1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sfaturi achizitie Audi A8 D3

Discuție în 'Audi A8 D3 (2003 - 2010)' creată de razvan215, 12 Iul 2008.

1. ryan888 1st Gear Member

Locație:
    Bucharest
    Masina:
    535D 3.0 2008
    Km ii fac in Bucuresti 80% din ei, deci 4.2 e oarecum inutil. Stiu ca daca aveam o alta proportie in km, putea fi o optiune.
    Cum zicea si Vali, discutia e lunga si poate avea multe fatete si variabile.

Piata din Ro in momentul asta e cu totul alta fata de acum cativa ani, banii sunt altii, cumparatorii au inceput sa gandeasca altfel.
    Vanzatorii sunt cam aceeasi, daca ne referim la combinatori si samsari :)
    Masinile din Ro au in general ca si punct comun faptul ca sunt prost intretinute, ca cei mai multi nu si le permit (nu ma refer la achizitie) si ca sunt exploatate defectuos si servisate la "nea Gigi" de la coltu blocului, ca deh e scumpe dom'le.

Parte buna e ca nu ma grabesc sa cumpar, partea proasta e ca am inceput sa caut efectiv o masina buna de prin mai-iunie anul trecut :)) Audi a fost in secundar la inceput, initial cautam doar 535D. Acum am decis ca nu e bine sa ma focusez doar pe un model, ci sa am in vedere mai multe.
    Oricum, in tot timpul asta am observat si care sunt preturile efectiv de vanzare ale fiecarui tip de masina. Toata lumea cere initial un pret rupt de realitate, corelat poate doar la pretul din Germania, dar degeaba ceri, daca nu ti se da. Asa ca sunt masini la vanzare acum care erau si acum 7-8 luni ba chiar unele au mai mult de 1 an, si care cu siguranta vor mai fi acolo mult si bine.

Ca si exemplu, un pic legat de exemplul tau. E un 4.2tdi 2007, bine echipat, cu sub 125k km de vreun an la vanzare. Initial cerea 25.000e, acum vreo 3 luni l-a facut 19.500e.
    Logica e simpla, un A8 cu 7-8 ani vechime nu se mai adreseaza segmentului de cumparatori premium, motorul, cutia generatie veche, in plus e uzat moral, e un model aparut practic in 2003 cu un refresh in 2005.
    Alternative sunt multe la banii aia, mai noi, mai actuale.
    Deci, businessmanul care ar putea plati banii pe acea masina, nu o va cumpara din simplu motiv ca poate cumpara altceva mai nou, cu acelasi gen de dotari (ex seria 7), iar cumparatorul din segmentul 10-15-20.000e e poate cel mai pretentios dintre toti, si nu o sa investeasca niciodata atatia bani in masina aia, decat daca decide ca o va tine toata viata lui si ca e pasiunea lui secreta.

De asta zic, oricat de bun ar fi un A8 are si multe minusuri prin uzura moral, si cand ajunge la o anumita varsta va fi intotdeauna comparat cu alternativele.
    Cu siguranta, o persoana care are sa ziceam pana in 15.000e se uita in principal dupa un sedan din clasa medie ft bine dotat (gen passat CC sau poate seria3) motor 2.0D, euro5 (care practic e optiunea rationala in cazul bugetului lui) dar si dupa masini gen A8 (la care a tanjit mult timp, pe care acum are bani sa il cumpere, daaar se gandeste daca merita per total achizitia dpdv al costurilor implicate de masina in perioada de folosinta + pierderea la revanzare).
    E ca la femei, alegi cu inima sau cu capul :)

2. djxme200

djxme200 Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B9 avant, 2.0tdi, quattro, 2016 Ex A8, 3.0TDI, 2006, B&O
    ai perfecta dreptate, ai si ceva timp de cand cauti. daca cautai a8 anul trecut prin mai probabil ca o luai pe a mea :)

Ca si idée la multe masini cu km dati inapoi, uite cum arata scaunele la masina asta si cati km are..sigur sunt reali pentru ca scrie ca sunt verificabili la reprezentanta.

http://www.autovit.ro/audi-a8-C35870132.html

3. ryan888 1st Gear Member

Locație:
    Bucharest
    Masina:
    535D 3.0 2008
    Masina asta se vede ce fel de proprietar a avut, si cum a fost intretinuta.
    Probabil o mentenanta perfecta, ca la carte.
    Dar vanzatorul e deconectat de piata. El cere cat are el impresia ca ar face masina, pe care probabil a platit peste 100k si a mai dat inca 15k pe intretinerea ei in toata perioada in care a avut-o.

