1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Senzor temperatura Exterioara la Audi A4 B5 - montare ulterioara - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de adisan, 21 Sep 2007.

1. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Pentru cine vrea sa stie cum se verifica temperatura exterioara de pe display-ul climatronic. Nu am mai verificat-o de ceva vreme dar este unul dintre canale:

5.Digital value of Outside Air (Ambient) Temperature Sensor (G 17), front
    6. Digital value of Outside Air (Ambient) Temperature Sensor
    47. Outside (ambient) temperature, unfiltered, (internal software, in deg C)
    48.Outside (ambient) temperature, unfiltered, (in digits)
    55.Outside (ambient) temperature, in deg C or deg F depending on setting on A/C control head
    59. Temperature in deg C, from Outside Air (Ambient) Temperature Sensor (G 17), front

Cum am mai spus senzorul din bara este pus in primul rand pentru climatronic, in plus a fost un optional sa trimita informatia si ptr bord.
    Baiatul din New Zeeland a reusit din ce observ. sa si monteze asa ceva deci se poate :applaus:

2. karaspunk

karaspunk 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    Display temperatura exterioara in bord

Stiu ca poate pt unii e o intrebare stupida dar...fiind posesor Audi doar de vreo 2 luni,sper ca e de inteles.Ce ar trebui sa indice cele 2 display-uri dreptunghiulare lungi?Din ce am vazut in cartea masinii,cel de sus indica treptele de la cutia hidramata,iar cel de jos temperatura.La mine nu indica niciunul nimic,si nici cutie hidramata nu am.Trebuie sau nu sa indice ceva si daca da ce,si care ar putea fi problema,ca la mine nu se aprind niciodata?

3. calinu4 1st Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi a4,b5,1997
    la fel e si la mine...dar probabil modelele noastre nu au senzori care sa afiseze in zonele alea....

4. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Cred ca este ce zice si colegu, probabil nu aveti obtiunea respectiva in bord!

5. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    Am inteles,e posibil.dar se poate oare monta spre exemplu senzor de temp?mi se pare putin ciudat totusi ca la optiunile care le are masina,sa nu iti indice nicaieri temp.exterioara...

6. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    Deci,uitandu-ma acum la sectiune vanzari,am dat peste un coleg care are un A4,din 95.la pozele masinii este una cu bordul,si am observat ca lui ii indica temperatura,pe cadranul de jos.sus nu arata nimic pt ca are cutie manuala.in concluzie ma gandesc ca si a mea(si a lui Calin)ar trebui sa indice ceva acolo...

7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Concluzia ta e cat se poate de falsa. Sa te luminez:
    - masinile cu cutie automata au obligatoriu display pentru afisarea treptei de viteza.
    - la masinile cu cutie manuala nu exista display pentru afisarea treptei de viteza asadar nu exista nici display pentru afisarea temperaturii exterioare decat daca masina a fost comandata cu optiunea asta.

Daca la voi nu e afisat nimic acolo, si sunteti siguri ca becul nu e ars atunci nu aveti optiunea asta si aveti doar o folie neagra (culoarea cadranelor gradate) in locul display-urilor. Aveti 2 variante de a afla sigur daca aveti sau nu display:
    1.) la masinile cu cutie manuala e clar ca maxim puteti avea display-ul pentru afisarea temp exterioare. Daca negrul ala difera de negrul de la display-ul de afisare a treptei de viteza, mai aveti o speranta... aveti display.
    2.) dati jos IC-urile si desfaceti-le, mai simplu de atat nici nu se poate sa verificati.

P.S. temperatura exterioara va este afisata si in display-ul climatronicului (daca aveti asa ceva) pe canalul 46.

8. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Din toate informatiile mele se poate pune senzorul de temperatura exterioara .
    Senzorul exterior trimite informatia cate climatronic,pe un canal de pe climatronic este indicata temp.exterioara indiferent daca are display sau nu in bord.
    Displayul nu lucreaza cu senzorul de temperatura exterioara ci ia direct informatia de la climatronic.
    In mod normal acolo se monteaza un mic display in bord care va indica temp.exterioara. este un part.numer. distingt. 8D0919272B-Se numeste temp .anzei in germana (ambient temperature ).
    Din poza piesa nr 6. 8D0919272B se vede separata de bord. e o chestie dreptunghiulara.

