1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Nu vreau sa contrazic pe nimeni, poate la modelele dupa 98 sa se poate si din interior dar la mine din interior nu se poate regla frana de mana, decat de sub masina, se desface scutul de foc cred si se regleaza cu mana fara nici o cheie pe fiecare roata. am atasat cateva poze

2. lorenzoxxl 1st Gear Member

Locație:
    lisabona
    Masina:
    audi 80,1,6 benzina,1994
    Am un prieten care are o problema la ABS zice el dar nu e sigur.
    Simptomele sunt ca frana trepideaza la apasare usoara. Dupa ceva timp i se aprinde martorul in bord (ABS) dar frana nu mai trepideaza chiar si la franare mai violenta. Vasul cu lichid e plin. Crede-ti ca e ABS-ul ?

Ultima editare de un moderator: 19 Aug 2012
  3. DarkAng3l

DarkAng3l 2nd Gear Member

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    A4 B5 1.8T AEB 150 cv 1996
    Salut,
    Am si eu un a4 b5 din 96 1.8T AEB 150cai si ma gandesc sa ii schimb discurile/etrierele si placutele de frana. Are cineva in gand o marca buna, ceva sport daca se poate, cu aerisire pe discuri. Merci si:respekt:

Ultima editare de un moderator: 21 Aug 2012
  4. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Audi A4 B5 ,Motor 1.6 ADP ,An 1996
    Si eu am o problema in genul ,in sensul ca la viteza relativ mica franarea e in trepte,ca si cand as avea o remorcuta dupa mine si miar da suturi.Iar la viteze peste 100km/h mai exact intre 100 si 140km/4 daca franez brusc imi da o vibratie puternica in caroserie,dar nu tot timpul,ci cand si cand.Mentionez ca am schimbat pe fata : discuri + placute + etrieri + suporti etrieri si pe spate : discuri + placute + rulmenti. Am facut si aerisire clasica,de am scos mai bine de juma de litru de lichid pe la fiecare roata.Cine sa ma confruntat cu problemele astea si a reusit sa le rezolve sa ne impartaseasca pareri cu sau fara rezolvare din experiente proprii.

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Tot ce ai schinbat, e nou?
    Ce marca sunt discurile si placutele?

6. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Aproximativ nou....adica discuri + placute + rulmeti spate sunt noi ,iar pe fata etrierii + suporti + discuri sunt din dezmembrari si placute noi (am facut modificare de la discuri pline de 13 la ventilate de 25 diametru 288).SI inainte cu vechile discuri fata+spate tot asa facea la franare....si pe motiv ca ar fi ovalizate leam schimbat,dar sa zic ca sa mai diminuat putin,aproape insesizabil acest comportament.Discurile si etrierii pe fata sunt originale de A6 ,marca ATE daca nu ma insel si placute LPR,pe spate discuri TRW si etrierii originali ai masinii + placute RoadHouse.Si acum mai nou am observat ca imi si incinge unpic mai mult roata spate stanga de cand am pus discuri si placute ,iar placuta din exterior calca decat pe jumatate din suprafata discului.

Ultima editare: 9 Sep 2012
  7. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Culisantele etrierilor sunt deblocate?

8. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Da sunt curatate,unse si verificate.

9. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    Ce solutie exista pentru scaparea de troncaneala de la placute?

10. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    De ce troncane,au joc sau ce simptome au?

11. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    Au joc placutele,este o diferenta de 1.5 mm intre calaret si placuta,

12. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Pai jocul nu ai cum sal iei decat inlocuind calaretul .Apropo,unde e jocul ,pe fata sau pe spate?

13. Tud220 2nd Gear Member

Locație:
    SV
    Masina:
    A4,1.8i,1996
    Ma gandeam eu ca trebuie inlocuit calaretul,dar speram la o solutie mai simpla,jocul este pe dreapta fata.

14. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Pai alta solutie mai simpla ca asta nu este,decat daca iei sh ca este mai ieftin,sau eventual sa incerci cu nijte placute noi dar nu cred ca o sa rezolvi mare lucru,iar ca sal incarci cu sudura si sal polizezi pana il aduci la cota normala,e ca o carpeala pe care nu ai nicio garantie,dar nu te opreste nimeni sa incerci.

15. DarkAng3l

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    stie careva de ce mi se aude ca si cum ar freca fier pe fier chiar si fara sa calc frana ?se poate sa fie discul ovalizat ?sau alta cauza stie careva?
    :search:

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Fara sa desfaci roata si sa te uiti cu atentie la placutele din partea interioara a discului, o sa ne dam cu presupusul. Bafta

17. DarkAng3l

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    deci trebuie demontate discurile ...se poate sa nu fie puse bine placutele?ca sunt recent schimbate...

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cand ai montat discurile le-ai verificat cat sunt de bune/plane si sa nu bata ?. Verificarea se face cu un ceas comparator care se pune/aseaza pe fetele discului. Daca placutele sunt noi ele trebuiau putin pilite/polizate la muchii ca sa se aseze perfect.
    Demonteaza rota asa cum ti-am indicat si verifica ce se intampla. Bafta.

19. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Nu trebuie demontate discurile, ci doar etrierii. Daca placutele sunt schimbate recent asigura-te ca sunt montate corect (cu ferodoul spre disc). Banuiesc ca le-ai montat cu partea metalica spre disc si e normal sa frece fier pe fier.

20. DarkAng3l

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    au fost schimbate intr-un service deci fara sa demontez tot nu pot spune cu exactitate daca au fost pilite sau nu.

Distribuie pagina asta