Problema pe care el nu o vede este ca potentialul cumparator nu este unul ca el, adica o persoana care isi permite o masina de 100k noua, pt ca ala, isi ia o masina de 100k noua, din moment ce si-o permite, si nu isi ia o masina de 8 ani si aproape 9 ture ale Ecuatorului :))).

Referitot la achizitie, da am asteptat pt ca nu sunt conditionat sa cumpar, si o sa o fac doar cand o sa gasesc ceva care sa ma satisfaca din toate pct de vedere.
    Anul trecut prin mai nu luasem in calcul A8 ca si varianta si ma uitam doar dupa 535d

4. isvaly

isvaly Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4,A6,A8,Q7,
    Ne am vazut azi .. am discutat in mare cam tot ce este necesar . Acum decizia iti apartine.
    Eu iti recomand in continoare sa nu te abati de la linia audi .
    djxme200 nu cauta 4.2 insa la masina aia poate scaunele s-au retapitat sau schimbat sau efectiv a avut grija de ea desi cam rar asa ceva ..
    Si inca ceva .. observ o diferent considerabila intre volan si airbag volan ceea ce nu exista la a8 asa ceva motiv pentru care tind sa cred ca a fost schimbat din anuminte motive :D

Ultima editare: 10 Feb 2015
  5. ryan888 1st Gear Member

Locație:
    Bucharest
    Masina:
    535D 3.0 2008
    Ms mult pt sfaturi Vali. Cel mai probabil o sa mai astept un pic, oricum cercetez piata zilnic sa vad daca a mai aparut ceva

6. djxme200

djxme200 Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B9 avant, 2.0tdi, quattro, 2016 Ex A8, 3.0TDI, 2006, B&O
    ai dreptate Vali, sigur a fost schimbat ceva pe la interior..ma uitam si la cotiera dinspre sofer are alta nuanta fata de stanga.daca cotiera arata asa, scaunele trebuiau sa aibe ceva mai multe cute. nici la mine la 170k nu arata atat de bine.

ryan888, asa am facut si eu, cautam zilnic si anuntul a aparut intr-o seara si l-am si sunat pe proprietar. a doua zi eram la bucuresti sa o vad, povestile lui erau cam sf..gen batranica cu masina in garaj, dar pana la urma desi doi prieteni m-au sfatuit sa nu o cumpar am fost pur si simplu vrajit de masina :)

7. sputnik

sputnik 4th Gear Member

Locație:
    Balta Doamnei, PH
    Masina:
    A8 Lim. BVN q 4.2 TDI 2006
    Salutare,
    Audi A8 si-a devansat de mult timp putinii concurenti din segmentul ei de piata. Sta foarte bine la capitolele prestanta (limuzina), sportivitate, dotari, fiabilitate, tractiune integrala, confort, etc
    A ajuns anul trecut la o cota de piata de peste 70% (repet, pe segmentul ei).
    La achizitia uneia second-hand trebuie avut in vedere tot istoricul ei si, mai ales, nu trebuie graba.
    Eu am cautat luni de zile ca sa gasesc ceva cat de cat ok. Am vrut cat mai multe dotari (distronic, scaune reglabile full-electric, volan reglabil electric, modul TV, oglinzi pliabile electric, trapa foto-voltaica pt ventilatia automata, parktronic, webasto, etc), culoare neagra atat la exterior cat si la interior (foarte rare), kilometri reali (nu neaparat putini), samd
    Probleme a avut mereu si probabil ca va mai avea dar, dupa aproape 9 ani probabil ca e normal.
    Am inlocuit doi rulmenti (stanga-fata si dreapta-spate), am inlocuit toate bucsele de pe fata, am inlocuit un motoras etrier de pe stanga-spate, un droser pt xenon (instalatie after-market, deci asta nu se pune ;)), am schimbat bujiile, am avut si inundatie de la trapa (cauzata de canalele de scurgere pt apa, necuratate la timp, asa ca am inlocuit si motorasul pt eleronul trapei), am avut mocheta in spate umeda de la evacuarile pt condensul produs de instalatia AC (si astea, tot asa, n-au fost probabil niciodata curatate), am inlocuit bateria (avea 8 ani !!! Varta 110) si am avut o data si EGR-ul aprins (plus inca ceva in bord de nu mai vroia sa "traga" deloc masina).
    Multe din micile probleme s-au datorat necunoasterii iar altele le-am trecut la capitolul "consumabile periodice".
    Reviziile se fac la minim 20.000 km, maxim 30.000 km (conform specificatiilor producatorului, masina fiind "long-life warranty) si ajung undeva pe la 12-13 mil (la un service "multi-marca")
    Una peste alta, recomand oricui achizitia unei masini care este in "varful lantului trofic" :p
    Cu siguranta exista pareri pro- si contra- dar depinde mereu de ce-si doreste fiecare.
    O zi buna,

