1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. lucian_90tud

lucian_90tud 2nd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    '01 Audi A4 B5 Avant 1.9TDI ATJ quattro
    Multumesc amandurora pentru promptitudine si lamuriri!
    Intradevar am sistem de franare 1KD.

2. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Salut!
    M-am apucat zilele astea pe la motor sa verific nivelul lichidelor si am observat cand ma uitam la lichidul de frana ca rezervorul, din nu stiu ce motive, dar banuiesc ca din cauza ca e cam expus la apa, zapda, gheata, a inceput sa mi se faramiteze plasticul din care e facut.
    Ca fapt divers... m-am dus sa intreb la dezmembrari, aveau, dar dobitocul ala de acolo era ***** tot pe el ca ii era ca rupe rezervorul daca incearca sa il scoata de pe pompa, si drept urmare nu a vrut sa mi-l vanda separat, ci cu tot cu pompa de frana.

Ati patit si voi treaba asta la rezervor? mentionez ca pana acum nu am vazut pentru ca fisura si partea care a inceput sa se faramiteze este practic pe partea din spate a lui, cum ar veni langa tulumba de servo. Atasez o poza facuta de un coleg de aici sa fie mai clar....

Unde e incercuit cu rosu, acolo se faramiteaza....si nu strica, daca nu ati vazut pana acum, sa va uitati. La modelele facelift am vazut ca au acoperit cu plastic zona aia toata cu tot cu baterie inclusiv ceea ce e o treaba minunata din pct asta de vedere.

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Este o problema frecventa la tipul asta de masina. Nu esti primul cu aceasta problema. Si da, vanzatorul de la dezmembrari a avut dreptate, daca vasul este vechi chiar daca pare bun si intact cand incerci sa-l scoti se poate rupe/sparge foarte usor. Iti recomand sa cumperi vas nou pentru lichidul de frana.

Inca ceva: invata sa nu mai repeti mesaje in diferite topicuri. Odata scris un mesaj este suficient scris intr-un singur loc. Mesajul scris in celalalt topic va fi sters.

O seara buna

4. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    Aici am vrut doar sa atrag atentia ca eu n-am vazut la mine treaba asta asa cum poate nici altii nu vor observa daca nu stiu. Mi sa parut umpic aiurea, ca sa fisurat si in locul cel mai expus si primul gand a fost sa nu-mi intre apa in rezervor. Dupa cum se vede si in poza, si si in cazul meu, se vede clar ca doar zona expusa a vasului este in starea asta de 'putrefactie'. Eu am reusit sa il scot pe al meu fara probleme si 'piciorusele' care intra efectiv in corpul pompei sunt destul de tapene. E vorba doar de atentie si rabdare cand tragi de el...
    Dupa ce am scris in primul topic m-am gandit sa atrag atentia si aici, nici o suparare ca sa sters, ideea e sa vada lumea.

Un vas nou ajunge peste 200 de lei. ce-i drept, n-am insisitat cu cautarile, dar pare cam mult la prima strigare.

Numa bine!

5. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    A6 C6, 2.0 TDI. BRF, Audi A4 B7, Avant, 2.0TDI, BRD
    Salutare,
    Tocmai m-am intors de la drum, dar a aparut urmatoarea problema: cand calc frana masina se duce brusc putin la dreapta, cand las frana masina revine, nu e o miscare continua adica cat timp tin frana masina o ia la dreapta ci o miscare scurta. Frana am pe ambele parti la prima vedere, furtunele si lichidul de frana sunt schimbate in urma cu 5000 km cu furtune ATE si lichid FERODO, directia e Ok, nu bate nimic. Ce nu am schimbat de aproximativ 1 an jumate sunt placutele de frana care 90% trebuie schimbate dar nu vad cum ar face din placute asa. A mai patit cineva asa ceva ?

Ultima editare de un moderator: 24 Ian 2014
  6. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    Parere proprie......daca masina trage dreapta, sunt gata placutele stanga fata, daca trage stanga, sunt gata placutele dreapta fata. Toate astea......in momentul franarii, desigur. Eu consider ca daca vei schimba placutele fata, problema de la masina ta va disparea.

7. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Maine o suspend sa vad daca mai au sau nu ceva ferodou pe ele. Placutele noi imi sunt in garaj cumparate o data cu furtunele si lichidul de frana, cand am schimbat furtunele nu le-am montat am considerat ca mai merg putin, mai aveau inca pe ele. Probabil de la placute sa fie, de strans nu strange nici o roata am verificat "ca la 1310", iar diferente nu mi-am dat seama sa fie. Dupa o franare se incalzesc discurile la fel, zic eu.

Ultima editare de un moderator: 24 Ian 2014
  8. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Pai nu trebuie folosite placutele de frana pana ajunge uzura la metal. Pe partea de final, materialul care franeaza (ferodoul propriu zis), este "copt" de la caldura, este sfarmicios, si pe langa toate acestea, randamantul lui este minim. Candva, cand am facut revizia la masina, aveam franele fata 30%. Am schimbat placutele tot acolo la service-ul unde faceam ITP-ul, si franele au crescut la 95%. Deci, cand uzura este foarte mare, aproape de metal, sunt aproape inexistente. Pe de alta parte, la unele placute de frana, au un canal in "ferodou", ca sa zic asa. Parerea mea este ca acea sectiune este tocmai pentru a controla gradul de uzura a placutei, iar cand uzura ajunge la nivelul la care "canalul" respectiv nu se mai vede, placuta trebuie schimbata. La unele modele desigur ca este senzor de uzura, care, cred ca in cazul tau, ti-ar fi facut cu ochiul de mult .
    Pe de alta parte, daca lasi placutele uzate "pana la metal", vei deteriora si discul de frana......

