1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Sistemul de franare la A4 B5 - Discuri - placute - etrieri si lichid Frana - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de elad, 27 Dec 2008.

1. andries_alex05 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Audi A4 1995, 1.6 ADP, 74 kw
    Te referi la parghia incercuita din imaginea de mai jos? Si desigur ca voi folosi butuci, azi toata lucrarea am facut-o pe butuci. E asa de ciudat etrierul la audi, la majoritatea masinilor frana de mana e independenta.

2. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    fa exact ce spune campari ca sa verifici cablul franei de mana...

intre timp cu un clestesfic sau presa de etrier incearca sa rasucesti si sa impingi de pistonasul de la etrier... eu sunt patit cu pistonas blocat, am schimbat etrierul direct dar la mine nu se bloca din frana de mana

3. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Parghia etrierului este cea de care se agata capatul litat al cablului.

4. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Este o boala clsica din cate vad la modelele noastre etrierul dreapta spate.
    Si eu am patit de mi se bloca cand trageam frana de mana.Eu am cumparat kit de garnituri si pistonas si le-am schimbat,nu sa mai blocat,dar la axul parghiei de frana de mana zemuie lichid,deci cat de curand voi lua unul nou.

5. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Vezi ca se gasesc oringuri la bucata, ceva mai groase in carne. Cele din setul de garnituri nu mai etanseaza din cauza uzurii axului. Cu 1 leu salvezi etrierul. Am reparat multi etrieri in felul asta si nu am avut probleme.

6. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    eu am schimbat direct etrierul cand pistonasul s-a blocat. am avut noroc sa il gasesc sh la 100de lei impecabil cu garnituri si pistonas in perfecta stare iar la b6 kitul de reparatie tot pe acolo se invartea dar insemna mai multa chinuiala si masina pe dreapta in parcare

ca sa nu mai zic ca unii mi-au cerut 200-230deron pe un etrier iar reconditionat costa 300

daca aduci un b6de anglia si ii vinzi rotile deja ti-ai scos banii pe masina, dar vanzatorii nu vor sa traiasca si cumparatorii...

7. andries_alex05 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Nu stiu daca o sa va placa solutia gasita de mine, dar am fost mai dur cu dansa. Sper ca veti intelege ce vreau sa spun. Daca va uitati din nou pe imaginea atasata mai sus de mine, unde este capatul cablului de la frana de mana, este un arc sub forma de melc, ca un resou chiar. Eh, am observat ca acesta nu mai dadea drumul prea bine inapoi asa ca am desfacut piulita din capatul etrierului ce mi-a permis sa pot umbla la acel arc si l-am curatat de mizeria prinsa acolo si am aplicat cateva lovituri directe de ciocan pentru a putea sa il misc de acolo si uns cu wd-40 bine de tot si apoi am curatat cablul in sine, am tras inainte si inapoi de el de cateva ori cat am putut, fara sa il fortez prea tare si am reusit sa il deblochez. Acum frana de mana functioneaza perfect. Dar, voi lua in calcul faza cu oringul, sunt chiar curios sa incerc asta ca sa nu am alte probleme in viitor. Multumesc de sfaturi!

Ultima editare: 27 Ian 2015
  8. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Daca parghia etrierului a fost gripata, 80% se blocheaza din nou in maxim o saptamana. Sprayul degripant este o solutie de moment. Trebuie demontat etrieul si curatata mizeria (rugina) de pe ax, dupa ce faci etrierul bucati. Axul se gripeaza in interiorul etrierului, pe suprafata de lucru, iar wd4o doar inmoaie putin rugina fara sa o inlature.

9. andries_alex05 2nd Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    Ca sa fac etrierul bucati cum spui, ar insemna sa umblu la lichidul de frana, sa aerisesc si toate astea, e prea complicat pentru mine acest lucru...

10. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    Salut. Am citit cateva posturi in legatura cu schimbarea discurilor si a etrierilor de la discuri pline la discuri ventilate. Se poate? A facut cineva trecerea? Mc.

11. carceanu

carceanu 2nd Gear Member

Locație:
    voluntari
    Masina:
    Pauza, momentan...
    In mod normal, da se poate face trecerea si invers cu respectarea dimensiunilor de disc.
    Unii le evita pe cele ventilate din cauza placutelor de proasta calitate, care cica se uzeaza mai repede...

12. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Discuri, etrier cu suport și plăcute îți trebuie. E diferența și de diametru și ar trebui sa ai frâne mai bune. La ventilate sunt de 288mm fata de 280. Și plăcuțele cred ca sunt un pic mai mari.

13. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    Multumesc pentru raspus. Cred ca o sa fac trecerea, suportii etrieri actuali de pe masina sunt uzati si nu am farana buna, in urma " vizitei" la ITP. Placutele se uzeaza conic si discurile sunt noi.

14. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Etrieri de ce? Nu poate pune pur si simplu discuri ventilate ? Credeam ca iti trebuie si etrieri doar daca iti pui discuri mult mai mari

15. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    Ogyo discurile ventilate sunt mai late ca discurile pline si etrierul + suportul nu intra pe disc.

Ultima editare: 3 Feb 2015
  16. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    Asta chiar nu stiam..si chiar intentionam sa`mi pun discuri ventilate ca eu am vazut ca am pline..Deci tre sa schimb totu

17. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    Am schimbat zilele trecute tot fara probleme.

18. Daniel RR

Daniel RR 4th Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    A4 B8 - 2.0 TDI CAHA - 2012
    Buna seara , cat de curand vreau sa imi fac un upgrade la franele fata si anuma sa imi iau port-etrieri + discuri de 312 mm .. un coleg din sectiunea publicitate mi-a facut o oferta la port-etrier + etrier + disc . Intrebarea mea e , etrierul de Audi A6 C5 din 2004 are performante/proprietati/dimensiuni diferite fata de cel de A4 B5 (colegul nostru LKN mi-a zis ca trebuie doar portetrier + disc + placute , fara etrier pt upgrade-ul de 312mm ) .. cel de A6 nu are randament mai bun/pistonase mai mari ?

Ultima editare: 8 Feb 2015
  19. ryoraul

ryoraul Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A4 B5 2001 AVANT 1.9 TDI AJM
    Ce marca de lichid de frana dot 4 recomandati? Ms.

20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Ate, Trw.

Distribuie pagina asta