1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Senzori de parcare - buzzer senzori - camera marche-arriere la Audi A6 C6 - montare ulterioara

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de bogdan.garleanu, 2 Apr 2008.

1. ... Guest

Salut,

Chiar daca este o instalatie AM, cu siguranta are un modul de comanda. Acesta il poti gasi urmarind cablajul care pleaca de la senzori, fiindca a fost montat de electrician intr-un loc pe care l-a considerat el OK, de regula undeva in spatele unui capitonaj lateral al portbagajului. Daca iti montezi o alta instalatie AM, aceasta se livreaza cu: senzori de parcare (4 buc.), modul de comanda, buzzer (eventual afisaj grafic) si cabluri + mufe. Asadar, vei inlocui in totalitate instalatia. Schema de montaj se livreaza odata cu piesele componente care de fapt e una foarte simpla: alimentare modul de comanda (un fir la "masa" si altul la cablul care alimenteaza becurile pt. mers inapoi), 2 cabluri pt. buzzer si cabluri pentru fiecare senzor in parte. Daca ai minime cunostinte de electronica, nu-i mare scofala sa il montezi singur, dar daca nu te simti in stare, apeleaza la un electrician.

Ultima editare de un moderator: 14 Noi 2012
  2. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Cred ca de fapt doreste sa inlocuiasca ce are cu ceva "original", ca sa zic asa...

3. ... Guest

Daca doreste sa inlocuiasca senzorii AM cu altii originali, atunci e mult mai costisitor. Pe langa senzori, cablaj senzori spate, modul de comanda, buzzer (toate originale) si instalatia cu mufe care trebuie confectionata de la modulul de comanda la buzzer si care se conecteaza la instalatia masinii, mai trebuie si alta bara spate fiindca gaurile deja existente nu se mai potrivesc pt. montarea senzorilor originali, iar pe partea din spate a barei (pt. senzori originali) sunt fixati niste suporti de prindere pentru acestia. In ceea ce priveste schema de montaj pentru acest caz, nu ar mai fi nevoie decat pentru instalatia care va trebui confectionata, fiindca cablajul pt. senzori se mufeaza pur si simplu in modulul de comanda si in fiecare senzor de parcare. Daca asta vrea sa faca, pot ajuta cu schema instalatiei originale din ELSA, dar chiar cumparand piesele de la dezmembrari, tot va ajunge cheluiala peste 400 EUR si in acest caz montajul trebuie facut de cineva care se pricepe.

Ultima editare de un moderator: 14 Noi 2012
  4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    sebasbicu colegul vrea sa inlocuiasca instalatia AM cu una OEM si asa cum ai mentionat tu are nevoie de toate cele mentionate de tine + manopera care asta depinde: un ciubuc la un prieten sau mai mult la cineva pe care nu il cunoaste. Important este sa se duca la cineva care lucreaza profi nu la un carpaci. Multumim pentru lamuriri si completari

Ultima editare: 14 Noi 2012
  5. gasha_001 1st Gear Member

Locație:
    oslo
    Masina:
    a6,2l, 2005
    De curand am facut o scanare cu vag com-ul si am gasit eroarea asta. Cum imi dau seama daca sunt senzorii originali sau aftermarket? Controlerul vreau sa il schimb sa imi afiseze pe ecran(dar trebuie sa il gasesc intai) si mai vad ca si un senzor este dus.

Address 76: Park Assist Labels: 4Fx-910-283.lbl
    Part No SW: 4F0 910 283 B HW: 4F0 919 283 B
    Component: Parkhilfe 4-Kan H09 0030
    Revision: 00H09000 Serial number: 11720525504428
    Coding: 0000016
    Shop #: WSC 02327 785 00200
    VCID: 234F9E28E2CEE76

1 Fault Found:
    01546 - Sensor for Parking Aid; Rear Mid-Left (G204)
    009 - Open or Short to Ground
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01101001
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 35
    Reset counter: 3
    Mileage: 156353 km
    Time Indication: 0
    Date: 2011.11.18
    Time: 13:41:53

6. taz quattro

taz quattro 6th Gear Member

Locație:
    Constanța / Aosta - Italia
    Masina:
    A6 C6 3.0tdi Quattro 165 kw/ex A6 C6 3.0tdi quattro 166 kw sline pachet s6/ex. A4 B6 2.5tdi quattro
    Pai din cate vad ai parktronic OEM si nu iti merge senzorul al 2 din stanga ,nu poti sa ai instalatie AM legata la restul instalatiei de pe masina e imposibil ,controlerul cu 8 plus display nu costa chiar asa de mult la audi daca ai senzori doar pe spate ar fi bine sa iti montezi si pe fata asa ai sistemul complet .bafta

7. gasha_001 1st Gear Member

Locație:
    oslo
    Masina:
    a6,2l, 2005
    Salut. Imi trimite si mie cineva un link de unde as putea sa cumpar o unitate de control pentru parcare? Am intrebat la Kufatec si mi-au spus ca e 335$.Mi se pare cam scump. Multumesc anticipat.

Ultima editare: 7 Dec 2012
  8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Incearca pe ebay.de daca stii codul. Bafta.

9. mihaig20022002

mihaig20022002 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi a6 c6 2008 sline
    Ma puteti ajuta si pe mine cu o informatie: am un A6 C6 cu senzori de parcare numai spate. Se pot pune si pe fata senzori si sa afiseze pe display-ul din bord ? Multumesc mult

Ultima editare de un moderator: 3 Ian 2013
  10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Mihai nu este nevoie sa te tot repeti in mesajele tale. Ai mai scris acest mesaj initial si te invit sa citesti putin mai cu atentie regulamentul referitor la folosirea anumitor functii, asta ca sa nu iti fie sterse mesaje (asa cum s-a intamplat dealtfel) sau mai rau sa fii penalizat data viitoare pentru incalcarea regulamentului. Bafta.

