1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Senzori parcare fata-spate si camera video fata si marche-arriere la Audi A4 B9 - montaj ulterior

Discuție în 'Audi A4 B9 (2015 - prezent)' creată de bobalex18, 11 Apr 2017.

1. djxme200

djxme200 Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B9 avant, 2.0tdi, quattro, 2016 Ex A8, 3.0TDI, 2006, B&O
    Salut, inca nu, dupa ce ajung acasa (probabil in 1-2 saptamani) ma voi apuca iar de asta. Voi reveni cu feedback dupa montare, intre timp sotia a gasit masina lovita si va trebui sa trec si pe la tinichigiu si posibil sa o montez acolo.

2. Bogdansp1 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 avant 2.0tdi DEUA, 2016
  3. djxme200

djxme200 Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Salut, nu a venit cu instructiuni. E ca cea din poze de Aliexpress. Ai grija ca in anuntul pus de tine, iti cere sa le dai detaliile masinii.

4. Bogdansp1 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Asta de pe ali vine si cu manual de instalare iar vanzatorul zice ca se potriveste cu Avantul A4 din 2016. Ma intreb daca dupa instalare se poate rezolva si cu softul pe la reprezentanta sau daca sunt baieti care se pricep la codarile necesare.

5. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4 B9 2016 2.0 TDI DEUA
    Am luat eu camera video marche-arriere de pe Aliexpress, mi-a ajuns ieri. Nu vine cu instrucțiuni, au niște indicații dar sunt pozele puse random, facute prost, nu intelegi nimic. Mi-am planificat să o montez sâmbătă dacă mă lasă vremea. O să fac un tutorial cu poze, indicații, codare, etc.

skypee apreciază asta.
  6. Bogdansp1 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
  7. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Da, pe acesta mi l-au trimis și mie înainte să cumpăr de la ei. Are câteva date utile, dar nu e un ghid cap-coadă. Pozele sunt random..

8. Bogdansp1 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    porto91 apreciază asta.
  9. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Salutare. Am reușit să montez camera și funcționează fără probleme. Sunt multe de spus și de arătat. Am comprimat informația, pozele și video cu toată operațiunea într-un articol pe blogul personal. Las link aici: https://munteanubogdan.com/auto/camera-audi-a4-b9/. Sper să nu fie dat jos link-ul de admini, dar chiar sunt multe informații ca să postez aici tot. Dacă aveți întrebări, vă răspund cu drag.

vibeup, Horatius, djxme200 și alți 2 apreciază asta.
  10. djxme200

djxme200 Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Nu am trecut prin toate informatiile, dar felicitari. Eu am haionul infundat exact unde este semnul audi si astept sa termin la tinichigerie/vopsitorie pentru a face retrofit-ul. Revin cu completari pentru partea de spalator.

porto91 apreciază asta.
  11. Horia Chirculescu

Horia Chirculescu 2nd Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Audi A4 Avant B8 TDI 2.0L 2015
    Bogdan, era ideal să fi dat cu banda anti-frictiune pe intregul traseu de fire. In special (dar nu numai) cele de alimentare si magistrala CAN trebuiau protejate integral. Poate la urmatorul retrofit ce afecteaza traseele pe care le-ai folosit sa tii cont de sfat si sa infasori cu banda intreg traseul (1/3 suprapunere peste spira de banda anterioara). Magistrala CAN este cel mai important sa o protejejei pentru a nu avea surprize in timp !

12. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Am folosit bandă, la haion mai multă, până am început să cobor spre panoul de sigurante. Apoi am folosit iar la modulul de sub bancheta din spate. Eu zic ca e suficient. Ce surprize să am în timp de la faptul că nu sunt învelite în bandă? La ce anume te referi?

