1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sfaturi - Consiliere achizitie Audi A5 / S5

Discuție în 'A5 B8 (2007-2016)' creată de sammuray, 18 Iul 2007.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da, este aceeasi masina. Si nu ai idee cate importuri se fac din USA in Europa ale masinilor Audi din cauza pretului mult mai mic in USA pentru Audi cu motorizari mai ales benzina.

O zi buna

2. IonC 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi
    Este aceeasi masina. Verifica VIN-ul din pozele pe weltauto cu cel de pe site-ul din America. De asemenea, se vede in pozele de Ro ca masina are kilometraj si in mile, si in plus mi-au confirmat in mail acest lucru.

3. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Niste jegosi. Merita sa le ceri in scris ca masina e in regula, sa o cumperi si sa ii dai in judecata.:banghead:

4. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Salutare,

Pentru amatorii masiniilor aduse din America, sunt site-uri ca iti arata istoricul complet dupa VIN. Sunt pe site-ul companiilor de asigurari. O sa caut site-ul si il postez. Costa 30$ verificarea.

Eu asa am facut cu un A4 B8 importat. A fost avariata frontal si era declarat de asigurator "not road worthy". Dupa masina a ajuns in Romania cu "e buna masina boss, a apartinut ambasadei americii din Ro" :)

Probabil ceva similar si cu S5-ul :)

5. djxme200

djxme200 Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B9 avant, 2.0tdi, quattro, 2016 Ex A8, 3.0TDI, 2006, B&O
    Am vazut masina respectiva, am vrut sa fac test drive cu ea si mi-au spus ca trebuie sunat proprietarul ca sa fie prezent si etc. Le-am zis cum e cu leasing si mi-au zis ca la leasing sigur nu o sa imi convina ca va trebui sa platesc tva in plus fata de pretul cerut, n-am inteles de ce..odata ce pretul cerut de ei era cu tot cu tva la cash. Era clar ca stiau despre ce este vorba si nu vroiau sa se bage la leasing. Plus ca i-am cerut sa imi arate daca are sports differential in lista de dotari..si acolo am vazut ca de fapt masina e fabricatie 2010, inmatriculata in 2011 si ei ziceau ca e 2012. Masina in interior arata bine, dar se vedea clar ca ceva nu e in regula..la telefon am vorbit cu un domn, cand am ajuns nu vroia nimeni sa imi dea detalii..ma pasau de la unul la altul. Ei de fapt cautau pe cineva sa vina cu banii cash, contractul sa se faca intre proprietar si cumparator, iar in caz de apar probleme numele weltauto sa nu fie implicat..cam asta am inteles eu. Am vazut acum ca masina nu mai e la vanzare, probabil s-a pacalit cineva.

6. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 C8 Avant quattro S-Line, 50 TDI (DDVB), MY 2019
    Salutare,

Intentionez in urmatoarele luni sa-mi achizitionez un Audi A5 Sportback din Germania. Bugetul meu este de ~ 20k Euro (pretul masinii in Germania). Vreau ca masina sa fie cel putin din 2010 si sa nu aiba mai mult de 100-110k km. Dintre dotarile optionale pt. acest model as vrea sa aiba macar: xenon + leduri, volan multifunctional, tempomat.
    Masina o voi tine ~ 5 ani iar pe an rulez in jur de 15.000 km, intr-o proportie de 50% urban (Bucuresti) si restul extraurban (intr-o proportie importanta autostrada - Bucuresti-Pitesti). Majoritatea km. parcursi in oras sunt pe distante scurte (5-6 km).

Problema este ca nu sunt hotarat in ceea ce priveste motorul. Stiu sigur ca vreau un motor de 2.0L, dar nu stiu daca benzina (varianta de 180cp) sau diesel (varianta de 143 sau cea de 170cp).

Argumentele pt. motorul pe benzina ar fi:
    + performante dinamice mai bune decat la diesel
    + pret de achizitie mai scazut
    + sansa mai mare de a gasi o masina (mult) mai putin rulata (ex. 60-70k km)
    + sound mai placut
    + remapare relativ facila la 211cp (am inteles ca este vb de acelasi motor)
    - consumul mai mare
    - valoare mai mica la revanzare
    - probleme cu consumul de ulei?

