1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. haituc

haituc 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti - Buzau
    Masina:
    A4 1.9 TDI ; ATJ ;116cp QUATTRO 2000
    Am incercat si varianta as cu ceva vreme in urma. Aceeasi situatie, aproximativ o luna merge perfect, apoi iar are probleme. O sa ma duc in veekend acasa si-l desfac iarasi. Voi verifica si furtunasul. Multumesc.

Multumesc. Voi incerca si varianta asta.

Ultima editare de un moderator: 25 Sep 2014
  2. carceanu

carceanu 2nd Gear Member

Locație:
    voluntari
    Masina:
    Pauza, momentan...
    MariusSS, salut, aceeasi problema este si la mine, te rog cand si daca rezolvi ceva scrie si aici pe forum. Bafta...

3. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi 80 B3 1,8S PM 1989 ; Audi A4 B5 1.6 ADP 1996 ; Kawasaki VN800 Clasic
    carceanu Pai inca incerc sa ii dau de cap, nu pot sa imi dau seama ce are, eu am avut grija sa curat si senzorul si partea de pe planetara cand am montat fuzeta la loc. Banuiesc ca facea si la viteze mai mari daca era de la senzor. La tine tot dupa ce ai schimbat discuri si placute a inceput ?

Ultima editare de un moderator: 25 Sep 2014
  4. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    In cazul ca ai demontat senzorul si l-ai curatat este alta poveste.
    In mod normal cand lovesti tare in brate o parte din rugina,murdaria din fuzeta cade intre senzor si locul unde trebuie sa citeasca viteza de rotatie a rotii.

In fine se demonteaza senzorul cu grija;se curata senzorul si partea din interiorul fuzetei.
    Aceleasi simptome poti avea daca culisa de pe roata spate este blocata,reactioneaza si roata fata de pe aceasi parte,sunt lucruri care le stiu din expierenta proprie nu din auzite.
    Succes.

5. carceanu

carceanu 2nd Gear Member

Locație:
    voluntari
    Masina:
    Pauza, momentan...
    Da, exact, am schimbat doar placutele, iar mecanicul sa vaitat ca le-a demontat greu, din pacate nu am avut timp sa stau linga el....

6. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    iulian_1976 , te referi la culisele de la etriere, nu? ca sa inteleg exact despre ce vorbim. Cele de pe fata, de la ambele roti, le-am verificat cand am demontat etrierul si suportul de etrier si sunt ok, culiseaza usor, sunt unse. La cele de pe spate s-au schimbat discuri si placute anul trecut prin vara, deci verificate si alea.

In fine, operatiile ce le-am facut masinii au fost schimbare de brate complete, in plus pe stanga schimbat burduf planetare si pe dreapta schimbat rulment + discuri si placute. Fiind nevoie sa demontez toata suspensia, automat am dat jos fuzeta cu totu, iar la montaj, la fixarea planetarei si etc umbland cu mana pe acolo, sigur nu a ramas nici o mizerie, de asta spun ca nu cred ca sa fie de la senzor ceva, ca sa nu il desfac degeaba.

Mi se pare ceva 'programat' sa zic asa pentru ca, pe ceas, fix cand ajunge acul la 10 km/h, se simte in pedala, si parca si afara la roata ( nu am sesizat exact la care) se aude ca un harsait. Dar fara exceptie, tot timpul. Si cand sunt in franare si franeaza perfect si fara anomali la viteze mari, cand ajung la fix 10 km/h pe ceas, incepe distractia. Chiar si daca sunt in mers constant la 10 km/h si franez f usor, la fel face, si cand merg cu spatele, iar la fel, deci e plaja asta de 10 - 0 km/h unde numai aici face glume proaste. Ieri am fost la ITP si franele toate au iesit STAS, fara diferente.
    As desface ceva, as umbla undeva, dar nu stiu pe ce sa pun mana. Tot ieri am ridicat masina pe cric si am bagat in viteza sa invarta roata sa vad daca se aude ceva. absolut nimic, nici la franare, nici la rulare, nici la nimic.

Ultima editare: 26 Sep 2014
  7. flaviu1995

flaviu1995 1st Gear Member

Locație:
    Drobeta Turnu Severin
    Masina:
    Audi A4 B6 ,1.9 TDI (AVF) 2004 & A4 B6 1.9 TDI (AVB) 2003
    Salut, am si eu o problema cu franele....
    Simptome: la o viteza de peste 80 km la ora se simti trepidati in volan iar la franarea ferma la viteza mica pentru opriere la semafor franeaza in suturi....
    A mai avut cineva probleme de genu, stie cineva care ar putea fii cauza?

8. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    Daca la viteza de peste 80 la ora mergi constant si simti aceste vibratii in volan, mergi la o vulcanizare pentru o echilibrare la roti.
    Iar pentru a doua problema vin eu cu o intrebare: Cand ai schimbat ultima oara discurile si placutele de frana?
    E posibil sa fie valabila intrebarea si pentru problema 1 daca ai viteza de 80 la ora si vrei sa reduci viteza. Scuze, nu te-am inteles prea bine :friends:

9. flaviu1995

flaviu1995 1st Gear Member

Locație:
    Drobeta Turnu Severin
    Masina:
    Audi A4 B6 ,1.9 TDI (AVF) 2004 & A4 B6 1.9 TDI (AVB) 2003
    Doar la franare se simte.....si discurile cu placutele nu au mai mult de 10,000 km...

