1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu-ti spune nimeni sa demontezi tot. Oricum placutele se vor aseza in cateva sute de km daca au fost montate corect pe disc, adica asa cum a zis colegul campary cu fata spre disc. Ele se uzeaza oricum in timp. Poate ai placute mai dure care provoaca acest zgomot. Demonteza doar roata si asigura-te ca totul este montat corect. Bafta

2. DarkAng3l

DarkAng3l 2nd Gear Member

Locație:
    Denia,Spania
    Masina:
    A4 B5 1.8T AEB 150 cv 1996
    ms .am sa iau sfatul tau sa scot roata si sa ma asigur..oricum joi are programare la casa audi pt scanare/log si o inspectie totala sa vedem ce e bun si ce nu..mai revin cu noutati.bafta tuturor:sly:

3. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Aici sunt doar 2 variante:
    - ori nu au fost montate corect
    - ori nu au fost pilite si acum le freaca buza discului - asta inseamna ca trebuia sa schimbi si discurile pentru ca au uzura pronuntata, insa daca nu ai facut-o era obligatoriu sa pilesti din placute.

In oricare din variante trebuiesc demontate.

4. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Incearca sa verifici cu atentie toate culisele de la toate 4 roti si ferodoul pe toate placute ,eu am avut surpriza sa schimb discurile fata si coincidenta sa se blocheze culisa de la suport etrierul spate.
    Se roade tot freodoul de pe interiorul unei placute apoi si se aude ca ceva metalic,polizat,zgomotul rezoneaza extraordinar eu auzeam pe fata zgomotul si el era pe spate.

Se schimba suportul daca nu reusesti sa scoti boltul aici depinde cat de corodat este in interior,+ cumperi alt set de placute.

Suficient sa le schimbi doar pe spate,acolo actioneaza frana de mana nu pe fata.
    In cazul meu era un bolt blocat de la un suport etrier spate=atentie la acele protectii mici de cauciuc ce intra in suportul etrier.

Pe fata am schimbat etrierul+discurile+placutele+curatati suporturile+bolturile.
    Acum nu pot sa spun exact de unde venea problema pe fata,cert ca totul este ok acum.

Ultima editare de un moderator: 19 Sep 2012
  5. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Audi A4 B5 ,Motor 1.6 ADP ,An 1996
    La mine dupa inlocuire discuri si placute (fata + spate) ,tot persista o problema,pe care o aveam si inainte ,cum ar fi franarea in trepte la apasarea lina a franei si la viteze relativ mici.ABS ul nu este pentru ca stiu cum se comporta si cum actioneaza,deci iese din discutie,asa ca poate va dati voi cu o parere ce ar putea fi.Etrierii i-am verificat ,si pistonasele si bolturile culiseaza usor.Iar legat de cealalalta problema cu vibratul caroseriei foarte tare ,intre 100 si 140 km/h atunci cand calci frana,iar nui pot gasi o explicatie sau motiv pentru care face asa.

6. 03geo 4th Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Audi A4 B7 avant, 2.0 TDI, blb, 140 CP, S-line, 2005
    Este posibil ca atunci cand au fost schimbate discurile sa nu fi fost curatata suprafata fuzetei pe care se aseaza acestea.
    Unele ateliere folosesc o perie de sarma rotativa pusa pe o bormasina, dar se poate curata bine si cu smilgher daca se insista.

7. Florin16o 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B5
    Salut. Am avut de ceva timp o problema cu sistemul de franare la masina pe spate in sensul ca doar anumite portiuni din disc mi se uzau ( practic nu calcau placutele bine pe disc ). Astazi m-am apucat de treaba si m-am pus si am pus sus pe masina discuri noi, placute noi, etrieri noi si suporti de etrieri de asemenea noi. Din pacate am constatat ca problema nu a disparut in sensul ca placuta nu calca pe toata suprafata discului. Pe partea exterioara a discului calca aproximativ 1 cm de la partea superioara spre baza discului iar pe partea interioara calca doar la baza discului undeva la 1.5 - 2 cm din toata suprafata lui. Misterul este ca nu imi explic de ce se intampla din nou acest fenomen avand in vedere ca toate componentele sunt NOI nu shrot nu sh tocmai in ideea de a scapa de aceasta problema. Mentionez ca masina nu a fost lovita si nu a suferit accidente deci se exclude problema puntii carne sau alte ipostaze. S-a mai intalnit cineva cu aceasta problema??? Are cineva o idee care ar fi cauza??? Multumesc.

