1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sfat si consiliere achizitie Audi A4 B9 cu motor DIESEL

Discuție în 'Audi A4 B9 (2015 - prezent)' creată de Flo1980, 7 Ian 2017.

1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    @bobalex18 Cred ca n-ai fost atent.

2. v.b

v.b 2nd Gear Member

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A4 B9, 2.0Tdi 150Cp, 2018
    Va salut,

Masina a fost verificata la service-ul la care am trimis-o. E in regula.
    Rotile pe 20 nu imi plac asa ca am cerut vanzatorului sa le monteze pe cele originale care sunt pe 18. Cu acestea a iesit masina din fabrica. Am convenit sa scadem din pret pentru cele pe 20.
    Masina e "cheala" adica nu e "full fara trapa".
    Are clima pe 3 zone +incalzire in scaune, culoarea care nu e gratis, MMI, Virtual Cockpit si alte cateva care sincer nu mi le amintesc exact. Rotile au fost cu siguranta o optiune extra deoarece pe varianta de baza vin pe 16.
    Ce ma intereseaza pe mine este sa fie confortabila, sigura si buna de mers la drum.
    Am avut si masina aproape full ca dotari, e fain o luna dupa care nu le-am mai folosit.
    Mi-ar fi placut, poate, cutia automata ca nu am avut niciodata dar asta este. Am renuntat la ea si de data asta.
    Urmatoarea va fii electrica si cu siguranza nu va fii manuala.

Va multumesc!

bobalex18 și audi66 apreciază asta.
  3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Uite ca le are chiar pe 18” si nu sunt urate deloc. :)

bobalex18 și v.b apreciază asta.
  4. m_ski_m 1st Gear Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Personală
    Bună dimineața,
    Sunt în perspectiva de a schimba mașina și opțiunea următoare ar fi Audi A4 B9 ( o dorință mai veche de a detine acest brand auto).
    Până acum am avut doar mașini pe benzină, mergând majoritar în oraș + drumuri mai lungi cum ar fi concedii, deplasări de weekend prin diverse locații (în creștere în ultimii ani) etc.
    Rulajul anual la ultima mașină a fost undeva pe la 20.000 km.
    Deși sunt un adept al mașinilor pe benzină, mă tot macină ideea de a trece și prin experiența cu un diesel (zona electrică încă nu mă atrage) cred că mai mult prin prisma faptului că nu am avut niciodată diesel (e așa o chestie de hai să o fac și pe asta) cât și prin prisma consumului (de câte ori mergeam prin concedii cu prietenii care aveau doar diesel, eram singurul care trebuia să propun oprirea la pompă pentru alimentare ) și a cuplului de care am tot auzit.
    Am auzit lucruri foarte bune despre motorul de 2.0 TDI de pe Audi și, repet, parcă m-ar tenta să virez spre diesel.

Dacă s-ar putea un mic sfat cât mai obiectiv venit din partea posesorilor și cunoscătorilor de Audi ce detin motorizari diesel, care să mă ajute în luarea deciziei aș fi foarte recunoscător.
    Câteva caracteristici care poate ar ajuta: oraș de provincie, deplasări zilnice prin oraș casă-servici 1, servici 1-casă, casă-servici 2, servici 2-casă, distanța între destinații 5-6 km (stau la casă la ieșirea din oraș) + drumuri ocazionale pentru diverse cumpărături, dus copil la diverse activități , etc = undeva între 25-50 km/zi, vârsta: 47 de ani, stil de condus normal.
    Mașina va fi una rulată de maxim 2-3-4 ani.

Mulțumesc anticipat.

P.S.:

Să nu uit de: nu-ți lua niciodată motor Diesel dacă mergi mult prin oraș !

5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    La mers urban, drumuri scurte, DPF-ul isi va face regenerare odata la maxim 200-250km.
    Dupa spusele tale, practic va fi 1 data pe saptamana.
    Asta ar trebui sa fie prima ta ingrijorare.

6. m_ski_m 1st Gear Member

Locație:
    Bacău
    Masina:
    Personală
    Atunci, teoretic, ar trebui scos puțin la drum la final de săptămâna? un 10-15 km dus-întors in regim de autostrada ar fi suficient?

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    @m_ski_m pentru nevoile mentionate de tine ramai la motorul benzina 2.0 TFSi sau chiar 1.5 TFSi. Lasa deoparte si renunta la achizitia unui motor diesel daca NU faci minim 30.000 km - 40.000 km majoritari in afara orasului. Daca drumurile, asa cum le descrii, sunt majoritar pe distante scurte NU cumpara Audi cu motor diesel. Eu am si am avut motorizari diesel de peste 25 ani dar de mai bine de 3-4 ani am renuntat la achizitia de motorizari diesele din grupul VAG (sunt o mizerie la intretinere, constructie si exploatare) mai ales daca NU faci mententanta preventiva.

Iti dau exemplu la masina mea din profil fara DPF: am schimbat pana in 210.000 km adica in 17 ani de cand o am peste 2 EGR-uri, 2 clapete shut-off, am curatat galeria admise de cel putin 5 ori (toate aceste operatiuni fiind facute anticipat si NU cand ajungeam la limita) si tot sunt probleme cu depunerile de funingine in motor si acumularile de ulei ars rezidual. Daca ai si DPF si motorul NU functioneza curat bec la interior fara depuneri de funingine si ulei ars pe galeria de admisie si in capacul de la culbutori unde sunt niste supape care imediat se infunda, este o paguba de motor si generator permanent de probleme pentru DPF si nu numai. Tot ce am scris acum este deja mentionat pe forum de zeci de ori de catre mine si de alte sute de ori de catre alti utilizatori ai acestui motor din grupul VAG. Renunta la achizitia unui motor Diesel. Bafta.

8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    @m_ski_m Exact, nu stiu cat dureaza regenerarea la motorizarea respectiva dar garantat nu se face in 10km.
    La a mea dureaza 20-30min.

9. Cristyan777 1st Gear Member

Locație:
    Bocșa
    Masina:
    Logan 1.4 2007
  10. bobalex18

bobalex18 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9, 2.0 TDI 2016 Stronic&quattro
    Ti-am răspuns și în privat. Mie nu îmi inspiră încredere.

Distribuie pagina asta