1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Servodirectie - pompa servo - lichid servo si/sau caseta directie la A4 B8 - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de sab197, 25 Mar 2010.

1. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Si eu am acel fasait de la servo, nu am gasit explicatia decat o presupunere, cureaua de accesorii cu intinzatorul si rola sa m am gandit eu sa fie de vina.

2. wolf2y

wolf2y 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Audi A4 B8, 2.0 TDI, CAGA, 105 kW, 2011
    Va rog sa va dati cu parerea de la ce poate fi acest "cloncanit" care se aude de pe undeva de prin volan. Mentionez ca zgomotul este amplificat de microfonul telefonului si a aparut in ziua in care am schimbat tampenia de caseta 1N1 cu 1N3, iar apoi am facut imediat geometria la autosoft. Am realizat abia seara cu motorul la relanti acest zgomot. Poate fi caseta de vina sau credeti ca geometria poate produce asa ceva? Orice informatie e binevenita. Multumesc
    Masina este A4 B8 MY2011 cu 1000km circulati in RO.
    https://www.youtube.com/watch?v=0hNEzpXPEt8&list=UUIoK5ESI5b28YFMw2lffmPQ

3. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    parerea mea ca ,caseta are joc, asta daca toate suruburile au fost strinse bine.

4. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Sau poate loveste ceva la imbinarea dintre coloana volanului si caseta?! Fara capacele coloanei cum face? Pune mina pe imbinare si misca volanul, parerea mea.

5. wolf2y

wolf2y 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Maine ajung la autosoft si apoi la doctor cu ea si va anunt care era problema.

6. wolf2y

wolf2y 1st Gear Member

Locație:
    Ilfov
    Masina:
    Din fericire s-a rezolvat usor, dupa ce s-a demontat scutul. Lovea un surub de pe coloana volanului de partea metalica a unui furtun. Multumesc pentru sugestii.

7. audi_8k

audi_8k 1st Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi tt 8j 2.0 tdi quattro 2010
    Pana la urma a reusit careva sa rezolve inlocuirea conductei in baza TSB-ului?

lowlife apreciază asta.
  8. audi_8k

audi_8k 1st Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi tt 8j 2.0 tdi quattro 2010
    A reconditionat/reparat careva dintre voi pompa de servodirectie ZF de la audi a4 b8?

9. AudeluB8

AudeluB8 3rd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 ,CAGA,2008
    caseta de directie defecta?

Am de aproximativ 2-3 luni urmatorul simptom:cand merg peste denivelari sau gropi se aude un clantanit pe la roata din stanga.Am fost la service si mi-au spus ca am un joc la caseta de directie.(mentiomez ca nj curge ulei).Stiti cumva cat ajunge rectificarea casetei?

10. Keo 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 2012 2.0Tdi CJCA 105Kw
    Scuze daca sunt off topic, dar vreau sa ma lamuresc cu ceva legat de servotronic si era singurul thread dechis pe tema asta.

Am facut o decodare vin si la modulul de steering am codul QZ7 -power stering (atentie nu am 1N1, sau 1N3), in concluzie servodiretie simpla.

Pe contul de my.audi.com imi da ceva gen "Rack-întreținere și de direcție cu pinion cu servodirecție speed-sensibil".

EU inteleg ca directia sensibila la viteza inseamana servotronic. Exista si alta varianta de servodirectie in afara de servotronic si servodirectie simpla?

Pot stii exact ce tip de servodirectie am? E ca atunci cand ai 2 ceasuri si nu stii niciodata care e ora exacta...

Ultima editare: 25 Apr 2015
  11. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Ai caseta de directie normala dar este electromecanica (nu ai pompa servo) .

12. Keo 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Bun, si in afara de diferenta de tehnologie electric vs hidraulic, mai e si altceva?

Ps:multumesc By694bh pt raspuns

13. by694bh

by694bh Gold Member

Locație:
    Ivrea(TO)-Baia Mare
    Masina:
    AUDI A4 2.0 ALT 2002
    Nu ce ar mai trebui sa fie ?

14. Keo 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Bun,si ceea ce am eu Servodirectia electromecanica variabila la viteza, se comporta la fel ca un servotronic?
    Exista vreo diferenta intre cele dou sisteme, dpdv al comortamentului la rulare?

15. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Deci tu ar trebui sa ai directia cea mai complexa de la Audi A4 B8!
    Este o caseta de directie electro-hidraulica ce are un demultiplicator pe coloana de directie. Se dumeste "dinamic steering". Este o directie variabila in functie de viteza masinii. Cate ture de volan ai?

Priveste cu atentie filmuletul ADS din semnatura mea;)

LE: dupa cod se pare e o directie hidraulica cu demultimplicare... Ciudat!

Ultima editare: 26 Apr 2015
  16. Keo 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Am verificat, am 2,5 ture rotatie maxim stanga-maxim dreapta.Pe Q5 asta este varianta standard de servodirectie.Inteleg ca asta va fi tendinta pe viitor, servodirectia sa fie asistata electromecanic.
    Parerile sunt realiv impartite, intre hidraulic si electromecanic, la feel-ing clar hidraulicul este peste, dar confortul inclina balanta invers.

Ca parere personala, pot spune ca in urma unui drum unde au fost ceva curbe (aprox la 90 grade) luate la ~100Km/h e ciudat faptul ca parca trebuie sa invarti mai mult de volan sa aiba traiectoria pe care o vrei tu, ai senzatia ca masina nu te asculta si ca ar derapa sa zicem.Mentionez ca vin pe Audi dupa o Corsa, s-ar putea sa fie si asta un motiv.

http://www.audi-technology-portal.d...ms/wheel-suspension-steering/dynamic-steering un link explicit

Ultima editare: 30 Apr 2015
  17. autonight

autonight 3rd Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4 Berlina, 2.0 TDI 105kw CAGA 2008
    Daca iau ulei de servo G 004 000 M2, "Ulei pentru servodirectie de culoare verde VW O.E G 004 000 M2" asa apare la descrierea produsului, nu pun link sa nu fie considerata reclama, pot sa completez peste actualul lichid de servo din instalatie? Pot sa fac eu asta de unul singur? Daca da, care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez?

Multumesc anticipat!

OviDU apreciază asta.
  18. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    Baieti, ar fi vreo diferenta intre pompa servo OEM si pompa de la ZF care teoretic e exact aceeasi doar ca nu are sigla Audi ? Diferenta de pret e de vreo 70 euro si parca as cumpara una direct de la ZF fara sa mai platesc "taxa" premium, cu ideea ca ar fi aceeasi calitate.

Ps. e vorba de piese noi, nu sh.

19. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    De multe ori mi-am pus si eu intrebarea asta, piese cu sigla/stanta sau fara:)
    Totusi cred ca in ce priveste calitatea, piesele cu sigla/stanta audi sunt de o calitate certificata. Celelalte, fabricate de acelasi producator dar fara sigla pot fi la fel de bune, dar nu ai certitudinea ca este asa si parca ai anumite indoieli cand le achizitionezi. Asta e parerea mea;)
    Succes cu alegerea variantei optime:o:

20. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    Da... acu stau si ma gandesc daca se merita taxa pentru "liniste sufleteasca" de 70 euro :)

Multumesc pentru raspuns :)

Ultima editare: 27 Iun 2015

Distribuie pagina asta