1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. FLORIN `86

FLORIN `86 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    A4 B5 1,8T Quattro 2000
    Daca se potriveste prinderea port-etrierelor pe fuzete,e perfect.Numai ca trebuie speculat daca pompele de frana au acelasi diametru la pistonasele din interior,asta o zic pt debitul de lichid de frana la etriere si ulterior pt eficienta la franare.

2. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    se pot retrage pistoanele etrierilor folosind vagcom?

3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Nu se poate.

4. ovixul 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A4 18 97
    reglare frana de mana audi A4 1.8 97

Cum se regleaza frana de mana la audi A4 1.8 97

5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
  6. alexencea@yahoo.com

alexencea@yahoo.com 1st Gear Member

Locație:
    cornesti dambovita
    Masina:
    audi a4,b5 1900TDI an1995
    Va salut,
    Am si eu un audi A4 B5 1,9 TDI la care i-am schimbat tot sistemul de franare adica discuri si placute. La prima pedala nu are franare buna. Mi-a aerisit-o mecanicul dar tot nu s-a aerisit bine. Mi-a zis ca s-ar putea sa trebuiasca si pompa de ABS aerisita. Ma poate ajuta cineva cu un sfat. Multumesc. :)

Ultima editare de un moderator: 5 Mai 2014
  7. BogdanAp 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B5, 1.8, 1995
    Salut!
    Detin un a4 b5 1.8 adr an 95. Franele pe fata le am cu discuri pline. Am gasit o oferta buna pentru discuri ventilate cu etrieri si portetrieri provenind de la un passat 1.9tdi an 2000. Se potrivesc la mine?
    O seara buna!

8. Emy_

Emy_ Silver Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Fosta ADR 1.8i 125Cp ; prezentele 1.9 AFN + 2.0 CBAB
    Salut colegi!In urma unei verificari la service,am constatat ca am niste probleme la frane,in sensul ca imi tin mai slab pe o diagonala,iar pe cealalta diagonala,tin bine,fapt care nu m'a afectat la condus deoarece masina se oprea ok si nu tragea nici intr'o parte datorita franarii pe diagonala(o roata fata+una spate).Vreo idee?

9. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Schimba service-ul. Orice dezechilibru la franele de pe fata se soldeaza cu tragerea directiei intr-o parte in momentul franarii.

10. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Salut colegi! Înainte de a schimba discurile și plăcuțele de frana pe fata aveam un scârțâit de îmi era jena sa ies cu mașina. Am masina de 3 ani si la frane nu am facut nici o interventie. In ultima vreme daca mergeam cu 100-120 km/h și vroiam sa reduc rapid în 50-60 îmi trepida tot bordul și volanul de ziceai ca se rupe mașină. Sâmbătă mi-am pus pe fata discuri și plăcute brembo și vreau sa spun ca se simte diferența, sunt mulțumit de ele și de felul cum se comporta mașină în timpul frânarii. 300 lei discurile și 300 lei placutele. O seara buna! :friends:

11. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Se simte diferenta cu discuri si placute noi, insa te-au cam rupt la pret.
    300 lei placutele e enorm, in banii aia le luai si pe cele de pe spate si iti mai dadea si restul, iar discurile costa undeva sub 250 lei, toate Brembo.

12. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    La mine cred ca s-a dus garnitura acea dreapta de la etrier pentru ca pe partea dreapta am placutele tocite bine de tot fata de stanga .
    Uzura e undeva la 80-90 % pe drapta si 50% stanga ambele perechi de placute sunt uzate egal deci sliderele functioneaza dar eu suspectez garnitura pistonasului pentru ca daca tin bine minte acea are rol de etansare si revenire cand se elibereaza presiune. La mine presupun ca e imbatranita si nu mai trage pistonasul inapoi. Am un kit nou cumparat de reparat etrierul si o sa repar weekendul asta, poate pun si un tutorial, sa vedem.

Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2014
  13. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    Garnitura (practic este un burduf) aceea are rolul de a proteja de praf. Daca intra praf/nisip si "apuca" intre cilindru si piston, acestea se vor zgaria, garnitura din interiorul pistonasului de frana nu va mai etansa, iar cu zgarietura aceea fina , in timp, vei compromite definitiv ansamblul etrier/pistonas. Ca o concluzie, burduful acela, care este vizibil cand schimbam placutele, e de preferat sa fie acolo, la locul lui, fara ciupituri sau rupturi.

14. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Da o sa vad cand o sa desfac etrierul sper sa nu fie prea tare zgariat .

15. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Nu știu dacă ma rupt la bani, Campary, dar comanda am dat împreună cu mecanicul care îl cunosc de 3 ani de zile și suntem și prieteni în același timp și știu ce mi-a comandat. Prețul de comanda era undeva la 171 lei/disc și avea un anumit discount la comenzi.. nu știu, nu mă pricep și nici nu intru în sufletul omului ca un junghi :-) Iar la plăcute prețul e la fel ca la discuri, chiar am rămas uimit și eu, am văzut și 250 lei numai un set de plăcute pe discul care l-am comandat. Mulți mi-au spus ca am dat mult dar eu sunt mulțumit de ce mi-am luat. Sa ma tina masina cand le voi mai schimba, peste 3 ani, cand voi schimba si tot kitul de brate, kitul anul trecut l-am schimbat si m-a costat 900 lei. Va salut și Vă urez drumuri bune! :friends:

16. Radu83B

Radu83B 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C6 2.0 TDI BRE
    Astept tutorialul bushman si eu trebuie sa desfac cel mai probabil saptamana viitoare in weekend, am de schimbat garniturile si burdufele piston spate.
    Daca nu te grabesti le putem face impreuna, punem si tutorial, am ceva scule si pasta ceramica pt ghidaje.
    Stau in Militari Residence

17. meshu 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4B5 1.9 TDI 85KW 2000
    Salut,
    Am schimbat placutele de frana fata care erau cu senzor si am pus placute noi fara senzor iar acum imi sta aprins in bord martorul. Este vreo varianta sa leg cumva firele (sa pacalesc calculatorul) ca si cum ar fi placutele cu senzor.

Ultima editare de un moderator: 18 Mai 2014
  18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Stii ce sunt eu curios ? Cat era diferenta la cele cu senzor, sa nu trebuiasca sa te pacalesti si pe tine odata cu calculatorul...?;)

19. meshu 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4B5 1.9 TDI 85KW 2000
    Am fost plecat si am rugat pe un prieten sa ma ajute in ideea in care pana ma intorc treaba e gata si am masina ok si surpriza, am descoperit greseala.

Ultima editare de un moderator: 18 Mai 2014
  20. zolik

zolik Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    Daca tot vrei sa o pacalesti fara sa le schimbi cu cele cu senzor...ia mufa de pe placutele vechi,le unesti la loc cu mufa de pe masina,ca si cum ai monta placute cu senzori,le pui la loc,cureti capetele de izolatie si le unesti..si le izolezi...scapi de avertizare,dar si de un + de comfort

Ultima editare: 17 Mai 2014

Distribuie pagina asta