1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. ovidiusenti

ovidiusenti 1st Gear Member

Locație:
    Konstanz, DE
    Masina:
    A4 B5 Avant,1.9 TDI 110CP AFN , 1999
    Va rog pentru masina din semnătura, am schimbat discurile si placutele la ea . Problema ar fi ca un suport de etrier din spate are suruburile alea cu inbus foarte bine blocate si o sa trebuiasca sa le tai pana la urma . Poate sa imi zica cineva numărul surubului de înregistrare din etka? Trebuie sa fac comanda la Audi. Multumesc.

2. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    N 0199123 asta e codul suruburilor, si eu am patit la fel cand am schimbat rulmentii, i-am taiat, am mers la un magazin de specialitate si-am cumparat 4 suruburi cu cap hexagonal cu acelasi pas de filet si s-a rezolvat problema

3. ovidiusenti

ovidiusenti 1st Gear Member

Locație:
    Konstanz, DE
    Masina:
    A4 B5 Avant,1.9 TDI 110CP AFN , 1999
    Multumesc. Le-am cumparat, urmeaza sa rezolv luni de acum.

4. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Ultima editare: 7 Iun 2013
  5. oanao 1st Gear Member

Locație:
    Focsani
    Masina:
    audi A4, B6, 1.8T, quattro, cu GPL, 163 CP, motor BFB
    Intampin si eu o problema. Mi-a aparut martorul pentru placute de frana. Le-am schimbat dar martorul refuza sa se opreasca. Cele precedente nu erau uzate nici pe departe. Lichidul de frana e in regula. intrebarea mea este de ce nu se stinge martorul?

6. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Pune VCDS si fa o scanare de erori, te va trimite la problema. Verifica/curata cablajele si mufele de la placute si de pe circuitul acestora.

7. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    Salutare,
    Ce placute imi recomandati pentru Power Disc ATE.Am avut placute normale tot de la ATE dar s-au tocit repede.

mersi

8. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Iar mie, ca sa imi tina frana ceva mai bine, si nu la jumatea pedalei cum tine acum ( lichidul e ok in vas ) ce discuri sa imi pun ? Vreau sa le schimb pentru ca la franare simt " hopuri " si cred ca este ovalizat unul din ele, sau amandoua . Iar pe spate nu imi " calca " placutele pe disc uniform, cred ca sunt placutele proaste si as putea rezolva doar prin schimbarea placutelor... ( CRED ... )
    Ma gandeam ca daca pun unele mai groase( mai ales pe fata ) normal ar fi sa tina frana mai " sus " atat timp cat instalatia e ok.. Deci de cati mm ar trebui sa fie ca sa se simta o diferenta ?

9. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sa stii ca nu trebuie discuri ''mai groase'' ca sa tina frana. Discurile noi au o grosime standard obligatorie nu mai groase si nici mai subtiri.
    Ca sa ai frane performante pentru inceput schimba placute si discuri cu altele mai bune (ATE, TRW) schimba furtunele de frana cu unele metalice de la Goodridge si inlocuieste lichidul de frana cu un lichid care are un punct de fierbere mai mare. (Motul 660, Ate Blue Racing sau Castrol SRF). Dupa ce inlocuiesti asa cum ti-am mentionat faci si o aerisire a sistemului.

Daca nici asa nu esti multumit treci la categoria superioara (frane mai mari si mai performante) dar unde costurile se vor mari considerabil fata de cele mentionate anterior. Bafta

10. NicuMDL

NicuMDL 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B5, MOTOR ADP, 1996
    Salutare !! Am si eu o problema! Atunci cand pun frana tine bine bine dar aproape cand sa se opreasca masina 10-15km/h "bazaie" sau nu stiu cum sa spun... idea e ca daca se aprinde martorul abs la bord nu mai face asa !!! ma puteti ajuta va rog !

11. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Scaneaza masina si vezi ce erori ai pe ABS. Cand becul de la ABS e aprins, frna nu mai este asistata, franeaza ca orice masina fara ABS. Acesta nu functioneaza cand becul e aprins.

12. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    salut NicuMDL o scanare vag pe senzori, probabil discul de citire abs are rugina umflata care atinge senzorul. eu am avut rugina care mi-a tocit varful senzorului pana l-a stricat. am desfacut si am curatat rugina de pe discul indicator si din jurul senzorilor. cu grija

13. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Intrebare: de ce scartâie placutele pe fata? am pus discuri si placute noi Trw si dupa aprox. 2000km scartâie la franare usoara de zici ca am iesit cu autobuzul prin oras....cine a mai patit asta il rog sa-mi dea un Pm cu rezolvarea, sau aici...

14. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Nu stiu dasi35! Dar la mine scartaie cand e foarte cald afara si dupa ce merg circa 200 de km. Am 6.000 de km de cand le-am schimbat! La mine nu scartaie cand calc frana usor... ci atunci cand merg cu 40-50 km/h pe liber... Dar tzin sa cred ca si in cazul meu ca cred ca placutele de frana sunt de proasta calitate :( La tine cred ca trebuie sa mai circuli cu ea ceva kilometrii sa mai rodeze un pic placutele.... Scuza-ma dar nu stiu ce sa spun ca nu am patit inca ce ai patit tu...

15. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Am cateva luni bune de cand am montat frane TRW pe fata,discuri si placute noi si merg excelent ,nu a scartait niciodata in schimb mai scartaie pe spate cand e canicula afara dar acolo am pus niste placute ieftine ABE le spune si cred ca sunt de compozitie mai tare ca inainte am avut ATE si nu au scartait niciodata.

16. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Poate au placutele mizerie pe ele... Asa`mi facea mie la ( nu radeti ) ..scuter .. si am dat cu spray de discuri si n`a mai scartait ;)) . Datorita placutelor de proasta calitate se intampla asta de obicei...

17. dcaramarin

dcaramarin Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4-avant-2.0 CR, CAGB
    Spray de discuri zici? interesanta ideea ta. O sa incerc o curatare cum spui tu...

18. LovA 1st Gear Member

Locație:
    Piatra Neamt
    Masina:
    Audi A4. 20 Valve, 150 CP. Cod- AEB, 1800 T, 1996
    salutare.
    Am o problema. in urma cu 5-6 zile am intalnit fenomenul de frana rigida.
    Cand incerc sa pun frana la prima pedala e foarte rigida si nu tine frana dar daca revin repede cu a doua pedala isi revine normal. daca apas pedala de mai multe ori frana incepe sa se ridice. ce pot sa fac sa scap de fenoenul frana rigida pentru ca cu asta e accidentul in fata mea.

19. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Acum 2 zile am incercat sa schimb placutele pe spate . Am incercat sa dau etrierul jos dar n`am reusit . Un surub efectiv nu se desface, i-am dat si cu spray si degeaba si aproape ca s-a dus surubul .. iar celalalt cand il strang nu mai strange, s-a stricat filetul piulitei de la suportul etrier . Acum care ar fi solutia ? sa schimb suportul etrierului ? pt ca etrierul nu vine cu el din ce stiam .. I-am pus un alt surub in locul aceluia si l-am strans " la mana " cat sa nu se slabeasca in timp dar nu am baza pe el ..
    Plus de asta .. cum mai dau etrierul jos daca surubul ala e rotund acum .. Cred ca trebuie taiat..

20. Pippo09

Pippo09 Silver Member

Locație:
    Tarnveni(Mures)
    Masina:
    ex:A4,1.9TDI,81kw AFN
    Daca nu poti desface suruburile, v a trebui sa tai capetele.Cumperi noi sau din dezmembrari niste bucsi de ghidaj cu surub cu tot si garnituri(in caz ca ale tale sun deteriorate),parca asa le zice....banuiesc ca vorbim despre piesele din poza.Inainte sa montezi piesele noi,da jos si suportul de etrier,curata si greseaza bine orificiile respective unde culiseaza bucsile ca sa nu se blocheze cu timpul.Ar fi bine ca sa cureti si sa gresezi si pe partea cealalta.
    Bafta!

Ultima editare: 14 Sep 2013

Distribuie pagina asta