8. Marius5858 1st Gear Member

Locație:
    Bacau
    Masina:
    Audi A8 3.0d 2004
    Salut

As vrea si eu niște sfaturi despre aceasta mașina: Audi A8 D3 3.0 diesel, automat, model 2004. Va rog dati-mi niște sfaturi despre taxe, reparatii, piese, forța, performanța, etc. Multumesc.

Ultima editare de un moderator: 17 Mar 2015
  9. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Citeste tot topicul.

10. andrey_tia

andrey_tia 1st Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    audi a6 1.8T 1998
    salutare din nou. Dupa cum am mentionat intr-un post anterior, urmeaza sa achizitionez un audi a8, cel mai probabil de prin primii ani de productie 2003-2005. Momentul achizitiei se apropie foarte repede, cel mai probabil pana la sfarsitul lunii ma voi hotari asupra unui model. Am rasfoit tot topicul asta, am incercat sa bag la cap cam tot ce tine de masina asta. Ideea de baza ar fi ca eu am ramas in UK si cel mai probabil voi ramane aici pentru inca o bucata buna de timp, asa ca masina o voi lua de aici. 90% sunt sigur ca voi opta pentru motorizarea 4.2 benzina (asta doar daca nu se intampla vreo minune si apare varianta 6.0 W12 la vanzare), dat fiind faptul ca nu sunt adeptul diesel-ului. Nu ma intereseaza probleme gen impozit sau taxa de inmatriculare pentru ca voi circula cu numere si asigurare de UK, pentru simplul fapt ca este muult mai ieftin ca in Romania noastra draga. Un singur lucru ma mai ingrijoreaza asupra acestui model, si anume suspensia. Ar trebui sa imi fac griji, sau ceva verificari suplimentare cand ma duc sa vad masina? Nu am am avut niciodata suspensie pneumatica pe masina personala, asa ca nu stiu cum se comporta masina in acest caz. Spre exemplu, cea pe care am pus ochii are toate facturile de service la zi, cu toate MOT-urile (ITP), ceva cam multi km vreo 220000 dar asta nu ma sperie in mod deosebit si un pret decent pe masura, vreo 4000 de lire(sunt inca in negocieri). O parere ceva despre aceasta suspensie se poate? Multumesc

11. andrey_tia

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    audi a6 1.8T 1998
    sper sa nu fac vreo prostie ca va tot bat la cap, dar incerc sa aleg cu grija ce o sa cumpar, in ceea ce priveste Audi. Am atasat niste poze cu o masina care am gasit-o si imi face cu ochiul, chiar destul de mult. Ideea ca sunt destul de departe de ea, aproximativ 800-900 de km si nu imi permit sa ma duc doar sa o vad, daca ma intelegeti. Nu imi permit din simplul motiv al timpului, aici dureaza o vesnicie calatoria cu autocarul sau trenul. Nu mai zic ca m-ar usca de 200 de lire dus intors, in cazul in care masina ar avea ceva in neregula. In fine, rog pe cei mai experimentati sa arunce un ochi la masina asta si sa imi spuneti si mie daca observati ceva mai deosebit, ,,la nelocul lui,, cum ar fi. Eu de 2 zile ma tot uit si ma uit, dar nimic. Pretul ma incanta, e 3500 de lire la vreo 140000 de mile parca (verificabili bineinteles zice proprietarul). La banii astia e cam pomana pe aici, de asta mi se pare cam dubioasa.Astept pareri sau comentarii, multumesc.

12. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Scaunele sunt eliminatorii dupa parerea mea. Imi cumpar A8 sa merg cu scaune drepte? Nu mai vorbim ca interiorul este cam abuzat. Jantele sunt sub orice critica. Nivelul de echipare este foarte slab. A8 este o masina costisitoare din toate punctele de vedere. Vorbesc in calitate de fost posesor de W12.

Eu unul i-as da maxim £2500-3000 dar decat un D3 lesinat mai bine un D2 curat si in stare buna.

