1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Senzori de parcare - buzzer senzori - camera marche-arriere la Audi A6 C6 - montare ulterioara

Discuție în 'Audi A6 C6 (2004 - 2011)' creată de bogdan.garleanu, 2 Apr 2008.

1. tipoval 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 3.0 TDI
    am printat explicatia lui farmec si m am apucat de treaba deoarece nu mi mai mergeau senzorii de cateva luni. totul ca la carte explicat, mura-n gura, am desfacut am ajuns la buzzer l am demontat apoi l am masurat cu aparatul de masura concluzia: e ars! Stiam oricum de cand pusesem vag ul pe masina ca am buzzerul ars. Merg la midocar vitan comand altu vine dupa o saptamana il montez surpriza: tot nu merge sistemul APS. Intrebarea mea era daca masina are doar un buzzer sau si in stalpul din dreapta are?

2. farmec_ 1st Gear Member

Locație:
    tr.severin
    Masina:
    audi s6
    Daca ai A6 - dupa 2003 iti spun ca sigur nu este buzer pentru senzorii mers inapoi decat stanga spate (deci nu si pe dreapta). Daca tot nu merge (aude) - trebuie interogat cu computerul- si poti verifica astfel ce este defect - chiar si care senzor . Nu cred ca este vreo siguranta. Modulul de control senzori se afle in porbagaj in cutia din partea dreapta .Acolo este cum te uiti direct in acel loc este in stinga mijloc infipt intr-un fel de pin .Este un modul ca un pachet de tigari. Nu mai stiu daca sigurantele de pe langa el ii apartin.

3. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    cel mai bine e sa faci o scanare cu vag com sa vezi ce nu merge. Orice masina are doar un buzzer pt spate si in cazul in care ai senzori pe fata are unul in fata.

4. tipoval 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 3.0 TDI
    Mersi baieti am sa merg luni sa-i fac o scanare.

Ultima editare de un moderator: 9 Iul 2012
  5. SALAMANDRA ALBASTRA

SALAMANDRA ALBASTRA 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    A6 2.0 TDI 2005, motor BLB
    Si se poate afla unde este amplasat acest difuzor al senzorului de parcare spate la A6 2005 ? Prezint aceeasi problema, senzorul din fata semnaleaza corect, cel din spate, in urma unui inghet/viscol, da sa amuteasca. Multumesc,
    Felician V

6. farmec_ 1st Gear Member

Locație:
    tr.severin
    Masina:
    audi s6
    Am sa incerc sa descriu etapele care duc la demontarea buzzer .
    Se trage de marginea (dinspre usa stanga ) a banchetei cu miscari usor stanga -dreapta. Bancheta se va desprinde si o impingeti spre fata masini.
    Demontati surubul centurii de siguranta (cap de 17) si un surub (cap 8) care prinde cotiera banchetei de la usa. Rabatati spatarul banchetei (stanga) si demontati surubul care blocheaza spatarul (cheie de 17). Inlaturati cotiera astfel desprinsa prin tragere. Se desurubeaza surubul (cu surubelnita stelata) ce se afla in locul unde era cotiera. Acesta prinde ornamentul de stalpul usii (ornamentul are forma triunghiulara si se afla in jurul gemuletului din spate lateral stanga). Se trage (cu putere medie) de ornamentul -care este dispus central sus la plafon intre cele ornamente (triunghuilare) ale geamurilor mici spate. Acesta este prins in cleme de metal. Se trage usor de ornamentul de sus al geamului mic stanga spate , apucand acesta de muchia de sus. Se va desprinde pentru ca este prins in acelasi tip de cleme metalice. Se va demonta surubul (cu ajutorul surubelnitei stelate) care prinde cu o cordelina acest ornament de stalp. Se demonteaza si restul de 2-3 suruburi aflate tot acolo (dar care fixeaza ornamentul triunghiular din jurul geamului mic). Se trage tot de partea de sus a acestiu ultim ornamanet care mai trebuie demontat - ornamentul triunghiular din jurul geamului mic spate. Se trage cu atentie de partea de sus a lui si ATENTIE la airbag . Daca l-ati desprind de sus atunci il trageti spre interior-mijlocul masinii . Trebuie sa se desprinda intrucat daca a-ti demontat suruburile cu surubelnita stelata nu mai este prins decat in cleme metalice. Nu demontati suruburile unde e centura de siguranta a banchetei spate (nu e nevoie) ! Poate ca nu iese ornamentul asa usor si poate ca mai este nevoie sa ridicati de tablia de sub luneta .Pentru asta : trageti usor de coltul stang spre interiorul masinii si trebuie prin impingere sa iese in sus (o ajutati impingand si voi de ghidul acesteia aflat in porbagaj care este pus pe sanie) . Odata inlaturat ornamentul triunghiular din jurul geamului mic stanga spate veti observa si modulul Buzzer . Desfaceti cu atentie stecherul lui de prindere . Montarea se face in ordine inversa !

