1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Audi A4 B5 ,Motor 1.6 ADP ,An 1996
    Ba da gasesti si disc cu acel "rotor" de care zici numa ca este mult mai scump.Si sa ma/ne tii la curent cu schimbarile.

2. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    pfff cel mai ieftin cu rotorul pt abs e 250 bucata :) iar fara e 100 lei bucata :) am optat clar fara rotor iar in cazul unei probleme sunt destule centre de dezmembrari.

3. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    Deci astazi mi-am schimbat discurile de pe spate iar raspunsul este unul asteptat, masina nu mai franeaza intrerupt, totul e linnnnnnn :)) si n-am schimbat absolut nimic de la roata, toate fiind Ok. Operatiunea este una putin mai complicata daca discurile n-am roata aceea pt a.b.s. dar se poate

4. Tyger

Tyger 2nd Gear Member

Locație:
    Visina , jud. Olt
    Masina:
    Audi A4 B5 ,Motor 1.6 ADP ,An 1996
    Ma bucur sa aud ca s-a rezolvat problema....cel putin tu ai scapat usor...in schimb eu am schimbat aproape tot de la franare si tot asa face.Acum o sa schimb si pompa de frana si daca o sa faca tot asa ....schimb masina cu totul si termin cu "distractia"!:)

5. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Confirm...si eu am schimbat discuri si placute pe spate si am scapat de acea franare intrerupta(in trepte)

6. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    Salut, vin si eu cu o intrebare. A schimbat cineva sistemult de franare (disc simplu ,etrieri "calaret") cu sistemul de franare cu disc dublu?

7. cipri29

cipri29 Bronze Member

Locație:
    Florești - Cluj
    Masina:
    A4 B8 2.0 tdi CAHA 2009, A2 1.4TDI ATL2004
    Sal

Tremuratul pe spate poate sa fie si de la cauciucuri.

8. claudyyu

claudyyu 5th Gear Member

Locație:
    M A R T E
    Masina:
    Audi A4, 1.6, ADP
    tremuratul de la cauciuri se simte tot timpul dar un disc ovalizat se simte doar cand actionezi frana

9. StefanBD

StefanBD 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi A6 C6 2.0 BLB - 2005
    Salut. Frana intrerupta - bataie in pedala de frana - este din cauza discurilor de frana ovalizate.
    @ Tyger am schimbat si eu discurile si am pus noi, si problema persista. Rezolvarea a fost ca m-am dus si mi-a schimbat discurile (fiind in garantie) si s-a rezolvat.

10. Wadee23

Wadee23 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI 2007 BRD S-Line
    Salut am si eu problema cred ca la frane din spate stanga, cum ma duc cu masina si apas pe frana se aude un zgomot la roata din stanga spate ca si cum bate ceva in ceva. Dar numai cand franez si dupa un timp se aude din ce in ce mai tare cand apas frana. Mentionez ca masina este A.4 1.8 ADR 1995.

11. radu1004

radu1004 3rd Gear Member

Locație:
    Pascani
    Masina:
    A4`1.9`AVF`131 CP/A2 1.4 16v AUA
    Eu am avut tot asa un zgomot metalic dar pe fata si doar la franari un pic mai puternice.Placutele de frana aveau un mic joc in etrier.Daca nu sunt de schimbat poti doar sa le scoti un pic si sa le turtesti un pic urechile alea de pe lateral cu un ciocan.Pe spate nu au urechi cel putin la masina din semnatura mea.Poate nu e de la frana.Si la mine se aude doar in interior ceva din spate dar nu cand franez,la franari/plecari usoare.E o problema generala sa faca un mic poc.Ceau.

12. ionut_myth

ionut_myth 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 1.6 benzina 1998
    M-am uitat si nu gasesc pe nicaieri, ce firma sunt discurile de frana care pleaca din fabrica sau care ar fi scris pe masina pe undeva (am auzit ca undeva pe la motor ar trebui sa scrie ce trebuie sa pun). Multumesc anticipat si scuzati-ma daca va deranjez.

Ultima editare de un moderator: 3 Dec 2012
  13. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Discurile originale sunt fabricate de ATE la fel si placutele numai ca au pe undeva inscriptiile OOOO VW !!!

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Discurile originale in afara de cod si sigla de VW-Audi nu mai au decat inscriptia privind uzura minima.

Discurile pot fi fabricate de Ate, Lucas TRW, Textar, Brembo, etc., si placutele la fel. Nu exista un producator exclusiv pentru placute si discuri.
    Pot fi pe fata discuri Ate si placute TRW si pe spate discuri Lucas si placute Textar si asa mai departe.
    Toti, impreuna cu altii, sunt furnizori pentru concernul Vw- Audi adica grupul VAG.
    Depinde cum au contractele de furnizare ale pieselor adica cu ce furnizor au contract pentru loturile de piese. Furnizorii se tot schimba si implicit marca pieselor.

O noapte buna

15. nic

nic 1st Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    audi b5 1.9 tdi 1z an fabricatie 1996
    franare cu probleme

Salut,
    Sunt posesorul unui A4 B5 motor 1Z diesel si ma confrunt cu urmatoarea problema: imi curge lichid pe la etrierul spate stanga respectiv frana de mana.
    Intrebarea este: curge si cand e masina stationata [oprita] bineinteles sa nu fie frana de mana trasa ? multumesc :(

Ultima editare de un moderator: 18 Dec 2012
  16. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Nu e o regula. Uneori curge tot timpul, alteori nu. Este vorba de un oring care etanseaza pe axul care actioneaza frana de mana.

17. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Raspunsul este sa cumperi un alt etrier 15 ani ii este de ajuns ;zona aceea este corodata,pentru preventie se da cand si cand cu un spray antirugina.
    Oricum in timp poate rugini pistonul sine....tot la inlocuire ajungi.

18. luciosolos 1st Gear Member

Locație:
    Onești
    Masina:
    audi a4 b6 2002 1.9tdi avb
    stiti cumva cu se regleaza frana de mana la a4 b5 1996
    am schimbat un etrier pe spate si imi tine mult mai sus frana :think:

19. emi1982

emi1982 1st Gear Member

Locație:
    sibiu
    Masina:
    Audi A3 8p
    salutare,am facut o prostie mai demult si doar acum cand mi sa stricat masina am apucat sa imi dau seama.
    ideea ii ca am vrut sa imi completez lichidu de frana dar am incurcat bidoanele si am pus lichid de servo in loc:(
    acum 1 sapt in trafic simt ca mi se tot infraneaza masina ,gasesc un loc mai retras opresc si cand ies afara imi vine un miros puternic de ars/frecare dinspre roate fata dreapta .......sa nu o mai lungesc mi so blocat placutele pe disc
    concluzia mea pistonas etrier blocat
    merg la service cu un etrier sh si lichid nou de frana facem operatiunea plec cu masina tot la fel imi face
    acum miam adus o pompa de frana tot sh si incerc sa o montez si pe asta sa vad poate scap de necaz
    intrebarea mea ii :cum pot sa scap de lichidu de servo care poate inca imi umbla prin instalatie?
    multumesc.

20. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    Spala instalatia cu spirt. Umple bidonasul cu spirt in loc de lichid de frana si ii faci o aerisire la toate rotile sa se spele toate conductele de frana. Repeta operatiunea pana cand se curata traseul de franare, ar trebui sa mearga asa
    Bafta multa !

Distribuie pagina asta