O alta solutie este un bord sh de pe o motorizare cu cutie automata sau cine va da doar diplayul dintr-un bord sh.
    Pentru maxidot cu comp. de bord ,tempomat ovidiutm@ are deja montat :)

------------------------------------------------------------------
    Un australian a intrat odata pe forum:
    I figured it out ... have retrofitted the display (8D0 919 272 B) to a 1996 A4 that did not have it fitted at the factory, and it all works 100%

The dashboard display is supplied digital temperature data from the A/C head unit - It does NOT have any direct connection to the external sensor mounted at the front of the car. In other words it operates as a "slave" to the A/C head)
    Here are the connections :

Wiring for Temp Display Module (using original loom and plug for display and original colour codes):
    Connections at AC Climate Head Unit:
    Brown: Ground D-14 or D-15
    Grey/Blue: Illumination A-5
    White/Blue: Vehicle Speed C-4
    Brown/Ylw: Temperature Data B-1
    Connections at Fuse-block:
    Black/Red: Fuse #5 (5 amp)
    Connections at Auto Trans ECU (if applicable)
    Black/Brn: Pin 25

Aveti aici fiecare corespondent.
    ----------------------------------------------------------------------

Ultima editare: 26 Apr 2010
  9. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    mda,in sfarsit...chiar ieri am vazut cu ochii mei un a4 din 95,cutie manuala,bord identic,dar cu mai putine optiuni ca a mea(nici un geam electric,fara oglinzi pliabile electric,scaun nereglabil pe inaltime..),DAR,ii afisa temp.in bord.Nu ma contrazic cu nimeni,dar mi se pare ciudat sa nu aibe macar geamuri electrice,dar sa-i afiseze temp ext in bord.Asta in contextul in care zicea colegul nostru ca ar fi optiune.adica voi ce a-ti alege?geam electric sau temp in bord?probabil amandoua sau geamuri...eu asa cred.oricum,voi face si probele recomandate de Ovidiutm,si sa vedem

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Stai linistit ca asa am patit si eu, am vazut una mai slab dotata decat a mea si avea acel display. M-am incapatanat sa cred ca eu am display si ca nu e activat... pana in ziua cand am dat jos ceasurile si m-am convins ca eu nu am decat o folie care sa mascheze lipsa unui display.
    Inca o modalitate de a vedea daca ai display-ul este in Vag-com sa dai un output test pe instrument cluster si astfel vezi tot ce exista in materie de martor si display.

@iulian, ai cumva o schema a pinilor de la mufele climatronicului (corp A, corp B, corp C si corp D), eventual in engleza?

11. mugur79

mugur79 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    a4 b5
    Nici la mine nu afiseaza nimic acolo , cand o sa am timp poate desfac sa vad despre ce e vorba...si eu am ceva optiuni pe ea, dar nu cred ca are legatura cu asta

12. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Hai sa facem altceva, faceti poze de aproape la ceasuri si postati-le aici. Daca se vede ok in poza pot sa va confirm daca e ceva acolo sau nu.

13. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    ...din pacate nu am.

14. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    o sa fac si poze,doar sa gasesc un aparat bun.dar din ce am vazut la o privire mai atenta,chiar si cu o lanterna,nu e nici o diferenta intre cele 2 display-uri de jos,si cele 4 patrate de sus.adica nu se vede nici o deosebire de material,culoare,etc.oricum voi pune si poze,indata ce am una calitativa

15. dany63 1st Gear Member

Locație:
    tg. neamt-romania
    Masina:
    Audi A4 motor 1,6 cc benzina, an 1995
    dany 63-aceeasi problema o am si eu , am masina de 2 luni si nu stiu ce sa fac ca sa verific daca imi afiseaza temp. ext.

16. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    K Ovidiu,uite si poza.Sper sa ajute in elucidarea misterului.MS

Ultima editare: 9 Mai 2010
  17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Din pacate, nu ai display... :(

18. karaspunk

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant,1800,1996
    e,asta e.poate data viitoare:) ms mult

19. d@niel 1st Gear Member

Locație:
    timisoara
    Masina:
    Audi A 4 motor 1.6 benzina, fabricatie 1997
    aceeasi problema

Aceeasi problema o am si eu dar nu avem senzorii necesari, este o optiune care nu e obligatoriu sa existe, la cele din '99 exista...de exemplu.

20. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Gresit. Daca ai climatronic (si cred ca si doar AC) ai senzorii. Nu ai display-ul pentru afisare... atat.

Distribuie pagina asta