Senzor temperatura Exterioara la Audi A4 B5 - montare ulterioara - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de adisan, 21 Sep 2007.

1. Tracto

Tracto Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 8P - BAG
    Total gresit ..

Se poate fara climatronic fara probleme. Eu am montat la A3-ul meu indicator de temperatura exterioara (un fel de bc mic). Pentru ca nu am stiut cum sa leg indicatorul la climatronic, am mai montat un senzor de temperatura exterioara pe care l-am legat la indicator. (independent de climatronic) si merge foarte bine.

2. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Stafford - Staffordshire - Regatul Unit
    Masina:
    Audi A4-B5, 1.6l, 1996, ADP (bestia Verde). Audi A4-B6 Avant, 1.9 TDI, AVF, Quattro, 2004 (Silver).
    Tracto ! Poti sa imi zici si mie ce fel de piese ai folosit!? Si cum ai facut legaturile!?
    Merci mult
    Pe mine ma intereseaza sa imi afiseze in BC-ul din ceasuri!

Ultima editare: 3 Iul 2013
  3. Tracto

Tracto Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 8P - BAG
    Un senzor de temperatura exterioara de golf4/a3. L-am legat la 12V si apoi la pin-ul din display-ul din bord.

4. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Audi A4-B5, 1.6l, 1996, ADP (bestia Verde). Audi A4-B6 Avant, 1.9 TDI, AVF, Quattro, 2004 (Silver).
    Tracto, deci tot ce imi trebuie este senzorul de temperatura exterioara ? Atata tot ? Tu ai zis ceva si de un indicator de temperatura (BC-ul ala mic ) de care ai adus aminte !
    Multumesc

5. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Senzorul de temperatura exterioara + Acel display mic pentru afisarea temperaturii in bord ( daca nu`l ai deja ) . Dar refuz sa cred ca daca ai displayul, nu ai si senzorul.

6. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Salut!
    Nu ai prea inteles... Nu am clima, nu am aer conditionat, bordul meu original care era pe masina nu avea nici-un fel de afisaj (doar cei patru martori : benzina, temp apei, frane si ce mai era pe acolo) l-am schimbat cu unul cu BC! Adica acum am bord cu afisaj mare (care functioneaza perfect) ! Senzorul nu-l am pe masina, nu l-am avut niciodata!
    Deci unde sa-mi indice temperatura exterioara ....am! In afar de senzorul de temperatura de ce anume mai am nevoie ....avand in vedere ca nu am clima !
    Multumesc frumos pentru rabdarea acordata!

Ultima editare: 5 Iul 2013
  7. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Nu mai ai nevoie de nimic in afara de senzor, asta daca nu gresesc .
    Iti iei un senzor de temperatura exterioara, il poti lua nou, sau il poti cauta in dezmembrari, il pui exact unde are pozitia cel original, si anume in spatele barii din fata, undeva spre dreapta, il legi la 12v cum a spus si Tracto, si in bord pentru a trimite informatia.

8. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Multumesc frumos pentru informatii! O sa caut mai intai in dezmembrari unul...sa nu dau banii pe unul nou , si sa nu mearga din cauza lipsei climei!
    O sa revin maine sau duminica cu mai multe detalii( daca merge...daca nu merge) ! Va tin la curent!

9. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Salut !
    Nu am reusit sa pun senzorul de temperatura exterioara sa functioneze ! Am luat doua din dezmembrari ! Cu suport l-am luat, l-am montat pe masina mea acolo unde ii este locul, dus fir pana la baterie, dus fir pana in mufa rosie (20 pini) care intra in ceasuri .... dau cheie, si nimic !
    Tracto, tu altceva ce ai mai facut pentru a-ti afisa temperatura in bord ?
    Merci mult !

10. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Treaba rezolvata!
    Dupa ce am cautat pe net scheme si informatii despre cum as putea rezolva afisarea temperaturii exterioare in bord....caci nu am clima sau aer conditionat pe masina, am gasit un pdf cu cablajele de la B6! M-am uitat ca senzorul avea un fir legat la IC si unul la masa (Nu cum a spud Tracto si Ogyo la +12V)! Temperatura acum imi este indicata in bord cu o eroare de maxim un grad! Am facut comparatie cu un termometru de exterior (alcool) , cat si on-line de pe telefon!
    Multumesc frumos pentru informatii!