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Jantele ar fi fost ok daca nu ar fi avut spita aceea rosie. Interiorul nu e abuzat deloc, uzura pare mai intensa din cauza culorii, daca ar fi fost neagra nu s-ar fi observat toate cutele.
    Nivelul de echipare este mediu, nu foarte slab, exista A8 mult mai slab dotate decat acesta.

14. andrey_tia

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    audi a6 1.8T 1998
    Multumesc de parere wug, apreciez. Intr-adevar, ca si nivel de echipare nu e cu nimic deosebit, are cam tot ce are un A8 standard din fabrica, cu toate ca ei aici (inclusiv vanzatorul asta) lauda pana si suspensia pneumatica ca fiind un optional extraordinar, cu toate ca este cat se poate de banal (referitor la A8 D3 bineinteles). Motorul asteia este 4200 quattro, exact ce ma intereseaza pe mine, dar parca nu e suficient. Ideea ca nu gandesc ca tine din pacate, adica sa dau banii pe un D2 bun decat un D3 "chel". Eu unul prefer sa maresc bugetul, sperand astfel sa mi se largeasca si "piata de desfacere". Oricum, multumesc inca o data pentru comentariu constructiv si la obiect, mai astept si alte opinii. Numai bine.

audi66, mie personal imi place mai mult culoarea asta a tapiteriei (cognac daca nu ma insel) decat cremul ala deschis. Oricum, e singura care am gasit-o pe nuanta asta. Si da, intre negru si cognac as alege ultima in ceea ce priveste tapiteria, asta in cazul in care as avea de unde sa aleg bineinteles. Sa inteleg ca ai fi pro modelul asta la banii astia? Multumesc

Ultima editare de un moderator: 29 Apr 2015
  15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Si mie imi place culoarea, as evita oricand crem si bej.
    Nu sunt pro la banii astia, nici contra, masina trebuie verificata amanuntit, posibil sa aibe probleme care vanzatorul "a uitat" sa le mentioneze in anunt. 3000£ i-as oferi pe masina, oricum, pretul de 3500£ ma gandesc ca nu e batut in cuie.
    Wug, gasesti si A8 D3 4.2 non facelift cu interior impecabil, jante nevopsite si mult mai dotate, dar nu la 3500£.

16. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Parerea mea este sa cauti un S8 D2 civilizat cat mai aproape de ultimii ani de fabricatie si vei avea mai multa satisfactie decat de la "chelaciunea" asta "tunata" de un zevzec. :)

Spor la cautari!

17. andrey_tia

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    audi a6 1.8T 1998
    audi66, eu sunt constient ca atat cat dau atat face. Nu sunt in cautare de modele impecabile la banii astia, in nici un caz. Ideea e ca oricum bugetul meu este mai mare alocat pentru masina, nu ar fi asta problema. Doar ca pur si simplu gasesc doar diesel-uri (de care nici nu vreau sa aud) sau preturi exorbitante, gen 7-8000 pentru un a8 din 2004, ceea ce sincer pentru mine ori e prea mult, ori nu imi permit eu. De aceea petrec atat de mult timp pe net, cautand masini si cerand parerea altora, pentru a evita pe cat posibil o prostie de-a mea.

18. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Asta inteleg eu masina. Pretul este corect pentru starea ei. Daca si tehnic corespunde descrierii as da 3500-3600 pe ea.

"UNMOLESTED EXAMPLE" - :)

19. gavryus

gavryus 6th Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    A8, 3.7, 2000
    Decat un D3 ieftin mai bine un D2 in mintile lui. Pana si D2-ul e destul de costisitor ca si costuri de intretinere, nici nu vreau sa ma gandesc cum e cu un D3.
    Unul ieftin si bun nu cred ca ai sa gasesti, iar daca te zgarcesti atunci o sa ai de investit in reparatii mai incolo. Cat despre masina pe care ai gasit-o, mie cel putin mi se pare oribila. Vad dintr-o poza ca janta e gazata cu negru pe margini, o fi vopsit ala cauciucurile sau ce-a facut? :))))

@wug: arata super S8-ul ala

20. Y O B 1st Gear Member

Locație:
    Gothenburg
    Masina:
    Audi
    Salutare colegii! As vrea sa-mi i-au si eu un A8 de prin 2007-2009. Se merita sa dau 14-15000 € pe unul din 2007 care are cam tot ce se poate pune pe el cu 240000 de km sau pe unul din 2009 dar mai slabut la optiuni? Multumesc anticipat!

Distribuie pagina asta