11. bogdan f

bogdan f 2nd Gear Member

Locație:
    Bârlad
    Masina:
    A6 S line 3.0 2005
    4F0 910 283 B aceasta unitate este si pentru afisaj in bord, dar cred ca doar pentru anumite versiuni de soft. Stie cineva care ar fi acele versiuni de soft ale masini care sunt compatibile cu unitate mentionata ca sa poata fi afisati senzori in bord ? Multumesc

Ultima editare de un moderator: 14 Ian 2013
  12. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Se poate ajunge la senzorul dreapta fata fara sa dau bara jos ? Cineva spunea ca pentru cei de pe margini se poate, dar nu mai stiu exact daca se referea la C6.
    Nu-mi mai "pacane" un senzor, am aflat dupa ce am fost la spalatorie.
    Se mai intampla ca dupa spalare sa sune un buzzer incontinu, dar dupa cateva minute, cand scapa un anume senzor de apa, isi revenea. Acum sistemul merge bine, doar ca senzorul dreapta fata e mort. A trecut o saptamana si tot nu si-a revenit. Nu stiu sigur daca tot apa e responsabila, asa ca as vrea sa verific si mufele, ca asa am gasit pe Net.

De fapt am facut si scanare si e asa :

01626 - Sensor for Parking-Aid; Front Right (G252)
    004 - No signal/ Communication - Intermittent
    (deci nu e treaba cu "009 - Open or Short to Ground")

E destul de veche problema, de prin octombrie, dar asa cum am spus, sistemul functioneaza, eu neavand trebuinta in mod expres de senzorul cu probleme, a trecut neobservata.

Ca sa nu mai scriu de mai multe ori.
    Poate fi cumva si de la vreo siguranta, asa cum mai spune pe ross-tech (cod asemanator, 01627) ? Daca da, unde se afla nefericita ?

Daca ajung sa inlocuiesc senzorul, dupa pozele atasate, ce piese trebuie sa comand 19, 20, sau amandoua ? De fapt comanda se face pe un singur cod.
    Am vazut la detalii ca sunt unele pe culoare "Grey", ceea ce ar fi nemaipomenit, pentru ca masina e "argintie", dar nu am reusit sa-mi clarific care ar fi exact codurile corecte din acel tabel.

Multumesc mult pentru orice informatie.

Ultima editare: 13 Feb 2013
  13. ovidavid80

ovidavid80 1st Gear Member

Locație:
    zalau
    Masina:
    A6 4G 2014 CMGB 177CP
    camera mers inapoi

Va rog sa ma ajutati si pe mine caci nu sunt in Romania. Am luat zilele acestea de la un prieten care lucreaza in reprezentanta o camera pentru mers inapoi. Rugamintea mea: pot sa leg camera aceasta direct in MMI ? Daca da cum se procedeaza ?
    A, sa nu uit masina mea este un audi A6 C6 motor 3.0 TDI an 2007. Va multumesc

Ultima editare de un moderator: 16 Apr 2013
  14. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    E cam complicat cu camera. In primul rand mai ai nevoie de: calculatorul camerei, interfata video, cablaj, manerul din spate cu locas pentru camera. Daca ai TV tuner nu iti mai trebuie interfata video. Iti urez bafta ca sigur o sa ai nevoie la montaj...:)

15. tuce 1st Gear Member

Locație:
    Dr. Tr. Severin
    Masina:
    A6, 2.0 tdi, 2006
    buna seara, am senzori pe spate si am probleme cu ei, cand merg, cand nu merg. cand nu merg, nu imi merge nici lampa pentru mersul cu spatele, iar cand functioneaza merge si lampa. am observat ca aceasta problema o am de cand am spalat masina. Ce poate fi defect? metionez ca functioneaza tot senzorii atunci cand isi dau drumu, iar setarile pentru frecventa si volum la buzzer merg si atunci cand senzorii nu functioneaza! multumesc pentru ajutor!

16. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Am si eu o problema cu buzzerul situat in stalpul din spatele masinii dar nu pot ajunge la el. Stie cineva cum as putea sa il schimb ? A explicat un coleg in urma cu cateva pagini dar la mine bancheta nu se rabateaza, este fixa si nu vreau sa ma apuc sa trag aiurea de ea. Multumesc.

17. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Nu ma poate ajuta nimeni ? Macar cu ceva informatii cum pot da spatarul banchetei jos.

18. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    la tine este berlina sau avant?

daca e berlina prima trebuie sa dai jos plasticul de pe tavan cel care acopera farul de stop, pe urma cu o chee torx desurubezi in partea de sus al stalpului un surub, si pe urma tragi de el , se da foarte usor jos.

19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Berlina este, am dat ornamentul acela lung care acopera stopul de sus, am dat si stalpul jos, dar nu pot scoate plasticul acela negru care acopera centura de siguranta.

20. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Am reusit, am ajuns la buzzer, curent ajunge la el, nu este ars dar totusi nu chitaie deloc, senzorii functioneaza. Pe tester a dat eroare ca si cum ar fi mufa scoasa din buzzer, exista posibilitatea sa fie firul intrerupt ? Se poate ajunge prin portbagaj ?

Ultima editare de un moderator: 25 Aug 2013

Distribuie pagina asta