1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Senzori de parcare - buzzer senzori - camera marche-arriere la Audi A6 C6 - montare ulterioara

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de bogdan.garleanu, 2 Apr 2008.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, trebuie sa demontezi fusta ca sa ai acces mai usor. Eventual un elevator ar fi indicat sau macar o rampa (canal). Trebuie sa impingi putin din exterior si sa tragi din spate in acelasi timp de ei si ies.
    Nu, sunt diferiti senzori. Unii sunt mai lungi, alti au alte garnituri de etansare alti au alta forma.
    Verifica intai mufele daca sunt bine bagate. Eventual foloseste un spray de contact sa dai la mufe. In general acolo se aduna mizerie de pe strada. Bafta.

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Deci spray de contact, la toate imbinarile, curatare, daca nu .. alti senzori noi sau sh dar tot dupa un A6 si cu aceleasi coduri. Nu mi-ai raspuns in legatura cu eroarea la senzori, este nevoie sa merg la vag com ptr. a o sterge dupa montarea noilor senzori sau se anuleaza singura?

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Asta depinde. In general orice eroare odata stocata nu dispare si trebuie stearsa cu VAG-ul.

Ultima editare: 9 Iul 2012
  4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Multumesc ptr. raspunsuri. Am sa revin cu un reply dupa ce dau cu spray si curat senzorii.

5. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    audi66 Pana la schimbarea senzorilor, verifica cablajul, continuitatea firelor de la mufa fiecarui senzor pana la calc de parking. 2 senzori care sa cada in acelasi timp, cam mare coincidenta.

Ultima editare de un moderator: 2 Feb 2012
  6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    M-am gandit si eu, am observat ca un senzor numai sta fix in lacasul lui, daca apas cu degetul pe el intra usor cca. 2-3 mm in interiorul barei. Cred ca m-a atins vreun "sofer" in parcare.

Ultima editare de un moderator: 2 Feb 2012
  7. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    Trebuie data bara jos si verificat cablajul.

8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Nu pot verifica cablajul dand doar fusta barii jos ? Chiar si daca ma chinui ca bara parca nu m-as incumeta sa o dau jos pe frigul asta nedispunand de un garaj inchis.

9. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    Nu cred ca ajungi sa scoti mufa de la senzori sa masori continuitatea fara a da bara jos.

10. mcristi78

mcristi78 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A6 C6 2.0
    Buna. Am observat ca a aparut varianta de modul 4F0910283P si 4F0910283L. Imi poate spune cineva ceva despre cele 2 versiuni? Nu prea am gasit detalii pe internet. Va multumesc

11. Al Bundy

Al Bundy Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    ID.3 1st PLUS 2020
    4F0910283P front and rear with rear cammera.

4F0910283L nu se mai fabrica.

12. mcristi78

mcristi78 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A6 C6 2.0
    Multumesc foarte mult, dar m-ar fii interesat daca cel cu P are optical display. Totodata am gasit si cel cu L pe ebay. De aceea ma interesa chiar daca nu se mai fabrica, daca este pentru fata + spate si are optical display. Alte variante care au optical display nu le gasesc la vanzare. Ma intereseaza sa schimb modulul meu care este varianta veche cea cu A la sfarsit pentru a avea vizualizare grafica la parcare pe MMI. Poate ma poti ajuta. Merci

13. salo sergiu 1st Gear Member

Locație:
    london
    Masina:
    audi 2.0 tdi 2005
    salut, am un audi a6 2005 cu senzori de parcare fata spate din fabricatie...Am cumparat masina in iarna iar senzorii nu functionau, cand apasam butonul din masina pt senzorii fata se auzea un bip lung si gata, acum de cand a venit caldura au inceput si senzorii sa functioneze dar numai la primele manevre cu spatele dupa care scot din nou acel bip lung si nu mai vor sa functioneze....Ce problema poate sa fie??Multumesc mult d tot

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Problema se vede la o diagnoza cu VCDS-ul. Pe ghicite este greu sa presupunem. Fa o diagnoza pe modulul PDC si o sa vezi exact de unde vine problema. Bafta

15. Vladarean

Vladarean 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A7 3.0 tdi 2014
    Citeste acest topic de la inceput pentru ca ai atasate poze. E sub volan, trebuie sa desfaci 3 suruburi si o sa il vezi.

Ultima editare de un moderator: 9 Iul 2012
  16. c_bogdan2003 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6, 2.0TDI, 2008
    Salutare. Am citit topicul si sper sa nu fi omis fix ceea ce ma intereseaza dar daca am facut acest lucru imi cer scuze.
    Am achizitionat un audi A6 din 2008 care nu are senzori de parcare dar vreau neaparat sa ii pun pe spate si as fi interesat daca a mai pus cineva senzori originali si de ce componente a avut nevoie sa faca este fistem functional. Precizez ca doresc sa il fac sa se afiseze si pe display.
    Daca are cineva idee si de preturi (inafara spoilerului) pt ce as avea nevoie in aceasta instalatie as fi recunoscator sau eventual daca se implica cineva in montarea lor.
    Multumesc anticipat

17. catac4

catac4 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A6, 2700cmc, 2005, 132 kW
    Salut,
    In situatia de a monta senzori pe spate sunt si eu.
    As avea nevoie de ajutor de la cei care au facut deja acest lucru, in sensul ca nu stiu cum sa fac legatura intre PDC central electric harness si CAN BUS.
    Ce fire se leaga si unde?
    Ma poate ajuta cineva?
    Pe mine m-a costat in jur de 500euro toate piesele (inclusiv bara)
    Este nevoie de senzori, modulul parktronic (4f0 919 283 f sau p) pentru afisaj pe display si posibilitate RVC, cablu legatura senzori - modul parktronic si cablu legatura modul - CAN. mentionez ca doar cablurile sunt noi; restul SH.

Ultima editare de un moderator: 1 Iun 2012
  18. vio12345 1st Gear Member

Locație:
    pitesti
    Masina:
    a6,2.7 .2006
    cum se demonteaza senzori parcare fata a 6 din 2006?

19. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    Salut, am senzori posteriori originali din fabrica, ce trebuie de montat ca sa pot vizualiza si pe monitor nu numai semnal acustic.

20. catac4

catac4 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A6, 2700cmc, 2005, 132 kW
    Auras, trebuie sa schimbi doar calculatorul parktronic, cu unul cu codul 4F0 919 283 F sau P. Vei avea afisaj pe display si posibilitate RVC.

Am reusit sa montez senzori spate originali, cu afisaj MMI. Pentru cei interesati, pot oferi detalii. Este foarte simplu. Precizez ca nu am avut deloc senzori montati pe masina.

Ultima editare de un moderator: 18 Iun 2012

Distribuie pagina asta