1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Parerea mea este ca cel putin una din culisantele etrierilor este blocata pe fiecare parte, altfel e cam greu sa ajunga discurile in halul ala.

2. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Si eu am avut tot asa ca si colegu in poze poate nu chiar asa grav dar ideea e ca probabil nu sunt blocati etrierii ,daca masina sta mult nefolosita si ruginesc discurile ele nu-si mai revin ,eu dupa ce am pus discuri si placute noi nu am probleme sunt stralucitoare uniform si evident si franarea sa imbunatatit .

3. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Eu cand am luat masina, discurile pe spate erau la fel si am avut probleme cu acele culisante ale etrierilor. Etrierul in sine nu e blocat, ma refer la pistonase, dar bolturile pe care culiseaza erau intepenite. Dupa ce le-am degripat, discurile au prins luciu pe intreaga suprafata.

4. gtincu 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B5.5 Avant 1.9 TDI AJM 2000
    Multumesc de raspunsuri, luna asta vin si discurile cu placutele pana la urma. Si mie mi se pare ca masina cam sta nefolosita desi are in 4 ani peste 40k, oricum discurile erau ruginite destul cand am luat'o. Cand merg la schimb o sa si verifice/curete partile in care aluneca placutele si culisantele. Referitor la kit de reparatie, am vazut in multe combinatii, e de ajuns sa iau doar cu garnitura interioara si exterioara adica cea din etrier si cea care vine in capul pistonasului(burduful de praf)?, sau sa iau si cu garnituri pt culisante? ca ieri am vazut ca lipsesc capacelele de la bucsele de pe culisante.

5. gtincu 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Pe etrier fata la mine scrie Ate deci banuiesc ca e sistem Ate.
    Kit de reparatie pt Ate este si cu garnituri pentru 54mm si pentru 57mm, pentru fata ambele. Cum aflu de care sa iau? :uhm:

6. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Pe etrier scrie si diametru.

7. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Pe unul nou se observa clar stantat diametrul pistonului;pe cel vechi de asemenea.

Pe spate cumpara kit pentru etriere;+(daca nu culiseaza bolturile) alte garnituri,daca reusesti sa le deblochezi :)
    Pe fata nu prea inteleg de ce ai cumpara alte etriere.

Ultima editare: 16 Mai 2012
  8. gtincu 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Da am vazut stanta dupa ce am luat o lanterna sa luminez mai bine ca era cam intunecat in garaj. De 57 era. Pe spate etrierul blocat a fost deblocat si deocamdata functioneaza si burduful de praf a fost inlocuit, pe stanga spate e ok deocamdata. Cand merg la schimb pt fata o sa traga un ochi si la cele din spate. Multumesc de informatii inca o data. :)

9. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    Salut baieti,
    De ceva vreme atunci cand pun frana masina franeaza "intrerupt" si smuceste ca si cum ar actiona ABS-ul indiferent de cat de tare pun frana, se simte si in pedala. Ceva sfaturi ?

Ultima editare de un moderator: 9 Iun 2012
  10. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Probabil discuri de frana ovalizate si de aici senzatia de franare intrerupta !!! Da jos discurile si dute la un strungar sa le indrepte asta daca nu cumva sunt uzate peste masura si trebuiesc inlocuite cu unele noi !!!

11. domle 1st Gear Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A4 B5, 1.8, 1995
    Nu stiu daca postez unde trebuie insa fiind legat de franare cred ca e suficient de aproape.
    Am fost sfatuit de un apropiat sa schimb furtunele de frana.
    Fiind din cauciuc acestea s-au scopt si atat la masina acestuia cat si a altui prieten cu A4B5 la franare brusca au ramas ambii fara frana.
    Nu am crezut ca e altceva decat o coincidenta si am mers la un mecanic sa le verific si am ramas surprins ca invelisul exterior era crapat.
    Asa ca va sfatuiesc cand mai ajungeti la un mecanic sa le verificati si pe astea.

12. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Imi poate spune cineva ce diametru au discurile de frana fata de pe A4 B5 Avant din 1997,1.9 TDI AFN?
    Am comandat o pereche,dar nu s-au potrivit.Cele de pe masina sunt ventilate si au 285 mm,iar cele venite pe comanda sunt tot ventilate dar au 280 mm.
    Din cate mi s-a spus,pot fi de 280 mm sau 288 mm,si nu stiu de care sa iau.

13. RevHard

RevHard 6th Gear Member

Locație:
    -
    Masina:
    1998 A4 1.8
    Parca facelift-ul avea de 280mm, a ta cred ca are de 288mm.
    Nu conteaza daca e ventilat sau plin, mai important e sa fie din otel de calitate.

14. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Am comandat alte discuri de frana cu diametrul de 288 mm,si au fost ok.
    Inainte de a schimba discurile fata,dar si acum dupa ce am pus altele noi,cand franez de la peste 100km/h apar vibratii,ca si cum ceva ar fi dezechilibrat.
    In afara de discuri,ce mai poate fi?

Ultima editare: 8 Aug 2012
  15. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    AFN-ul, AJM-ul si chiar AWX-ul/AVF-ul au aceeasi dimensiune de discuri pe fata, adica 288 mm. Diferenta la cele de 131 cai consta in marimea etrierului si implici a placutelor. Ma mir ca unde ai comandat discurile si ti-a adus de 280, nu a stiu lucrul asta... il da Etka mura in gura.

Vibratiile pot aparea de la faptul ca jantele nu sunt rotunde. De asemenea, un
    pistonas poate sa nu lucreze corect. Placutele le-ai schimbat? Aveau aceeasi uzura stanga-dreapta?

16. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Placutele au uzura uniforma,si foarte redusa,de aceea nici nu le-am schimbat.
    Intre timp am gasit sursa vibratiilor. Desi eram convins ca acestea din urma proveneau de pe puntea fata,am fost surprins sa constat ca la actionarea franei de mana apar exact aceleasi vibratii ca la actionarea franei de picior. Prin urmare discurile de frana de pe spate sunt de vina,si va trebui sa le inlocuiesc. Imi poate spune cineva daca diametrul lor e de 245 mm?
    Multumesc.

17. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Pe spate da,is de 245mm stiu pt. ca mi le am schimbat in toamna,comanda si un set de semeringuri la rulmenti ca sa nu ai surprize sau cel mai bine un set de rulmenti spate si stii ca nu o sa ai treaba pana schimbi discurile.
    In legatura cu discurile pe fata cand sa mi le schimb (anul trecut pe vremea asta)am patit mai rau ca tine,adica mi a adus de 280 neventilate,binenteles ca le am refuzat si am comandat de 288 trw la 430 lei parca.

18. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    salut, brusc frana de mana prinde foarte sus, am cam 5cm de cursa libera la maneta, placute de frana spate am inca, se poate regla din interior sau din exterior? este vorba de un audi a4 b5 AFN, spuneti-mi va rog cum se poate regla. multumesc

19. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu stiu din exterior insa din interior se poate. Pentru asta trebuie sa demontezi plasticul de pe tunel ca sa ai acces la cablul tijei franei de mana.

20. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    La mine la avant din interior nu se poate regla frana de mana....trebuie sa ai acces sub masina,cam prin zona unde e frana de mana demontezi scutul de peste esapament si ai acces la reglaje.

Distribuie pagina asta