BAFTA !

Ultima editare: 27 Sep 2009
  7. SALAMANDRA ALBASTRA

Locație:
    Galati
    Masina:
    Multumire !

Merci de detalii, cu acestea si un meserias, cu siguranta voi reusi. Recunosc, mi-e usor teama de acele clame, unele se mai rup... Dar intai voi gasi buzzerul de schimb. Multumesc !
    Satisfactii maxime, detinatori de Audi !

8. GABYGYY 1st Gear Member

Locație:
    B
    Masina:
    A4 2.0TDI allroad 177cp
    pentru buzzer -il puteti gasi la reprezentanta audi si costa aprox 60 ron.

9. SALAMANDRA ALBASTRA

Locație:
    Galati
    Masina:
    intelepciune !

Sa nu faceti ca mine : am acceptat ideea ca este bun "orice buzzer, chiar si de la o jucarie", am cheltuit 30 RON pe buzzere care nu au functionat, am improvizat prin incalzirea buzzer-ului "obosit" si are volum mai bun, dar... daca as fi asteptat inca o zi, si as fi aflat ca un buzzer nu costa decat 60 RON, probabil...sigur nu as fi fost nevoit la improvizatii. Iar despre manopera de a ajunge la cel de pe spate...URAT rau. Si dupa atata munca, satisfactia a fost umbrita de nesolutionarea optima a problemei. Deci : economia este buna, dar ar fi fost mai intelept daca aflam INAINTE pretul buzzer-ului si apoi actionam. Asta-i din categoria "Nu faceti ca ei !".
    Multumesc !

10. tipoval 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a6 3.0 TDI
    mda eu am stat aaproape 1 an cu sistemul aps defect din cauza acelui buzer. m-am chinuit ceva pana l-am schimbat singur, am comandat unul original (60 ron), l-am montat si surpriza nu mergea. M-am enervat rau am mers la service la Tavi care a montat vagul mi-a sters eroarea si gata au mers senzorii, insa faptul ca mi a dat delete la acea eroare m-a costat fix 75 de ron. Din nou m-am enervat si mi-am luat eu vagcom-ul meu, comandat de la jony de pe forum fix 280 ron. Cand eram mandru de faptul ca merg cca 2 saptamani surpriza s-au stricat iar. De data asta nu stiu ce mai au o fi vreun buzzer si pe fata sau vreun senzor, chiar nu mi pasa asa ca m-am resemnat si nu mi mai bat capul cu ei.

11. SALAMANDRA ALBASTRA

Locație:
    Galati
    Masina:
    si totusi...

Din cate ascult, senzorii si buzzer-ul de fata au circuit propriu, separat de cei de spate. De aceea sistemul permite setari separate de volum si frecventa. Ca necunoscator, e posibil ca la tine nu buzzer-ul sa fi fost problema. Oricum, asa dezvolti simturile personale la parcare... Bafta !

12. bogdan.garleanu 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6, 2.0 TDI 140CP,model 2005
    Salut

Cred ca e o neconcordanta in ceea ce ai zis referitor la seria unitatii.
    Cu VCDS imi zice urmatoarele:

Address 76: Park Assist Labels: 4Fx-910-283.lbl
    Part No SW: 4F0 910 283 A HW: 4F0 919 283 A
    Component: Parkhilfe 8-Kan H12 0030
    Revision: --.--.-- Serial number: 11820429401608
    Coding: 0000006
    Shop #: WSC 02331 785 00200

Conform celor spuse de tine ar trebuii sa am decat senzori pe spate ceea ce nu e corect, masina avand senzori fata-spate din fabrica!
    Nu stiu daca VAG-COM-ul arata corect. Pe piesa nu m-am uitat ca e bagata pe sus pe acolo, nu e se vede ca in poza atasata de tine.