Ultima editare: 24 Ian 2014
  9. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Am verificat astazi placutele si da intradevar, mai au aproximativ 3 mm. La prima vedere cu ochiul liber nu am observat o uzura mai pronuntata in partea stanga, dar cum am spus "cu ochiul liber". Urmeaza luni sa le schimb avandu-le cumparate (Ferodo Premier). Azi nu am avut curajul sa ma apuc de treaba a fost prea mare viscolul. :) Cred ca de acolo se manifesta si problema mea

Ultima editare de un moderator: 25 Ian 2014
  10. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Sunt sigur ca acolo este "buba". Cand le vei da jos, vei vedea ca sunt calcinate si sfarmicioase. Nu mai puteau lucra in parametri.

11. kingdragonheart

kingdragonheart 1st Gear Member

Locație:
    cluj napoca
    Masina:
    B5 1.8 quattro 1995
    Buna !
    am un audi a4 din 1995 1.8 quattro si am o problema cred la sistemul de franare: parca mi se blocheaza si trepideaza pedala franei (cateodata) cand o apas dintr-o data de parca as atinge cu pedala asfaltul :uhm:

Ultima editare de un moderator: 31 Ian 2014
  12. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Pai nu ai senzatia aia cand franezi pe suprafete alunecoase? Banuiesc ca asa se manifesta ABS-ul cand intra in functie. Si a mea face asa daca franez violent pe zapada sau pe noroi. Pe asfalt curat nu face asa. Si am discurile ok si toate placutele noi. Si franeaza desigur, se aude sunetul care ai zis , insa rotile nu se blocheaza. Franeaza eficient.

13. grigo112

grigo112 Bronze Member

Locație:
    Reghin
    Masina:
    Am rezolvat problema prin inlocuirea placutelor de frana fata cu placute Ferodo Premier si gresarea ghidajelor de la etriere.

14. raimund22 2nd Gear Member

Locație:
    Gjøvik,Norvegia
    Masina:
    Audi A6 4F 2.7TDI Qattro 180CP 2007
    Buna,am nevoie mare de ajutorul vostru!
    Cum fac sa schimb un furtun de frana pe spate ca mi sa spart.
    Eu ma gandesc asa dau cablu frana de mana jos,inainte de asta desfac putin furtunul de pe etrier si desfac si etrierul cu totul jos ptr a desface furtunul jos,si cum scot furtunul de pe instalatia masini ca acolo nu am habar inca.Zicetim cei care ati facut asta cum se poate face sa incerc sa schimb singur :)

15. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    Daca vei citi ce s-a mai scris vei reusi (sper ca stii mai bine decat scrii)!

16. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Locatia lui spune insa altceva, ma indoiesc ca ar fi asa .." greu la vorba "

17. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Salut colegi, am nevoie de niste sfaturi si pareri de la voi.
    In primul rand masina mea are jumatate de problema. E asa de cand o am, de vreo 3 ani. Mai exact, pedala de frana nu e suficient de elastica si nu revine inapoi cum trebuie ci un pic mai greu decat m-as astepta. Se simte ca nu are suficienta forta sa revina dupa ce calc frana. Mai mult, uneori nu revine complet, ci mai ramane apasata cativa milimetri, suficient sa-mi ramana becurile aprinse ( asta se intampla foarte rar ). Simptomul se simte doar in partea superioara a cursei pedalei, sa zic asa cam ultimii 2 cm din cursa, nu se pune problema sa-mi ramana pedala in podea. Stie cineva ce ar trebui sa verific, ce n-ar putea fi in regula? Precizez ca am schimbat lichidul de frana curand si nimic nu s-a schimbat, deci nu cred sa fie problema cu aerisirea. Mentionez ca alte probleme nu sunt, nu pierd presiune pe la pompa, am franare mai mult decat decenta.

Apoi, planuiesc sa-mi schimb toate discurile de frana si placutele. Stie cineva daca merita upgrade-ul la franele de AFN ( au discuri ventilate pe fata ) si ce ar presupune upgrade-ul?
    Masina mea e un A4 1.9 TDI '95, cod motor 1Z, 66kw.

18. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Verifica pedala de frana,este posibil ca sa fie intepenita,sau ceva o blocheaza sa revina in pozitia initiala.

19. FLORIN `86

FLORIN `86 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    A4 B5 1,8T Quattro 2000
    Sau pompa de frana,mai exact garniturile din ea sunt `umflate` si din cauza lor revine pedala greu.Sau poate ai norocul sa zic asa sa nu revina pedala din cauza plasticelor de sub bord...eu asa am patit la mine dupa aerisirea circuitului de franare.Ramanea pedala agatata in plasticile alea,spor.

20. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    O sa ma uit in weekend la pedala. Ideea e ca masina e asa de cand ma stiu, problema se intampla foarte foarte rar, cam odata la 1000km.
    Dar ma intereseaza si celalalt aspect. Vreau cat de curand sa-mi schimb discurile si placutele si un etrier pe spate si ma gandeam daca merita upgrade-ul la franele de AFN. Eu am discuri pline pe fata, AFN-ul ventilate.

Distribuie pagina asta