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Dupa cat timp de la inlocuire ai constatat ca nu calca pacute pe disc cum trebuie ? Cati Km ai parcurs de la inlocuire ?
    Orice producator iti mentioneaza pe acele hartii din cutia in care vin placutele faptul ca frana devine 100% eficienta dupa minim 500 km de la inlocuire/schimb.

Placute le-ai polizat putin pe margine cand le-ai montat pe discurile noi ? Placute si discurile sunt aceeasi marca ? daca nu sau ai folosit niste produse mai ieftine de aici poate sa provina problema care o ai.

9. Florin16o 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B5
    placutele cat si discurile sunt trw. De parcurs am reusit sa parcurg aproximativ 280 de km. Stiu faptul ca sunt necesari un numar mai mare de km parcursi pentru a deveni 100 % eficiente dar sincer ma indoiesc la faptul cum se preteaza acum sa devina franarea pe tot discul in urmatorii km. Montajul s-a facut corect ( nu este prima oara cand fac asta ) si nici nu m-am zgarcit la piese.
    Nu imi ramane decat sa fac km in continuare si sa vad cum se comporta. Multumesc oricum

10. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Mai asteapta putin pana ce parcurgi un numar mai mare de km, demonteaza roata ulterior si verifica din nou. Multa bafta.

11. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Audi A4 B5 ,Motor 1.6 ADP ,An 1996
    Si eu am intampinat aceeasi chestie ,dupa ce am schimbat pe spate discuri frana + placute + rulmenti am sesizat ca nici dupa mai bine de 1000km ,pe partea stanga la exterior nu "calca" placuta pe toata suprafata discului ci numai pe jumatate din el incepand de la partea superioara pana la jumatate,iar pe interior "calca" bine,ca si pe cealalta parte.Tin sa precizez ca am curatat si verificat de cateva ori etrierii,culisantele si mai tot angrenajul de acolo si a ramas tot lafel.Cea mai curioasa treaba este ca la discurile vechi "calca" bine pe ambele discuri,si avea o uzura uniforma.

12. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Buna ziua. Problema mea: ieri am incercat sa scot discurile spate si nu am reusit sa scot cele 4 suruburi care prind suportul etrier decat cu multe lovituri de ciocan si dalta-dorn. pe ultimul din ele nici asa nu a vrut sa cedeze si am fost nevoit sa-l tai cu flexul. in fine...dupa ce am schimbat discuri si placute noi, scos senzori ABS curatati, verificati si dat cu spray, curatat si gresat culisantele, martorul ABS din bord refuza sa se stinga(plus unul cu semnul exclamarii-rosu")....ce ma sfatuiti?...multam. Inca ceva....simt ca intra ABS-ul mai repede decat inainte, la franari mai usoare....sa fie din cauza ca sta aprins acel martor si calculatorul gandeste altfel decat inainte?....nu-mi dau seama, poate ma ajutati cu un sfat...

Ultima editare: 27 Sep 2012
  13. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4B5/1,6(101hp)/ADP/1997 și A6C6/2.0TDI(170hp)/CAHA/2010
    Acelasi lucru l-am patit si eu azi.Am rezolvat ridicand masina pe crick si impingand usor senzorul in fuzeta pana cand am simtit ca atinge de zimtii de pe spatele discului.Apoi senzorul trebuie tras inapoi vreo 2-3 mm cat sa nu atinga dintii la invartirea rotii.
    Martorul ABS din bord nu s-a stins chiar imediat ci dupa cateva frane bune.
    PS discurile noi nu aveau inelul dintat pentru ABS si a trebuit scos cel vechi de pe discuri si montat pe cele noi.