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Daca iti face doar la franare clar discurile au o problema. Du-te inapoi la service-ul unde le-ai comandat/montat si descrie-le problema, nu e normal.

11. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Posibil sa fie gata de zile si la 10000 km daca ai folosit foarte des frana... nu stiu ce sa zic. O seara buna! :friends:

12. pinga_zlg

pinga_zlg 6th Gear Member

Locație:
    Sighișoara
    Masina:
    AUDI A4 1.9 TDI 116CP BKE 2005
    Daca ai montat discuri de proasta calitate cel mai probabil deja s-au ovalizat. De obicei cand sant ovalizate are asa simptome, Daca la franare bate si in volan atunci sant clar discurile pe fata duse. Spor

13. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Salut.

Voi ce marca de placute fata ati pus? Eu am cumparat unele mai no name, ABE, sau ceva de genu, si partea de frecare / uzura care calca efectiv pe disc este, din pct meu de vedere, prea ingusta in comparatie cu zona de frecare a discului.
    Mai exact, zona de frecare a discului, zona lucioasa are o latime de 50 mm, iar zona de frecare a placutei, are 41 mm. Dupa ce le-am pus, am observat ca raman 'buze', zone moarte pe disc unde placuta nu calca, respectiv in partea de sus, si jos spre butuc, ceea ce inmultit cu 4 si calculat da o suprafata destul de mare care nu e folosita din disc, zic eu ca eficienta de franare nu este cea mai optima.

De asta intreb...ce marca de placute ati pus si calca efectiv pe toata suprafata de frecare a discului? Ar trebui sa le schimb acum, cat nu a uzat din disc. (discurile sunt noi si e pacat de ele sa le uzez doar pe 'mijloc' din cauza unor gunoaie, iar placutele vechi ce le-am dat jos erau mai late in suprafata de frecare cu ~ 4mm, dar nu am putut sa vad ce marca din cauza ruginii de pe ele)

Ultima editare: 29 Sep 2014
  14. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Nu stiu ce sa zic.... Eu mi-am pus in luna martie discuri + placute brembo si nu exista distanta asta de care spui tu intre suprafta de frecare a placutei si distanta de frecare a discului si inca sunt foarte bune dupa jumatate de an. Ce marca de discuri ti-ai pus? Eu dupa cum ti-am spus, mi-am pus acelasi nume la discuri si la placute :friends:

15. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ABE. m-am interesat de ele inainte si am auzit de bine, in ideea in care nu scartaie, nu ovalizate aiurea in timp sau alte nazbatii. Sa nimerit sa am multe cheltuieli necesare luna asta si nu m-am putut orienta catre ceva mai ok ca si marca si aveam si nevoie musai de ele. Si discurile si placutele le-am luat aceiasi marca tocmai in ideea de a elimina genul asta de probleme de 'incompatibilitate'. Acum, ca mi-am facut ITP-ul si mi-am facut treaba urgenta cu masina, caut sa inlocuiesc placutele cu unele mai late care sa calce efectiv pe tot discul sa elimin zonele moarte de pe disc si uzura doar pe mijloc cat mai rapid sa nu apuce discul sa se uzeze aiurea si in plus sunt convins ca se ve simti la franare daca as pune niste placute late care sa calce din 'buza in buza'

Ultima editare: 30 Sep 2014
  16. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Probabil ai auzit de bine despre ATE nu ABE.
    ABE sunt prăștii atat discurile cat si placutele.

17. MariusSS

MariusSS Gold Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Ciudat, am marca asta pe cealalta masina (un audi 80) de vreo 40.000 k si e totul in parametri....placutele ma dor, ferodo de ex am pus odata pe 80 si la fel mi-a uzat discul lasand buze, iar urmatoarele placute care erau delphi sau ceva de genu calca pe buze pana s-au uniformizat, ca erau o idee mai late. Stiu ca sunt mizerii, tocmai de asta vreau sa le schimb. Ma refer la placute numa.

18. mar1us

mar1us 2nd Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    audi a4 b7 avant , 2.0 tdi BLB , cutie multitronic cvt 7+1 !
    am si eu o intrebare pt posesorii de audi a4 b5 !

in legatura cu tulumba de frana (servofrana) !

tulumba mea e din anul 1998 avant . motor 1.9 tdi 110 cp afn

marca lucas

codul -

GNO
    8d0612105 f
    d35 f

din pacate de pompa de servofrana e defecta si am gasit alta tulumba cu codul putzin diferit !

GNO
    8d0612105 f
    c18 g ( provine de pe Audi A4,1997 2.8 benzina)

ce reprezinta codul de jos (d35 f si c18g) si daca se potriveste la mine ?

Ultima editare: 7 Oct 2014
  19. mar1us

mar1us 2nd Gear Member

Locație:
    Tecuci
    Masina:
    audi a4 b7 avant , 2.0 tdi BLB , cutie multitronic cvt 7+1 !
    nimeni ?

20. timeea2008 1st Gear Member

Locație:
    tg jiu
    Masina:
    audi a4 , 1.9 tdi, ,an 2001
    probleme etrier spate

sal. numele meu e timeea si as dori un raspuns daca stie cineva, cum se extrage un cilindru din etrier spate (masina audi a4). mentionez ca nu sepoate doar facand pedale deoarece im da lichidul pe langa el. va multumesc.

Distribuie pagina asta