1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Da, de ele e vorba sigur . In capat e piulita de 15 care strange surubul acela de 13 . Alta solutie nu le am decat sa le tai ca sa pot scoate etrierul .
    Thanks a`lot !

2. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Vibratiile care apar la franare,la o anumita viteza,se pot datora exclusiv discurilor de frana ovalizate/decalite,sau aceeasi manifestare poate aparea si din cauza cauciucurilor deformate/uzate/coapte?
    Discurile sunt schimbate acum un an (pe fata Zimmerman,pe spate Febi).
    In mers nu se simt vibratii in volan,decat cand franez mai tare.Daca franez usor,nu apar vibratii.

3. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Scoti suportul de etrier si incerci sa il scoti la o menghina,posibil sa il scoti pana la urma, problema este rugina,ai avut burdufurile sparte.
    Daca nu reusesti cumperi alt suport vine cu suruburile&burdufurile inclusiv.
    Succes.

4. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Salut,

Mi-a gasit astazi mecanicul pata de lichid de frana la etrierul stanga spate. Am vazut ca curge in jurul unui surub, in spatele etrierului. Exista vreo sansa sa poata fi reparat, sau trebuie alt etrier?

5. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Pentru 1oo - 200 de lei cat costa alt etrier (de la dezmembrari sau nou) nu se merita reparat (mai ales ca ar putea ceda oricand si nu te joci cu frana).

6. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Ok, o sa iau altul. Ma gandeam ca or fi ceva garnituri si atat, dar daca problemele sunt mai grave voi lua alt etrier

7. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Daca pistonul nu e zgariat,cred ca merita sa cumperi un kit de reparatie (cca 30 lei) pentru inceput.

8. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Nu este vorba de garnituri ci de acel surub (care se numeste purjor) pe unde se face aerisire! Nu exista reparatie (decat rectificare cu un tarod mai mare si pus un surub obisnuit, deci frectie cu Diana la un picior de lemn).

Ultima editare: 31 Oct 2013
  9. unnamed

unnamed 2nd Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    a4,b5,1998, 1.6 AHL
    daca iti iei alt etrier de la dezmembrari pune-i pe dezmembratori sa iti desfaca aerisitorul ca poate se rupe dupa ce il montezi si faci aerisirea. Ideal ar fi sa iei si un kit de reparatie pt etrier (care contine doar garniturile de cauciuc, fara aerisitor)

10. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Merge reparat !
    Curge pe la parghia de actionare a franei de mana.
    Trebuie demontat, scos tot din el (pistonul, siguranta si mecanismul de autoreglaj). Dupa ce scoti toate astea gasesti un oring care trebuie schimbat (costa 1 leu). Montezi tot la loc, aerisesti si gata.

11. George05 4th Gear Member

Locație:
    Constanta
    Masina:
    A4, ADR 1.8i, 1995
    Confirm ceea ce a spus Campary. Din păcate, eu am schimbat etrierul când am avut aceeași problemă. Așa se întâmplă când alegi greșit mecanicul. :)

12. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Nu prea se mai gasesc mecanici. Eu personal m-am saturat sa-i tot schimb. Cea mai buna solutie e sa-ti iei un set de scule, o rampa, net si timp. Si ce faci cu mana ta e sfant! Dar, deviem discutia.

Pierderea nu e atat de mare. Daca celalalt etrier merge reparat, o sa-l repar si ori il pastrez, ori il voi vinde.

13. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Scuze pentru double post.

Se potrivesc etrierii spate de la AFN la 1Z?

14. dorin_fat 1st Gear Member

Locație:
    Bistrita
    Masina:
    Audi A4, 1800, 1995
    Am si eu un Audi A4 din 1995. Cand pun frana imi tripideaza masina, am schimbat discurile si placutele cam de 1 an, iar acum face la fel. Ce credeti ca ar putea fi?

15. cobi

cobi Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Ex :Audi
    ..si cand intorci masina si accelerezi putin , ai impresia ca ti " fuge" putin fata intr o directie sau alta ?

16. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Daca ai pus discuri noi si au fost de proasta calitate, tot ele sunt vinovate. Verifica si bratele suspensiei.

17. cata-audia4 3rd Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    2000 Audi A4 B5, 1.9 TDI AHH, 90cp+Soft
    Si eu o problema mica , se aprinsese ca la toti oamenii martorul de placute. Erau cam duse si am decis sa le schimb, placute noi ATE 4mil . Tot am in bord MARTORUL de Placute!!!
    Au incercat mecanici sa anuleze din mufe cum fac ei nimic nici o schimbard..martor tot aprins. Sa schimb oare mufele cu fir dupa placute spre caroserie sau ce este? Va multumesc

18. lucian_90tud

lucian_90tud 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    '01 Audi A4 B5 Avant 1.9TDI ATJ quattro
    Poate stie cineva raspunsul la intrebarea mea: am nevoie de discuri spate de A4 B5 FL 1.9TDI Quattro. Stie cineva daca difera discurile de Quattro de cele pentru masinile cu tractiune fata ?

Ultima editare de un moderator: 12 Noi 2013
  19. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Am verificat in Etka, sunt doua tipuri de discuri, cel mai bine uita-te pe stickerul din portbagaj , cartea service sau in pdf-ul cu dotari daca l-ai cerut in topicul Vin decoder si acolo gasesti PR codul pentru sistemul tau de franare spate, 1KD sau 1KE. In functie de asta, comanzi discurile dupa codul atasat din Etka. Eu cred ca ai 1KD, dar verifica. Succes.

20. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Diferența consta în prindere. La FWD discurile sunt cu tot cu rulment și flanșe. La quattro sunt discurile simple, ca pe fata. Ambele tipuri sunt de 245mm.

Distribuie pagina asta