14. Danut77 1st Gear Member

Locație:
    Calarasi
    Masina:
    golf 4, 1.9 TDI 2003, 4 motion, ARL
    Buna seara tuturor,
    Am comandat lichidul de frana original cel care se vinde la reprezentanta m-a costat 52 ron, a venit azi, "made in Germany" nu EU, in recipient sigilat metalic nu plastic. Sint curios fata de Dot 5.1 - glicol "mult prea scump" daca se simte diferenta.
    In legatura cu aerisirea pompei ABS, in 2-3 ani, eu personal pun destule frine dure si lichidul fierbe la o anumita temperatura, mai ales cu placute si discuri pe care te bazezi si de care abuzezi, gazele rezultate se string in timp in pompa de ABS si "funinginea" inegreste lichidul mai mult sau mai putin, in functie de calitatea acestuia. Deci, in functie de stilul de condus recomand aerisirea ABS la schimbul lichidului, sa nu mai spun ca am prieteni care de 5 ani nu si-au schimbat lichidul de frina ca asa le-a spus mecanicul. Inca ceva, nu uitati de lichidul din pompa de ambreiaj si de aerisirea pompei de ambreiaj.
    E prima data cind postez sper sa fie bine.

Ultima editare de un moderator: 10 Mai 2014
  15. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Msk de raspuns. Asta ar fi o varianta de rezolvare dar nu cred ca e si singura. Sunt curios in zilele urmatoare daca ti se mai aprinde sau nu martorul din bord. Te-as suna eu dar cum nu iti stiu numarul, suna-ma tu te rog si mai detaliem...0768.121384 sau 0740184804..

16. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Am mers azi peste 30 km si nu s-a mai aprins nimic.Din experienta iti pot zice ca daca e prea departe senzorul de roata dintata sau e murdar pe acolo se va aprinde martorul ABS si semnul exclamarii,iar daca e prea aproape senzorul de roata dintata va intra ABS-ul la aproape orice frana fara sa se aprinda niciun martor.Pur si simplu trebuie sa-l simiti la mana cat e de aproape de discul dintat.

17. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Multam de sfat, incerc maine sa-l mai misc putin...

18. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Am rezolvat-o si eu. Am tot miscat de senzori in diferite pozitii si cu ajutorul calificat al unui tester am reusit sa scap de mortorii din bord. Insa cu ocazia asta am descoperit altceva. garnitura de pe pistonasul etrierului dr-spate este rasucita in jurul lui si cam stramba, chiar putin iesita dintr-o parte. Si simt ca acolo incalzeste putin roata....sa fie doar de la faptul ca am discuri si placute noi? sau e si garnitura aia de vina? ... i-am spus mecanicului ca daca e nevoie sa schimbe si acele garnituri dar a zis ca suint bune insa eu suspectez cand a impins pistonasul inauntru atunci a rasucit garnitura. ori asa tb sa stea?...voi ce parere aveti?

19. Pauloo

Pauloo 6th Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Ma bucur ca ai rezolvat cu martorii de ABS,acum mai ramane sa testezi pe un drum alunecos cum functioneaza ABS-ul...;)
    Cat despre garnitura rasucita ce sa zic...pistonasul de la etrierii spate se introduc inapoi prin apasare si rasucire in sensul acelor de ceasornic.Probabil mecanicul n-a fost atent cand i-a rasucit sau n-a avut o presa speciala pentru ei...Eu zic ca ar fi indicat sa mergi la un mecanic ce are o astfel de presa si sa-ti rearanjeze garnitura aia.

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Garniturile s-au strambat pentru ca pistonasul a fost iesit prea multa vreme. A lucrat prea mult timp scos, adica ai mers cu placute uzate prea mult timp. Acum garnitura este deja intinsa si cand a fost impins pistonasul inapoi, pentru montarea placutelor noi, garnitura fiind deja intinsa ea este deformata. Las-o asa momentan poate isi revine si cauta sa schimbi placutele mai des, nu astepta de ajung la limita.

Distribuie pagina asta