Puteti sa-mi spuneti costurile de intretinere ale unui A5 2011, cam care ar fi costurile la revizii, dar consumul ? Multumesc.
Buna seara, sunt interesat de un audi a5 si nu stiu de ce dar vreau sa merg pe 2.0 TFSI, voi ce ma sfatuiti? 2.0 TFSI(211cp) sau 3.0 TDI. Am gasit ceva pe net http://www.autovit.ro/audi-a5-C33155737.html http://www.autovit.ro/audi-a5-C33359107.html e adusa din america Multumesc!
Daca imi permiti o parere, alegerea unui motor de 2.0 in detrimentul celui de 3.0 TDI, se rezuma strict la taxele considerabil mai ridicate pentru cel de 3.0 TDI. Intre cele doua motorizari diferentele de performanta sunt uriase. Despre consumul de carburant am mai discutat, dar reiau si iti spun sincer ca in drumul meu zilnic catre serviciu am urmatorul consum: Pantelimon/Ilfov - Piata Victoriei 10,5 (zona este f aglomerata din cauza lucrarilor) sau Corbeanca - Piata Victoriei 7,3. Revizia la reprezentanta 1.277 RON, revizie in regie proprie 630 RON. Bafta in alegere!
performantele 0-200 km/h intre Audi A5 3.0 TDI vs 2.0 TFSI Quattro sunt aproape identice(2.0 TFSI are 1500kg pe cand 3.0 TDI are 1700+), cauta videouri pe youtube sa vezi 0-200 km/h. Clar dieselul are cuplu mai mare si atunci iti da impresia ca e mult deasupra. Iar la capitolul curbe, serpentine un 2.0 TFSI Quattro e mult mai usor si aici e clar in avantaj. Din cate stiu eu 3.0 TDI-ul consuma mult mai putin la acelasi stil de condus . Nu te uiti la impozit ? atunci alege V6 :D
sfaturi achizitie a5 Buna. Sunt nou pe forum. Vreau sa va cer parerea pt a5. Imi place foarte mult masina si vreu sa achizitionez in oct sau noiembrie un a5 dar as vrea sa nu platesc mult impozit si sa nu coste exagerat intretinerea. Eu m-am gandit la un 1.8 tfsi. Nu vreau sa am probleme la cutie sau injectoare sau altele.voi ce sfat imi dati? Merci
-nu vrei sa platesti mult impozit -nu vrei sa ai probleme cu ea -nu vrei sa coste mult intretinerea Esti sigur ca vrei masina ?
@Calin93 diferenta se face la 0-100km/h nu 0-200km/h, desi ma indoiesc ca performantele sunt aproape identice de la 0-200km/h, ar fi interesant sa pui un link sa vad si eu fiindca pe youtube nu am gasit
audi66 Pai am citit aici pe forum ca se plangeau cateva persoane de cutia de pe 3.0 tdi ca e 6 mii una. Nu ma deranjeaza nici lmai mare la 3.0 tdi dar nici nu vreau sa bag inca 6 mii sau sume astronomice. De accea va ceream parerea despre 1.8 tfsi.
Daca iei o masina intretinuta, cu km reali si ii faci revizia cutiei la timp nu o sa ai probleme. Degeaba nu se strica, se strica din cauza ca unele persoane cumpara masini din 2005-2006 cu 120.000km si au impresia ca sunt reali, ignorand schimbul de ulei si filtru al cutiei sau mergand pe premiza ca daca nu au probleme, nu schimba nimic la cutie.
Multumesc. Si atunci ar fi mai ok un 3.0 tdi ? Ma orientam spre 1.8 pt ca are cutie manuala si doar tractiune fata. Quattro e destul de rezistent ? Nu prea ma pricep la audi fiind posesor de opel. Daca se poate niste pro sau contre intre 1.8 tfsi si 3.0 tdi. Mie imi este frica pt cutia automata sa nu i-au ceva teapa.
Depinde ce buget ai. Daca ai bani de 3.0 nu cred ca mai are rost comparatia. Tu pui in balanta doua motoare care chiar nu sufera comparatie, plus ca 3.0 e quattro si aici se cam incheie discutia. Cutia nu cred sa fie o problema si chiar nu stiu cum se poate sa strici o cutie de viteze automata din propria culpa, atat timp cat ii faci serviceul la timp. Eu am cumparat masina de un an, am dat in jur de 28.000 pe ea la 78.000km, 2011. Pretul a mai scazut un pic, daca ai 24 -25.000 ia-ti 3.0 daca nu, e de prisos sa mai discutam de 3.0. Sa iei in calcul la 3.0 - 5.000 de lei anual pentru impozit, rca, revizie, service. Cam asta e costul minim de intretinere. Bafta! Ps. Daca vrei casco mai adaugi peste cei 5.000 inca cca. 15.000 lei. Eu am vrut sa fac casco si cea mai decenta oferta a fost de 4.100 euro (groupama, tiriac, ardaf, generali) nu am cerut oferte de la carpatica sau alte JEGURI.
acum m-ai dat peste cap. nu dispun de asa multi bani. dispun de maxim 14000 euro. De accea intrebam de 1.8 tfsi din 2008. multumesc pt sfaturi.
Parerea mea e sa stai linistit, orienteazate catre altceva, la banii aia sigur cumperi un gunoi si vei regreta ca ai dat banii aiurea. Ori mai astepti ori poate alta masina.
audi66 colegul jaguarxkr s-a referit la o suma totala de costuri nu doar pentru impozit CASCO la o firma serioasa pentru o masina de maxim 2 ani vechime care costa peste 60.000-70.000 Euro de noua (atat costa un A5 cu ceva optionale) este in jur de 4.000 - 5.000 Euro pe an. Eu in primi 3 (trei) ani la masina mea (care a fost noua) am platit 2.500 Euro pe an.
@audi66. Citeste cu atentie postul meu si nu-ti da cu presupusul in necunostinta de cauza! Am spus 5.000 de lei anual pentru impozit, rca, revizie, service. (nu doar pentru impozit cum te-ai grabit sa afirmi). Casco costa 4.000 euro asa cum ti-am spus nu 2.000 Euro, am cerut eu oferta si 4.100 era cea mai avantajoasa. Asa ca daca postezi macar posteaza ceva constructiv nu doar sa te afli in treaba!
Buna ziua! As dori sa imi achizitionez un Audi A5 3.0 TDI. As vrea sa stiu de la cei care au o asemnea masina cateva opinii legate de confort, tinuta de drum, consum. probleme intampinate frecvent. Fiind un coupe are probleme iarna la geamuri? Ce transmisie e cea mai favorabila? Si din ce an ar fi cel mai bine sa fie masina? Stiu ca pe acest thread sunt cam toate raspunsurile la intrebarile mele, dar am gasit multi care au facut "Off topic" si m-am saturat de la o bucata sa tot caut si ma gandeam ca ma poate ajuta cineva. Stima!
@jaguarxkr Da, am inteles, imi cer scuze. In caz ca nu ai vazut m-a atentionat si Cristi in legatura cu ce am zis. Numai ma certa atat, nu am luat painea nimanui de la gura, relaxeaza-te.
Nu am avut intentia decat sa te corectez, fiindca la modul cum ai postat m-ai facut, indirect, mincinos. Am vazut ulterior postul lui Cristi ca nu as mai fi postat.
) Nu te-am facut mincinos , "indirect", nu m-am gandit nici un moment ca minti, am crezut ca te-ai inselat sau ca esti prost informat. Dupa ce m-a atentionat Cristi am mai citit odata postul si mi-am recunoscut greseala.