1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Schimbare ulei + filtru cutie automata - sfaturi diverse - cum procedam ?

Discuție în 'How-to / Operatiuni de intretinere' creată de paulspp, 26 Noi 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. #Laurentiu

#Laurentiu 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 Sportsback, 2.0 TDI, 2005
  2. centrino 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 cabrio, 2.4 V6, 2005

Am avut si eu aceeasi dilema, peste tot pe unde sunam mi se spunea altceva. Incearca s-o iei logic : din 5 litri de ulei cat intra la un schimb, pe conductele inspre racitor si in corpul acela intra cam 1,5 litri din cate am citit eu. Daca nu il schimbi ma indoiesc ca poate scoate cineva acei 1,5 litri din el prin urmare o sa ramai cu 1,5 litri de ulei spurcat, ceea ce nu mi se pare tocmai ok. Oricum, acel racitor are si un filtru din ce am citit, care daca se infunda e cam nasol. Eu am facut schimbul la Nurvil la Rm. Valcea pana la urma, mi s-au parut cel mai bine informati si cu cea mai multa bunavointa. Din pacate insa, in cazul meu se pare ca va trebui schimbat si filtrul din cutie pentru ca e infundat si face ceva probleme, dar altfel nu cred ca merita sa te apuci sa desfaci cutia bucatele.

3. audia3 1st Gear Member

Locație:
    calarasi
    Masina:
    audi allroad
    salut
    am urmarit postarile tale si ma interesa daca dupa schimbul uleiului din cutie ti-a facut adaptarile cu vag com-ul a miscat masina in fata si spate de 5 ori ceva de genul,este foarte importanta aceasta operatiune!am si eu aceeasi problema cu smucitura dar in timpul cand reduci viteza si cutia schimba in trepte inferioare incearca sa treci pe manual si cred ca ai sa observi ca si la mine ca schimba foarte fin si nu mai smuceste apoi o treci din nou pe drive si tot asa ,asta binenteles ca este ceva provizoriu.aceasta chestie se explica ca fiind presiunea scazuta pe drive la schimbarea treptei 2 spre 1.in sfarsit esentialul este ca schimbarea filtrului magnetic sau racitor sau de ulei care se spune ca una din conducte s-ar colmata si atunci presiunea de ulei scade in circuit este obligatorie impreuna cu uleiul din cutie binenteles .

4. centrino 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 cabrio, 2.4 V6, 2005
    Salut! Adaptarile pe interfata s-au facut, de miscat masina in fata si in spate nu stiu la ce te referi ca nu am vazut nimic de genul asta in fisa de reparatii si nici baietii din service nu mi-au zis nimic de genul asta. Conductele nu se inlocuiesc ci doar se spala si se curata cu aer comprimat in cazul in care sunt infundate iar racitorul (sau filtru, sau ce-o fi) eu am preferat sa il inlocuiesc pentru ca asa recomanda Audi in manualul de service, prefer sa stau linistit decat sa ma tot intreb daca nu de acolo sunt problemele sau sa regret mai tarziu cand s-o strica altceva.

La mine smucitura nu se produce cand incetinesc ci doar cand masina se opreste de tot, practic in momentul in care decupleaza ambreiajul. Daca doar incetinesc, fara sa ma opresc de tot merge absolut normal pentru ca in cazul asta ambreiajul ramane cuplat (am 1100-1200 rpm in loc de 800 cat e turatia de relanti). Am sa incerc maine treaba cu modul manual sa vedem daca functioneaza. Samer de la Timisoara spunea ca ar fi infundat filtrul din cutie si asta e cauza insa nu prea vad legatura. Tu ai schimbat acel filtru ?

5. vasilesku 2nd Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    Audi Q3, 1.4 TFSI, 2016
  6. kostas

kostas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 REVO Audi A5 Sportback Quattro 3.0 TDI V6 300 CP S-tronic
    Daca ai selectat masina ta cand ai cautat piesele atunci trebuie sa fie ok.
    totusi recomand alt ulei nu FebiBilstein.