Argumente pt. motorul(oarele) diesel:
    + consum mai scazut
    + valoare de revanzare mai buna
    - performante dinamice ceva mai scazute
    - pret de achizitie mai ridicat

Din ce am observat pe mobile.de, la o masina aprox. asemanatoare diferenta de pret intre o versiune diesel si una pe benzina este ~ 2500 Euro. La un calcul simplu in care avem o diferenta medie de consum de 1.5L/100 km rezulta ca in 5 ani de utilizare masina pe benzina costa cu ~ 1700 Euro mai mult. Dar avand in vedere ca masinile pe benzina sunt mult mai putin cautate in Romania, eu consider ca dupa 5 ani de utilizare masina pe motorina va fi de fapt o alegere mai buna in sensul in care de o masina pe benzina ar fi mult mai greu de "scapat" la finalul duratei mele de utilizare.

Totusi, sunt foarte nelamurit si as avea nevoie de ajutorul vostru argumentat. Voi ce ati alege daca ati fi in situatia mea si de ce? Eventual m-ar interesa opinii legate de aceste modele de la proprietari (de ex. cum se comporta masinile, ce motor echilibreaza mai bine caroseria, ce consum au, ce probleme au avut cu ele, etc.).

Practic, eu sunt interesat de o masina decenta dpdv an fabricatie/nr. km/dotari si care sa-mi dea cat mai putine batai de cap (atat in utilizare cat si atunci cand voi vrea sa o schimb).

Mentionez ca nu am mers cu un Audi A5 Sporback ci doar m-am urcat in el intr-un showroom. De condus am condus ultimul model de Audi A4 cu motorul de 143cp diesel, care mi s-a parut decent, dar parca as fi dorit ceva mai multa putere.

Va multumesc anticipat si astept ajutorul vostru.

Ultima editare: 18 Ian 2014
  7. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    @DVR
    La diesel poti sa faci o resoftare la 200CP si o sa vezi diferenta.Plus daca mai pusi ADS este cea ce-ti trebuie.
    Nu cred ca diferenta dintre un disel de170CP si un benzinar de 211CP este de doar 1,5 l benzina.Mai intereseaza-te de consumuri. :)
    Pot sa-ti recomand o masina in DE , numai ca proprietarul(firma) nu vrea sa vanda in RO la firma fara TVA.

Bafta

8. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    @mircea-teodor.

Multumesc de raspuns. Intre timp am mai rasfoit forumul si am descoperit ca intr-adevar tfsi-urile mananca destul de mult.
    Eu ma luasem dupa datele tehnice de la tdi 170 cp vs tfsi 180cp, respectiv consum mediu de 5.2 vs 6.4. Evident, in viata de zi cu zi, consumurile nu vor fi acelea dar ma gandeam ca proportia se va pastra oarecum, de aceea am luat in calcul o diferenta de 1.5L. Dar dupa documentari, cred ca diferenta va fi probabil de 2.5-3L.

Un ex. de masina tdi care mi se pare destul de ok este aceasta [1]. Ca si varianta pe benzina ma gandeam la [2].

Ai putea sa-mi trimiti un link (eventual pm) cu masina despre care vorbeai ca sa-mi fac si eu o idee?

[1] http://www.mobile.de/ro/marcă/audi/...ul:diesel,mlx:125000/pg:vipcar/189116566.html
    [2] http://www.mobile.de/ro/marcă/audi/...ul:petrol,mlx:125000/pg:vipcar/186995539.html

Ultima editare: 20 Ian 2014
  9. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    @dvr: Diferenta de performanta si consum intre 2.0 TDI (170) si 2.0 TFSI (211) este destul de mare. Ca si idee, un 2.0 TFSI poate sa manance (Buc) pana la 15% iar la drum lung de la 7% in sus. Un 2.0 TDI este mult mai economic, mai ales la drum lung. Insa 2.0 TFSI este in alta liga (foarte atletic, usor pe puntea fata, suna frumos, elastic, etc)

Daca iei 2.0 TFSI iti recomand dupa 01/2011 unde au rezolvat problema cu mancatul de ulei. Cele din 2009 pot sa manance si 1L/1000km daca te dai la ea.

Bafta la achizitie!

