ai sa uiti de consum :P asta e, nimic nu se poate face fara sacrificii si iti garantez ca un 2.0 TFSI consuma mai mult ca un 3.0 TDi... la TDI daca faci o resoftare mai scazi 1L la consum..pe cand la benzina mai pui vreo 2-3 :P depinde de gusturi si de cum esti invatat..eu pana la A5 si A6 am avut masini pe benzina..care mi-au placut mult ..aveam ce tura la ele :D, aici totul e mai scurt si un cuplu mai mare..am vazut si eu ca au scazut bine preturile la masini...
Da,asa este,2.0 TFSI consuma mai mult decat 3.0 TDI. Insa nu ar fi un capat de tara un consum mai mare. La C240 sub 11 nu am scos niciodata, indiferent de cum si unde am mers. Pe mine m-a deranjat cel care o vindea cu asa zisele "puncte forte". E drept ca platesti mai putin impozit, dar e oarecum irelevant cand dai 30k pe masina. Eu evident prefer 3.0 TDI, treaba cu 2.0 era buna ca era aproape noua masina,20k km si full. Si suna bine in teorie: 2.0 TFSI MTM/ABT Stage 1 cu o evacuare quad buna...sunet si putere. Treaba cu sunetul imi lipseste mie sincer sa fiu
cu sunetul zici ) nici aici nu mai sunt diferente mari http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WN0Zc2CaYYU
Am auzit cum se aude in unul din posturile tale Eu am inteles ca la A5 cat si la A4 B8 sunt probleme cu ambreiajul si volanta, in sensul ca pica destul de repede. Tu ai avut probleme de genul asta?Sau ai alta volanta si ambreiaj decat cele stock pentru liniute? P.S. Eu stiu ca 150k-200k km mersi mai mult pe autostrada in Germania nu e mult, dar totusi, dupa 200k km de functionarea motorului, fie el si pe autostrada, e oarecum uzat. Iar ceea ce am remarcat este ca diferenta la bani dintre una folosita 130k-150k-200k si una sub 50k e destul de mica, deci nu prea renteaza economia de bani. Oricum astept sa apara pe sosele modelul cu facelift si dupa fac pasul spre A5
Eu nu am auzit de problemele astea la A5 3.0 tdi. Masimo a schimbat ambreajul ,dar spre uimirea lui era in stare perfecte cand l-a dat jos...si el nu stiu daca a ratat vreo cursa. A tras de masina lui la maxim si totul e ok pana acum. Stai linistit ..eu am vazut motoare 3.0 cu 700 mii km...deci sa sti de la mine ca diferenta intre 100 mii si 150 mii este egal cu zero. Cel mai important lucru este: - Sa verifici istoricul, sa aibe service-urile la timp facute - Sa cumperi masina de preferinta de la autohaus-urile care sunt dealeri vw audi - Sa te uiti dupa masinile din sistemul welt auto, sunt verificate la sange aproape.
Sfaturi cumparare A5 Salutare tuturor,in curand vreau sa-mi iau un A5, motorizare pe benzina 1,8 desi ar merge si 2,0 desi e mai scump ,doar ca nu stiu diferenta dintre manuala si automata( plusuri minusuri)Am condus de cateva ori un mercedes automatic de prin 99' si ce nu mia placut era ca se tura prea mult si avea intarziere la sprint.Daca puteti sa-mi dati si ceva sfaturi la ce sa fiu atent cand merg sa cumpar masina si ce probleme ar avea modelul asta de la Audi( daca are probleme).AAAA si inca ceva : pana de curand am avut Bmw 520i E60 din 2004 170PS si era slab rau la sprint, nu mai spun iarna ca am avut numai probleme,in fine numai conteaza ca sa dus( l-am vandut)..Audi vad ca e mai usor cu vre-o 200 de kg.Asadar ar fi sprinten zic eu,sper sa ma ajutati .Multumesc.Orice parere orice sfat e binevenit.O zi buna va doresc.
salutare... hai ca ma bag eu sa iti mai spun cate ceva...vad ca lumea nu prea sare sa te ajute :P despre 1.8T nu stiu prea multe, dar mi se pare cam prea slabut pentru A5 si un consum destul de mare pentru ce ofera,mai bine mergi pe 2.0 TDI ai si un cuplu mai mare 2.0 T este un motor foarte bun ,mai ales daca ai bafta sa il prinzi echipat si c un quattro..."bun" spun daca ai grija de el...totusi este un motor delicat 2.0 TFSI (am cati-va amici care au motorizarea 2.0 TFSI pe diferite masini din grupul VAG) si sunt multumiti de ea. eu am 3.0 TDI despre care as putea sa iti spun mai multe dar probabil nu te intereseaza. ce spui tu despre cutia auto bine ca ai si precizat ca ai mers cu o masina din 99" :P ...ce pot sa iti spun eu sti si tu si are o logica foarte mare "stiinta evolueaza" ) nu se compara cutiile auto de atunci cu cele de acum.. dar auto si 1.8 T la A5 e cam LOW LOW daca vrei sa cumperi o masina SH din afara...trebuie sa mergi pe niste lucruri simple (sa fie de la un AUTOHAUS MARE . sa urmerestu masinile ce au "plus",masinile din weltauto,etc etc sper sa faci alegerea potrivita ..eu te-as sfatui sa alegi un diesele la modelul asta de masina...TFSI cam papa multa benzina...asta daca nu e problema pentru tine.. eu vad ca multi isi cumpara masina in functie de consum indiferenta ca ea are pretul intre 25-50 mii )
Multumesc foarte mult, o sa ma mai gandesc ce motorizare aleg.Dar mai intai am sa merg sa fac un test drive sa ma lamuresc.Multumesc inca o data.
