo)90% din piese sunt identice....te complici cam mult sa schimbi tot inafara de bloc,mai bine schimbi motorul si il treci in acte(mai putina bataie de cap si munca)....

13. AudiA4B6

AudiA4B6 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    Audi a4, 1.6,2002
    M-am apucat eu, cititi topicul meu de prezentare unde descriu pasii proiectului. Motor luat dupa A6 C5 1.8 Turbo 5V cutie sport.

Ultima editare de un moderator: 24 Oct 2013
  14. biborteni 1st Gear Member

Locație:
    buzau
    Masina:
    audi a4,motor 1.6,anul 1995
    alezat motor

am si eu o intrebare:vreau sa alezet motorul de 1.6 adp si vreau sa bag pistoane de 1.8.intrebarea mea este daca se poate si daca gresesc cu ceva,trebuie sa mai fac ceva?va multumesc si astept pareri

15. Daniel Bogdan 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    A4 B5 1996
    schimbare motor 1.6 adp cu 1.8t 125kw ajq

Salut si bine v-am gasit pasionati al cerculetelor ;)!
    Detin un A4 B5 din 96, 1.6 cod motor ADP. de cateva zile mi-a intrat la dezmembrat passatul unui prieten , passat 2002 1.8 T 125 kw, 180 CP, cutie automata tiptronic! El si-a luat fata de pe el, capota aripi faruri traversa, si eu vreau sa pun motorul pe audiul meu! Daca cineva a mai facut swap de genul il rog sa ma indrume,sfatuiasca si ajute! Multumesc

16. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Teoretic motor plus instalație electrica cu calculator îți trebuie, dar cred ca nu pe cutia ta ci pe una pt acel motor. Nu are rost automat. Tu ai și ambreiajul mai mic puțin decât 1.8 care are de 228mm. Ar fi o chestie bună să-l pui dar cum îl omologhezi ca e f mare diferență de putere?

17. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    @arazvan2002 Nu stii ce vorbesti, in afara de motor si instalatia electrica trebuie schimbate radiator, cutie, ambreiaj, planetare, evacuare, montat intercooler, suporti motor, amortizoarele cu arcurile, discurile si etrierii.

18. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Acum intreb si io : ce treaba au astea cu swap-ul la motor? In plus, tot ce ai scris tu acolo e de la sine inteles ca trebuie montate, omul a dat un raspuns sintetizat. Tu daca ai vrea sa pui un motor de 3000cmc. in locul celui de 2.5, cam ce ai face? Suportii motor? De ce sa-i schimbi? E mai greu 1.8T decat 1.8 aspirat, sau au alta dispunere pe sasiu?

Ultima editare: 5 Iul 2014
  19. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    1.6i ADP are 101 cp
    1.8T ANB sau AJL are 180 cp doar manuala ( o cutie buna este cod DHW de manuala)

Poate trece RAR-ul ?

In plus pe Audi nu s-a pus cutie automatica decat pe 150 cp;pe 180 cp nu exista.

Ultima editare: 5 Iul 2014

Distribuie pagina asta