10. dvr

dvr Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    @bodgel.david: eu ma gandeam la varianta de 180 cp a motorului 2.0 TFSI. Asta deoarece se incadreaza mai bine in bugetul meu si pt ca nu are quattro, care pt. mine este irelevant. Conform Wikipedia, se pare ca varianta de 180 cp a fost folosita pana in 2011, deci e foarte posibil sa sufere de problemele cu consum de ulei despre care vorbeai.

Multumesc mult pt informatia cu motoarele care au rezolvarea consumului de ulei. Ramane sa ma mai documentez in acest sens.

Ultima editare: 21 Ian 2014
  11. Jocro 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    Audi A4
    Buna ziua,

As dori daca se poate niste sfaturi mai detaliate pentru achizitionarea unui audi A5 model 2088-2009

12. sabinsdn

sabinsdn 1st Gear Member

Locație:
    Vienna
    Masina:
    A5 sportback, 3.0 TDI, 2010
    @Jocro: fara suparare, dar daca tie iti e lene sa scri cateva detalii despre motorizare etc. si doresti sfaturi detaliate, nu cred ca se inurca nimeni sa te ajute.

13. most 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    audi a4
    Salutare, sunt nou pe forum mi-am facut cont ca sa cer parerea dvs., doresc sa imi achizitionez un audi a5 din 2009-2010 cu motor 3.0 TDI.

1. Ce imi recomandati cutie manuala sau automata?
    2. Coupe sau sportback? PS: am 22 de ani
    3. Cel mai important... o sa am probleme cu garda la sol? Adica eu imi doresc putin mai inalta, exista o optiune la suspensi sau trebuie sa imi cumpar o masina cu jentii mai mari?

Orice sugestie este binevenita.
    Va multumesc!

14. R.Z.V.

R.Z.V. Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 2.0T 2007
    Manuala, coupe, suspensie normala (nu sport). Bafta!

15. sabinsdn

sabinsdn 1st Gear Member

Locație:
    Vienna
    Masina:
    A5 sportback, 3.0 TDI, 2010
    Automata, Sportback, suspensie normala.

16. ionut_marius 5th Gear Member

Locație:
    Buc
    Masina:
    bmw,4.0d,2010
    Automat,suspensie normala,caroseria o alegi in functie de necesitati,preferinte, ce ti se potriveste. La 22 ani as merge pe coupe+trapa.

17. manilodisan

manilodisan 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    lada
    S5 diesel

Sunt in negocieri cu proprietarul acestui S5 (http://www.autovit.ro/audi-s5-C31338491.html) si nu gasesc nicaieri un S5 diesel la 336-333 CP. Tot ce am gasit legat de s5/a5 diesel sta la 240 CP. Aveti idee ce model este asta?

Luni o sa ajung sa ma vad cu acest domn dar eram interesat de parerea voastra ca nu am mai detinut audi pana acuma si nu sunt chiar asa la curent cu motorizarile.

18. alien_h2001

alien_h2001 Silver Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A6,2010, 2.7 TDI,CANA,190CP
    Si nici nu o sa gasesti vreodata vre'un S5 diesel.Pentru ca ele se gasesc pe benzina.In link-ul ala ii un A5,3.0 TDI S-line,resoftat si daca nu ma insel,citisem ca are ceva kit de la Rieger (sau ceva de genul).Dupa parerea mea nici vanzatorul nu stie ce vinde. Succes :)

Ultima editare: 29 Mar 2014
  19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    :))) Maine-poimaine vedem vreun Audi cu tractiune spate.
    Cat despre S5-ul diesel. Vad ca are consum 9% in oras, poate asta in cazul in care el considera oras faptul de a se plimba singur pe varianta Bucurestiului cu 70-80 km/h.
    Poate sunt eu mai sceptic dar un motor de 3.0 TDI insotit de 4x4 si de o resoftare, unde mai alaturi si cutia tiptronic, nu vad cum poate sa aibe consum 9% in oras.

Citez "AUDI S-LINE-PACHET RIEGGER" nici proprietarul numai stie ce este, S-Line, Rieger.
    Si ca surpriza, la sfarsit am vazut de fapt ca nu este persoana fizica. :)

20. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Sa nu te miri de consum , e foarte probabil sa fie adevarat :)
    Legat de aspect :) S-line este doar interiorul ( vezi volan si scaune )
    Exteriorul este de la rieger ( fusta spate + ornamentele de evacuare , pragurile si prelungirea pentru bara fata )
    Personal nu imi pace cum e făcută masina

Distribuie pagina asta