7. tucudean87

tucudean87 Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6, C7 avant, 2012, 3.0 tdi quattro 245 cp+++ CDUC
    .

Baga ulei original audi, nu te incurca cu altceva ca nu are rost la cutie.

8. Ion Cristian 1st Gear Member

Locație:
    PLOIESTI
    Masina:
    audi A4,1997
    schimbare ulei transmisie audi a4 97, 1.8 benzina

Salut. Am si eu o intrebare daca cineva ma poate ajuta. Cum se face schimbul de ulei + filtru la cutia de viteze automata la un audi A4 din 97 cu motor de 1.8 benzina ? In sarcina patineaza si schimba brusc treptele de viteza.

Un mecanic mi-a spus ca e din cauza uleiului. Am achizitionat-o de curand si nu ma pricep la cutia automata. Cum se face schimbul de ulei ca nu prea am gasit pe cineva sa o faca.

Ultima editare de un moderator: 17 Sep 2011
  9. dariusddj

dariusddj Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    a4,2.0TDI,2006,multitronic,140CP,BPW
    Stiti pe cineva in Cluj care schimba ulei la multitronic?

10. meghitz

meghitz 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008 + AUDI A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
    A mai fost careva la service-ul din link? Pareri?
    Eu vreau sa ma duc cu Passat-ul. Imi cam smunceste la plecarea de pe loc.
    Cu A3-ul mi-e mai mare dragul sa merg ...orice i-as face merge impecabil DSG-ul de pe Audi.

11. alexu

alexu 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8,4.2-A3,2.0
    De curand am schimbat si eu uleiul si filtrul din cutie si mi-au intrat 5litrii. Desi in cutie si convertizor mai ramane ceva ulei ala poate fii scos doar prin demontarea cutiei si facute cateva spalaturi. Personal nu mi se pare o operatiune complicata este un schimb de ulei normal si tin sa mentionez ca atata timp cat un mecanism este prevazut cu un filtru acela trebuie cu siguranta schimbat. Cutia este DSG S-TRONIC 2010.

12. abpostelnicu 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 2.0 TDi
    Cutia dsg NU are "convertizor"!

13. alexu

alexu 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8,4.2-A3,2.0
    Scuze atunci,oricum nu se poate scoate tot uleiul din cutie decat prin demontarea si spalareai ei tot cu ulei nou!

14. alexdell 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A3 Sportback , 2.0 tdi , 2006 , DSG
    http://www.reparatiicutiiautomate.ro/index.html
    Si eu am stat o perioada buna de timp cu firca pt ca nu stiam unde sa fac schimbul de ulei la DSG, asta dupa ce am citit aici pe forum tot felul de probleme legate de cutiile automate dupa ce s-au facut schimburi de ulei.
    Eu am mai fost la ei, acum mai bine de un an, am facut vreo 10 000 km, deocamdata totul este ok, merge ca si inainte.
    Audi A3 2005 2.0 tdi Dsg 103 kw
    Am schimbat si filtrul din cutie, mi-au aratat si uleiul scos si nu era tocmai curat

15. abpostelnicu 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 2.0 TDi
    Recomand ca schimbul sa se faca la Service Autorizat VW/Audi/Skoda/Seat deaorece dupa schimbul de ulei + filtru se face o readaptare a cutiei cu VAS. Eu primul schimb l-am facut la Elcargid Buzau iar apoi la Brady Bucuresti de fiecare data totul a fost OK.

16. serifu_gun 1st Gear Member

Locație:
    cugir
    Masina:
    audi rs6 4.2v8 biturbo 2003
    salut.eu va recomand la timisoara,este un tip care a lucrat in austria la zf,repara toate tipurile de cutii de viteze.si eu am fost la reprezentanta si mi-au bagat doar 4l in loc de aproape 8,mentionez faptul ca posed un audi rs6 din 2003 4.2v8 biturbo de 500hp la 690nm.eu m-am dus cu incredere la tip si este super ok in cutii de viteze automate zf,dsg si inca cateva tipuri,are pe stoc piese de schimb,cutii de viteze si uleiuri.problema mea este ca nu gasesc un tip bun pentru mecanica,cel de la timisoara a zis clar ca el face numai cutii de viteze.Samer il cheama gasiti detalii pe net de el.o zi placuta mai departe.