Extrem de putin, eu nu reusesc sub 10 si s-tronicul sta doar pe drive in mare parte, putin in sport la depasiri. Din cate stiu Sportback e mai greu cu aprox 150 kg ca si coupe-ul. Si a ta Liviu e la cura da slabire mereu Referitor la confuratie , singurul regret ce il am a fost lipsa magnetic ride si keyless go-ul. In rest pachetul s-line interior si exterior alaturi de navi & bang and olufsen merita fiecare banut. La fel si camera de marsarier Toate alaturi de 3.0 tdi
Nu exista disponibila optiunea magnetic ride pe A5 (Sportback), asa ca nu ai ce sa regreti. Exista intr-adevar niste suspensii adaptive, care insa doar se intaresc si, din cate stiu, nu au nici o legatura cu magnetic ride, nici ca tehnologie si nici ca rezultat final.
Cand au mers ei atunci era si MUU cu S3-ul pe platforma si probabil...au fost mai moderati,dar eu si acum am consum mediu sub 10!
Scuzele mele nu magnetic ride ci suspensia adaptiva. Am confundat drive selectul cu magnetic ride. S-line alaturi de rotile de 19 este putin cam dur pe drumurile patriei. Cel putin din punctul meunde vedere. In rest pe autostrazi nu ai ce reprosa. Liviu sincer nu te cred. Mai ales ca ai softul revo Abia am facut 21.000 de km insa tu din cate stiu ai cutie manuala deci de acolo pleaca diferenta
Sfat Cumparare Audi A5 Buna tuturor, Sunt un user vechi dar nou in post-uri pe aici. As dori sa imi achizitionez un audi A5 si vreau sa va intreb pe cei care deja il aveti ce parere aveti despre un A5 3.0 tdi S-line quattro, manual, 6 trepte Euro 5. De exemplu daca mai are cineva de aici cu, cutie manuala. Zic manuala pentru ca sincer m-am saturat de automata adica nu prea mi-a placut niciodata. Am avut Q7 3.0 240 cp si in acelasi timp am un TT manual si imi place mult. Nu imi placea ... banuiesc ca e acelasi motor. Tot asa ar trebui sa se comporte cutia. Ok ... zic cam multe deja. sorry Si inca ceva: mi-ar placea tot manuala si un 2.0 TFSI 211CP. Are cineva asa ceva sa imi spuna daca e ok , un consum real in oras, ceva..... va multumesc.
Salutare Cel mai bine citeste acest topic 'din scoarta-n scoarta" Ai 24 de pagini cu foarte multe pareri + / -
aigergely Consum in oras la 2.0 TFSI tractiune fata de la 11,5 in sus pana chiar la 15 - 16 depinde de anotimp si de cat de mult mergi cu masina. Asta in Constanta. Afara greu scoti un 7,5 daca mergi linistit in medie un 8,5-9 Constanta - Bucuresti dar mers nu prea regulamentar (adica si un 160-170)
A5-Sfaturi achizitie Buna ziua dragilor! Urmaresc acest forum de ceva vreme si in sfarsit m-am decis! Vreau A5! Ce urmaresc la un A5: * motor 2.0 diesel * cutie automata * navigatie Apelez la cunostintele dumneavoastra pentru a afla anumite detalii in legatura cu achizitionarea unui A5 second hand: - lucruri care se pot strica repede insa pe moment nu se vad - km sunt inregistrati si in cutia de viteze? - ce optiuni ar mai trebui sa urmaresc Va multumesc anticipat.
michel303 citeste acest topic de la inceput unde am mutat mesajul tau initial. Te rog ca pe viitor sa nu mai deschizi un topic nou fara sa folosesti functia Cauta pentru ca topicul o sa fie sters fara explicatii. Adreseaza intrebarile sau opiniile tale in topicuri deja deschise. Multumesc de intelegere.
salut michele303 Pot sa iti spun spor la cautat ...oferta e foarte mare e foarte bun motorul 2.0 TDI de 170 , dar nu stiu cum se comporta cutia auto...am avut ocazia sa conduc doar manuala km sunt inregistrati in calculator , cutie si cheie .posibil sa fie si in alte locuri.. Nu exista "lucruri care se pot strica" exiata uzura pieleselor si proprietari imprudenti cu masina lor, sau cei care si-au luat o palarie prea mare si nu o pot duce pe cap totul e service-ul facut la timp iti recomand la A5 ( quattro, MMI high , B&O , hold asist , senzori parcare ,scaune sport , side asist ,bluetooth, etc ,etc ) nu recomand soft close ( se defecteaza destul de des )
am si eu o intrebare daca puteti sa imi spuneti repede ca trebuie sa ma hotarasc astazi.. Am gasit un audi a5 rulat doar in Germania are tot pe el sline piele integrala navi etc etc dar are 200.000 de km ce spuneti merita sa il iau sau nu apar ceva probleme majore la atatia km???
Ce parere aveti de aceasta masina http://www.autovit.ro/audi-a5-C24300078.html un sfat va rog ? urmeaza sa ma intalnesc luni cu proprietarul. Am vorbit la telefon cu proprietarul motorul este 2.0 de fapt. Ceva informatii va rog inainte sa mi iau teapa ? Multumesc