Pentru cei ce vor sa monteze senzor temperatura exterioara asta depinde de ce fel de ceasuri ai. Daca sunt prevazute cu display pentru afisarea temperaturii exterioare sau nu.
    Daca ai avea display mare intre ceasuri , treaba este usoara! Ai nevoie de senzorul in sine (cu suport ar fi ideal) si un metru jumatate de fir!
    Legi firul la bord in mufa 1x20 pe pinul 5 , si il duci in senzor (il legi la un fir al senzorului ) iar celalalt fir al senzorului il legi la masa ( orice punct al caroseriei sau sasiu). In felul acesta ai avea afisata in bord temperatura exterioara!
    Daca nu ai display intre ceasuri, si ai doua linii sub cei patru sau sase martori de bord , ai nevoie de o piese in plus pentru bordul tau!

11. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Bravo,:applaus: vad ca nu te-ai lasat pana nu ai reusit sa rezolvi treaba cu temperatura :)

12. leondannydan 2nd Gear Member

Locație:
    Masina:
    Mai am de rezolvat martorul de bec ars! Am luat din dezmembrari releul cu soclul ! Si legat de senzorul de temperatura.... Ce rost avea sa pun ic cu bc .... Daca imi arata doar consumul! Multumesc! Revin dupa ce rezolv treaba cu becurile!

13. Alex_VL

Alex_VL 1st Gear Member

Locație:
    V A L C E A
    Masina:
    Audi a4b5 1.8 1996
    salut eondannydan,
    Am doar cele 2 linii intre ceasuri, nu am cu display si nu cred ca am nici chestia care afiseaza temperatura, dar aia as lua`o. Altceva ce imi mai trebuie ?

14. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Mufa cu o lungime mica de fire si spor la legat firele.

15. emmanuel23 1st Gear Member

Locație:
    AT
    Masina:
    Audi a4 b5 bj.2000 1,9 TDI 85kw, 116 Ps, AJM
    salut, am un audi a4 1,9 tdi 85kw, an 2000 facelift , problema este ca de cand l-am cumparat nu mi-a aratat niciodata temperatura de afara in bord. am cautat senzorul si exista, este montat langa radiator, am incercat sa il schimb cu altul folosit de la dezmembrari, dar nici cu acela nu imi arata temperatura in bord, cum pot verifica daca modeul meu de audi are optiunea aceasta sau cum pot verifica mufa in care intra senzorul, este in ordine?

16. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Dar altceva iti arata pe display?

Daca esti sigur ca display-ul e ok mergi cu VCDS-ul pe 17- Instruments, adaption 10, canal 10 si trebuie sa ai valorile 11

17. emmanuel23 1st Gear Member

Locație:
    AT
    Masina:
    Audi a4 b5 bj.2000 1,9 TDI 85kw, 116 Ps, AJM
    Eu am alt tip de display decat cele care le-am vazut prin poze pana acum pe acest forum. E format din doua casute. Pe cea de sus nu imi arata nimic. Pe cea de jos imi indica problemele care apar la masina sau cand usile sunt deschise, in rest nimck. Dar mai precizez ceva: cea de a doua casuta, pare sa fie impartita in 2, nu este evidentiata clar printr-o despartire de plastic cum am vazut la celelalte modele de display-uri, acolo nu mi-a aratat niciodata ceva, banuiesc ca acolo ar trebuii sa se vada temperatura exterioara.
    Senzorul este, pare sa fie bun, l-am masurat. Apoi am masurat si mufa care vine la senzor ( cand pun contactul, pe unul din pini imi da 5 volti. Pe celalalt nu stiu ce ar trebuii sa imi dea sa imi dau seama ca e ok. atasez o imagine cu tipul display-ului care il am eu.

18. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Display-ul tau trebuie sa arate temperatura in centru.
    Mergi cu VCDS-ul cum am scris mai sus si va fi ok

19. dorru

dorru 6th Gear Member

Locație:
    Berzovia
    Masina:
    A4B8 CAGA 2.0TDI, 143 cp /2009
    Salut. Acest display este iluminat de vreun bec sau led, sau cum ???????? Pentru ca eu am acest display am si senzorul in bara fata, ziua cand pun contactul disting pe display valorile , dar nu sunt iluminate ( seara nu se distinge nimic). Multumesc.

20. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Asa ar trebui, sa fie iluminat .

Da ceasurile jos , cred ca e ars becu din spatele display`ului

Distribuie pagina asta