13. Horia Chirculescu

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Bogdan, rolul benzii respective este acela de a proteja firele impotriva deteriorarii izolatiei pentru a evita o punere la masa a unui semnal/un scurt-circuit.
    Motivul pentru care acestea se infasoara in banda anti-frictiune pe intreaga lor lungime si mai ales se fixeaza din loc in loc pentru a fi o configuratie rigidizata cu caroseria este exact acela ca o portiune libera a unui cablu care are o oarecare masa este supus la forte inertiale care vor conduce la deplasarea lui sau la vibratii iar in timp vor aparea defecte de izolare a cablurilor. Un scurt sau chiar o punere la masa (sau chiar o modificare a impedantei dintre cele 2 fire CAN ca urmare a umezelii) a unui fir CAN invalideaza intregul bus de comunicatie si toate nodurile de pe acea magistrala (nu doar camera) nu vor mai putea comunica (sau vor aparea erori). Dace esti cumva interesat de acele magistrale/comunicatii auto am vreo doua articole pe contul meu linkedin aici:

https://www.linkedin.com/pulse/comunicații-auto-2-chirculescu-horia

14. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Interesant. O să lecturez, mersi. Îmi caut timp să pun bandă peste tot atunci. :)

Horia Chirculescu apreciază asta.
  15. djxme200

djxme200 Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    @porto91 am inceput si eu montarea, camera e la locul ei, am tras firele pana la sigurante insa mi-am dat seama ca nu am cum sa montez + in tabloul de sigurante deoarece nu am ce introduce, a venit direct cu fir pentru + si - si am inceput cautarile pentru mufa mama ce se introduce in tablou. Sper sa reusesc saptamana aceasta sa completez retrofit-ul si revin cu feedback.
    Splitter-ul pentru CAN il am si eu la fel si are cod de BMW parca, nu ar trebui sa fie probleme, sper sa functioneze ok.

16. porto91

porto91 4th Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Pentru conectare la 12V poți folosi un fuse splitter în cazul asta. Eu am dat 10lei pe el, să îl am, în caz că nu reușeam prin metoda clasică.
    0987654345t6yhbgvdfghjkjhg.jpeg

17. djxme200

djxme200 Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Multumesc de pont. Nu gasesc nicaieri pe stoc terminalul acela JPT. O sa cumpar un splitter sa instalez camera sa vad ca functioneaza, iar ulterior o sa instalez un terminal in panoul de sigurante sa fie cat mai aproape de OE.

18. djxme200

djxme200 Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Salut. Am reusit intr-un final sa montez camera, am introdus un terminal nou pentru tabloul de sigurante exact unde ar fi fost camera. Totul functioneaza perfect inclusiv ghidajul pentru carlig, insa am o eroare pe modulul 19: gateway care nu se sterge: U112400 - Data Bus - Additional installations detected, am reverificat codarile si totul e ok, nu stiu ce ar putea fi.

LE: am citit iar pe instructiuni si am vazut ca eroarea e normala, poate totusi cineva a reusit sa faca ceva in privinta asta?

19. Horia Chirculescu

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Eroarea U112400 se poate întâlni în momentul în care este o eroare în gateway și cumva registrul care conține salvate instalările modulelor devine corupt (se pierd informații). Asta pe lângă cazul evident în care un modul a fost scos temporar din reteaua CAN (ca urmare de exemplu a unui cablari gresite sau a unei sigurante arse) si in acest timp s-a facut o scanare a modulelor urmata de o salvare a informatiei in gateway. Dupa remedierea problemei la o noua scanare apare mesajul repectiv.

In principiu scanarile ar trebui facute cu motorul oprit, contactul pus. Stergi toate erorile si apoi faci o noua scanare. Daca ai la dispozitie o scanare initiala (este bine sa pastrati scanari cand totul merge perfect...), compara lista de module cu cea din scanarea actuala pentru a afla daca ai vreun modul 'lipsă'.

Dacă apar la scanare toate modulele (inclusiv 6C - ul), inregistreaza in gateway toate acele module (se pune o bifă). Stergi din nou eventualele erori, salvezi, scoti contactul si apoi refaci procedura de scanare

djxme200 apreciază asta.
  20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sau mai apare aceasta eroare cand se foloseste VCDS clona mizerie chinezeasca .

Distribuie pagina asta