1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Senzor temperatura Exterioara la Audi A4 B5 - montare ulterioara - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de adisan, 21 Sep 2007.

1. alex_hobeanu

alex_hobeanu Bronze Member

Locație:
    California, USA
    Masina:
    A4 1.8T (AMB) quattro 2004 / A4 2.0T (CPMB) quattro 2014 / Q5 3.2 (CALB) 2012
    raie afisajul pentru temperatura exterioara nu era standard deci este posibil sa nu il ai. Primele modele de B5 / variantele mai putin dotate au avut display special pentru temperatura, asa cum a fost si la B4 care se afla in partea de jos. Au existat si variante cu display grafic, mic sau mare pe care se afisa si temperatura exterioara.

2. molnarlehel 2nd Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 '96 1.9 TDI 1Z \ VW Bora '01 1.9 AJM
    stie cineva codul de mufa pentru displayul optional?

3. nastydriver

nastydriver 1st Gear Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4, 1.6, 1996
    Voi numiti radiator de servo teava aceea indoita in forma de U ? Iar radiatorul mare "radiator de clima" ? Insa, ce treaba are clima cu racirea motorului ?!:ermm:

4. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Radiatoarele sunt in numar de 3 sau 4 in unele cazuri + teava in forma de "U".
    Un singur radiator raceste motorul insa pe langa motor mai sunt multe componente ce au nevoie de racire si care au radiatoare, asadar toate stau in partea frontala a masinii, acolo unde intra aerul prima oara.

5. jika 1st Gear Member

Locație:
    Orsova
    Masina:
    Audi A4-B5,model 1997
    Baieti ma intereseaza si pe mine unde gasesc LCD-ul care afiseaza temperatura ambientala pe bord impreuna desigur cu cablul care vine legat la clima.Multumesc.

6. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Intrebare simpla:

La ceasurile unui A4 din 1996 cu clima, pe ceasuri arata sau ar trebui sa arate temperatura exterioara? La cele fara clima, arata, sau ar trebui sa arate?
    Intreb pentru ca eu am inteles ca numai cele dotate cu clima afiseaza in bord si temperatura de afara.

Merci mult!

7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ai inteles eronat.
    Temperatura exterioara este un display separat ce se poate integra si acum in bordul tau. Acest display are o carcasa si o mufa proprie si se integreaza fara sa trebuieasca sa desfaci carcasa ceasurilor - e atat de simplu. La achizitionarea autoturismului NOU acest display este o optiune la orice masina ce avea clima/climatronic ca dotare. Nu sunt sigur la cele fara clima, insa nu m-ar mira sa monteze un senzor suplimentar (ca atat ii lipseste la una fara clima) si sa traga 3 fire, un + un - si un + iluminare.

8. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Senzorul este acela din fata radiatorului de clima?
    Deci, daca senzorul de care spun, exista, ar trebui ca si in bord sa existe si sa functioneze afisajul de temperatura exterioara.
    Am inteles corect?

9. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    NU.
    Senzorul este acolo pentru clima.
    Afisajul temperaturii exterioare in bord doar ia informatia (de la clima) si o afiseaza pe ceasuri in cadrul acelui display pe care tu nu il ai. Cu insistente pe "tu nu il ai".
    Fa o poza la ceasuri mai de aproape si posteaza ca sa iti confirm 100% ca nu ai acel display.

10. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    display-ul cu jurnalierul ( km parcursi ) nu functioneaza, nu apare nimic pe el. ma gandesc ca si display-ul cu temperatura de care vorbim, e legat intr-o oarecare masura de ala si automat nici pe asta nu arata nimic. masina nu este inca a mea, urmeaza sa o cumpar. de asta intrebam pentru ca nu am studiat problema aprofundat.
    vroiam doar sa stiu daca este si nu functioneaza pentru ca ma gandeam ca modelele cu clima au optiunea asta automat.