Am incercat sa fac o recodare de la valoarea 0000006 (este cutie manuala) la 0200006 si VCDS-ul zice ca valoarea e OutOfRange, desi imi arata un interval in care noua valoare se incadreaza.

Nu e buna valoarea sau unitatea nu suporta afisaj grafic (probabil ca nu suporta) ?

13. olteanum 1st Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    A6 3.0 tdi quattro 2005
    Salut eu am 8 senzori 4 fata 4 spate, trebie sa schimb unitatea? am pus si poze cu unitatile care le am , ms mult

14. mcfire90 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A6 2.0 TDI 2005
    senzori ca si originali

am cumparat din reprezentanta cu 50% reducere adica cu 260 ron , meta system, sunt la acelasi nivel cu bara, eu zic ca merita.

15. zizou 1st Gear Member

Locație:
    galati
    Masina:
    a4 2.0 2006
    salut! mi-am achizitionat un a4 model 2006 si nu imi merg senzorii de parcare . masina e prevazuta doar cu senzori de parcare pe spate. Mentionez ca masina a fost cumparata la mana a doua d, dar nu mi-a trecut prin cap sa-i verific la momentul respectiv. As vrea si eu cateva pareri va rog. Multumesc!

16. sab197

sab197 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 tdi multitronic, MY 2009
    scoate vre-un sunet?ai incercat cu vag-com?

17. Bestie

Bestie 5th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 B6 1.9 TDI Quattro AVF 2003
    Am si eu un Audi A6 4F C6 din 2006 (2005 de fapt) si nu am senzori deloc. As vrea sa-mi pun si eu parktronic (senzori fata + spate + afisaj in MMI). Bineinteles ca nu as vrea sa ma duc la PBN sau Midocar pentru ca probabil as da o avere. Ma poate ajuta cineva? Daca nu se poate parktronic as vrea macar pe spate sa am senzori cu avertizare acustica. Nu vreau vreo solutie after-market, ci vreau senzori OEM, cu avertizare acustica si daca se poate si cu afisaj.

Exista cineva care sa faca d-astea? Sa ma duc la el, sa-mi spuna cat ma costa si peste cat timp sa ma intorc ca sa iau masina gata facuta? :)

PS: masina mea este un albastru inchis... Acum ma intreb eu, senzorii astia OEM vin pe culori sau tre' sa ii vopsesc eu?

Astept cu nerabdare sa ma ajute si pe mine cineva pentru e ditamai balena de masina si fara senzori mi-e sa n-o dau de zidul in fata caruia o parchez mereu.

Va multumesc anticipat :anbet::anbet::anbet:

18. gicu

gicu Silver Member

Locație:
    Gropești București
    Masina:
    Audi Allroad biTDI 2014, Audi RS3 Greta
    Senzori de pe ebay iti poti gasi. Centralina de parcare fara afisaj grafic si bara spate cu gauri pt senzori de parcare ti-am is ca iti dau eu la un pret bun. Cablajele le gasesti la kufatec. Montaj iti dau eu niste baieti f buni care numai AUDI fac. Eu tot ce am facut la masina este la ei facut si este foarte bine lucrat. Sarbatori fericite.

19. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Senzorul este ori negru ori gri închis, depinde -cred- de producător (Valeo, Hella, etc.) Trebuie vopsiţi în culoarea maşinii.

20. home_rt2

home_rt2 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A4 Avant 1.9 TDI 2005
    Acelasi cod, respectiv: 8E0919279 se afla si pe A4 B7 al meu;
    Acuma pe langa faptul ca acest buzzer nu este o piesa destul de durabila din cate vad si la altii, la A4 avant mai este o problema in plus, si anume faptul ca el se afla pozitionat sub grila de aerisire din dreptul celui de-al 3-lea geam de pe partea stanga a masinii si cu fata in sus si ori de cate ori o sa vina baiatul de la spalatorie cu acel "fas-fas" pt a spala geamul pe interor in mod sigur ajunge lichid si pe acest buzzer, fapt ce creste rscul ca el sa se defecteze; eu unul am sa-i caut alta pozitie de prindere undeva mai la dos, sper sa nu pierd din volumul sunetului.
    "mitu83mdr" - buzzerul de pe spate cred ca se afla intre cele 2 difuzoare spate , adica in dreptul celui de-al 3-lea stop de frana, din portbagaj daca te uiti cu o lanterna ai sansa sa il vezi, cel putin asa e la B7.

Distribuie pagina asta