1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Senzori de parcare - buzzer senzori - camera marche-arriere la Audi A6 C6 - montare ulterioara

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de bogdan.garleanu, 2 Apr 2008.

1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Si eu am eroarea aia, apare aleator, dar stiu sigur ca un senzor de pe spate numai indica deloc (am afisaj) si totusi nu da eroare la scanare senzorul respectiv.

2. rradu95

rradu95 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C6 2.0 tdi -2011; 170ps, multitronic 7+1 LDV, motor CAHA, motorul cu softul smenuit de nemti
    Dar de unde stii exact ca senzorul de pe spate nu-ti mai indica deloc? Un senzor cand nu mai indica deloc, iti va arata eroare permanenta la scanare, deoarece se intrerupe definitiv, comunicarea cu calculatorul.
    Probeaza-l sa vezi daca se aude zgomot in el cand te apropii cu urechea de el, daca zgomotul este diferit fata de ceilalti senzori, inseamna ca nu mai este in parametri si ca senzorul se va strica cat de curand.

Daca ai un senzor intrerupt, nu mai functioneaza nici cei de pe fata, o sa auzi un tiuit lung, va palpai ledul, va disparea si afisajul de pe MMI.

Alexandru125 apreciază asta.
  3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Stiu ca nu mai indica deoarece am afisaj pe MMI, ma pun cu spatele la perete, ceilalati 3 senzori indica si cel defect nu indica nimic pe MMI.
    Sunetul "tic tic tic" este acolo daca pun urechea pe el, dar la intensitate mai redusa fata de ceilalti.
    Concluzie ? Senzor partial dus, ma astept in viitorul apropiat sa se duca de tot si sa imi bage in stand-by tot sistemul parktronic.
    Am cumparat deja senzorul dar pe spate este o pozitie incomoda de schimbat (fara sa fai bara jos), trebuie data jos fusta si bagi mana intre tips si bara sa il scoti din locasul lui. Dupa aia iar chin sa ii scoti mufa ca are cablajul scurt si a 2-a mana nu iti incape acolo decat daca e a unui copil. :)
    Radu, crede-ma ca am ceva habar de sistemul parktronic al C6-lui.
    Poti avea probleme atat cu cablajul cat si cu vreuna din mufe, mai ales daca nu s-a umblat niciodata acolo si curatat cel putin odata cu spray de contacte. Mufele de la Audi nu sunt chiar asa "water proof" cum crede lumea, mai ales "condens proof".

4. Mios

Mios 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Audi A6, 2.0TDI, 2005, Cod BLB
    La mine nu se aude ticaitul ala la niciun senzor... :(

5. rradu95

rradu95 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6 C6 2.0 tdi -2011; 170ps, multitronic 7+1 LDV, motor CAHA, motorul cu softul smenuit de nemti
    Exact cum am banuit, senzorul nu mai lucreaza in parametri dar comunica, nu mai este mult si va pica de tot si atunci o sa-ti apara pe scaner defectul si iti va disparea si afisajul pe mmi.
    Stiu ca este ffffoarte greu de schimbat:3sadwalk:, trebuie sa ai maini de domnisoara :).

Sunt tare curios cum se face ca 98% din senzorii de pe spate care se strica este tocmai cel de pe dreapta:blahblah1:

6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Este pe stanga la mine. :)
    Mios, la tine daca nu se aude la niciun senzor ia la verificat cablajul pana unde intra in modulul PDC din portbagaj.
    Orice problema chiar si la senzorii fata iti baga tot sistemul in stand-by.

7. Mios

Mios 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Asa am sa fac. Poate reusesc totusi maine sa obtin un cablaj de la dezmembrari(e o firma pe langa Ploiesti care da gratis majoritatea cablajelor-nu ma intrebati de ce), dau bara jos, si ma apuc de schimbat. Il schimb direct, chiar cu riscul de a fi ciupit si ala.

8. rradu95

rradu95 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Oricum nu se strica singur cablajul, decat daca umbla vreun meserias bun si face varza pe acolo.

9. Mios

Mios 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Nu am idee daca a fost umblat sau nu pe acolo, cert e ca nu imi tacane niciun senzor daca ii ascult atent, si imi intra in eroare. Sterg eroarea cu VCDS, si cand bag in marsarier, imi da iar eroarea respectiva.

10. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Mios, acel ticait este aproape insesizabil, mai usor se simte la atingere, se simte ca un vibrat usor. Cand activezi graficul pe MMI si te pui in fata lor, daca sunt buni, trebuie sa indice.

Danny nicula danny și Alexandru125 apreciază asta.
  11. Mios

Mios 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Ah nu Mariane, am mai avut o problema cu 2 senzori, si ii auzeam pe cei buni, ticaiau tare. Acum nu ticaie nici unul macar. Deci e clar de la alimentare. Plus ca eroarea mi-o da pe alimentare.
    01549 - Supply Voltage for Parking-Aid Sensor
    009 - Open or Short to Ground
    O sa iau maine un cablaj de la dezmembrari si o sa sa il schimb pe spate.

12. cristi avr 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi a6 , 2.7 TDI BPP , 2006
    Revin sa postez , am rezolvat problmea senzorilor de parcare , era de la buzzer . L-am inlocuit si totul functioneaza perfect. Va multumesc !

13. Mios

Mios 3rd Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    Va salut. Are idee cineva dacă in urma schimbării modulului PDC acesta trebuie recodat? Eu am cu A in urma si am găsit cu B...

14. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    Daca asta nou suporta grafica trebuie codat cu VCDS

15. mihaicristian

mihaicristian Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 3.0TDI Quattro BMK tiptronic 2006
    Cu B, este pentru sistemul cu senzori spate.

Mios apreciază asta.
  16. Red_

Red_ Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 Allroad
    Cum ati vopsit senzorii de parcare ? asa cum au venit sau ati scos garnitura exterioara ? ea e prinsa in vreo 3-4 clipsuri dar par tare firave ...
    Multumesc

17. mihaicristian

mihaicristian Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A6 Avant 3.0TDI Quattro BMK tiptronic 2006
    Vezi ca se gasesc originali la culoarea caroseriei. Mi-am schimbat si eu unul mai demult.

18. Red_

Red_ Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 Allroad
    I-am luat de pe Ebay..au venit negru mat...dar eu am negru lucios masina :))

19. rradu95

rradu95 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Si care e problema, iei un spray cu lac auto, il zugravesti :) si gata l-ai facut lucios. Nu-i mare filosofie.

20. Red_

Red_ Platinum Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A4 Allroad
    I-am vopsit pana la urma, impreuna cu bara, au iesit perfect !

Distribuie pagina asta