Ultima editare: 25 Sep 2012
  11. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Marius, displayul ala DACA EXISTA nu are nici o legatura cu displayul ce afiseaza km parcursi. El are 2 linii:
    - una pentru temperatura exterioara care merge sigur (repet, daca exista displayul)
    - a doua pentru afisarea treptelor (NUMAI daca masina are cutie automata - altfel nu exista nimic acolo).

Ti-am insemnat cu verde cat de mare e carcasa displayului aluia.

12. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    ''ambient temperature" -8L0919272B TEMP.ANZEI-se poate cumpara de la reprezentanta ,cum se monteaza este problema.
    Re:In momentul actual un senzor de temp.ext si un display de afisare se poate introduce si prin alte metode,nu neaparat cum era acum 10-15 ani.

Ultima editare: 17 Oct 2012
  13. jika 1st Gear Member

Locație:
    Orsova
    Masina:
    Audi A4-B5,model 1997
    Salut baieti,

Ştie cineva schema cum vine legat LCD-ul de la temperatura ambientala la climatronic,adică cum vin legate firele pe culori şi la ce pini, la audi A4 B5 97 TDI. Mulţumesc.

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Din cate vad ti-ai facut cont doar ca sa iti rezolvi problema iar cum tu nu vii in ajutorul comunitatii nu vad cum te poate ajuta comunitatea, gratuit, daca tu nici macar nu ai bunul simt sa citesti... informatia deja exista insa asteapta sa fie descoperita.

15. jika 1st Gear Member

Locație:
    Orsova
    Masina:
    Audi A4-B5,model 1997
    Am văzut discuţia, dar pe mine mă interesa dacă ştie cineva cum se leagă firele la climatronic,pentru că eu nu am avut LCD de temperatură pe ea şi trebuie să leg firele prin spate pe la climatronic,am întrebat dacă ştie cineva schema,cum vin legate firele pe culori si unde vin legate la climă,iar legat de citit D-le Ovidiu cu scuzele de rigoare,am fost plecat şi acuma am deschis calculatorul. Ms.

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    jika Dar de ce nu citesti inainte sa pui intrebari ? Asa cum ti-a spus si Ovidiu informatia exista pe forum. Totul este sa ai rabdare si sa stai sa citesti. Bafta

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Masa (fir maro) pe mufa D14 sau D15 - ambele sunt ok
    Outside temperature pe mufa B1
    Ilumination pe mufa A5.

Nu mai stiu culorile pentru outside si pentru ilumination, una e galbena si cealalta rosie insa nu stiu care e galbena si care rosie.

18. jika 1st Gear Member

Locație:
    Orsova
    Masina:
    Audi A4-B5,model 1997
    Şi eu am un audi a4-b5 97, nu are lcd pentru temperatura exterioară,au am luat un lcd de la o maşină de la dezmembrări şi l-am montat, el are locaş special unde vine, tu ai un plastic negru în loc de lcd ,se montează uşor,eu am legat firele cum am văzut pe forum, merge totul ok în afară de faptul că atuncia când aprind farurile,lumina de la el nu scade din intensitate,rămâne neschimbată,adică se aprinde şi când iei intensitatea luminii, lumina la el nu se modifică.

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    E absolut normal sa nu scada din intensitate. Pentru aia ai un potentiometru general pe ceasuri.

20. jika 1st Gear Member

Locație:
    Orsova
    Masina:
    Audi A4-B5,model 1997
    Am luat senzorul de la un audi A4 B5 din 1998, firul maro-masa, firul negru cu roşu-alimentare de la contact şi firul gri cu galben vine la temperatura exterioară. Când am vrut să leg şi al patrulea fir ecranul LCD se lumina mai tare, dar funcţiona potenţiometrul, dar repet se lumina mai tare când aprindeai farurile, aşa că l-am anulat.

Vine şi la climatronic firul de lumină, care scade în intensitate când umbli la potenţiometru dar văd că la ăsta nu merge. Oricum mulţumesc pentru informaţii.

Distribuie pagina asta