17. FLORIN_SB

FLORIN_SB 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    KRAZ, SAVIEM, TATRA......AUDI 80 AVANT
    Cum a zis si colegul ALEXU, daca cutia este prevazuta cu filtru, atunci clar acesta trebuie schimbat cand se face schimbul de ulei!!!
    Sunt posesor audi, manual, insa masina de serviciu este Peugeot 607 Palladine, cutie automata cu 6 rapoarte. Masina este fabricatat in 2009 si momentan are 51000 km.
    La 3 reprezentante am fost sa ma interesez de schimbarea uleiului si a filtrului cutie si TOTI au spus ca nu se schimba uleiul sau filtrul de la cutie atentie !!! NICIODATA....deci ce sa inteleg? ca firma Peugeot a descoperit in premiera " Perpetum-Mobile" ? sau ce?
    Asta e o ineptie....sunt niste incapabili, ii doare undeva de intertinerea corecte a unei masini....Ii intereseaza sa iti ia banu la vanzare, apoi sa te stranga cu usa la service....NU AM INCREDERE IN MECANICII DE REPREZENTANTE !! niste ciocanari....care merita doar sa schimbe pivoti si sa faca geometrii la Dacii TREISPE-SUTE atat
    Pentru Bucuresteni si cei din apropiere recomand cu incredere serviceul de cutii hidramate de Vis-A-Vis de politia(inamtriculari) din Pipera !!!!
    E un baiat acolo Mircea, care a facut scoala in Germania, e autorizat ZF si stie ce face, nu isi bate joc, are piese, uleiuri si scule profi

18. abpostelnicu 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 2.0 TDi
    Este foarte posibil sa NU se schimbe niciodata uleiul pe cutia peugeot, acelasi lucru este valabil si la BMW cu cutiile dep e 2.0D si 3.0D nu se schimba niciodata uleiul in ele. repet cutia DSG o data ce s-a stricat partea de electrovalve aceasta nu se repara deoarece nu exista masina de calibrat.

Ultima editare: 14 Dec 2011
  19. alexu

alexu 3rd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A8,4.2-A3,2.0
    De unde ideea ca filtrul si uleiul nu se schimba la cutiile automate si in special DSG?Amicul meu cel mai bun lucreaza la ZF Schwabing Gmund care este unul dintre cei mai mari si mai buni constructori si inovatori de cutii automate si l-am intrebat cu privire la schimbul de ulei si filtru din cutia de viteze care fiti siguri ca se schimba ca altfel ar fii totul capsulat!De ce mai exista buson pentru scurgerea uleiului si dc producatorii de masini vand ulei CV?In concluzie nu va mai luati dupa ce spun cei de la reprezentante ca interesul lor este sa vanda piese cat mai scumpe si daca Doamne fereste iti pica cutia sa vezi atunci distractie!

20. FLORIN_SB

FLORIN_SB 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    KRAZ, SAVIEM, TATRA......AUDI 80 AVANT
    Asta am zis sui eu, iti spune ca NU SE SCHIMBA si...ca fraierul te iei dupa el, ca deh...e mecanic de reprezentanta si stie el mai bine, insa NU !!!!
    Avem inca toti neuronii in cap, deci putem judeca, exista filtru, exista ulei pe piata de vanzare, inseamna ca se schimba si filtrul si uleiul
    Cum credeti ca si-au facut asa sedii frumoase si luxoase? Inseland oameni ca noi....ca nu se schimba...si incasand banii pe cutii de viteza s.a.m.d.
    Uuuaaaaaaaaaaa

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta