1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Schimbare motor benzina cu motor diesel la A4 B5 - cum procedam

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de Guest, 10 Ian 2011.

1. alyn_xwt 4th Gear Member

Locație:
    Târgoviște
    Masina:
    volkswagen passat 35i
    sincer mai bne o vinzi pe a ta si iti cumperi una diesel de fabrica. sunt mult prea mari costurile daca le pui cap la cap si mai bne dai diferenta si iti iei diesel direct. ca sa zicem gasesti motor complet la 500 e plus cutie + electrician care sa iti faca instalatia electrica + ceasuri de bord de diesel + radiator si alte chestii neprevazute. daca faci un total vezi ca nu se merita. mai bine iti pui o instalatie de gaz pe ea si ai scapat.

2. aerox

aerox 2nd Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    a4 1.8 turbo 20 valve 1996
    Sal. o intrebare am cum ai rezolvat cand ai schimbat motorul?cu schimbat cod motor in acte?

3. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Daca motorul "nou" nu e cu mai mult de 30-40% mai puternic (sper sa nu incurc cifrele), s-a mai montat pe caroseria respectiva si il montezi la un service autorizat de RAR-ul din judetul tau, apoi la RAR toata treaba e o simpla procedura de constatare si un ITP normal. Pentru cei cu 1.6, 1.8 cel mai fiabil motor de montat e 1.9 AFN. Trebuei calculator, instalatie electrica, motor, cutie, planetare, ceasuri bord. Par foarte multe dar motorul nu e asa scump. Ca sa merite investitia, trebuie ca masina (exceptand motorul "defect") sa fie a naibii de buna. Altfel...mai bine o vinzi/dezmembrezi. Altfel, se poate cumpara una de anglia pentru donatie. Piesele ramase...se valorifica. E posibil ca la sfarsit investitia sa ramana destul de mica...dar asta dureaza si sunt bani blocati.

4. aerox

aerox 2nd Gear Member

Locație:
    oradea
    Masina:
    a4 1.8 turbo 20 valve 1996
    Eu vreau sa schimb un motor 1 8 t cod aeb 20 valve cu unu 1 8 cod motor adr si sa pun tot de la mine restul accesoriilor practic pun de la motorul nou doar blocul, chiulasa,si capacul de sus, motoru e tot cu 20 valve doar ca fara turbo 125 de cai

5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    aerox aici se discuta despre alt tip de modificare. Cauta topicuri in care se discuta ce vrei tu sa faci pentru ca exista asemenea topicuri. Bafta.

6. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Si de ce ai vrea sa faci asta? Pentru consum? Daca da, atunci, mergi mai linistit :). 1.8 nici nu fuge si mai si consuma mult. Macar 1.8T fuge.
    Daca te gandesti ca ala va merge mai bine, te inseli, pentru ca electronic e in mare masura acelasi motor. Diferentele sunt in ceea ce tine de un motor turbo. Da-i de cap, vezi ce are, ca altfel intr-o zi mai devreme sau mai tarziu, vei ajunge in aceeasi situatie si cu ADR-ul...

Ultima editare de un moderator: 31 Ian 2013
  7. wrw

wrw 3rd Gear Member

Locație:
    gorj
    Masina:
    Audi A4 B8 3.0 Quattro. 240 hp.2008
    Motor blocat 1.8 T

salutare la toti colegii.
    Am o problema foarte serioasa si o dilema in acelasi timp.Am reusit sa sparg baia de ulei si evident sa blocat motorul(ma rog am dat masina parintilor si asa au venit cu ea acasa)acum motorul fiind compromis as vrea sa stiu daca pot monta un motor tdi dar pe aceeasi cutie de viteza pe care o are masina.Sunt foarte multumit de aceasta cutie, merge impecabil si rapoartele sunt foarte elegante.Se poate asa ceva?sau mai bine iau alt motor 1.8 T?Pe mine sincer ma cam speriat si consumul un pic.si daca tot s-a intamplat asa as vrea sa incerc un turbo diesel.Multumesc anticipat.

8. Nistor Ionut 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    A4 B5 , 1.8 , 96
    Salut.
    Am un Audi A4 B5 cu motor de 1.8 benzina si as dori sa pun un motor de 1.9 TDI de Audi sau Passat . Spuneti-mi va rog care ar fi mai comvenabil incluzand ca am motor , cutie , transmisie si bord la ambele

9. mario79

mario79 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    audi a 4 ,1.9 tdi ,1997
    fratilor decat sa faceti conversia asta mai bine puneti bani deoparte,vindeti benzinarul si cumparati b5 diesel de la mama lui.Neamtul s-ar rasuci in pat daca ar auzi ca schimbam motoarele benzinare cu diesel.

10. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    Al dracu neamt. Se rasuceste in pat ca modific eu masina de 16-17 ani. Daca nu sunteti in stare sa dati un raspuns care sa ajute omu nu mai raspundeti.
    wrw - intrebarea asta mi-am puso si eu acum vreo luna. Avand in vedere ca eu dispun de 2 motoare diesel din care unul este complet m-am gandit ca ar fi o chestie sa trec la diesel. In prezent am 1.8 simplu cu GPL. In primul rand ca sa schimbi motorul de la benzina la diesel ar cam trebui sa schimbi tot. Iti ramane doar partea din fata : trager, radiatoare, electroventilatoare. Sa cumperi un motor intreg cu anexe , instalatie electrica, calculator si cred ca si cutie ( nu stiu daca merge cutia ta) te ajunge undeva la cel putin 700 euro. La asta mai adauga manopera care ar trebui sa fie minim 200 euro. Si omologare RAR care stiu eu ca este cel putin 1200 lei. Daca gresesc vreo suma sa fiu corectat , nu e cu suparare.
    In concluzie ori faci motorul tau si daca vrei sa mai scapi de consum ii pui un GPL, ori cumperi alta masina intreaga diesel.
    Stai linistit cu neamtu ca doarme bine :)). Indiferent ce vrei sa faci cu masina. :)

11. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    De cutie nu ai nevoie sunt care au pus cutii de diesel B5 chiar de B6 AVX pe ADR si a mers deci si invers ar trebui sa mearga.
    Problema se pune daca o sa te multumeasca la rapoartele cutiei ADR are rapoarte foarte scurte,volanta este de benzinar in timp ce la diesel rapoartele sunt mai lungi din motive evidente.
    Volanta de benzinar in practica ar trebui sa fie mai slaba,la benzinar nu sunt trepidatilei&cuplul dieselului,posibil sa ai nevoie de o volanta de diesel poti sa faci un experiment pe propria piele:)

Pentru ca observ ca se confunda des :benzinarul este motor de turatie si dieselul este motor de cuplu in primul rand chiar daca multi dieselari spun ca ar curata turbina turand motorul,turbinei poate ii face bine insa motorului diesel 100% nu ii va face bine.

Ultima editare: 30 Dec 2013
  12. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Poți face eventual un schimb de cutii și planetare cu cineva care dezmembrează ca sa îți iei de diesel. Oricum conversia nu merita financiar. Costa aproape cât alta mașină. Cu banii de conversie și banii de pe a ta cumperi un diesel ok.

13. Nistor Ionut 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    A4 B5 , 1.8 , 96
    Va multumesc mult de raspunsuri .
    Dar avand in vedere ca am un Passat de 1.9 diesel care nu-l pot inscrie , ma intreb daca puteam sa fac transferul de pe una pe alta , Passat este functionabil ( pe mine m-ar ajunge doar costu de transfer ) . Cel mai mult ma intereseaza daca pot face acest transfer .

Distribuie pagina asta