Sfaturi achizitie A8 3.0 TDI Avand in vedere ca in vara acestui an , as dori sa achizionez un Audi A8 3.0 TDI, m-ar interesa si pe mine anumite sfaturi date de posesorii acestei masini. Daca se merita, daca sunteti multumiti ... Ma gandesc la un model din anii 2006, 2007 , 3.0, quattro, si cu cat mai multe optiuni. Ce alta masina as putea lua cu maxim 30-35.000 E (de preferat tractiune integrala)? Va multumesc!
Cred ca la suma precizata poti lua chiar 2008 sau chiar 2009 Este ... o masina buna dar are nevoie de finantare lunara :D , mai sunt cateva topicuri pe aceasta tema ... In orice caz toate sunt quattro foarte rar gasesti fara tractiune inegrala . Cat despre optiuni a8-ul are destule standart dar dotat .. Ramane sa citesti pe forum in topicuri asemanatoare cat duce impozitul casco eventual .. si consumabile si eventual alte chieltuieli. Pe final este o masina foarte foarte bunaa dar are nevoie de bani :D
Incepand cu D3-ul s-a pus QUATTRO standart pe A8, nu este fara. Alta limuzina nu ai ce sa iei 4x4 care sa fie peste QUATTRO de la Audi, gen 4Matic sau xDrive. Incearca un Q7... Masina este foarte buna, se comporta impecabil, cu suspensia pe aer, pur si simplu pluteste pe drum.
tu vrei sa iti iei w12 , nu te intereseaza consumul , nu te intereseaza taxa de prima inmatriculare dar vrei sa stii ce inseamna la revizii ... e ridicol frate. Dar daca tot vrei putere si nu te impiedica partea financiara, ia-ti un 4,2 TDI treci pe la ABT il duci cam in aceasi cai (450) ca pe w12 si ai o intretinere mai ieftina ... Succes !
Sfat Achizitie A8 3.7i, An 2004 salutare la toata lumea. Am si eu nevoie de un sfat de la dumneavoastra. Doresc sa achizionez un Audi A8 3.7i din 2004. M atrage al dracului de tare modelul dar pe de alta parte am prieteni care imi spun sa stau cuminte din cauza consumului si intretinerii. Ma puteti lamuri in privinta consumului si al intretinerii anuale? Masina m-ar costa cam 13.000 euro. De asemenea am posibilitatea sa cumpar un VW Phaeton din 2004 3.0 tdi. ce ma sfatuiti ? Va multumesc
un consum combinatie oras+afara 16/17l per 100km consum oras 20/22l per 100km consum afara 12/13 vorbind de Audi A8 3.7 quattro (2003-2004) Ca pret gasesti in germania undeva la 7/8 mii de euro + taxa iesi mai ieftin dar stii ce cumperi . Un 3.0 TDI s-ar putea sa iti fie mai bun. acesta merge undeva in 12/13/14 mii 2003-2004. Costurile sunt relativ reale... Cat despre costurile de intretinere s-a mai discutat pe subiectul asta..
Poke, un bec pentru sistemul de bi-xenon de pe A8-ul meu, costa 1200 RON. Bateria costa 1400 RON. O turbina nu vrei sa stii. Revizia costa de doua ori mai mult ca la A6 (Mai multe filtre, mai mult ulei, nu stiu exact). 4 cauciucuri costa mai mult (pentru ca sunt mai late, si au doametru mai mare, probabil; eu am 18"), etc. Asta ca si intretinere, ca sa-ti faci o idee cu ce ai avut pana acum. Cat despre consum, nu am modelul tau, dar am un 3.0 TDI. 8-8,5/100 la drum lung, 14-15 in oras, spre 20 cand este aglomerat rau de tot.
Intretinerea la un 3.7 este aproape identica ca la un 4.2. Daca e sa alegi benzinara eu as alege 4.2! Atat pentru A8 cat si pt Phaeton, sa mai ai sub saltea 1000€ dupa achizitie, in caz de................ Bafta.
Salut cand spui bec te referi numai la pretul lui sau si la montaj?Mi se pare exagerat de tot pretul unui singur bec chiar si cu montaj!!Nici suflat in aur nu costa atat.La AUDI unde imi duc masina,un bec costa cam 140 de euro dar sunt si becuri mai ieftine de atat.In ceea ce priveste bateria,eu am schimbat-o la sfarsitul anului trecut la AUDI si am platit pe varta de 110 amperi cu tot cu montaj 240 de euro.Nu am facut niciodata service in Romania pentru ca traiesc in italia de aceea nu sunt la curent cu preturile de acolo.o seara buna!!
Nu as merge atat de departe sa spun ca "merge fara probleme" 500.000 KM. Insa cu siguranta, la 150.000 masina este in conditie tehnica buna, si probabil ca in curand va avea nevoie de una-doua schimburi de piese.
Pentru A8 W12 nu cred ca e doar 2000 ron casco. Eu am vrut sa imi fac acum 2 luni casco la A8 3.0 TDI 2007 si ma costa 3800 euro ... Cat despre intretinere, cred ca e uriasa ...
Pentru varianta casco la avarii + furt, pentru 3.0 TDI-ul meu din 2008 platesc 4200 Euro / an. Pentru un W12, sare cu mult peste 4000. Impozitul la a mea este 2400 RON/an, pentru un W12 este undeva in zona 8000 RON/an.
pai cand cumperi portavionul USS ENTERPRISE( w12 A8) nu te astepti sa coste intretinerea cat la o "batrana doamna" cu volan original de renault....