1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Senzori de parcare - buzzer senzori - camera marche-arriere la Audi A6 C6 - montare ulterioara

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de bogdan.garleanu, 2 Apr 2008.

1. SeseSerj

SeseSerj 4th Gear Member

Locație:
    ORADEA-DUBLIN
    Masina:
    A6.3.0 TDI.2005 280cp BMK S-line. 19 ", S6 front bumper
    Salutare,
    Mi-am montat camera pentru marsarier azi si imi vine sa inebunesc. Mi-a conectat camera pe iesirea de la TV. De fiecare data cand dau cu spatele trebuie sa schimb pe AV1 ca sa vad in spate. Cel ce mi-a montat-o a zis ca imi trebuie modul sau mai bine zis imi trebui AMI (audi music interface). Eu am zis ca nu, zicand ca imi trebuie doar modul de parcare care stie si camera video. Mi-a zis ca acel modul nu are iesire. In acest caz imi ramane doar pachetu l de nervi ce il am sau sa iau acel modul de parcare si sa iau alta camera ?

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Nu iti trebuie doar modulul senzorilor care stie si camera. Iti trebuie si modulul camerei.

Cod 4F0 910 441

3. SeseSerj

SeseSerj 4th Gear Member

Locație:
    ORADEA-DUBLIN
    Masina:
    A6.3.0 TDI.2005 280cp BMK S-line. 19 ", S6 front bumper
    ms. atunci ramane asa cum este ,cheltuiala este prea mare. asta este.

4. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Modul camera
    Calculator senzori parcare care suporta camera
    Înterfata Mmi cu ieșire video
    Restu sunt mai sus

5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Da, este in jur de 100€ modulul. :)

6. sped4fun 1st Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    a6,2.0 TDI , 2008
    Salut , am si eu codul 4F0 910 283 F , senzorii functioneaza toti 4 , " bipaie " cand ma apropii de obstacol dar nu imi arata pe display . Ce ar trebuii sa fac sa-mi arate si pe display ? Update la soft ?

7. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    citeste prima pagina din thread-ul acesta. bafta

8. Mios

Mios 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A6, 2.0TDI, 2005, Cod BLB
    Va salut. Detin un A6 2005, cu senzori parcare fata-spate. Ideea e ca in momentul cand bag in marche arriere, se aude un tiuit lung, si cam atat... ledul de la butonul de on/off din bord palpaie... pot muta eventual sa fie toti senzorii buni pe spate si sa functioneze? Sau trebuie sa fie toti 8 in regula pt a functiona? Sunt legati in serie?

9. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Trebuie sa fie toti 8 in regula pentru a functiona sistemul.
    Fa o scanare si iti arata exact care e defect.

10. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Deci, am dat bara jos si am schimbat 2 senzori cu probleme. Am testat, totul functiona.
    Am pus bara la loc si am plecat din service sa bag masina in garaj. A doua zi, cand sa scot masina, a aparut acel binecunoscut sunet lung de la parktronic si… pa. Tot sistemul, la culcare.
    La scanare mi-a dat asa:

Address 76: Park Assist Labels: 4Fx-910-283.lbl
    Part No SW: 4F0 910 283 H HW: 4F0 919 283 H
    Component: Parkhilfe 8-Kan H12 0080
    Revision: 00H12000 Serial number: 06320719307671
    Coding: 0201006
    Shop #: WSC 131071 1023 2097151
    VCID: 295DF997FB39

2 Faults Found:
    01549 - Supply Voltage for Parking-Aid Sensor
    009 - Open or Short to Ground
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01101001
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 2
    Reset counter: 6

01549 - Supply Voltage for Parking-Aid Sensor
    002 - Lower Limit Exceeded
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100010
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 254

Asta nu este prima scanare, dar este la fel ca prima.
    Am dat bara jos, crezand ca este vorba de un contact imperfect, dar toate erau la locul lor, ca sa spun asa.
    Nu am avut cu ce sau cine sa fac o verificare electrica, dar am verificat siguranta (atat cat am putut sa fac) si este buna.
    Cu ocazia asta am schimbat si modulul pentru a avea afisare grafica.
    Sa fie totusi vorba de un contact principal ? Cand erau senzorii stricati, mi-i gasea la scanare, precis.
    Acum e vorba de tot parktronicul.
    Cum sa verific mai bine si sa remedez cauza ?
    Multumesc.

Ultima editare: 28 Ian 2016
  11. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    deci treaba sta cam asa :
    1. Verifici toate mufele din calculatorul din portbagaj.
    2. Verifici toate mufele de la fiecare senzor fata/spate
    3. Verifici mufa cablajului fata (cablajul nu este complet de l calculatorul din porbagaj pana la senzorii fata, este din 2 bucati care se unesc la carenajul rotii).

Cand am zis "verifici" ma astept sa le si cureti cu spray de contacte. :)
    Eroarile tale sunt pe 2 senzori de parcare, deci toate mufele de mai sus curatate/verificate.

12. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Stii ce cred eu… ACUM ? Ca pot fi senzorii schimbati. Dar de ce nu imi spune la scanare care din ei sunt cu probleme, cum o facea cand ii aveam pe cei vechi ?
    M-am luat dupa un prieten si am luat 2 senzori de la un tip din Bacau, ca da marfa buna, ca e serios, ca de la el a luat si pe pentru un Passat si ca e multumit. Nu au fost probleme. La momentul asta, daca ma intrebi, nu stiu sa-ti spun daca erau sau nu OEM (desi erau bine realizati), dar pentru ca am observat ca "pacanitul" lor este mai gros, inclin sa cred ca nu.
    Au mers (toate), asa cum am spus, de la service si pana la garaj.
    Oare de la ele sa fie ? Sa se fi ars ? Că la naiba, acum toate sunt moarte, nu mai stii care si cum.
    Daca se constata ca ei sunt de fapt de vina, o sa folosesc adresa ta, ca sa comand altii. Atunci nu am folosit-o, pentru a fost din scurt si trebuia sa le am a doua zi.

Ai mai amintit de pasajul rotii…
    Oops…
    Te rog sa-mi trimiti pe PM sau aici, mai precis locatia.
    Trebuie neaparat sa controlez, pentru ca au urcat masina pe elevator, au dat rotile jos si au dat un pic deoparte capitonajul de la roti, ca sa desfaca suruburile de la bara.
    Marturisesc ca au lucrat cu atentie, fara sa forteze lucrurile,….dar mai stii ?

Am dat bara din nou jos, cand am rectificat discurile. Ne-am uitat la conectica din bara, a parut OK. Le-am scos si bagat, miscat, totul parea la locul lor. Ghinionul meu ca nu am avut un electrician.
    Frustrarea e maxima. Acum ca am pus modul pentru afisare grafica, stau fara parktronic. Si incep sa ma invat fara el, asta e problema mare… :)

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Deci, daca se ardea vreunu din senzori iti dadea eroare pe acel/acei senzori.
    La tine 100% este problema de cablaj. Nu stiu exact locatia mufei, stiu doar ca eu am facut retrofit la PDC pe fata si mufa este dupa acea protectie pe partea dreapta. Din cate am inteles daca ai senzori fata din fabrica, cablajul ar trebui sa fie pe partea soferului (stanga). Acolo se uneste cablul ce vine de la calculatorul PDC din portbagaj cu cablajul celor 4 senzori din bara.
    Am avut si eu probleme de genul si acea mufa a fost pacatoasa. Eu aveam eroarea ceva gen " Supply Voltage for Front Parking-Aid Sensor ". Cum ti-am zis, verifica mufele din calculatorul din portbagaj si curata-le cu spray de contacte, vezi cum se prezinta situatia dupa.

14. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    OK, o iau "cap-coada", ii dau eu de cap.
    Totusi, ca fapt divers, inainte de a umbla la senzori si pana cand sistemul a cazut, la calculatorul din portbagaj nu am umblat.
    Vad ca pe modulul nou, masina il "vede", dupa cum arata si scanarea.
    Hmmm, nu am eu omul care trebuie (un electrician bun), ca a plecat la munca in Germania.
    O sa dau bara jos la un service care are si parte electrica si o sa incerc sa vad pana unde ajunge alimentarea.

15. marius a6ss 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 s /3000/2005
    Salut,
    Si eu am ecran color si nu stiu daca masina mea un audi A6 C6 din 2005 prevede camera marșarier sau senzori sau daca chiar am asa ceva pe masina. Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns ii multumesc.

16. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    La cate date ai dat despre masina stii cum suna asta ? "Am gresie in baie, imi poate spune cineva daca este de trafic usor sau greu ?"
    Ofera date despre masina, eventual da codul VIN in topicul special, iar acolo o sa-ti ofere un binevoitor, lista de optionale ale masinii. Asta pana sa vezi fizic daca masina are in spate camera montata, daca iti apare vreo imagine in ecranul MMI cand dai in "marsarier".
    Senzorii parktronic de asemenea se vad fizic daca ai sau nu.
    Se vede ca esti la inceputul inceputului, daca nici macar nu stii cum arata o camera sau un senzor parktronic, de aceea iti recomand sa citesti acest topic, ca mai tot forumul, pentru ca ai de invatat multe. Iti prind bine.
    Numai bine.

17. marius a6ss 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 s /3000/2005
    Pai si ce trebue sa facem sa aflam daca avem camera sau senzori msf

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    In primul rand ti s-a spus sa citesti topicul. Tu nu esti in stare sa vezi daca ai camera sau senzori de parcare pe masina ? Camera se monteaza la deschiderea portbagajului. Senzorii sunt montati pe bara spate/fata (daca ai si acolo). Intrebarile care le pui sunt inutile si chiar puerile. Citeste manualul de utilizare si intretinere al masinii.
    Foloseste Google (cauta cu imagini - senzori parcare A6 C6 4F si camera marche-arriere A6 C6 4F) cauta singur raspunsurile.
    In al doilea rand nu mai scrie cu prescurtari pe acest forum ca altfel mesajele sunt sterse direct si fara alte explicatii. Multumesc

19. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Senzorii se vad fizic pe bara/bari, iar camera este montata in spate deasupra numarului de inmatriculare.

20. marius a6ss 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 s /3000/2005
    Am fost la cineva si mi-a spus ca nu am instalația, ceva asemanator. Are careva ideie cat ma costa instalația ? Multumesc.

Distribuie pagina asta