1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    dasi35, rezolva cu etrierul ala, din cate stiu eu, n-are voie sa se miste, vezi sa nu fie vreun surub slab.

2. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Maine o ridic pe elevator si verific...

3. Sergiu_tm91 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara,Timis,Ro
    Masina:
    A4 B5,1.8 20vT,1995
    Salut,am schimbat placutele spate si la etrierul dreapta spate am desfacut pistonasul de pe etrier,stiu trebuie aerisit,intrebarea mea,este daca aerisesc doar dreapta spate,sau tot sistemul de franare ?

4. ovidiusenti

ovidiusenti 1st Gear Member

Locație:
    Konstanz, DE
    Masina:
    A4 B5 Avant,1.9 TDI 110CP AFN , 1999
    Salut. O mica, mare nelamurire . Am un Audi A4 B5 1.9 TDI Avant 110 AFN din a2a jumatate a anului 1999. Faza e ca trebuie sa schimb cam toate patru discuri si placutele aferente de frana. Problema mea e ca stiu ca la alea de pe fata suntvreo 3 dimensiuni . Cam cum as putea sa aflu ce model am eu pe masina ? Si a2-a chestie e ca a mea are ABS . Exista discuri de spate si non-ABS ( fara locul ala pentru senzor)? As dori sa le comand pe toate si nu as vrea sa gresesc . Merci mult.

5. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Daca mergi la un magazine specializat in vanzarea de piese auto cu certificatul de inmatriculare nu ar trebuii sa iti faci probleme !!!

6. ovidiusenti

Locație:
    Konstanz, DE
    Masina:
    Încerc sa le comand de pe eBay. Astia au mai toate modelele da ma pune sa confirm dimensiunea , 280 mm sau 288 mm . Merci oricum.

7. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Scrie datele masini si seria de sasiu sa vad daca te pot ajuta !!!
    Pe spate sigur sunt 245X10
    Pe fata nu sunt sigur dar poti da o roata jos si sa masori diametrul discului atunci stii sigur ca daca sunt 288X25 sau 280X22
    Din cate imi dau eu seama din ce spune etka cred ca masinile care au avertizare de placute in bord au discuri 288X25 iar cele fara sensor la placute au 280X22

Ultima editare: 17 Mai 2013
  8. ovidiusenti

Locație:
    Konstanz, DE
    Masina:
    VIN WAUZZZ8DZXA327528 Audi A4 B5 Avant 1.9 TDI 110 AFN . Cam asta e tot.

9. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Cel mai sigur, te uiti in portbagaj, ai un sticker langa roata de rezerva sau daca ai cartea service, pe prima pagina e lipit acelasi stiker, cu mai multe coduri scrise pe el de forma a trei litere si cifre.(ex.1BD, 7NH, etc)Daca pe acest stiker gasesti codul 1LB atunci ai pe fata discuri 288X25 iar daca ai codul 1LZ atunci discurile sint 280X22 . Pe spate e clar, sint cele care ti-a zis colegul LuChIaN0. Ai mai jos un mode de stiker, codul este la pozitia celui cadrat cu rosu. Bafta.

10. ovidiusenti

Locație:
    Konstanz, DE
    Masina:
    Merci mult LuChIaNO si nucugheri. Ambele metode au functionat . Rezulta ca la masina mea am marimea 288X25 pe fata.

11. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Salutare,
    Am intampinat o noua problema mai exact cu frana spate dreapta, strange destul de tare. Inital am lasat cablul de la frana de mana din reglajul de sub masina cat mi-a permis si nici un rezultat tot la fel strange. Mentionez ca trag frana de mana maxim 4 dinti si roata dreapta e teapana. Am constat ca degeaba am lasat cablul din reglaj ca problema e la piston nu revine inapoi, ramane blocat, cred ca a intrat mizerie, apa, a dat rugina si de aia blocheaza.
    Acum, intrebarea mea este: cum se scoate pisonul afara ? nu ceva tija cumva care il impinge in momentul care tragi frana de mana si sa-mi dea de furca ? am mai facut aceasta operatie la fosta masina Ford Mondeo numai ca pe fata, si nu as vrea sa am surprize. Pe fata am schimbat placutele de frana pistonul l-am impins cu coada de la ciocan, dar pe spate iese pistonul cand fac pedala sau trebuie "desfiletat"? de bagat inapoi se invarte de el sau de impinge pur si simplu? multumesc

Ultima editare: 21 Mai 2013
  12. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Pistonul iese si intra prin rasucire cu o cheie de flex.

13. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    ok, mersi mult maine ma apuc de treaba

Inca o intrebare: daca ai facut aceasta operatie, in timp ce-l infiletez la loc trebuie si impins cu ceva ? spune-mi si mie cum ai facut, te rog. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 21 Mai 2013
  14. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Iti raspund eu, da, trebuie si impins odata ce-l rasucesti. Eu de exemplu l-am impins la loc cu o cheia franceza si nu l-am "infiletat" (nu are un filet propriuzis, are niste ghidaje) dar s-a dus la locul lui fara probleme. Bafta.

15. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Frane ...

La etrierii de pe puntea fata merge cu cheia franceza, ca varianta la o presa.
    Etrierii de pe puntea spate au pistonul "pe filet". Acolo merge, cam greu uneori :), cu o cheie de flex.

16. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Astazi am desfacut ambii etrieri spate, am inlocuit toate garniturile (kit reparatie etrier). Va spun ca fara o presa (ca in imagine atasata) nu ai sanse sa faci treaba pana la capat mai ales daca ai un etrier blocat. Am incercat cu cheia de flex si etrierul prins in menghina dar efectiv s-a indoit cheia. Noroc cu un prieten mecanic care are astefel de presa, a fost usor cu presa, altfel...

Ultima editare de un moderator: 23 Mai 2013
  17. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Salut,
    Cred ca am si eu o mica problema si anume cand franez mi se pare ca masina se duce in hopuri asa cand e suprafata plana atunci se simte, mai ales daca franez usor.
    Si mi se pare ca nu prea franeaza cine stie ce, mai ales pe drum denivelat parca se intareste pedala repede si suprafata de franare e mai mare. M-am uitat la lichidul de frana, este ok.
    Sa fie discurile ovalizate ? placutele sunt bune, discurile sunt si ele destul de bune, asta mi-a zis un mecanic care mi-a pus masina pe elevator.

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    La simptomele care zici ca le ai, e foarte probabil ca discurile de frana sa fie ovalizate. Mai poti verifica asta la o franare dupa ce ai ajuns la 90-100 km/h, trebuie sa simti ca trepideaza si acele vibratii se transmit si in volan in timpul franarii.
    Referitor la intarirea pedalei de frana, verifica traseul de vacuum din pompa spre tulumba, sa nu ai pierderi. Asta e o cauza foarte frecventa. Bafta.

19. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Ogyo La viteza mica, trage progresiv de frana de mana si daca apare fenomenul de franare in hopuri ai rezolvat problema: schimbi discurile spate si placutele si gata. La mine asa am rezolvat , succes!

20. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Multumesc la toti pentru raspunsuri

Distribuie pagina asta